Redukce plodů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20557
24.8.11 10:34
dvojmatka píše:
peggy.sl píše:
já už k tomuhle tématu dodám jen jediný…ZAPLAŤPÁNBU, ŽE LIDI CO MUSÍ PODSTUPOVAT IVF, ABY MĚLI DĚTI NEMAJÍ TY ÚŽASNÝ MORÁLNÍ ZÁSADY PANÍ IVUSHKY!! a proč? no protože za 40 let by tenhle stát dopadl ještě hůř než řecko…pobírači sociálních dávek a feťáci, který se množí geometrickou řadou by převážili nad daňovými poplatníky, které plodíme právě my a stát by bohužel neměl peníze ani na naše důchody ale ani na běžný provoz a ty peníze, co by jsme si naspořili by někdo chytřejší a rychlejší vytuneloval…takže já říkám…množte se…a je jedno jestli přirozeně nebo pro někoho nepřirozeně…ale hlavně se množte lidi!!Tak tohle je dost odvážné tvrzení. Jak můžeš vědět, že tvoje dítě nebude feťák a pobírač dávek? :think:
to je fakt, to nemůžu… 8-o ale třeba se aspoň jedno z těch tří vydaří :mrgreen: každopádně startovní čáru maj jistě lepší…já aspoň svý rodiče dost napodobovala…snad nás budouc chtít taky děti napodobovat :nevim:

Znám spoustu dětí co měly startovní čáru úžasnou, dobře umetenou cestičku a skončily na scestí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
24.8.11 10:37
peggy.sl píše:
dvojmatka píše:
peggy.sl píše:
já už k tomuhle tématu dodám jen jediný…ZAPLAŤPÁNBU, ŽE LIDI CO MUSÍ PODSTUPOVAT IVF, ABY MĚLI DĚTI NEMAJÍ TY ÚŽASNÝ MORÁLNÍ ZÁSADY PANÍ IVUSHKY!! a proč? no protože za 40 let by tenhle stát dopadl ještě hůř než řecko…pobírači sociálních dávek a feťáci, který se množí geometrickou řadou by převážili nad daňovými poplatníky, které plodíme právě my a stát by bohužel neměl peníze ani na naše důchody ale ani na běžný provoz a ty peníze, co by jsme si naspořili by někdo chytřejší a rychlejší vytuneloval…takže já říkám…množte se…a je jedno jestli přirozeně nebo pro někoho nepřirozeně…ale hlavně se množte lidi!!Tak tohle je dost odvážné tvrzení. Jak můžeš vědět, že tvoje dítě nebude feťák a pobírač dávek? :think:
to je fakt, to nemůžu… 8-o ale třeba se aspoň jedno z těch tří vydaří :mrgreen: každopádně startovní čáru maj jistě lepší…já aspoň svý rodiče dost napodobovala…snad nás budouc chtít taky děti napodobovat :nevim:
Znám spoustu dětí co měly startovní čáru úžasnou, dobře umetenou cestičku a skončily na scestí.

hmmm..třeba takový co měly doma všechno, žily ve zlatý kleci a rodiče na ně neměli čas páč se jim nevěnovali??? ano taky takových pár znám…ale o to v mým příspěvku vůbec nešlo…chtěla jsem tím říct, že dětí z IVF je mraky…mnohem víc, než si kdo myslí…a to řekla jedna holčina i přede mnou…o mnohých ani nevíme a kdyby všichni měly takto přemýšlet, tak opravdu vyhyneme … 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
24.8.11 10:49
dvojmatka píše:
peggy.sl píše:
dvojmatka píše:
peggy.sl píše:
hmmm..třeba takový co měly doma všechno, žily ve zlatý kleci a rodiče na ně neměli čas páč se jim nevěnovali??? ano taky takových pár znám…ale o to v mým příspěvku vůbec nešlo…chtěla jsem tím říct, že dětí z IVF je mraky…mnohem víc, než si kdo myslí…a to řekla jedna holčina i přede mnou…o mnohých ani nevíme a kdyby všichni měly takto přemýšlet, tak opravdu vyhyneme … 8-o

Vždyť je to v pořádku, každý ať si dělá co je pro něho nejlepší. Někdo má děti ani neví jak, někomu se musí pomoci, nekdo je nechce programově, někdo nechce IVF.
Každý na to má jiný názor a žádný názor není špatný jenom proto, že je odlišný od toho mého.
Jenom občas přemýšlím, co se stalo tak zásadního, že tolik lidí má problém počít přirozeně… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
24.8.11 10:56
peggy.sl píše:
dvojmatka píše:
peggy.sl píše:
dvojmatka píše:
peggy.sl píše:
hmmm..třeba takový co měly doma všechno, žily ve zlatý kleci a rodiče na ně neměli čas páč se jim nevěnovali??? ano taky takových pár znám…ale o to v mým příspěvku vůbec nešlo…chtěla jsem tím říct, že dětí z IVF je mraky…mnohem víc, než si kdo myslí…a to řekla jedna holčina i přede mnou…o mnohých ani nevíme a kdyby všichni měly takto přemýšlet, tak opravdu vyhyneme … 8-o
Vždyť je to v pořádku, každý ať si dělá co je pro něho nejlepší. Někdo má děti ani neví jak, někomu se musí pomoci, nekdo je nechce programově, někdo nechce IVF.
Každý na to má jiný názor a žádný názor není špatný jenom proto, že je odlišný od toho mého.
Jenom občas přemýšlím, co se stalo tak zásadního, že tolik lidí má problém počít přirozeně… :think:

příliš jsme se vzdálili od přírody…antikoncepci dlabou už 13tiletý holky ve velkým a jak prokázaly studie, tak hormony, který se dostanou močí do spodních vod a chlapi je dostávají celej život po malých dávkách do těla, plus k tomu jednorázový plíny, kterýma způsobíme klukům neplodnost…plus ktomu stres z toho, aby člověk vydělal prachy a měl střechu nad hlavou a co do huby, plus špatný ovzduší…to vše způsobuje snížení plodnosti…já bych taky byla radši, kdyby se antikoncepce nebrala ve velkým a tím se tohle nedělo…ale zkus nynější generaci lidí něco takovýho navrhnout!!! byla bych radši kdybych nemusela na IVf a podstupovat všechny ty nepříjemnosti s tím spojený…ale takovej už dnešní život je a buďmě rádi, že vědci se umí s těmahle novýma skutečnostma poprat tak, abychom opravdu nevymřeli… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
24.8.11 11:04

Ono vymřeme i bez toho i s tím. Možná že to tím trochu oddálí nebo naopak uspíší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
24.8.11 11:12
dvojmatka píše:
peggy.sl píše:
dvojmatka píše:
peggy.sl píše:
dvojmatka píše:
peggy.sl píše:
Jenom občas přemýšlím, co se stalo tak zásadního, že tolik lidí má problém počít přirozeně… :think:
příliš jsme se vzdálili od přírody…antikoncepci dlabou už 13tiletý holky ve velkým a jak prokázaly studie, tak hormony, který se dostanou močí do spodních vod a chlapi je dostávají celej život po malých dávkách do těla, plus k tomu jednorázový plíny, kterýma způsobíme klukům neplodnost…plus ktomu stres z toho, aby člověk vydělal prachy a měl střechu nad hlavou a co do huby, plus špatný ovzduší…to vše způsobuje snížení plodnosti…já bych taky byla radši, kdyby se antikoncepce nebrala ve velkým a tím se tohle nedělo…ale zkus nynější generaci lidí něco takovýho navrhnout!!! byla bych radši kdybych nemusela na IVf a podstupovat všechny ty nepříjemnosti s tím spojený…ale takovej už dnešní život je a buďmě rádi, že vědci se umí s těmahle novýma skutečnostma poprat tak, abychom opravdu nevymřeli… :zed:

Aby se antikoncepce nebrala, tak se musí začít u jednotlivce.
A hlavně ani ten jednotlivec to nespasí, když doktoři budou krásně a soustavně a ne zadarmo masírováni farma firmami k předepisování antikoncepce hlava nehlava. Bohužel prachy vládnou světu.
Já jsem četla spoustu teorií o možnostech neplodnosti. Některé nebyly třeba ani postavené na hlavu.
Jsme primárně zamořeni jedy a základ je čistá voda, kterou nemáme…V současné době je problém, který se týká vody nejen antikoncepce, ale i umělá sladidla která se do podzemních vod dostávají. Např. sukraloza má poločas rozpadu až 150 let a současné technologie úpraven vody si s ní nedokážou poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
24.8.11 11:12

tak co Evo valois- celkem mě od tebe zajímá, co bys ty dělala v mé situaci - tj doma jedno dítě 14měs a čtyřčetné těhotenství a musela by ses o dítě postarat a nemohla si nijak těhotenství odležet..
a já nejsem jediný případ komu se to takhle poštěstilo přirozenně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
24.8.11 11:15
eshta píše:
tak co Evo valois- celkem mě od tebe zajímá, co bys ty dělala v mé situaci - tj doma jedno dítě 14měs a čtyřčetné těhotenství a musela by ses o dítě postarat a nemohla si nijak těhotenství odležet..

To ti nemůže nikdo říct, nikdo nebyl v tvé situaci.
Tyhle věci nejdou řešit přes diskuzi. Čtyřčata jsou nářez a nechal by si je málokdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
24.8.11 11:16
peggy.sl píše:

hodně má na to vliv civilizace jako taková

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
24.8.11 11:16
eshta píše:

Děti bych si nechala a doufala bych, že to dobře dopadne a že jich budu mít celkem pět. Nedokázala bych rozhodnout o redukci, nevím, podle jakého kritéria bych měla rozhodnout, které přijde usmrtit a které se narodí. Promiň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
24.8.11 11:19
eva valoi píše:
eshta píše:
Děti bych si nechala a doufala bych, že to dobře dopadne a že jich budu mít celkem pět. Nedokázala bych rozhodnout o redukci, nevím, podle jakého kritéria bych měla rozhodnout, které přijde usmrtit a které se narodí. Promiň.

V tom s tebou souhlasím, já bych to taky nechala ,,osudu,,… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
24.8.11 11:20
peggy.sl píše:
eshta píše:
To ti nemůže nikdo říct, nikdo nebyl v tvé situaci.
Tyhle věci nejdou řešit přes diskuzi. Čtyřčata jsou nářez a nechal by si je málokdo.

já se jen zeptala z toho důvodu, že eva valoi je tak radikálně proti redukci a nazývá jí obludností..
jj není situace jako situace a volit opravdu silná slova, když někdo nějakou konkrétní situaci sám nikdy řešit nemusel, mě opravdu vytáčí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
manžel od Belči
24.8.11 11:22

síla Vás provázej

nechápu, jak si lidi mohou nechat operovat křečové žíly.

Já teda žádné nemám, ale kdybych měl, tak doufám, že budu mít sílu nenechat si je operovat, protože si myslím, že křečové žíly se operovat nemají. Je to totiž proti přírodě, ochabnutí žilní stěny prostě u některých patrí k životu a nedá se s tím nic dělat, tedy nemělo by se. Chtěl bych mít tu sílu, nenechat se operovat, stejně jako jedna moje sousedka. Ony jí ty varixy tedy celkem trápí a má s nimi celkem potíže, a dost snižují kvalitu jejího života, ale ona je silná a stojí si na svých zásádách- nenechat si v žádném případě operovat křečové žíly. Za to jí obdivuji a musím opakovat, doufám, že i já bych měl tolik této síly a varixy bych si býval nebyl dal operovat, kdyby kdysi přišly.

Síla Vás provázej

• Citovat
  • Upravit
14809
24.8.11 11:25
manžel od Belči píše:
nechápu, jak si lidi mohou nechat operovat křečové žíly.

Já teda žádné nemám, ale kdybych měl, tak doufám, že budu mít sílu nenechat si je operovat, protože si myslím, že křečové žíly se operovat nemají. Je to totiž proti přírodě, ochabnutí žilní stěny prostě u některých patrí k životu a nedá se s tím nic dělat, tedy nemělo by se. Chtěl bych mít tu sílu, nenechat se operovat, stejně jako jedna moje sousedka. Ony jí ty varixy tedy celkem trápí a má s nimi celkem potíže, a dost snižují kvalitu jejího života, ale ona je silná a stojí si na svých zásádách- nenechat si v žádném případě operovat křečové žíly. Za to jí obdivuji a musím opakovat, doufám, že i já bych měl tolik této síly a varixy bych si býval nebyl dal operovat, kdyby kdysi přišly.

Síla Vás provázej

Jsi demagog! Při redukci jde o usmrcení lidského individua. Ale to ani nemá smysl komentovat. Srovnávat křečovou žílu a lidský plod.
Já totiž nechápu, jak je možné, že matka nechá usmrtit jeden plod z důvodu lásky a starostlivosti o ten druhý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68941
24.8.11 11:26

Bych bych bych… á, já zapomněla, že mezi námi žijí i tací, co přesně vědí, jak BY se zachovali v každé situaci a své názory nemění za žádných okolností, čirá závist :think:
Tak mi jen povězte, jak BYSTE se pak cítily, když byste o všecky čtyři děti přišly, nebo nedejbože by se narodily příliš předčasně a skončily s těžkým postižením celoživotně upoutané na lůžko a odkázané na vaši pomoc - šance na tohle je u čtyřčat opravdu ohromná.
Tak nějak mi přijde lepší, mít dvě zdravé děti než třeba tři mrtvé a jedno postižené, pokud jsem to mohla změnit, ale to je jen můj momentální názor, fakt netuším, jak bych se v dané situaci zachovala a pochopení mám pro obě strany - kromě té, která to ví naprosto jasno už v hypotetické rovině :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová