Redukce plodů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25007
23.8.11 23:32
Davdan píše:
eshta ty jo čtyřčata?? 8-o :-) Klobouk dolů, to musel být šok jak prase. :-) Člověk jde na UZ jestli má miminko srdíčko a nakonec tam jsou 4. :-)
Co já bych dala za dvojčata, mně se to ale nepoštěstí. Ani v rodině to nemáme. :think: (I když to prý být nemusí, může to snad být i nečekaná střela :lol: ).
šok to byl hroznej..opravdu hroznej- málem jsem se na utz pozvracela 8-o hlavně jsem to vůbec nečekala, prvního syna mám taky po clostilbegytu a byl jednočetné těhu, takže najednou 4 byl hroznej šok 8-o
manžel je křesťan, věřící ale nepraktikující, celá jeho rodina je silně praktikující a i můj tchán, po tom co jsme mu řekli o redukci, v podstatě hned souhlasil a podpořil nás :wink: nejdřív ho zajímalo moje zdraví v těhotenství, pak zdraví dětí a když zjistil jaká rizika čtyřčetné těhu nese, tak byl hned pro redukci :wink:
teď nelitujeme, máme 3 zdravý kluky a jsme za ně rádi :wink:
trošku jsem nepochopila úvodní příspěvek zakladatelky :think: zbytečně útočnej když sama prd ví, co takové rozhodnutí obnáší
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
fialína píše:
Ivushko, ono asi dost záleží na tom, jak to napíšeš. Když člověk vidí „pevná morální zásada“, tak si většinou představí, že ti, co je mají, jsou ti nejlepší :-), a ostatní jsou fuj… možná proto ta diskuze…

Morální zásada = zásada v oblasti morálky daného člověka

To je fakt tak nepochopitelné?

Nikoliv že je někdo morální či nemorální. A několikrát jsem to tu vysvětlovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5577
ivuska.h píše:
Belča píše:
ivuska.h píše:
Belča píše:
to urkite, kecy, prdy, bedary , 98-99% z nich by v CARu bylo driv nez vetsina z tech, co tam zel nakonec skoncila.Az na par naturalnich extremistek a/nebo krestanskych fundamentalistek( ve spatnem smylu slova) :potlesk:
No jo, když dojdou argumenty, navezeme se do katolíků, a „přírodňaček“, že? :roll:
Kdepak. Myslim, ze jsem dostecne jasne vyjadril, ze by to bylo jen minimum z nich. Snazime se zit prirodne, jak to je mozne, osobne jsem krestan. navazim se do fanatismu, ne do prirodnacek ci katoliku…
Mít pevné zásady a názory je fanatismus?

samozrejme ze ne. Ale nazor napr. ze IVF je od dabla, to uz fanatismus je…

Zdravim 2matku :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
faj
396
23.8.11 23:34
dvojmatka píše:
eva valoi píše:
Diskuze byla původně o redukci plodů, což je obludné. Je to obludné vždy - at´už jsou dvojčata počata přirozeně nebo uměle.
Nicméně účelově si nechat zavést dvě embrya, aby se uchytilo aspoń jedno, zároveň doufat, že se jedno neuchytí a když jo, tak ho účelově necháme zlikvidovat, aby byla větší šance na donošení toho vyvoleného… A toto všechno právě souvisí s umělým oplodněním.
a to dělá málokdo!! nikoho, kdo podstoupil IVF a toto udělalneznám! a paní v deníčku se pro redukci musela rozhodnout z důvodu, že by nedonosila ani jedno, tak dala šanci žít aspoň jednomu…aspoň tak jsem to pochopila…jistě z toho radostí neskákala…zato žena máýho bratránka, která měla dvojčata přirozeně si jedno nechala s radostí vzít…přece se nebude starat o dvojky, n?…tohle je horší! tak neodsuzujte ty co podstupují IVF…ty si dvojky většinou přejou a jsou za ně šťastný…já taky!!

:palec: :palec: :palec: Souhlas
Uý jsem to tady psala opakovaně, ale kdo nechápe :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
dvojmatka píše:
ivuska.h píše:
dvojmatka píše:
veria píše:
Ivushko, pokud jsem zde dobře četla, tak jsi psala, že máš známou, která na IVF nešla, protože má pevné morální zásady. Z čehož logicky vyplývá, že ti, kdo na něj jdou, jsou nemorální. To není odsouzení? Hmmm.....

jsme hrozně nemorální, špatný, že chceme prožívat tenhle zázrak!!! :nevim: :zed:

a musím říct, že bych chtěla vědět, jak by se nedejbože Ivushka postavila k tomu, až by dcera za pár let přišla, že jinak, než díky IVF neotěhotní a chce to…protože touží mít dítě a nechce si si adoptovat dítě romské, od feťačky nebo alkoholičky, protože tou dobou už jiné děti v kojeňáku nebudou neb vysokoškolačky umí brát antikoncepci??? jistě jí přesvědčí o tom, že z morálních důvodů radši nebude babičkou!!! :think:

Zdravím Belči manžela :mavam:

Ty to děláš asi už naschvál, ne? Kde jsem napsala, že jít na IVF je nemorální?

A o tom, co bych řekla dceři na IVF už jsem tu taky psala…
pravda…celou diskuzi jsem nečetla…tak fakt nevím, co bys řekla dceři… :nevim:

Ono se pak trošku špatně diskutuje, když pořádně nečteš a tudíž mi podsouváš věci, které jsem nikdy nenapsala a znovu se ptáš na to, co už jsem vysvětlila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
Davdan píše:
ivuska.h píše:
ivusko někdy mám pocit, že kdo má pevné názory (a třeba se neshodujou s většinou), je automaticky označován jako omezenec, fanatik, divnej… atd. Omezený divný fanatik. :think:

Jo, to jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
Belča píše:
ivuska.h píše:
Belča píše:
ivuska.h píše:
Belča píše:
to urkite, kecy, prdy, bedary , 98-99% z nich by v CARu bylo driv nez vetsina z tech, co tam zel nakonec skoncila.Az na par naturalnich extremistek a/nebo krestanskych fundamentalistek( ve spatnem smylu slova) :potlesk:
No jo, když dojdou argumenty, navezeme se do katolíků, a „přírodňaček“, že? :roll:
Kdepak. Myslim, ze jsem dostecne jasne vyjadril, ze by to bylo jen minimum z nich. Snazime se zit prirodne, jak to je mozne, osobne jsem krestan. navazim se do fanatismu, ne do prirodnacek ci katoliku…

Ale to tu nikdo neřekl. 8-o Četla jsi celou diskuzi??
Ne četla ale četl, pardon.

Příspěvek upraven 23.08.11 v 23:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45689
23.8.11 23:35

Faj, a jsou to dvojčata z IVF nebo přirozená? Jaký je ten poměr. Hádám, že vysoko převažují přirozená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
23.8.11 23:35
Belča píše:
ivuska.h píše:
Belča píše:
ivuska.h píše:
Belča píše:

Nic takového jsem já ale nenapsala a ani si to nemyslím (nejsem věřící, natož pak křesťanského směru) 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45689
23.8.11 23:37

Ivusho, obecná morálka je jen jedna. Pokud napíšu, že je něco morální/nemorální, nemůžu myslet subjektivní pohled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
faj
396
23.8.11 23:37
eshta píše:
Davdan píše:
eshta ty jo čtyřčata?? 8-o :-) Klobouk dolů, to musel být šok jak prase. :-) Člověk jde na UZ jestli má miminko srdíčko a nakonec tam jsou 4. :-)
Co já bych dala za dvojčata, mně se to ale nepoštěstí. Ani v rodině to nemáme. :think: (I když to prý být nemusí, může to snad být i nečekaná střela :lol: ).
šok to byl hroznej..opravdu hroznej- málem jsem se na utz pozvracela 8-o hlavně jsem to vůbec nečekala, prvního syna mám taky po clostilbegytu a byl jednočetné těhu, takže najednou 4 byl hroznej šok 8-o
manžel je křesťan, věřící ale nepraktikující, celá jeho rodina je silně praktikující a i můj tchán, po tom co jsme mu řekli o redukci, v podstatě hned souhlasil a podpořil nás :wink: nejdřív ho zajímalo moje zdraví v těhotenství, pak zdraví dětí a když zjistil jaká rizika čtyřčetné těhu nese, tak byl hned pro redukci :wink:
teď nelitujeme, máme 3 zdravý kluky a jsme za ně rádi :wink:
trošku jsem nepochopila úvodní příspěvek zakladatelky :think: zbytečně útočnej když sama prd ví, co takové rozhodnutí obnáší

Eshto, u tebe to je jasný, o tom vůbec není řeč, to riziko o čtyřčat je obrovské, často se redukuje 4 na dva, tak je to ohromně těžké rozhodnutí, ale i tři bylo určitě náročné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5577
23.8.11 23:38

opravdu, opravdu, opravdu posledni reakce ivusce- mam pocit, kdyz mrknu na podpis, ze Vy jste zrovna presne ta, co hladovym neveri :wink: ne ze bych Vam to pral, rozhodne ne, ale chtel bych Vas fakt videt, kdyby to vsechno bylo jinak…

nic ve zlem, no flame, vlastne mi to muze byt uplne jedno, ale podobne nazory me proste vytoci a vybudi me k reakci, ikdyz vim, ze je to k prdu..

papapaaaaaaaaaaaaaaaa :mavam:

Washte, Washte, Hokai

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
23.8.11 23:38
veria píše:
Ivusho, obecná morálka je jen jedna. Pokud napíšu, že je něco morální/nemorální, nemůžu myslet subjektivní pohled.

no jo, jenže obecná morálka je stejně subjektivní. :think: protože i obecnou věc 100 hlav pochopí 100× jinak… ne? :nevim: Ty jo, nechci se dostat na rovinu filozofování. :lol: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
faj
396
23.8.11 23:39
veria píše:
Faj, a jsou to dvojčata z IVF nebo přirozená? Jaký je ten poměr. Hádám, že vysoko převažují přirozená.

Asi jsem to špatně napsala, samozřejmě převažují přirozená, po IVF hlavně 3-2, ale taky 3-1 to je taky běs :pocitac: :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
23.8.11 23:39
veria píše:

Jo, přesně…Nechtěla sem poučovat, ale jojo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová