Redukce plodů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8651
23.8.11 20:42
Sumaya píše:
Temaho píše:
Sumaya píše:Ale může to tak přirozeně proběhnout. Tělo může redukovat embrya, třeba ten syndrom mizejícího dvojčete. Nebo se embryo prostě neuchytí. Podle mě rozdíl mezi embryem (složené z pár buněk) a plodem je velký. Pokud někdo zničí nebo zmrazí embrya, tak to není tak strašný, jako když se musí podstoupit redukce plodu, které už má i srdce.
Tak na tohle reagovat teda musim! Říct, že embryo je něco míň než plod mi teda příjde hodně drsný 8-o To je jako kdybys řekla, že dítě je něco míň než dospělej člověk 8-o 8-o 8-o
Uf, to jsem se rozčílila :lol: Ale už fakt padám :mavam:
Embryo jsou pouze sloučené buňky, ale plod už má i srdce. Ano, je to něco míň. Jen jsem psala, že pokud se zmrazí embrya a pak se použijí nebo ne, není tak strašný, jako redukce např. 12týdenního plodu, která má i srdce a všechny orgány.
Ale nesrovnávej to s dítětem a dospělým. Trochu divný srovnání. :nevim:

Plod je to od 12. týdne, čili i embryo má od určitého stádia (6 týdnů od poslední MS?) funkční srdce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
23.8.11 20:43
Gina108 píše:
eva valoi píše:
rhiannon píše:
Znám osobu, která musela podstoupit umělé oplodnění (bylo to kvůli partnerovi, jeho spermie nebyly schopné oplození vajíčka při klasickém styku), vložená oplodněná vajíčka se uchytila všechna, teda 3. Lékaři jí nabídli možnost redukce, přesto si nedokázala představit, že by něco takového udělala - ať z toho důvodu, že by přišla o jedno z „dětí“ nebo z toho důvodu, že hrozilo poškození ostatních embryí.
Teď má krásná trojčata a je šťastná :wink:Podotýkám, že diskuzi jsem celou nečetla, jen jsem reagovala ohledně nadpisu :wink:
Tak to je happy end.
Je, ale měla prostě kliku. Riskovala a vyšlo jí to :palec: Jak by se asi cítila, kdyby přišla o všechny? Asi stejně blbě, jako kdyby šla na redukci, nebo ještě hůř, kdo ví :nevim: :think:

Hele, já nevím…když se rozhodneš pro redukci, je to tvoje rozhodnutí - když se něco pos***, je to na hlavu…když spontánně potratíš - nevím :nevim:
Je to těžký, jednoduchý to vážně neměla po celé těhotenství.
Nechci nikoho odsuzovat, je to každého rozhodnutí.
Sama jsem nic podobného řešit nemusela a jsem za to ráda :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
23.8.11 20:43
Gina108 píše:
ivuska.h píše:
Gina108 píše:
Už jsem to někde psala, ale já osobně věřím, že mysl vstupuje do těla v okamžiku, kdy se oplodněné vajíčko uhnízdí v děloze. Netvrdím, že to tak opravdu je a že tomu nutně máte věřit, ale dost mi to ulehčuje pohled na umělé oplodnění a veškeré ty KETy a pokusy na embryích, nemyslíte? :wink:
No jo, to už je ten známý účel, co světí prostředky :wink: Já posuzuju lidskost podle toho jediného, co dělá člověka člověkem – jeho DNA (neboť pojem „mysl“ je dost zavádějící, má ji např. člověk ve vegetativním stavu?). A ta tam je hned od oplodnění.
Má, ale toulá se kdesi mimo tělo a není s tělem tak pevně spojena jako je tomu u člověka v bdělém stavu. Až když člověk zemře, mysl tělo definitivně opustí. To jen na vysvětlenou, jak tomu věřím já. Mmch mrtvý člověk má přece taky lidskou DNA :wink:

Mrtvé do toho netahej, rozlišit živého od mrtvého dokážeme celkem jednoznačně, takže ti mrtví se tím dají dobře vyloučit ze skupiny „aktuálních“ lidí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
23.8.11 20:44

