Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
manžel od Belči píše:ivuska.h píše:No jo, je to presne tak, jak jsem ocekaval. Podle meho nazoru jsou to jen s odpustenim kecy nekoho, kdo tu v podstate poucuje ostatni o necem, o cem nema ani tucha. Je to asi jako jako kdybych ja tu nekomu vyvetloval, ze sice ma astma, ale v podstate se nic nedeje, ze se jen vzda mnohych aktivit a radosti zivota, od kterych ho limituje dusnost. Alias ja astma nemam, a nijak jsem o to neusiloval ho nemit,takze to neni moje zasluha, ze ho nemam ale myslim, ze kdybych ho mel, tak to resit nebudu, protoze na svete je preci spousta veci, ktere se s asmatem daji delat a zvladnout. Takze ty s astmatem, bud v pohode, neres to, tak budes furt dusnej a nikam se nepodivas, ale muzes spoustu jinych veci, treba koukat na TV nebo lustit sudoku…suvik píše:Pudově samozřejmě ano, ale rozumově už si tím tak jistá nejsem… Nevím, pro mě prostě nebyly děti před otěhotněním nějaká vysněná meta a ani teď to neberu jako nějaký svůj životní úspěch, že jsem porodila… Samozřejmě, že je to velmi důležité a je to poslání na kus života, ale kdyby to byl jediný smysl života, tak bych asi mohla okamžikem odchodu dětí z domu umřít nebo tak něco, protože dílo by už bylo dokonáno. Prostě v životě mám spoustu jiných důležitých věcí, jako třeba partnerství s manželem, duchovní rozvoj, práci (ve smyslu kariéru)…ivuska.h píše:
Jak může vůbec někdo říct, že jediný smysl jeho života a jediné, po čem touží, je dítě.
Příspěvek upraven 23.08.11 v 23:55…já myslím, že to je snad ten největší smysl života…asi ne jediný, ale zato velmi přirozený a velmi silný, tudíž mě hodně udivuje, že se tomu divíš.
Anonymní píše:
To je zas diskusesuper matka a plodná žena nám neplodným tu bude kázat co je pro nás nej .Ještě štěstí že ona o tom nerozhoduje a max o tom muže psát tady ty své cinty celý den místo aby se věnovala dětem když už je má .
Já do ivf jdu a je mě jedno co si kdo myslí je to moje věc moje tělo moje vajíčka .
No to je mi ale odvážný názor
. Škoda že autorka nemá tolik odvahy na to, aby se pod něj podepsala.
dvojmatka píše:
no a právě jsem si přečetla deníček…„už asi končím“ doufám, že pisatelka deníčku toto nečetla…i když třeba by jí rady Ivushky pomohly se líp vyrvonat s tím, že to nejde a děti nebudou…![]()
![]()
ksakru…vůči takovým lidem jsou tyhle názory prostě nefér!!
Jo, presne. myslim, ze by ji to Ivuska mohla vsechno vysvetlit, jak je to vlastne vsechno o.k. a v pohode ![]()
aleachimka píše:
holky, nemyslíte, že jste přešly do čistě do osobních útoků? Já sice s ivuškou nesouhlasí, pokud jde o její názor na ivf a věci s tím spojené, ale musím se jí zastat, narozdíl od vás tu nikoho neuráží a sarkasticky nekomentuje příspěvky ostatních.
mam uplne stejny pocit… porad rika, ze je to jeji nazor a tohle je diskuze… a ta je od toho, aby se diskutovalo a ne abychom se placali po zadech, jak mame vsichni stejny nazor.. a jak je to super…
No, to Ivusko opravdu nevidíš a nikdy neuvidíš, když taky furt meleš dokola ten svůj úžasný názor, že IVF je proti přírodě
ženám, které se zoufale snaží splnit si svůj sen o dítěti , nebo jsou pžřed těžkým rozhodnutím, kdy nosí pod srdcem postižené dítě, to opravdu do cizích hlav nevidíš
ivuska.h píše:
A) Nevím, pro mě prostě nebyly děti před otěhotněním nějaká vysněná metaB)a ani teď to neberu jako nějaký svůj životní úspěch, že jsem porodila…
C)Samozřejmě, že je to velmi důležité a je to poslání na kus života, ale kdyby to byl jediný smysl života, tak bych asi mohla okamžikem odchodu dětí z domu umřít nebo tak něco, protože dílo by už bylo dokonáno.
D)Prostě v životě mám spoustu jiných důležitých věcí, jako třeba partnerství s manželem, duchovní rozvoj, práci (ve smyslu kariéru)…
C)Odchodem dětí z domova nekončí tvůj smysl života, děti tu stále jsou. navíc já děti neberu jako nějaké dílo, které konám, beru je opravdu jako smysl svého života.
D)Též mám v životě spoustu věcí, které mě naplňují, to nic nemění na touze po dítěti, která je jak píšeš správně pudová. Ty se rozhoduješ jen na základě racia?
Anielkha píše:aleachimka píše:mam uplne stejny pocit… porad rika, ze je to jeji nazor a tohle je diskuze… a ta je od toho, aby se diskutovalo a ne abychom se placali po zadech, jak mame vsichni stejny nazor.. a jak je to super…
holky, nemyslíte, že jste přešly do čistě do osobních útoků? Já sice s ivuškou nesouhlasí, pokud jde o její názor na ivf a věci s tím spojené, ale musím se jí zastat, narozdíl od vás tu nikoho neuráží a sarkasticky nekomentuje příspěvky ostatních.
Souhlas… ![]()
hezký zbytek dne, dámy, těšilo mě. Zase někdy. Občas je třeba se postavit iracionalitě. Mějte se.
peace ![]()
peggy.sl píše:Anielkha píše:Souhlas…aleachimka píše:mam uplne stejny pocit… porad rika, ze je to jeji nazor a tohle je diskuze… a ta je od toho, aby se diskutovalo a ne abychom se placali po zadech, jak mame vsichni stejny nazor.. a jak je to super…
Já teda nesouhlasím, protože tohle je diskuze, kdy na jedné straně stojí ženy, které nemohly/nemůžou mít děti a na druhé straně stojí ženy, které děti mají a čistě hypoteticky došly k názoru, že kydyby je ale neměly, tak by na IVF nikdy nešly…Myslet si to skutečně můžou. Ale myslím si, že není moc vhodné, aby tyhle svoje názory psaly, když nemají tu prožitou zkušenost. Kdyby si tady ivuska stoupla, bezdětná a po desetiletém snažení by řekla, že na IVF nikdy nepůjde, protože to je proti jejím morálním zásadám, tak bych to chápala…Ale tohle rozumování a mudrování, když o tom, jak by ses cítila vlastně nic nevíš, mi prostě příjde…neempatické ![]()
kaaaca-h píše:peggy.sl píše:Já teda nesouhlasím, protože tohle je diskuze, kdy na jedné straně stojí ženy, které nemohly/nemůžou mít děti a na druhé straně stojí ženy, které děti mají a čistě hypoteticky došly k názoru, že kydyby je ale neměly, tak by na IVF nikdy nešly…Myslet si to skutečně můžou. Ale myslím si, že není moc vhodné, aby tyhle svoje názory psaly, když nemají tu prožitou zkušenost. Kdyby si tady ivuska stoupla, bezdětná a po desetiletém snažení by řekla, že na IVF nikdy nepůjde, protože to je proti jejím morálním zásadám, tak bych to chápala…Ale tohle rozumování a mudrování, když o tom, jak by ses cítila vlastně nic nevíš, mi prostě příjde…neempatickéAnielkha píše:Souhlas…aleachimka píše:mam uplne stejny pocit… porad rika, ze je to jeji nazor a tohle je diskuze… a ta je od toho, aby se diskutovalo a ne abychom se placali po zadech, jak mame vsichni stejny nazor.. a jak je to super…
takze nic co jsem si neprozila, nesmim tady na emiminu komentovat? takze kdyz jsem nebyla neverna, nesmim se vyjadrovat v diskuzich k manzelske nevere? to by se melo zavest do pravidel, ne? ![]()
kaaaca-h píše:peggy.sl píše:Já teda nesouhlasím, protože tohle je diskuze, kdy na jedné straně stojí ženy, které nemohly/nemůžou mít děti a na druhé straně stojí ženy, které děti mají a čistě hypoteticky došly k názoru, že kydyby je ale neměly, tak by na IVF nikdy nešly…Myslet si to skutečně můžou. Ale myslím si, že není moc vhodné, aby tyhle svoje názory psaly, když nemají tu prožitou zkušenost. Kdyby si tady ivuska stoupla, bezdětná a po desetiletém snažení by řekla, že na IVF nikdy nepůjde, protože to je proti jejím morálním zásadám, tak bych to chápala…Ale tohle rozumování a mudrování, když o tom, jak by ses cítila vlastně nic nevíš, mi prostě příjde…neempatickéAnielkha píše:Souhlas…aleachimka píše:mam uplne stejny pocit… porad rika, ze je to jeji nazor a tohle je diskuze… a ta je od toho, aby se diskutovalo a ne abychom se placali po zadech, jak mame vsichni stejny nazor.. a jak je to super…
Jou tady ženy po IVF, ženy, které mají děti jako já a chápou ty, které děti mít nemůžou a na druhé straně Ivuska.
Anielkha píše:kaaaca-h píše:takze nic co jsem si neprozila, nesmim tady na emiminu komentovat? takze kdyz jsem nebyla neverna, nesmim se vyjadrovat v diskuzich k manzelske nevere? to by se melo zavest do pravidel, ne?peggy.sl píše:Já teda nesouhlasím, protože tohle je diskuze, kdy na jedné straně stojí ženy, které nemohly/nemůžou mít děti a na druhé straně stojí ženy, které děti mají a čistě hypoteticky došly k názoru, že kydyby je ale neměly, tak by na IVF nikdy nešly…Myslet si to skutečně můžou. Ale myslím si, že není moc vhodné, aby tyhle svoje názory psaly, když nemají tu prožitou zkušenost. Kdyby si tady ivuska stoupla, bezdětná a po desetiletém snažení by řekla, že na IVF nikdy nepůjde, protože to je proti jejím morálním zásadám, tak bych to chápala…Ale tohle rozumování a mudrování, když o tom, jak by ses cítila vlastně nic nevíš, mi prostě příjde…neempatickéAnielkha píše:Souhlas…aleachimka píše:mam uplne stejny pocit… porad rika, ze je to jeji nazor a tohle je diskuze… a ta je od toho, aby se diskutovalo a ne abychom se placali po zadech, jak mame vsichni stejny nazor.. a jak je to super…
Taky jsem to tak pochopila… ![]()
Anielkha píše:kaaaca-h píše:takze nic co jsem si neprozila, nesmim tady na emiminu komentovat? takze kdyz jsem nebyla neverna, nesmim se vyjadrovat v diskuzich k manzelske nevere? to by se melo zavest do pravidel, ne?peggy.sl píše:Já teda nesouhlasím, protože tohle je diskuze, kdy na jedné straně stojí ženy, které nemohly/nemůžou mít děti a na druhé straně stojí ženy, které děti mají a čistě hypoteticky došly k názoru, že kydyby je ale neměly, tak by na IVF nikdy nešly…Myslet si to skutečně můžou. Ale myslím si, že není moc vhodné, aby tyhle svoje názory psaly, když nemají tu prožitou zkušenost. Kdyby si tady ivuska stoupla, bezdětná a po desetiletém snažení by řekla, že na IVF nikdy nepůjde, protože to je proti jejím morálním zásadám, tak bych to chápala…Ale tohle rozumování a mudrování, když o tom, jak by ses cítila vlastně nic nevíš, mi prostě příjde…neempatickéAnielkha píše:Souhlas…aleachimka píše:mam uplne stejny pocit… porad rika, ze je to jeji nazor a tohle je diskuze… a ta je od toho, aby se diskutovalo a ne abychom se placali po zadech, jak mame vsichni stejny nazor.. a jak je to super…
možná zas blbě čtu, ale nevidím v tom příspěvku, že to nesměla komentovat…jen že by trocha empatie nezaškodila..... ![]()
faj píše:kaaaca-h píše:Jou tady ženy po IVF, ženy, které mají děti jako já a chápou ty, které děti mít nemůžou a na druhé straně Ivuska.peggy.sl píše:Já teda nesouhlasím, protože tohle je diskuze, kdy na jedné straně stojí ženy, které nemohly/nemůžou mít děti a na druhé straně stojí ženy, které děti mají a čistě hypoteticky došly k názoru, že kydyby je ale neměly, tak by na IVF nikdy nešly…Myslet si to skutečně můžou. Ale myslím si, že není moc vhodné, aby tyhle svoje názory psaly, když nemají tu prožitou zkušenost. Kdyby si tady ivuska stoupla, bezdětná a po desetiletém snažení by řekla, že na IVF nikdy nepůjde, protože to je proti jejím morálním zásadám, tak bych to chápala…Ale tohle rozumování a mudrování, když o tom, jak by ses cítila vlastně nic nevíš, mi prostě příjde…neempatickéAnielkha píše:Souhlas…aleachimka píše:mam uplne stejny pocit… porad rika, ze je to jeji nazor a tohle je diskuze… a ta je od toho, aby se diskutovalo a ne abychom se placali po zadech, jak mame vsichni stejny nazor.. a jak je to super…
Nechci Ivusku nějak obhajovat, ale ona prezentovala pouze svůj názor na věc. Nevšimla jsem si, že by jmenovitě někoho odsuzovala. ![]()
manžel od Belči píše:dvojmatka píše:Jo, presne. myslim, ze by ji to Ivuska mohla vsechno vysvetlit, jak je to vlastne vsechno o.k. a v pohode
no a právě jsem si přečetla deníček…„už asi končím“ doufám, že pisatelka deníčku toto nečetla…i když třeba by jí rady Ivushky pomohly se líp vyrvonat s tím, že to nejde a děti nebudou…![]()
![]()
ksakru…vůči takovým lidem jsou tyhle názory prostě nefér!!
Píšeš nesmysly. Nikdy jsem se nevyjadřovala k případům druhých, píšu jen o tom, jak to vidím já u sebe.