Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Belča píše:
Tak tem chytrolinkam, co maji 2 - 3 deti bez problemu, a IVF tu pak odzuzuji, bych velmi rada dala spoustu zvirecich jmen. Ale snad jen toto-plati i v tomto pripade aplikace : SYTY HLADOVEMU NEVERI.
Chtela bych Vas, mile damy, videt, copak byste rikaly, kdyby jste prave Vy nemohly leta otehotnet. Zkuste se nad tim, prosim, schvalne zamyslet, tedy ty z Vas, co nemate uplne dute hlavy a jste toho schopny
Ty asi taky nečteš nebo čteš jen to, co chceš… Nikdo nikoho neodsuzuje a jsou lidi, co na IVF nejdou. A co má být? Každý prostě tuto metodu schvalovat nemusí, co je na tom? Tobě to může být jedno, ne?
ivuska.h píše:Belča píše:Ty asi taky nečteš nebo čteš jen to, co chceš… Nikdo nikoho neodsuzuje a jsou lidi, co na IVF nejdou. A co má být? Každý prostě tuto metodu schvalovat nemusí, co je na tom? Tobě to může být jedno, ne?
Tak tem chytrolinkam, co maji 2 - 3 deti bez problemu, a IVF tu pak odzuzuji, bych velmi rada dala spoustu zvirecich jmen. Ale snad jen toto-plati i v tomto pripade aplikace : SYTY HLADOVEMU NEVERI.
Chtela bych Vas, mile damy, videt, copak byste rikaly, kdyby jste prave Vy nemohly leta otehotnet. Zkuste se nad tim, prosim, schvalne zamyslet, tedy ty z Vas, co nemate uplne dute hlavy a jste toho schopny
Mě zajímá ta (zřejmě nutkavá) potřeba to tady těm desítkám ženských, co nemůžou otěhotnět (nebo donosit) psát ![]()
to urkite, kecy, prdy, bedary , 98-99% z nich by v CARu bylo driv nez vetsina z tech, co tam zel nakonec skoncila.
Az na par naturalnich extremistek a/nebo krestanskych fundamentalistek( ve spatnem smylu slova) ![]()
kaaaca-h píše:ivuska.h píše:Mě zajímá ta (zřejmě nutkavá) potřeba to tady těm desítkám ženských, co nemůžou otěhotnět (nebo donosit) psátBelča píše:Ty asi taky nečteš nebo čteš jen to, co chceš… Nikdo nikoho neodsuzuje a jsou lidi, co na IVF nejdou. A co má být? Každý prostě tuto metodu schvalovat nemusí, co je na tom? Tobě to může být jedno, ne?
Diskuze je od toho, aby se diskutovalo, ne? Tohle není diskuze pro psychickou podporu neplodných žen, téma znělo jinak a jistě jsi četla natolik pozorně abys věděla, jak jsem se od redukce dostala k problematice IVF a z jakého pohledu se to tu řeší.
Takže znova – vadí mi, že se obecně podsouvá, že IVF je jediné řešení a nemá žádné kontroverze. Toť vše.
veria píše:A k té redukci - zase neznám nikoho, kdo by podstoupil redukci dvojčat jen tak z plezíru, že je nechce. Možná takové případy jsou, to nevylučuji, ale je to zcela marginální, proto si myslím, že tahle diskuze je úplně zbytečná.
Verio, na pískovišti Ti to nikdo neřekne, veř mi je jich opravdu hodně
![]()
Belča píše:
to urkite, kecy, prdy, bedary , 98-99% z nich by v CARu bylo driv nez vetsina z tech, co tam zel nakonec skoncila.Az na par naturalnich extremistek a/nebo krestanskych fundamentalistek( ve spatnem smylu slova)
No jo, když dojdou argumenty, navezeme se do katolíků, a „přírodňaček“, že? ![]()
Ivushko, pokud jsem zde dobře četla, tak jsi psala, že máš známou, která na IVF nešla, protože má pevné morální zásady. Z čehož logicky vyplývá, že ti, kdo na něj jdou, jsou nemorální. To není odsouzení? Hmmm.....
veria píše:
Ivushko, pokud jsem zde dobře četla, tak jsi psala, že máš známou, která na IVF nešla, protože má pevné morální zásady. Z čehož logicky vyplývá, že ti, kdo na něj jdou, jsou nemorální. To není odsouzení? Hmmm.....
Nenene, psala, že existují lidé, kteří mají pevné morální zásady, a toto je pro ně nepřípustné… ![]()
Příspěvek upraven 23.08.11 v 23:20
Ale to tak prave vetsinou vubec neni. Tu metodu odsuzuji ve velke vetsine jenom proto, ze ji samy nepotrebovaly, stejne jako spousta lidi neuznava napr. antibiotika apod. a ostentativne to dava najevo- do te doby, nez jim napr. dite onemocni meningitidou.
To se to pak snadno negativne k modernim lekum vyjadruje, kdyz jich neni netreba, stejne jako k IVF, kdyz ho netreba. Proste znovu- syty hladovemu neveri..
P.S. Belca je v tomhle nevinne, jsem jeji manzel a neco o tom vim i profesne, nechala tu profil..
veria píše:
To z ničeho nevyplývá, to už jsem tu taky psala. Přece ten, kdo nikdy proti IVF nic neměl, nemusí z žádných zásad slevovat. A kdyby ano, je to jen jeho problém, on bude se svým svědomím a myšlenkami, ne já. A nepsala jsem nemorální, psala jsem o morálních zásadách daného člověka, to je něco jiného.
Šlo mi o to, jak tu holky psaly, že těm lidem se to mluví, když s početím neměli problém, že kdyby měli, taky by na IVF hned šli. Na to jsem právě reagovala, že ne nutně, že právě ty morální zásady některých lidí mohou být natolik pevné, že by na IVF opravdu nešli (a dále jsem psala o konkrétních případech takových lidí).
Ty jo tady fakt člověk nemůže normálně debatovat, nebo co??? ![]()
To je přesně to, co se tu poslední dobou děje - člověk aby se bál říct nahlas svůj názor.
Já jsem JASNĚ svoje stanovisko v IVF popsala (
) protože sama prostě nevím, jak se k tomu postavit. To, že to rovnou nevychvaluju neznamená, že to zavrhuju, ne??
![]()
Od začátku tu ivuska normálně debatuje, dokonce na začátku se zmínilo, že snad se to nezvrhne a snad si opravdu jen povídáme. A pak přijde pár agresivních jedinců a nejdýl zejtra jsme bloklý.
Chtěla bych zažít diskuzi bez urážek a s možností napsat svůj názor, aniž bych se musela bát, ze které strany mi přilítne facka. ![]()
Faj, na pískoviště nechodím, vycházím z toho, že znám spousta holek z diskuzí, co mají dvojčata z IVF a nevím o nikom, kdo by si je nechal zredukovat. Jen o těch, kterým to hned na začátku zredukovala sama příroda. Neříkám, že to neexistuje, ale kolik procent z celkového počtu to je? Myslím, že fakt nízké.
Belča píše:
Ale to tak prave vetsinou vubec neni. Tu metodu odsuzuji ve velke vetsine jenom proto, ze ji samy nepotrebovaly, stejne jako spousta lidi neuznava napr. antibiotika apod. a ostentativne to dava najevo- do te doby, nez jim napr. dite onemocni meningitidou.souhlas
kaaaca-h píše:veria píše:Nenene, psala, že existují lidé, kteří mají pevné morální zásady a toto je pro ně nepřípustné…
Pevné zásady = někdo má výhrady proti IVF a má je i poté, co zjistí, že přirozeně nepočne. Čili jeho pohled na svět se nezměnil v důsledku změny nějaké situace, kdy by se mu ale změna vpodstatě hodila. Já furt nevím, co je na tom k nepochopení
Pokud někdo nikdy neviděl nic špatného na IVF, tak v tomto žádnou svou zásadu neporuší.
eva valoi píše:
Léčit se pro neplodnost, účelově si nechat zavést dvě embrya, pak účelově jedno usmrtit, aby byla větší šance na úspěch…To všechno mě uvádí do rozpaků. Vyvstává mi v hlavě řada otázek a mám pocit, že je to ještě nechutnější než „obyčejný“ umělý potrat.
Zajímalo by mě, co asi napadne matku, která se po porodu podívá na dítě, které vyhrálo život v této loterii. A řekne jednou svému dítěti, že vlastně ono mělo to štěstí, na rozdíl od jeho usmrceného sourozence?
Je to pro mě naprosto nepochopitelné a považuji to za zvrácenost. Nemám pro to pochopení. A argumenty, aby se aspoň jedno narodilo, abych aspoń jedno donosila atd., ty já opravdu neberu. Je to všechno jenom účelovost, aby všechno bylo tak, jak si to dotyčná přeje, bez ohledu na vyvíjející se plod, který si tam ještě účelově nechala uměle zavést.
Můžete se do mě pustit, ale já si nenechám upřít právo na tento svůj pohled.
(Dokonce bych se ani nedivila, kdyby admin toto téma smazal s ohledem na „emoce“ těch, kterých se to týká.)
no co an to říct????
já jsem otěhotněla přirozenně doma (po clostilbegytu) se čtyřvaječnýma čtyřčatama..pro redukci jsem se rozhodla v podstatě hned po ultrazvuku..zvýraznila jsem ti nahoře argument, který ty nebereš ![]()
pro mě to byl jeden z těch nejdůležitějších argumentů - donosit zdravé dítě..s manželem jsme se rozhodli pro redukci na 2plody, protože dvojčata se donosit dají, i když jsem v té době měla 14ti měs syna (to znamená žádné odpočívání u náročnějšího těhotenství)..vše v tom hrálo roli- celková situace (tj jedno dítě doma-nemožnost si těhu odležet, finanční situace atd..)..
Ono je hoooooodně snadné napsat to, co jsi napsala ![]()
přeju ti , ať nic takového řešit ty sama nikdy nemusíš ![]()
jo a jinak redukce dopadla dobře a mám zdravá dvojvaječná dvojčata kluky, které jsem donosila až do krásného 36tt a porodila je s váhama 2590g a 2640g ![]()