A jak by bylo vám ( co bez problémů otěhotněli), kdyby vám Dr. řekl, že jediná možnost je umělé oplodnění. To by jste raději byli bez toho malého pěkného stvoření?
Asi by jste šli, že? Pochybuji, že by jste to jen tak vzdali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
23.8.11 20:47
ivuska.h píše:
Sumaya píše:
Temaho píše:
Sumaya píše:Ale může to tak přirozeně proběhnout. Tělo může redukovat embrya, třeba ten syndrom mizejícího dvojčete. Nebo se embryo prostě neuchytí. Podle mě rozdíl mezi embryem (složené z pár buněk) a plodem je velký. Pokud někdo zničí nebo zmrazí embrya, tak to není tak strašný, jako když se musí podstoupit redukce plodu, které už má i srdce.
Tak na tohle reagovat teda musim! Říct, že embryo je něco míň než plod mi teda příjde hodně drsný 8-o To je jako kdybys řekla, že dítě je něco míň než dospělej člověk 8-o 8-o 8-o
Embryo jsou pouze sloučené buňky, ale plod už má i srdce. Ano, je to něco míň. Jen jsem psala, že pokud se zmrazí embrya a pak se použijí nebo ne, není tak strašný, jako redukce např. 12týdenního plodu, která má i srdce a všechny orgány.
Plod je to od 12. týdne, čili i embryo má od určitého stádia (6 týdnů od poslední MS?) funkční srdce…

Ivusko, plod je to již od 8. týdne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12247
23.8.11 20:47

no chce se mi z vás všech fakt :poblion:
zřejmě jste se na trenky pouze mrkli a byli v tom, ale co my, které jinou šanci nemáme? žádná si neumíte představit co prožíváme :cert:
víc se k tomu nebudu vyjadřovat, na to můj slovník nestačí vy nány pitomý :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
23.8.11 20:49

Tak tohle mi nedá nereagovat, se ,,zbytečnou" redukcí(tzn. není k tomu zdr. důvod) samozřejmě nesouhlasím, jen nechápu proč se takhle pouštíte do umělého oplodnění, že je to proti přírodě, a co jako v dnešní době není??? 8-o To bychom taky mohli říct, proč doktoři léčí lidi, že? To je taky proti přírodě. Neplodnost je nemoc jako každá jiná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
23.8.11 20:49
bertík28 píše:
A jak by bylo vám ( co bez problémů otěhotněli), kdyby vám Dr. řekl, že jediná možnost je umělé oplodnění. To by jste raději byli bez toho malého pěkného stvoření?

Ale doktor kecá, možností je hafo, furt je tu ta adopce, ale to už jsme OT. A to píše ta, co umělko neodsuzuje :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
23.8.11 20:50
maacek píše:
zřejmě jste se na trenky pouze mrkli a byli v tom, ale co my, které jinou šanci nemáme? žádná si neumíte představit co prožíváme :cert:
víc se k tomu nebudu vyjadřovat, na to můj slovník nestačí vy nány pitomý :cert: :cert: :cert:

Z tvého příspěvku je přesně vidět, že tvůj názor vyplývá z čistě subjektivního hlediska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3328
23.8.11 20:52
maacek píše:
víc se k tomu nebudu vyjadřovat, na to můj slovník nestačí vy nány pitomý :cert: :cert: :cert:

Ale no tak,nadávat si tu snad nemusíme…
Přece není nutný kamenovat někoho za vyjádřený názor.
Tohle je diskuze,každý má možnost se vyslovit,proto tohle není opravdu nutný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
23.8.11 20:53
eva valoi píše:
ivuska.h píše:
Sumaya píše:
Temaho píše:
Plod je to od 12. týdne, čili i embryo má od určitého stádia (6 týdnů od poslední MS?) funkční srdce…
Ivusko, plod je to již od 8. týdne.

Detail :lol: Na smyslu toho, co jsem psala, to nic nemění. Díky a opravu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
23.8.11 20:55
bertík28 píše:

Ale vždyť adopce nebo bezdětnost jsou další dvě možné volby… Proč si myslíš, že je naše právo mít děti (pokud možno zdravé – to už narážím na preimplantační, potažmo prenatální diagnostiku)? Já bych mohla taky třeba toužit být děsně chytrá nebo výkoná v nějakém sportu, ale prostě nikdy nebudu, protože to mému tělu nebylo dáno. Stejně tak je to s neplodností, je to prostě jakási dispozice těla a lze to pak řešit různě… Z principu mi vadí to, když tu někdo tvrdí „já jsem to udělala, ty bys to na mém místě udělala taky“. Je hodně lidí, co na IVF nešli, to je prostě fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
23.8.11 20:56
rhiannon píše:
Gina108 píše:
eva valoi píše:
rhiannon píše:
Znám osobu, která musela podstoupit umělé oplodnění (bylo to kvůli partnerovi, jeho spermie nebyly schopné oplození vajíčka při klasickém styku), vložená oplodněná vajíčka se uchytila všechna, teda 3. Lékaři jí nabídli možnost redukce, přesto si nedokázala představit, že by něco takového udělala - ať z toho důvodu, že by přišla o jedno z „dětí“ nebo z toho důvodu, že hrozilo poškození ostatních embryí.
Teď má krásná trojčata a je šťastná :wink:Podotýkám, že diskuzi jsem celou nečetla, jen jsem reagovala ohledně nadpisu :wink:
Tak to je happy end.
Je, ale měla prostě kliku. Riskovala a vyšlo jí to :palec: Jak by se asi cítila, kdyby přišla o všechny? Asi stejně blbě, jako kdyby šla na redukci, nebo ještě hůř, kdo ví :nevim: :think:
Hele, já nevím…když se rozhodneš pro redukci, je to tvoje rozhodnutí - když se něco pos***, je to na hlavu…když spontánně potratíš - nevím :nevim:
Je to těžký, jednoduchý to vážně neměla po celé těhotenství.
Nechci nikoho odsuzovat, je to každého rozhodnutí.
Sama jsem nic podobného řešit nemusela a jsem za to ráda :wink:

No ta žena je pro mne obdivuhodná, že riskovala ustála to, vo tom žádná. Jen prostě být na jejím místě nevím jak bych se rozhodla, neboť se riskovat bojím, jsem srab.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
23.8.11 20:56
lulushka píše:
Tak tohle mi nedá nereagovat, se ,,zbytečnou" redukcí(tzn. není k tomu zdr. důvod) samozřejmě nesouhlasím, jen nechápu proč se takhle pouštíte do umělého oplodnění, že je to proti přírodě, a co jako v dnešní době není??? 8-o To bychom taky mohli říct, proč doktoři léčí lidi, že? To je taky proti přírodě. Neplodnost je nemoc jako každá jiná.

Ale přece IVF nevyléčí neplodnost, je to jen jakási asistence, ne léčba. A srovnání s léčbou nemocí, které ohrožují zdraví jednotlivce, je taky mimo – na neplodnost neumřeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
23.8.11 21:00
ivuska.h píše:
bertík28 píše:
Ale vždyť adopce nebo bezdětnost jsou další dvě možné volby… Proč si myslíš, že je naše právo mít děti (pokud možno zdravé – to už narážím na preimplantační, potažmo prenatální diagnostiku)? Já bych mohla taky třeba toužit být děsně chytrá nebo výkoná v nějakém sportu, ale prostě nikdy nebudu, protože to mému tělu nebylo dáno. Stejně tak je to s neplodností, je to prostě jakási dispozice těla a lze to pak řešit různě… Z principu mi vadí to, když tu někdo tvrdí „já jsem to udělala, ty bys to na mém místě udělala taky“. Je hodně lidí, co na IVF nešli, to je prostě fakt.

To máte jak s liposukcí. Někdo jde, jiný ne a někdo jiný odsuzuje ty, co jdou. Někdo ji vůbec nepotřebuje a někdo holt radši zůstane nepravidelně špekatý :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová