Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Gina108 píše:kaaaca-h píše:Kontroverzní témata vždycky někoho pobuřují nebo zraňují, od toho jsou kontroverzníDavdan píše:No to určitě můžou, já se třeba o filozofických otázkách, o takovýchhle kontroverzních tématech bavím s kamarádkama u kafe (nebo spíš u vínakaaaca-h píše:Tak já myslim, že se nemusíme bavit jen o věcných tématech, ale můžeme zabloudit i na kontroverznější témata, ne? Přeci inteligentní lidi se mohou bavit i o všem, i o IVF, ne?
Navíc takhle kontroverzní myšlenky (IVF, potrat), který spoustě lidem můžou ublížit (i když, jak tu stále dokola omíláš, je to jen tvůj názor a nikoho nedejbože neodsuzuješ)…) Ale tady to čte spousta ženských, který třeba na potrat šly, redukci podstoupily a určitě přitom nevýskaly radostí…A vy tu teď napíšete takový silácký řeči, jak VY BYSTE NIKDY…
Určitě se jim to nečte snadno…Kontroverzní témata jsou i jiného druhu a nemají moc nikoho zraňovat, pojďme se bavit o nich
![]()
a nevidím důvod, proč by se tu v rámci zdejších pravidel nemohly probírat. Šak se nemusíme pořád bavit jen o hovnech.
Koho to zraňuje, číst nemusí.
musím říct, že číst to v době, kdy jsem se snažila a byla bezdětná…hodně by měto zranilo…protože ta bolest je tak velká, že když jí porovnám s bolestí zánětu okostice, žaludečního záchvatu či snad porodem…tak to je všechno ho.no bolest oproti tý z prázdný náruče… ![]()
Me osobne prekvapuje, ze matky od deti mluvi o tom, jak je v pohode byt bezdetna - jasne, i exsnazilka se rada trebas na jeden vecer decek zbavi a jde parit, ale kdyz prijde domu, tak s rizikerm vzbuzeni deti jde nakouknout do postylek potesit se pohledem na ta mladata..... neplodnost byla desna, ale tedka, co mam prcka, je pro me predstava, ze ho nemam, jeste horsi, nez nepritomnost virtualniho mimina predtim.
dvojmatka píše:Gina108 píše:musím říct, že číst to v době, kdy jsem se snažila a byla bezdětná…hodně by měto zranilo…protože ta bolest je tak velká, že když jí porovnám s bolestí zánětu okostice, žaludečního záchvatu či snad porodem…tak to je všechno ho.no bolest oproti tý z prázdný náruče…kaaaca-h píše:Kontroverzní témata vždycky někoho pobuřují nebo zraňují, od toho jsou kontroverzníDavdan píše:No to určitě můžou, já se třeba o filozofických otázkách, o takovýchhle kontroverzních tématech bavím s kamarádkama u kafe (nebo spíš u vínakaaaca-h píše:Tak já myslim, že se nemusíme bavit jen o věcných tématech, ale můžeme zabloudit i na kontroverznější témata, ne? Přeci inteligentní lidi se mohou bavit i o všem, i o IVF, ne?
Navíc takhle kontroverzní myšlenky (IVF, potrat), který spoustě lidem můžou ublížit (i když, jak tu stále dokola omíláš, je to jen tvůj názor a nikoho nedejbože neodsuzuješ)…) Ale tady to čte spousta ženských, který třeba na potrat šly, redukci podstoupily a určitě přitom nevýskaly radostí…A vy tu teď napíšete takový silácký řeči, jak VY BYSTE NIKDY…
Určitě se jim to nečte snadno…Kontroverzní témata jsou i jiného druhu a nemají moc nikoho zraňovat, pojďme se bavit o nich
![]()
a nevidím důvod, proč by se tu v rámci zdejších pravidel nemohly probírat. Šak se nemusíme pořád bavit jen o hovnech.
já kupodivu to samé- když tu teď čtu některé komentáře a přirovnání, tak je mi z toho smutno..ale jak píše gina- číst to nemusím ![]()
no a právě jsem si přečetla deníček…„už asi končím“ doufám, že pisatelka deníčku toto nečetla…i když třeba by jí rady Ivushky pomohly se líp vyrvonat s tím, že to nejde a děti nebudou…
ksakru…vůči takovým lidem jsou tyhle názory prostě nefér!!
dvojmatka píše:
no a právě jsem si přečetla deníček…„už asi končím“ doufám, že pisatelka deníčku toto nečetla…i když třeba by jí rady Ivushky pomohly se líp vyrvonat s tím, že to nejde a děti nebudou…![]()
![]()
Nefér v čem?
Když budeš mít nějaký jiný jakýkoliv problém, třeba rakovinu - přestaneš kvůli tomu koukat na televizi, nebo číst noviny abys to náhodou někde neviděla nebo nečetla?
Holt media včetně internetu jsou sdělovací prostředky se vším co k tomu patří a je na každém, kam až to nechá zajít.
peggy.sl píše:dvojmatka píše:Nefér v čem?
no a právě jsem si přečetla deníček…„už asi končím“ doufám, že pisatelka deníčku toto nečetla…i když třeba by jí rady Ivushky pomohly se líp vyrvonat s tím, že to nejde a děti nebudou…![]()
![]()
Když budeš mít nějaký jiný jakýkoliv problém, třeba rakovinu - přestaneš kvůli tomu koukat na televizi, nebo číst noviny abys to náhodou někde neviděla nebo nečetla?
Holt media včetně internetu jsou sdělovací prostředky se vším co k tomu patří a je na každém, kam až to nechá zajít.
nefér není to, že si to může přečíst…nefér jsou názory, že se dá žít bez dětí (řečeno někým, kdo má dětí jak smetí bez práce) a IVF je proti morálním zásadám a tak…
kaaaca-h píše:ivuska.h píše:Jo no, a proč si myslíš, že automaticky je ten tvůj názor nějak hoden diskuze, že je nutné, aby tu visel na internetu?kaaaca-h píše:Říká se tomu diskuzeivuska.h píše:Tak když je ti to jedno, proč jsi tu už asi destkrát položila otázku, nebo jsi jen tak pronesla, že nechápeš, není ti jasné, příjde ti divné atd., že někdo má jako jediný životní cíl a smysl života mít dítěkaaaca-h píše:Když myslíšivuska.h píše:Jak může někdo říct, že smyslem jeho života je dítě? Snadno…Tak jako může někdo říct, že by nešel na umělé oplodněnídvojmatka píše:Davdan píše:dvojmatka píše: …furt jsou ty vražedkyně ty IVFkačkyAle to nikdo neřekl, nebo jo?
Chtělo by to sem víc chlapů, jsme jak slepice v kurníku. Každá si kdáká to svoje a neposlouchá tu druhou.Kohouty na nás.
no já tu furt čtu, že iVF je špatrný jen kvůli tomuhle? že se vraždí ty embrya…že se vylejvaj do odpadu a nebo se zavádějí dvě, aby aspoň jedno a nebo se redukujou…a furt se to točí kolem toho, že IVF a že s tím to souvisí…???
tak možná mě příliš postihla mateřská s těhotenskou demencí a už mi požraly moc mozkovejch buněk…uffff![]()
Tak já to zkusím ještě znova… Proč je pro mě IVF kontroverzní. Vyrobí se hodně embryí, z nichž některá zaniknou už sama od sebe, některá se zahodí úmyslně (preimplantační diagnostika, někdo nechce mrazit na příště, nechce si dál nechat dříve zmražená atd.) a některá se „vrátí“ do dělohy. Problém je u mě v té chvíli, kdy se ty embrya úmyslně likvidují, ať už ve stádiu „na misce“ nebo po implantaci při vícečetném těhotenství (redukce). Ještě mnohem víc se to komplikuje při IVF s dárcem. Tož tak ve stručnosti můj pohled.
Potom je tu jiný pohled z úplně jiné roviny – proč vlastně páry tak touží po dětech (jasně, biologické puzení je jedna věc, ale to by pak odporovalo IVF s dárci), proč je to v dnešní společnosti tak strašně zásadní věc (dřív bylo taky dost neplodných), proč si lidi myslí, že mít dítě je právo (a pokud možno zdravé – viz preimplantační diagnostika, potraty postižených dětí atd.) a ne jen možnost, proč tu je vlastně celý ten kult dítěte (všechno pro něj šíleně vymazlit, od prvního pokojíčku až po tisíc kroužků při školní docházce atd.). Jak může vůbec někdo říct, že jediný smysl jeho života a jediné, po čem touží, je dítě.
Nevím, je to prostě hodně komplexní téma a hodně osobní, kdekdo se může cítit ukřivděn opačným názorem. Čili typické téma nevhodné pro internetovou diskuzi
Pro mě je dcera smyslem života a mít děti a rodinu pro mě bylo smyslem života už asi od patnácti let…Mám prázdný život
![]()
Ne, vážně, mě je jedno, jaké má kdo životní cíle a priority.
Když je ti to teda tak moc jedno, proč to tu tak moc řešíš
No nic, já tu fakt končím, nějak se míjíme, i když jsem se snažila tu x krát vysvětlit, jak jsem to myslela. Mé smysly života se dožadují oběda…
O čem chceš v tomto případě diskutovat? Já si myslím spoustu věcí, ale nějak mě nenapadlo každou zboudilou myšlenku vystavovat na diskuzních fórech
Navíc takhle kontroverzní myšlenky (IVF, potrat), který spoustě lidem můžou ublížit (i když, jak tu stále dokola omíláš, je to jen tvůj názor a nikoho nedejbože neodsuzuješ)…
Právě o těch kontroverzních věcech by se mělo diskutovat nejvíc, resp. taková diskuze je nejvíc přínosná. Diskutovat o tom, jestli mám raději rohlík se sýrem nebo se šunkou, nemá moc smysl. Pokud se cítíš diskuzí ublížená, tak ji příště nečti. Zakladatelka holt dala „rizikové“ téma a v tom duchu se to samozřejmě nese, cos čekala?
peggy.sl píše:dvojmatka píše:Nefér v čem?
![]()
No peggy, to je ale něco jinýho…Kdybych měla rakovinu a v televizi a v novinách by se psalo, že lidi, co onemocní rakovinou, si za to můžou sami, že je to jejich problém a že se s tím teda mají naučit „žít“ a nefňukat, tak bych asi noviny přestala číst a na televizi přestala koukat…Těm neplodným určitě nevadí, když čtou o jiných neplodných, ne ![]()
kaaaca-h píše:Davdan píše:No to určitě můžou, já se třeba o filozofických otázkách, o takovýchhle kontroverzních tématech bavím s kamarádkama u kafe (nebo spíš u vínakaaaca-h píše:Tak já myslim, že se nemusíme bavit jen o věcných tématech, ale můžeme zabloudit i na kontroverznější témata, ne? Přeci inteligentní lidi se mohou bavit i o všem, i o IVF, ne?
![]()
Tak teda mimochodem já jsem nenapsala, že já nikdy a dokonce jsem napsala, kdy podle mě redukce má smysl a kdy bych o ní sama uvažovala.
Pudloslava píše:
Ivuško sotva můžeš někomu diktovat, jaký má mmít smysl života a že bezdětnost je taky fajn. Já znám lidi, co se v pohodě srovnali s chybějící končetinou, ale to přeci neznamená, že netřeba polouříznuté hnáty zachraňovat, když je život v pohodě i bez nich.
Já někomu něco diktuju? ![]()
dvojmatka píše:Gina108 píše:musím říct, že číst to v době, kdy jsem se snažila a byla bezdětná…hodně by měto zranilo…protože ta bolest je tak velká, že když jí porovnám s bolestí zánětu okostice, žaludečního záchvatu či snad porodem…tak to je všechno ho.no bolest oproti tý z prázdný náruče…kaaaca-h píše:Kontroverzní témata vždycky někoho pobuřují nebo zraňují, od toho jsou kontroverzníDavdan píše:No to určitě můžou, já se třeba o filozofických otázkách, o takovýchhle kontroverzních tématech bavím s kamarádkama u kafe (nebo spíš u vínakaaaca-h píše:Tak já myslim, že se nemusíme bavit jen o věcných tématech, ale můžeme zabloudit i na kontroverznější témata, ne? Přeci inteligentní lidi se mohou bavit i o všem, i o IVF, ne?
![]()
A proč by tě prosímtě zranilo, když někdo jiný napíše, že on by na redukci nebo IVF nešel?
ivuska.h píše:kaaaca-h píše:Právě o těch kontroverzních věcech by se mělo diskutovat nejvíc, resp. taková diskuze je nejvíc přínosná. Diskutovat o tom, jestli mám raději rohlík se sýrem nebo se šunkou, nemá moc smysl. Pokud se cítíš diskuzí ublížená, tak ji příště nečti. Zakladatelka holt dala „rizikové“ téma a v tom duchu se to samozřejmě nese, cos čekala?ivuska.h píše:Jo no, a proč si myslíš, že automaticky je ten tvůj názor nějak hoden diskuze, že je nutné, aby tu visel na internetu?kaaaca-h píše:Říká se tomu diskuzeivuska.h píše:Tak když je ti to jedno, proč jsi tu už asi destkrát položila otázku, nebo jsi jen tak pronesla, že nechápeš, není ti jasné, příjde ti divné atd., že někdo má jako jediný životní cíl a smysl života mít dítěkaaaca-h píše:Když myslíšivuska.h píše:Jak může někdo říct, že smyslem jeho života je dítě? Snadno…Tak jako může někdo říct, že by nešel na umělé oplodněnídvojmatka píše:Davdan píše:dvojmatka píše: …furt jsou ty vražedkyně ty IVFkačkyAle to nikdo neřekl, nebo jo?
Chtělo by to sem víc chlapů, jsme jak slepice v kurníku. Každá si kdáká to svoje a neposlouchá tu druhou.Kohouty na nás.
no já tu furt čtu, že iVF je špatrný jen kvůli tomuhle? že se vraždí ty embrya…že se vylejvaj do odpadu a nebo se zavádějí dvě, aby aspoň jedno a nebo se redukujou…a furt se to točí kolem toho, že IVF a že s tím to souvisí…???
tak možná mě příliš postihla mateřská s těhotenskou demencí a už mi požraly moc mozkovejch buněk…uffff![]()
Tak já to zkusím ještě znova… Proč je pro mě IVF kontroverzní. Vyrobí se hodně embryí, z nichž některá zaniknou už sama od sebe, některá se zahodí úmyslně (preimplantační diagnostika, někdo nechce mrazit na příště, nechce si dál nechat dříve zmražená atd.) a některá se „vrátí“ do dělohy. Problém je u mě v té chvíli, kdy se ty embrya úmyslně likvidují, ať už ve stádiu „na misce“ nebo po implantaci při vícečetném těhotenství (redukce). Ještě mnohem víc se to komplikuje při IVF s dárcem. Tož tak ve stručnosti můj pohled.
Potom je tu jiný pohled z úplně jiné roviny – proč vlastně páry tak touží po dětech (jasně, biologické puzení je jedna věc, ale to by pak odporovalo IVF s dárci), proč je to v dnešní společnosti tak strašně zásadní věc (dřív bylo taky dost neplodných), proč si lidi myslí, že mít dítě je právo (a pokud možno zdravé – viz preimplantační diagnostika, potraty postižených dětí atd.) a ne jen možnost, proč tu je vlastně celý ten kult dítěte (všechno pro něj šíleně vymazlit, od prvního pokojíčku až po tisíc kroužků při školní docházce atd.). Jak může vůbec někdo říct, že jediný smysl jeho života a jediné, po čem touží, je dítě.
Nevím, je to prostě hodně komplexní téma a hodně osobní, kdekdo se může cítit ukřivděn opačným názorem. Čili typické téma nevhodné pro internetovou diskuzi
Pro mě je dcera smyslem života a mít děti a rodinu pro mě bylo smyslem života už asi od patnácti let…Mám prázdný život
![]()
Ne, vážně, mě je jedno, jaké má kdo životní cíle a priority.
Když je ti to teda tak moc jedno, proč to tu tak moc řešíš
No nic, já tu fakt končím, nějak se míjíme, i když jsem se snažila tu x krát vysvětlit, jak jsem to myslela. Mé smysly života se dožadují oběda…
O čem chceš v tomto případě diskutovat? Já si myslím spoustu věcí, ale nějak mě nenapadlo každou zboudilou myšlenku vystavovat na diskuzních fórech
Navíc takhle kontroverzní myšlenky (IVF, potrat), který spoustě lidem můžou ublížit (i když, jak tu stále dokola omíláš, je to jen tvůj názor a nikoho nedejbože neodsuzuješ)…
Ne, vůbec se necítím ublížená, mě se to totiž (zatím
) netýká…Já sem spíš udivená než ublížená
Nejde mi to do hlavy, ten nedostatek empatie tady
dvojmatka píše:
![]()
Jak nefér? To, že já bych na IVF nešla (aspoň si to teď myslím), přece nic neznamená pro ženu, co na něj šla nebo jít chce. Kde je problém?
dvojmatka píše:peggy.sl píše:nefér není to, že si to může přečíst…nefér jsou názory, že se dá žít bez dětí (řečeno někým, kdo má dětí jak smetí bez práce) a IVF je proti morálním zásadám a tak…dvojmatka píše:Nefér v čem?
![]()
Ona za to ale nemůže, že má děti ,,bez práce,, - třeba nemá, kdo ví, zrovna tak nemůže za to, že má jiný názor na IVF.
Tohle jsou žabomyší války. Proč ve většině diskuzí, kde jde o něco kontroverzního, tak každý očekává, že všichni budou mít stejný názor?
Pochopila bych to, kdyby to téma založil někdo, kdo třeba byl na IVF, následně musel podstoupit redukci a nebyl s tím tak úplně smířený. Potom O.K. ať každý zakladatele chlácholí, že to bude dobré… Ale takhle, když v základní otázce není nic osobního je to myslím úplně zbytečné.
ivuska.h píše:dvojmatka píše:A proč by tě prosímtě zranilo, když někdo jiný napíše, že on by na redukci nebo IVF nešel?Gina108 píše:musím říct, že číst to v době, kdy jsem se snažila a byla bezdětná…hodně by měto zranilo…protože ta bolest je tak velká, že když jí porovnám s bolestí zánětu okostice, žaludečního záchvatu či snad porodem…tak to je všechno ho.no bolest oproti tý z prázdný náruče…kaaaca-h píše:Kontroverzní témata vždycky někoho pobuřují nebo zraňují, od toho jsou kontroverzníDavdan píše:No to určitě můžou, já se třeba o filozofických otázkách, o takovýchhle kontroverzních tématech bavím s kamarádkama u kafe (nebo spíš u vínakaaaca-h píše:Tak já myslim, že se nemusíme bavit jen o věcných tématech, ale můžeme zabloudit i na kontroverznější témata, ne? Přeci inteligentní lidi se mohou bavit i o všem, i o IVF, ne?
![]()
A proč by ji to prosím tě nezranilo
Oni sou nějaký tabulky na to, co má nárok nás zranit a co nikoliv ![]()