Redukce plodů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9079
23.8.11 21:03
maacek píše:
no chce se mi z vás všech fakt :poblion:
zřejmě jste se na trenky pouze mrkli a byli v tom, ale co my, které jinou šanci nemáme? žádná si neumíte představit co prožíváme :cert:
víc se k tomu nebudu vyjadřovat, na to můj slovník nestačí vy nány pitomý :cert: :cert: :cert:

Tak jsem to zde psala. Dělala by jsem vše proto, aby jsem měla své mimi a mesí to být pro vás těžké. Jen nechápu, proč byla tato diskuse založena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
23.8.11 21:04
ivuska.h píše:
lulushka píše:
Tak tohle mi nedá nereagovat, se ,,zbytečnou" redukcí(tzn. není k tomu zdr. důvod) samozřejmě nesouhlasím, jen nechápu proč se takhle pouštíte do umělého oplodnění, že je to proti přírodě, a co jako v dnešní době není??? 8-o To bychom taky mohli říct, proč doktoři léčí lidi, že? To je taky proti přírodě. Neplodnost je nemoc jako každá jiná.
Ale přece IVF nevyléčí neplodnost, je to jen jakási asistence, ne léčba. A srovnání s léčbou nemocí, které ohrožují zdraví jednotlivce, je taky mimo – na neplodnost neumřeš.

Zdařené IVF samozřejmě toho neplodného nejspíš nevyléčí, ale je to přece alespoň jakési řešení. Je spousta nemocí, na které se neumírá a přece se s nimi něco dělá :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3328
23.8.11 21:04
ivuska.h píše:
lulushka píše:
Tak tohle mi nedá nereagovat, se ,,zbytečnou" redukcí(tzn. není k tomu zdr. důvod) samozřejmě nesouhlasím, jen nechápu proč se takhle pouštíte do umělého oplodnění, že je to proti přírodě, a co jako v dnešní době není??? 8-o To bychom taky mohli říct, proč doktoři léčí lidi, že? To je taky proti přírodě. Neplodnost je nemoc jako každá jiná.
Ale přece IVF nevyléčí neplodnost, je to jen jakási asistence, ne léčba. A srovnání s léčbou nemocí, které ohrožují zdraví jednotlivce, je taky mimo – na neplodnost neumřeš.

Jde taky o to,co tu neplodnost způsobilo…
A pokud jde o to,že na neplodnost se neumírá.
U labilnějších jedinců je i tohle možný,protože neplodnost může způsobovat i psychický poruchy…
Prostě všechno souvisí se vším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5545
23.8.11 21:05

Nikdy bych nechtela stat pred rozhodnutim, zda redukovat jedno z dvojcat. Ta volba musi byt hrozna. A nemyslim, ze si nektera zena necha zavest dve embrya s tim, ze kdyz tak jedno zredukuje.

Jinak jsem prekvapena kolik z vas tu odsuzuje umele oplodneni. Jsem si jista, ze vetsina z vas ani poradne nevi, co to obnasi. Je to sice hnusne, ale prala bych vam, abyste to zazily touzit leta po diteti a nevedet jestli nekdy budete mit to stesti. Pak bych se vas zeptala znovu, co si myslite o umelem oplodneni.
Neplodnost je nemoc, stejne jako rakovina a jine, a nekomu nezbyva nez se lecit. Jsem zvedava, jestli byste odmitli transplantaci zivotne duleziteho organu jen proto ze to je zasah do organismu a proti prirode. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5393
23.8.11 21:06
ivuska.h píše:
bertík28 píše:
A jak by bylo vám ( co bez problémů otěhotněli), kdyby vám Dr. řekl, že jediná možnost je umělé oplodnění. To by jste raději byli bez toho malého pěkného stvoření?
Asi by jste šli, že? Pochybuji, že by jste to jen tak vzdali.
Ale vždyť adopce nebo bezdětnost jsou další dvě možné volby… Proč si myslíš, že je naše právo mít děti (pokud možno zdravé – to už narážím na preimplantační, potažmo prenatální diagnostiku)?„ Já bych mohla taky třeba toužit být děsně chytrá nebo výkoná v nějakém sportu .{color: red}“, ale prostě nikdy nebudu, protože to mému tělu nebylo dáno. Stejně tak je to s neplodností, je to prostě jakási dispozice těla a lze to pak řešit různě… Z principu mi vadí to, když tu někdo tvrdí „já jsem to udělala, ty bys to na mém místě udělala taky“. Je hodně lidí, co na IVF nešli, to je prostě fakt.

tohle mi připomnělo něco, co jsem kdysi viděla v tv - snad film? či seriál? blízká budoucnost a lidi si nechávali implantovat čipy do mozků, aby právě byli chytřejší atd. si myslím, že možná už naše děti či vnoučata budou řešit morální otázky takovýchto implantací :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
23.8.11 21:06

Já by jsem šla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
23.8.11 21:07
zuzanecka81 píše:
ivuska.h píše:
bertík28 píše:
A jak by bylo vám ( co bez problémů otěhotněli), kdyby vám Dr. řekl, že jediná možnost je umělé oplodnění. To by jste raději byli bez toho malého pěkného stvoření?
Ale vždyť adopce nebo bezdětnost jsou další dvě možné volby… Proč si myslíš, že je naše právo mít děti (pokud možno zdravé – to už narážím na preimplantační, potažmo prenatální diagnostiku)?„ Já bych mohla taky třeba toužit být děsně chytrá nebo výkoná v nějakém sportu .{color: red}“, ale prostě nikdy nebudu, protože to mému tělu nebylo dáno. Stejně tak je to s neplodností, je to prostě jakási dispozice těla a lze to pak řešit různě… Z principu mi vadí to, když tu někdo tvrdí „já jsem to udělala, ty bys to na mém místě udělala taky“. Je hodně lidí, co na IVF nešli, to je prostě fakt.
tohle mi připomnělo něco, co jsem kdysi viděla v tv - snad film? či seriál? blízká budoucnost a lidi si nechávali implantovat čipy do mozků, aby právě byli chytřejší atd. si myslím, že možná už naše děti či vnoučata budou řešit morální otázky takovýchto implantací :think:

Čipy na lásku k uklízení tam měli taky? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
23.8.11 21:08
bertík28 píše:
maacek píše:
zřejmě jste se na trenky pouze mrkli a byli v tom, ale co my, které jinou šanci nemáme? žádná si neumíte představit co prožíváme :cert:
víc se k tomu nebudu vyjadřovat, na to můj slovník nestačí vy nány pitomý :cert: :cert: :cert:
Tak jsem to zde psala. Dělala by jsem vše proto, aby jsem měla své mimi a mesí to být pro vás těžké. Jen nechápu, proč byla tato diskuse založena

Tak když může někdo zakládat diskuze na téma, „můžu být těhu?Píchá mě bradavka.“ Tak proč bych já nemohla chtít znát názor ostatních na redukci plodů.
:mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5545
23.8.11 21:09
ivuska.h píše:

Aha, takze, ty by si Ivusko chodila cely zivot na dialyzu nez si nechat transplantovat ledvinu. Protoze bez ledvin se da taky zit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
23.8.11 21:09
eva valoi píše:
bertík28 píše:
maacek píše:
Tak když může někdo zakládat diskuze na téma, „můžu být těhu?Píchá mě bradavka.“ Tak proč bych já nemohla chtít znát názor ostatních na redukci plodů. :mrgreen:

K tomu se nebudu raději vyjadřovat. Jen se :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
23.8.11 21:10
ivuska.h píše:
bertík28 píše:
Ale vždyť adopce nebo bezdětnost jsou další dvě možné volby… Proč si myslíš, že je naše právo mít děti (pokud možno zdravé – to už narážím na preimplantační, potažmo prenatální diagnostiku)? Já bych mohla taky třeba toužit být děsně chytrá nebo výkoná v nějakém sportu, ale prostě nikdy nebudu, protože to mému tělu nebylo dáno. Stejně tak je to s neplodností, je to prostě jakási dispozice těla a lze to pak řešit různě… Z principu mi vadí to, když tu někdo tvrdí „já jsem to udělala, ty bys to na mém místě udělala taky“. Je hodně lidí, co na IVF nešli, to je prostě fakt.

Jenze to jsou moznosti volby pro tebe jako mamu skoro tri deti pro kterou zrejme nebyl problem otehotnet, kdyby si deti mit nemohla a byla tu moznost volby asistovana reprodukce, adopce a bezdetnost a ty si i tak vyradila asistovanou reprodukci jako neprijatelnou.. pak by to co pises melo nejakou relevanci.. Kdyby slo o tou dceru, ktera by mohla mit vlastni dite jen s touhle pomoci, taky by si to tak zavrhl a rekla ji ze je to nemoralni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
23.8.11 21:13
Gina108 píše:
No ta žena je pro mne obdivuhodná, že riskovala ustála to, vo tom žádná. Jen prostě být na jejím místě nevím jak bych se rozhodla, neboť se riskovat bojím, jsem srab.

Já taky nevím, jak bych se rozhodla…je to těžký. Nicméně co vím, tak měla xkrát větší strach, že by mohla přijít redukcí o všechny, proto zvolila možnost zkusit to a donosit je dohromady. :wink:
Jojo, takhle se o tom dobře povídá :lol: :wink:

Nicméně, zdá se mi, že se tady diskuze zvrhla trochu jiným směrem, jako vždycky :wink: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
23.8.11 21:16

Možná úplně nechápu odsuzování IVF. Já sama jsem ho podstoupila, po letech snažení o dítě, které jsem si tolik přála, jsme to s manželem podstoupili. Jsem moc šťastná, zažila jsem pocit miminka v bříšku, pohybů, neuvěřitelných návalů lásky k tomu drobečku. Miluju svého syna až to bolí, mám ho s člověkem, který je mi oporou a s ním jsem si přála mít dítě. Měli jsme tu smůlu, že se nám nedařilo přirozeně, ale chtěli jsme to. Je to boj, spousta stresu, zklamání, tolik to bolí, když kolem vás každý těhotní a vy jste každý měsíc zklamanější a bolavější u srdíčka, že vám to prostě nejde. Mám chlapečka po KET, což, jak jsem četla, je pro vás ještě neúnosnější. Hmmm…je mi to líto, také jsem si to nikdy nedovedla předtavit, jít do IVF, je rozdíl ale, chtít otěhotnět a mít dítě jen pár měsíců, protože se to povede, a chtít a snažit se několik roků, kdy už vás ta touha spaluje..Nemyslím si, že jsem zlý člověk a proto mě Bůh trestá tím, že jsem nemohla otěhotnět. Beru to tak, že mi Bůh ukázal to, že není tak jednoduché mít dítě a ukázal mi jinou cestu, naučil mě něčemu jinému. Vážit si toho, že jsem nakonec mohla miminko mít v sobě. Je to zázrak. nevím, proč je tolik dětí v dětských domovech, když jejich matkám Bůh dovolil otěhotnět napsoto přirozeně, já jen vím, že mě se to nakonec povedlo také a je jedno jak. Své dítě miluju více než ty, které je odložily a to přirozeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.8.11 21:20

eva valoi
Nečetla jsem příspěvky.
My se snažili o dítě víc jak 7 let. Manžel má sice špatný spermiogram, ale více problémů je na mé straně. MKromě jiných i hypoplastická děloha. Po několika letech se mi podařilo pomocí IVF a další péče lékařů donosit jedno miminko (vždy jsem si nechávala zavést dvě, uchytilo se jen jedno). Chtěli bychom ještě jedno dítě a stojím před nelehkým rozhodnutím. Zavést dvě embrya, ale pokud se uchytí obě, jsou očekávány velké komplikace jak pro ně, tak pro mě. Jenže nechat si zavést jen jedno je vzhledem k dalším okolnostem (protilátky, …) nerozumné. Větší šance, že se alespoň jedno uchytí, je prostě při zavedení dvou embryí.
Věř mi, od té doby, co jsem se tohle všechno dověděla, mi není nejlépe a není chvilka před spaním, kdy myslím na to, jak bych to udělala. Nevím, jsem slaboch, ale asi opravdu raději přivedu na svět jedno zdravé dítě než dvě s komplikacemi a velkým rizikem pro mě. Taky by moje první dítě nemuselo mít mámu.
A pokud bych byla nucena se ohledně redukce rozhodovat, a rozhodla se pro redukci, vůbec nevím,jak bych s tím dokázala žít.
Jen teď, když to píšu, nevidím přes slzy na klávesnici. Jen řvu, cítím bolest a bezmoc. je to špatné chtít druhé dítě? Je, protože třeba zabiju to třetí. Nežije s s tím lehce.
Nesuď, když jsi nezažila.
Ale i tak ti děkuju, je to poprvé, co jsem to ze sebe dokázala dostat.

• Citovat
  • Upravit
5278
23.8.11 21:20

tak to je hustý, co tu čtu?? jste si některé jistě, že žijete v tomto století a ne ve středověku??? 8-o

zkuste používat mozek, než vypustíte tak hnusnou věc z pusy, že umělé oplodnění je proti přírodě a že víra to nedovoluje. pán Bůh nás stvořil nedokonalé, ale s výborným mozkem, který nás žene dopředu…kdyby nám nedal takový mozek…dodnes bychom žili v jeskyních, lovili mamuty a pojídaly kořínky a umírali ve 30ti na zápal plic!! bůh nám dal mozek, aby jsme věděli, jak si poradit s tím, co nedokonalá příroda, nedokonalé naše tělo neumí!!!

a že nejde o život?? omyl! sama na vlastní kůži jsem si prožila zhroucení a skončila u psychiatra…nebylo pro co žít…copak je tak těžký pochopit, že žena chce prožít ten zázrak pod svým srdcem nechat růst tu malou bytost, cítit ty pohyby a prožít zázrak narození??? ale to asi nemá cenu vysvětlovat…kdo nezažil…nepochopí, jaký to je léta se trápit a bát se chodit na záchod a pokaždý obrečet ty rudý kapky a dívat se na všechny ty těhotný kamarádky, kolegyně, příbuzný… :zed: :zed: :oops:

a co se týče dotazu zakladatelky…já po dvojčatech toužila a vymodlila jsem si je i když mi zavedli jen jedno embryo…pro mě by bylo těžký nechat si jedno dítě vzít a pak koukat na to druhý a představovat si, že bytu takhle běhaly dvě…ale těžko říct, jak bych se zachovala, kdyby mi doktoři řeklo…vyberte si…buď budete mít jen to jedno nebo žádný…před takovým rozhodnutím bych stát nechtěla a myslím, že o tom šlo v tom deníčku… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová