Redukce plodů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
faj
396
23.8.11 21:42

Diskutovat můžeme, jedna věc jsou komplikace a druhá věc je etika.To fakt nejde dohromady. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5545
23.8.11 21:43
ivuska.h píše:
bubli píše:
ivuska.h píše:
Ale přece IVF nevyléčí neplodnost, je to jen jakási asistence, ne léčba. A srovnání s léčbou nemocí, které ohrožují zdraví jednotlivce, je taky mimo – na neplodnost neumřeš.
Aha, takze, ty by si Ivusko chodila cely zivot na dialyzu nez si nechat transplantovat ledvinu. Protoze bez ledvin se da taky zit.
To přece nejde srovnávat… nefunkční ledviny člověka fyzicky omezují, transplantací ledvidny nikdo nedojde újmy (dárci už je to jedno nebo je dobrovolný, pominu-li černý trh s orgány).

Neplodnost omezuje cloveka psychicky. Predpokladam, ze mas na mysli ujmu, ktera se zpusobuje embryum. Jenze to, ze se prestanou vyvijet ma na starosti priroda a ne lekar. Navic existuji minimalni stimulace a nativni IVF, kdy se nastimuluje pouze jedno vajicko, to se oplodni a embryo se vlozi. Pak uz je vse opet jen na prirode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
faj
396
23.8.11 21:43
fialína píše:
Tohle téma se mně dost dotýká (viz profil),

Četla jsem tvůj profil, to by se nemělo stávat :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
23.8.11 21:44

no nic…nebudu se rozčilovat…ženský co otěhotní na první šťouch holt nepochopí ty co se léta snaží a zoufale touží…

každopádně já zatím při IVF nenechala zabít ani jedno embryo a zato matka příroda jich z mého těla si musela vypudit…než se na problém přišlo!!

a nikomu to zoufalství nepřeju prožívat…dokonce ani těm, co ho odsuzují…bolí to tak strašně moc…že se na to nedá zapoenou ani když v náručí svírám ty dva poklady a třetí hýčkám v břiše!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
23.8.11 21:49
bubli píše:
ivuska.h píše:
bubli píše:
ivuska.h píše:
Ale přece IVF nevyléčí neplodnost, je to jen jakási asistence, ne léčba. A srovnání s léčbou nemocí, které ohrožují zdraví jednotlivce, je taky mimo – na neplodnost neumřeš.
Aha, takze, ty by si Ivusko chodila cely zivot na dialyzu nez si nechat transplantovat ledvinu. Protoze bez ledvin se da taky zit.
To přece nejde srovnávat… nefunkční ledviny člověka fyzicky omezují, transplantací ledvidny nikdo nedojde újmy (dárci už je to jedno nebo je dobrovolný, pominu-li černý trh s orgány).
Neplodnost omezuje cloveka psychicky. Predpokladam, ze mas na mysli ujmu, ktera se zpusobuje embryum. Jenze to, ze se prestanou vyvijet ma na starosti priroda a ne lekar. Navic existuji minimalni stimulace a nativni IVF, kdy se nastimuluje pouze jedno vajicko, to se oplodni a embryo se vlozi. Pak uz je vse opet jen na prirode.

Myslím újmu jak na zabitém embryu (za zabíjí se, např. když si je nekdo nechá na KET a pak už na něj nejde nebo z mnoha dalších důvodů), tak na neplodném páru. Psychická újma jistě, ale tu můžu mít z kde čeho, co se nijak neléčí. Spíš bych pak léčila to, proč má někdo trauma z toho, že nemůže mít dítě, ono všechno se vším souvisí, jak už tu někdo psal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
23.8.11 21:51
dvojmatka píše:
no nic…nebudu se rozčilovat…ženský co otěhotní na první šťouch holt nepochopí ty co se léta snaží a zoufale touží…

každopádně já zatím při IVF nenechala zabít ani jedno embryo a zato matka příroda jich z mého těla si musela vypudit…než se na problém přišlo!!

a nikomu to zoufalství nepřeju prožívat…dokonce ani těm, co ho odsuzují…bolí to tak strašně moc…že se na to nedá zapoenou ani když v náručí svírám ty dva poklady a třetí hýčkám v břiše!!

Už jsem několikrát psala, že znám lidi, co na IVF nešli a trpí zajisté stejně jako ty. Dokonce jedni z nich přišli o první přirozeně počaté dítě pár dní před porodem kvůli uzlu na pupečníku, od té doby se jim nedaří znovu počít (cca 5 let). Na IVF ale nikdy nešli, mají zažádáno o adopci. Takže skutečně tito lidé jsou reální, není to nějaký vybájený ideál, kterému se nelze ani přiblížit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
23.8.11 21:52

No, než nás tu bloknou…
Každá mince má dvě strany. Těžko soudit.
Taky ale znám osobně dva páry (v jednom případě můj strýc, ve druhém kamarádka), co měli možnost leda IVF. A nezvolili to, příčilo se jim to (zvolili adopci). Věřím, že všechno v životě má svoji příčinu - a teda i ta neplodnost. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
23.8.11 21:57

Ivusko, znám lidi, kteří litovali/litují, že do adopce šli. Jasně, že jsou i spokojení lidi, kteří s adoptovanými dětmi ,,splynuli", ale to se bohužel nestává vždy. Je to samozřejmě rozhodnutí každého z nás, ale vlastnímu dítěti se určitě nic nevyrovná…a když už jsme u toho, i já si prošla bolestivou adopcí, která bohužel nedopadla dobře a už jen kvůli této zkušenosti, bych do adopce nikdy nešla… A ještě k té bezdětnosti, já mám jaksi nastavené, že jsem na světě kvůli tomu, abych světu vychovala dobré lidi, bez dětí by můj život neměl smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5545
23.8.11 21:57

Kdyz odsuzujete IVF, to je jako byste rekly, ze moje dcerku by tu vubec nemela byt. Pritom je to ta nejkrasnejsi, nejchytrejsi a nejuzasnejsi bytost co znam a obohacuje zivot nejen muj ale i vsech okolo. Bez IVF by svet o tuhle bytustku prisel. :-(
Ja pevne doufam, ze stejne neetickym zpusobem brzy privedeme na svet jeste dalsi sestricku nebo brasku. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
faj
396
23.8.11 21:58
Věřím, že všechno v životě má svoji příčinu - a teda i ta neplodnost. :think:

Ano má, co taková banalita jako snížení počtu spermií?? :mrgreen: :mrgreen: Předpoveď je , snad už v roce 2040, nebude jediný chlap plodný, co pak, budou naše holčičky dělat bez IVF???? :zed: :zed: :zed:
Pokles produkce spermií v populaci je obecně znám. Z mnoha prací vyplývá, že za posledních 50 let se produkce spermií snížila na polovinu. Ještě v roce 1980 bylo považováno za normu 40 miliónů/ml, ale v roce 1992 to bylo již pouze 20 miliónů/ml.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
faj
396
23.8.11 21:59
bubli píše:
Kdyz odsuzujete IVF, to je jako byste rekly, ze moje dcerku by tu vubec nemela byt. Pritom je to ta nejkrasnejsi, nejchytrejsi a nejuzasnejsi bytost co znam a obohacuje zivot nejen muj ale i vsech okolo. Bez IVF by svet o tuhle bytustku prisel. :-(
Ja pevne doufam, ze stejne neetickym zpusobem brzy privedeme na svet jeste dalsi sestricku nebo brasku. :jazyk:
:palec: :palec: :palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
23.8.11 22:03

předpokládám, že všechny ty přírodní ženy, co jsou proti nechodí s dětma k doktorovi, aby je léčil a doma je prolejvaj bylinkama a nechávaj to na přírodě…ono to přece má nějakou skrytou příčinu, že zrovna na mé dítě pán bůh seslal tu ošklivou nemoc a tak nechám přírodu, aby si s tím poradila, ne???

fajn…vykašleme se na vše, co lidi vymysleli, netransplantujme, neberme penicilin, neočkujme, zahoďme občanky, vraťme se na stromy a nechme vše na přírodě, abychom nááááhodou nedělali něco proti ní!!!

a že někdo na IVF nejde protože se mu příčí? jeho volba…nechte mi tu mojí! nemyslím si, že jsem nemorální a jsem dokonce věřící…ale já prostě ten zázrak chtěla prožít! adoptovat dítě jsem se taky nebránila…ale aspoň jednou jsem chtěla tu krásu, mít v sobě rostoucí život prožít!!! a asi stejně jako se ptá člověk s rakovinou „proč zrovna já? já přece chci žít a být šťastnej jako ostatní“ tak i já se ptávala si říkala, že bych strašně chtělamít ten obrovskej buben a na něm ty krásný boule… :oops: jsem tolik špatná???????? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
23.8.11 22:03
bubli píše:
Ja pevne doufam, ze stejne neetickym zpusobem brzy privedeme na svet jeste dalsi sestricku nebo brasku. :jazyk:

A ti zredukovaní tady být neměli, že? Ti by tady jenom prudili a ochuzovali své okolí svou přítomností.
Mícháte už do toho všechno možné, něco s tím souvisí, něco jenom trochu a něco vůbec.
Diskuze je o tom, že považuji za obludné redukovat plody, které si tam kdosi ještě účelově nechá zavést.
Matka, která podstoupí redukci, se pak celý život raduje z dítěte, které vlastně tady je jen díky tomu, že to zrovna odneslo to druhé, co mělo menší štěstí a přišlo utratit. Píšu to hnusně, protože to je hnus a na tom trvám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
23.8.11 22:04

Si myslím, že takovéhle debaty většinou nemají smysl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
23.8.11 22:05

k tomu Bohu a ivf - tohle se mi moc líbilo :-)

http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová