Redukce plodů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8651
23.8.11 23:47
veria píše:
Bože, ano, může a nemusí, ale když je nepřijme, tak už se nepohybuje v rámci toho, co se v určité společnosti považuje za morální! :mrgreen:
Nic, mám dost, přeji dobrou noc všem.

Nějak nestíhám sledovat tok tvých myšlenek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45689
23.8.11 23:50

To máš jedno, já tvých rovněž ne.
Dobrou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
faj
396
23.8.11 23:50
eshta píše:
faj píše:
Eshto, u tebe to je jasný, o tom vůbec není řeč, to riziko o čtyřčat je obrovské, často se redukuje 4 na dva, tak je to ohromně těžké rozhodnutí, ale i tři bylo určitě náročné

no já nevím faj jestli je to tak pro zakladatelku jasný :-) sama napsala, že redukce je obludnost..
prd ví..
snadno se někdo hned odsoudí bez toho aby znal podrobnosti… [/citace

Nikomu to osobní rozhodování neoře
Davdan píše:
veria píše:
Davdan, a co když ti řeknu, že vražda je pro mně morální? řekneš mi, jooo, na to máš holka právo, je to tvůj názor…Nee, věci jsou (samozřejmě v rámci určitého společenství, jinou morálku budou mít třeba na Nové Guineji), obecně morální/nemorální.
Já už tu končím, protože se tu slovíčkaří a celkově tu je nálada „pojďme se hádat“ a to se mi nechce, na to jsem moc líná. Jdu si číst Vlastu Pittnerovou. :mavam: :lol:

Zakladatelka musí pochopit, že je redukce a redukcea v tom je ohrooomný rozdíl :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
23.8.11 23:51
dvojmatka píše:
Davdan píše:
dvojmatka píše: …furt jsou ty vražedkyně ty IVFkačky 8-o

Ale to nikdo neřekl, nebo jo? :think:

Chtělo by to sem víc chlapů, jsme jak slepice v kurníku. Každá si kdáká to svoje a neposlouchá tu druhou. :lol: Kohouty na nás.

no já tu furt čtu, že iVF je špatrný jen kvůli tomuhle? že se vraždí ty embrya…že se vylejvaj do odpadu a nebo se zavádějí dvě, aby aspoň jedno a nebo se redukujou…a furt se to točí kolem toho, že IVF a že s tím to souvisí…??? 8-o

tak možná mě příliš postihla mateřská s těhotenskou demencí a už mi požraly moc mozkovejch buněk…uffff :zed: :oops:

Tak já to zkusím ještě znova… Proč je pro mě IVF kontroverzní. Vyrobí se hodně embryí, z nichž některá zaniknou už sama od sebe, některá se zahodí úmyslně (preimplantační diagnostika, někdo nechce mrazit na příště, nechce si dál nechat dříve zmražená atd.) a některá se „vrátí“ do dělohy. Problém je u mě v té chvíli, kdy se ty embrya úmyslně likvidují, ať už ve stádiu „na misce“ nebo po implantaci při vícečetném těhotenství (redukce). Ještě mnohem víc se to komplikuje při IVF s dárcem. Tož tak ve stručnosti můj pohled.

Potom je tu jiný pohled z úplně jiné roviny – proč vlastně páry tak touží po dětech (jasně, biologické puzení je jedna věc, ale to by pak odporovalo IVF s dárci), proč je to v dnešní společnosti tak strašně zásadní věc (dřív bylo taky dost neplodných), proč si lidi myslí, že mít dítě je právo (a pokud možno zdravé – viz preimplantační diagnostika, potraty postižených dětí atd.) a ne jen možnost, proč tu je vlastně celý ten kult dítěte (všechno pro něj šíleně vymazlit, od prvního pokojíčku až po tisíc kroužků při školní docházce atd.). Jak může vůbec někdo říct, že jediný smysl jeho života a jediné, po čem touží, je dítě.

Nevím, je to prostě hodně komplexní téma a hodně osobní, kdekdo se může cítit ukřivděn opačným názorem. Čili typické téma nevhodné pro internetovou diskuzi :lol:

Příspěvek upraven 23.08.11 v 23:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5577
23.8.11 23:54

Však jsem psala, že mám mezi přáteli několik párů, co na IVF nešli a zřejmě nikdy nepůjdou… Doufám, že bych v tom dokázala být stejně silná, jako oni.

Osobně s tím zkušenost opravdu nemám, ale prostě není pravda, že nakonec každý IVF zkusí, tak to není.

Nekolik paru? Tak tomu moc neverim. Proste neverim.

a HLAVNE nechapu, co je to za silu, nejit na IVF ???!!!. Na to nelze nereagovat. Co je proboha kladneho na tom , najit silu k tomu nejit na IVF ?????!!!!!!! Pokud tedy skutecne neni IVF proti Bohu, pripadne primo od dabla.. :think:
Proste jste se tu prave sama nabonzovala :lol: a ja Vam za to dekuji. Pujde se mi mnohem lip spat… Konecne jsem pochopil Vas point of view. Tady je veskera „rec“ ztrata casu
 MUHEHE

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
23.8.11 23:55
ivuska.h píše:
dvojmatka píše:
Davdan píše:

Chtělo by to sem víc chlapů, jsme jak slepice v kurníku. Každá si kdáká to svoje a neposlouchá tu druhou. :lol: Kohouty na nás.

no já tu furt čtu, že iVF je špatrný jen kvůli tomuhle? že se vraždí ty embrya…že se vylejvaj do odpadu a nebo se zavádějí dvě, aby aspoň jedno a nebo se redukujou…a furt se to točí kolem toho, že IVF a že s tím to souvisí…??? 8-o

tak možná mě příliš postihla mateřská s těhotenskou demencí a už mi požraly moc mozkovejch buněk…uffff :zed: :oops:
Tak já to zkusím ještě znova… Proč je pro mě IVF kontroverzní. Vyrobí se hodně embryí, z nichž některá zaniknou už sama od sebe, některá se zahodí úmyslně (preimplantační diagnostika, někdo nechce mrazit na příště, nechce si dál nechat dříve zmražená atd.) a některá se „vrátí“ do dělohy. Problém je u mě v té chvíli, kdy se ty embrya úmyslně likvidují, ať už ve stádiu „na misce“ nebo po implantaci při vícečetném těhotenství (redukce). Ještě mnohem víc se to komplikuje při IVF s dárcem. Tož tak ve stručnosti můj pohled.

naprosto chápu…ne každej kdo podstupuje IVF toto musí udělat…proto šmahem odsoudit to, že doktoři umí tímto způsobem pomoct je blbost! a nemyslete si, že na všechna ta embrya nemyslíme…rozhodně nejsme zaslepený jedním dítětem s tím, že ty ostatní ať se spláchnou…není to jednoduchý ani pro nás…já naštěstí nemusela zatím nic z toho udělat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
23.8.11 23:58

Prosím vás, někdo tu psal, že se zakladatelka směje, nebo že se zakladatelka touto diskuzí baví…
No tak opravdu nevím, co je na tomto tématu k smíchu nebo pobavení. Je to velmi smutné téma a dost mě vadí, že se takové věci, jako je redukce, dějí.
Před pár lety by nikdo nevěřil tomu, že se něco takového bude považovat téměř za normální.
Možná že nás jednou nechají naše děti utratit, protože budeme staří a tudíž z nás už nebude užitek, nebudou nás chtít, budeme překážet. Možná je to mimo téma, ale pomalu k tomu spějeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
24.8.11 00:00
Belča píše:
Však jsem psala, že mám mezi přáteli několik párů, co na IVF nešli a zřejmě nikdy nepůjdou… Doufám, že bych v tom dokázala být stejně silná, jako oni.Osobně s tím zkušenost opravdu nemám, ale prostě není pravda, že nakonec každý IVF zkusí, tak to není.

a HLAVNE nechapu, co je to za silu, nejit na IVF ???!!!. Na to nelze nereagovat. Co je proboha kladneho na tom , najit silu k tomu nejit na IVF ?????!!!!!!! Pokud tedy skutecne neni IVF proti Bohu, pripadne primo od dabla.. :think:
Proste jste se tu prave sama nabonzovala :lol: a ja Vam za to dekuji. Pujde se mi mnohem lip spat… Konecne jsem pochopil Vas point of view. Tady je veskera „rec“ ztrata casu
MUHEHE

Ale já taky znám ty dva páry, co nešli na IVF… :think: (Jak už jsem psala, ten strýc a kamarádka…). Proč byste nemohl uvěřit, že takoví lidé jsou?? :?: Tak jak jsou ti, co na IVF šli, tak jsou i ti, co nešli, co je na tom tak záhadného??
Já krapet asi nechápu, čím se jako ivuska nabonzovala… :think: :?: (chybí mi tu smajlík, co se drbe na hlavě…).

Příspěvek upraven 24.08.11 v 00:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
24.8.11 00:01
Belča píše:
Však jsem psala, že mám mezi přáteli několik párů, co na IVF nešli a zřejmě nikdy nepůjdou… Doufám, že bych v tom dokázala být stejně silná, jako oni.

Osobně s tím zkušenost opravdu nemám, ale prostě není pravda, že nakonec každý IVF zkusí, tak to není.

Ano, několik. Telefony pro ověření ti fakt dávat nebudu. Někteří nemají žádné dítě, někteří jedno a druhé se nedaří. Jedněm dokonce první dítě umřelo. Prostě se pohybuju v „komunitě“, kde dost lidí sdílí můj názor.

Belča píše:

Ne, není síla nejít na IVF, síla je držet se svých zásad i ve chvílích, kdy je člověk v pokušení je porušit. To je jakoby ses zařekl, že nebudeš jíst maso, protože zabíjet zvířata není správné a pak před tebe někdo položil kus grilovaného prasete. Však ono už ho to nebolí a stejně už je mrtvé, tak si ho dáš, ne? No když dáš, tak jsi uhnul ze svých zásad, když nedáš, tak máš sílu čelit pokušení. Prostě jde o to, že někdo mění názory dle situace a někdo ne.

Belča píše:
MUHEHE

Tohle jsem nepochopila…

Příspěvek upraven 24.08.11 v 00:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
eva valoi píše:
Prosím vás, někdo tu psal, že se zakladatelka směje, nebo že se zakladatelka touto diskuzí baví…
No tak opravdu nevím, co je na tomto tématu k smíchu nebo pobavení. Je to velmi smutné téma a dost mě vadí, že se takové věci, jako je redukce, dějí.
Před pár lety by nikdo nevěřil tomu, že se něco takového bude považovat téměř za normální.
Možná že nás jednou nechají naše děti utratit, protože budeme staří a tudíž z nás už nebude užitek, nebudou nás chtít, budeme překážet. Možná je to mimo téma, ale pomalu k tomu spějeme.

ono se tu v podtatě bavíme o potratech…a to je silný téma…na toto téma nelze diskutovat bez emocí…každopádně co je horší a co mě donutilo se zapojit je spíš to odmítání a odsuzování IVF!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
eva valoi píše:
Lenczii píše:
Evi,
když jsem četla nadpisek, tak jsem si myslela, že se právě rozhoduješ o umělém oplodnění a řešíš morálku dané věci a koukám, že jsem se spletla..
Ono celé umělé oplodnění je z hlediska morálky dosti kontroverzní..
Myslím alem, že spíš budeš mít negativní reakce na svůj názor..
Jistě že je celé téma umělého oplodnění kontroverzní. A ti, kteří proti němu od začátku brojili, jako jeden z důvodů právě uváděli, že dojde k tomuto - k redukci plodů, likvidaci nadbytečných embryí, možná i pokusech na uměle vytvořených embryích atd.
Já se o toto zajímám už hodně dlouho a bohužel vidím, že je to přesně tak.

Nečetla jsme celou diskuzi a snad tu nebudou zase nějaké hádky…Ale už se snad přestane zavádět více embryí, pouze jedno! Je to v plánu, a prodlouží se věk matky, ktreá může žádat umělé oplodnění…
Na západě už je to ale dávno normální, že s ezavádí pouze jedno, portože je menší riziko- zdravotní pro plody.

• Citovat
  • Upravit
8651
24.8.11 00:02
dvojmatka píše:
ivuska.h píše:
dvojmatka píše:
Davdan píše:

naprosto chápu…ne každej kdo podstupuje IVF toto musí udělat…proto šmahem odsoudit to, že doktoři umí tímto způsobem pomoct je blbost! a nemyslete si, že na všechna ta embrya nemyslíme…rozhodně nejsme zaslepený jedním dítětem s tím, že ty ostatní ať se spláchnou…není to jednoduchý ani pro nás…já naštěstí nemusela zatím nic z toho udělat…

No tak o čem se se mnou celou dobu hádáš? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
24.8.11 00:04
ivuska.h píše:
dvojmatka píše:
ivuska.h píše:
dvojmatka píše:
Davdan píše:

o tom, že IVF není špatné a může plno lidem pomoct a proto mě vadí, že lidi, co to nikdy nepotřebovali to odsuzujou… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
24.8.11 00:05

Možná, že maminky na IVF tu redukci berou špatně už jen proto, že jim se nedařilo otěhotnět nikdy a najednou se spojila vajíčka se spermií a mohlo by vzniknout dítě a teď ho mají zabít? A tohle je bolestný.
Naproti tomu některé, které otěhotní přitozeně - pro ně je splynutí vajíčka a spermie tak jasná věc, že si pak embrya tolik „nevážej“, nebo jak to napsat… :oops: … snad to nezní hotentotsky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
24.8.11 00:06
dvojmatka píše:
ivuska.h píše:
dvojmatka píše:
ivuska.h píše:
dvojmatka píše:
Davdan píše:

o tom, že IVF není špatné a může plno lidem pomoct a proto mě vadí, že lidi, co to nikdy nepotřebovali to odsuzujou… :nevim:

Já ale právě nic neodsuzuju, však to je už v mém prvním příspěvku v této diskuzi… Prostě jen píšu, že já osobně v tom vidím hodně problémů a proto to pro mě v obecnosti není přijatelná metoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová