Redukce plodů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9622
24.8.11 15:08
manžel od Belči píše:
ivuska.h píše:
suvik píše:
ivuska.h píše:
Jak může vůbec někdo říct, že jediný smysl jeho života a jediné, po čem touží, je dítě.
Příspěvek upraven 23.08.11 v 23:55
8-o …já myslím, že to je snad ten největší smysl života…asi ne jediný, ale zato velmi přirozený a velmi silný, tudíž mě hodně udivuje, že se tomu divíš. :nevim:
Pudově samozřejmě ano, ale rozumově už si tím tak jistá nejsem… Nevím, pro mě prostě nebyly děti před otěhotněním nějaká vysněná meta a ani teď to neberu jako nějaký svůj životní úspěch, že jsem porodila… Samozřejmě, že je to velmi důležité a je to poslání na kus života, ale kdyby to byl jediný smysl života, tak bych asi mohla okamžikem odchodu dětí z domu umřít nebo tak něco, protože dílo by už bylo dokonáno. Prostě v životě mám spoustu jiných důležitých věcí, jako třeba partnerství s manželem, duchovní rozvoj, práci (ve smyslu kariéru)…
No jo, je to presne tak, jak jsem ocekaval. Podle meho nazoru jsou to jen s odpustenim kecy nekoho, kdo tu v podstate poucuje ostatni o necem, o cem nema ani tucha. Je to asi jako jako kdybych ja tu nekomu vyvetloval, ze sice ma astma, ale v podstate se nic nedeje, ze se jen vzda mnohych aktivit a radosti zivota, od kterych ho limituje dusnost. Alias ja astma nemam, a nijak jsem o to neusiloval ho nemit,takze to neni moje zasluha, ze ho nemam ale myslim, ze kdybych ho mel, tak to resit nebudu, protoze na svete je preci spousta veci, ktere se s asmatem daji delat a zvladnout. Takze ty s astmatem, bud v pohode, neres to, tak budes furt dusnej a nikam se nepodivas, ale muzes spoustu jinych veci, treba koukat na TV nebo lustit sudoku… :potlesk:
:lol: :lol: :lol: :palec: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
Anonymní píše:
To je zas diskuse :zed: super matka a plodná žena nám neplodným tu bude kázat co je pro nás nej .Ještě štěstí že ona o tom nerozhoduje a max o tom muže psát tady ty své cinty celý den místo aby se věnovala dětem když už je má .
Já do ivf jdu a je mě jedno co si kdo myslí je to moje věc moje tělo moje vajíčka .

No to je mi ale odvážný názor :poblion: . Škoda že autorka nemá tolik odvahy na to, aby se pod něj podepsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
manžel od Belči
dvojmatka píše:
no a právě jsem si přečetla deníček…„už asi končím“ doufám, že pisatelka deníčku toto nečetla…i když třeba by jí rady Ivushky pomohly se líp vyrvonat s tím, že to nejde a děti nebudou… :zed: :cry: :cry: ksakru…vůči takovým lidem jsou tyhle názory prostě nefér!!

Jo, presne. myslim, ze by ji to Ivuska mohla vsechno vysvetlit, jak je to vlastne vsechno o.k. a v pohode :zed:

• Citovat
  • Upravit
Any11
aleachimka píše:
holky, nemyslíte, že jste přešly do čistě do osobních útoků? Já sice s ivuškou nesouhlasí, pokud jde o její názor na ivf a věci s tím spojené, ale musím se jí zastat, narozdíl od vás tu nikoho neuráží a sarkasticky nekomentuje příspěvky ostatních.

mam uplne stejny pocit… porad rika, ze je to jeji nazor a tohle je diskuze… a ta je od toho, aby se diskutovalo a ne abychom se placali po zadech, jak mame vsichni stejny nazor.. a jak je to super…

• Citovat
  • Upravit
faj
396
24.8.11 15:09
No všem musí být z diskuze jasné, že tě zajímá duchovno :mrgreen: tedy to tvoje Ale jo, to celkem zajímá, ale ne ve smyslu jak to chápou věřící, to já nejsem. A moje duchovno? No ano, do cizích hlav opravdu nevidím.

No, to Ivusko opravdu nevidíš a nikdy neuvidíš, když taky furt meleš dokola ten svůj úžasný názor, že IVF je proti přírodě :mrgreen: :mrgreen: ženám, které se zoufale snaží splnit si svůj sen o dítěti , nebo jsou pžřed těžkým rozhodnutím, kdy nosí pod srdcem postižené dítě, to opravdu do cizích hlav nevidíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
24.8.11 15:09
ivuska.h píše:
A) Nevím, pro mě prostě nebyly děti před otěhotněním nějaká vysněná meta

B)a ani teď to neberu jako nějaký svůj životní úspěch, že jsem porodila…

C)Samozřejmě, že je to velmi důležité a je to poslání na kus života, ale kdyby to byl jediný smysl života, tak bych asi mohla okamžikem odchodu dětí z domu umřít nebo tak něco, protože dílo by už bylo dokonáno.

D)Prostě v životě mám spoustu jiných důležitých věcí, jako třeba partnerství s manželem, duchovní rozvoj, práci (ve smyslu kariéru)…
  1. Pro mě též ne, představ si…pokud to nazveš vysněná meta. A tady se pak naše cesty rozdělují, ty jsi otěhotněla jako po másle (předpokládám, podle toho, co píšeš), pokud bys měla problém s plodností, je vysoce pravděpodobné, že by se z tvé touhy po dítěti najednou nedobrovolně stala právě ona vysněná meta.
  1. Já též neberu porod jako životní úspěch, beru to jako velký dar a nádhernou věc, která mi byla díky asistované reprodukci umožněna.

C)Odchodem dětí z domova nekončí tvůj smysl života, děti tu stále jsou. navíc já děti neberu jako nějaké dílo, které konám, beru je opravdu jako smysl svého života.

D)Též mám v životě spoustu věcí, které mě naplňují, to nic nemění na touze po dítěti, která je jak píšeš správně pudová. Ty se rozhoduješ jen na základě racia?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
24.8.11 15:10
Anielkha píše:
aleachimka píše:
holky, nemyslíte, že jste přešly do čistě do osobních útoků? Já sice s ivuškou nesouhlasí, pokud jde o její názor na ivf a věci s tím spojené, ale musím se jí zastat, narozdíl od vás tu nikoho neuráží a sarkasticky nekomentuje příspěvky ostatních.
mam uplne stejny pocit… porad rika, ze je to jeji nazor a tohle je diskuze… a ta je od toho, aby se diskutovalo a ne abychom se placali po zadech, jak mame vsichni stejny nazor.. a jak je to super…

Souhlas… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
manžel od Belči
24.8.11 15:13

hezký zbytek dne, dámy, těšilo mě. Zase někdy. Občas je třeba se postavit iracionalitě. Mějte se.
peace :kytka:

• Citovat
  • Upravit
9622
24.8.11 15:15
peggy.sl píše:
Anielkha píše:
aleachimka píše:
mam uplne stejny pocit… porad rika, ze je to jeji nazor a tohle je diskuze… a ta je od toho, aby se diskutovalo a ne abychom se placali po zadech, jak mame vsichni stejny nazor.. a jak je to super…

Já teda nesouhlasím, protože tohle je diskuze, kdy na jedné straně stojí ženy, které nemohly/nemůžou mít děti a na druhé straně stojí ženy, které děti mají a čistě hypoteticky došly k názoru, že kydyby je ale neměly, tak by na IVF nikdy nešly…Myslet si to skutečně můžou. Ale myslím si, že není moc vhodné, aby tyhle svoje názory psaly, když nemají tu prožitou zkušenost. Kdyby si tady ivuska stoupla, bezdětná a po desetiletém snažení by řekla, že na IVF nikdy nepůjde, protože to je proti jejím morálním zásadám, tak bych to chápala…Ale tohle rozumování a mudrování, když o tom, jak by ses cítila vlastně nic nevíš, mi prostě příjde…neempatické :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
24.8.11 15:18
kaaaca-h píše:
peggy.sl píše:
Anielkha píše:
aleachimka píše:
Já teda nesouhlasím, protože tohle je diskuze, kdy na jedné straně stojí ženy, které nemohly/nemůžou mít děti a na druhé straně stojí ženy, které děti mají a čistě hypoteticky došly k názoru, že kydyby je ale neměly, tak by na IVF nikdy nešly…Myslet si to skutečně můžou. Ale myslím si, že není moc vhodné, aby tyhle svoje názory psaly, když nemají tu prožitou zkušenost. Kdyby si tady ivuska stoupla, bezdětná a po desetiletém snažení by řekla, že na IVF nikdy nepůjde, protože to je proti jejím morálním zásadám, tak bych to chápala…Ale tohle rozumování a mudrování, když o tom, jak by ses cítila vlastně nic nevíš, mi prostě příjde…neempatické :lol:

takze nic co jsem si neprozila, nesmim tady na emiminu komentovat? takze kdyz jsem nebyla neverna, nesmim se vyjadrovat v diskuzich k manzelske nevere? to by se melo zavest do pravidel, ne? :roll:

• Citovat
  • Upravit
faj
396
24.8.11 15:19
kaaaca-h píše:
peggy.sl píše:
Anielkha píše:
aleachimka píše:
Já teda nesouhlasím, protože tohle je diskuze, kdy na jedné straně stojí ženy, které nemohly/nemůžou mít děti a na druhé straně stojí ženy, které děti mají a čistě hypoteticky došly k názoru, že kydyby je ale neměly, tak by na IVF nikdy nešly…Myslet si to skutečně můžou. Ale myslím si, že není moc vhodné, aby tyhle svoje názory psaly, když nemají tu prožitou zkušenost. Kdyby si tady ivuska stoupla, bezdětná a po desetiletém snažení by řekla, že na IVF nikdy nepůjde, protože to je proti jejím morálním zásadám, tak bych to chápala…Ale tohle rozumování a mudrování, když o tom, jak by ses cítila vlastně nic nevíš, mi prostě příjde…neempatické :lol:

Jou tady ženy po IVF, ženy, které mají děti jako já a chápou ty, které děti mít nemůžou a na druhé straně Ivuska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
24.8.11 15:19
Anielkha píše:
kaaaca-h píše:
peggy.sl píše:
Anielkha píše:
aleachimka píše:
takze nic co jsem si neprozila, nesmim tady na emiminu komentovat? takze kdyz jsem nebyla neverna, nesmim se vyjadrovat v diskuzich k manzelske nevere? to by se melo zavest do pravidel, ne? :roll:

Taky jsem to tak pochopila… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
24.8.11 15:21
Anielkha píše:
kaaaca-h píše:
peggy.sl píše:
Anielkha píše:
aleachimka píše:
takze nic co jsem si neprozila, nesmim tady na emiminu komentovat? takze kdyz jsem nebyla neverna, nesmim se vyjadrovat v diskuzich k manzelske nevere? to by se melo zavest do pravidel, ne? :roll:

možná zas blbě čtu, ale nevidím v tom příspěvku, že to nesměla komentovat…jen že by trocha empatie nezaškodila..... 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
24.8.11 15:22
faj píše:
kaaaca-h píše:
peggy.sl píše:
Anielkha píše:
aleachimka píše:
Jou tady ženy po IVF, ženy, které mají děti jako já a chápou ty, které děti mít nemůžou a na druhé straně Ivuska.

Nechci Ivusku nějak obhajovat, ale ona prezentovala pouze svůj názor na věc. Nevšimla jsem si, že by jmenovitě někoho odsuzovala. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
24.8.11 15:23
manžel od Belči píše:
dvojmatka píše:
no a právě jsem si přečetla deníček…„už asi končím“ doufám, že pisatelka deníčku toto nečetla…i když třeba by jí rady Ivushky pomohly se líp vyrvonat s tím, že to nejde a děti nebudou… :zed: :cry: :cry: ksakru…vůči takovým lidem jsou tyhle názory prostě nefér!!
Jo, presne. myslim, ze by ji to Ivuska mohla vsechno vysvetlit, jak je to vlastne vsechno o.k. a v pohode :zed:

Píšeš nesmysly. Nikdy jsem se nevyjadřovala k případům druhých, píšu jen o tom, jak to vidím já u sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová