Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Škoda že jsi vypíchla zrovna jen větu o raciu…
a neřekla bych, že tam bude jádro pudla.
osobně si myslím, že mnohem radikálnější názory než ivuška má eva. Mamka pracuje v kojeňáku promentálně postižené děti a sama za sebe říkám, že je zvěrstvo vědět, že čekám těžce postižené dítě, které bude žít třeba jen pár měsíců a porodit ho.
Ano, Jiřina Prekopová mně nazvedává, a to zcela racionálně
, ze židle, právě svými názory o asist. reprodukci, stejně tak jako přednášky jejích následníků s názvy typu „Jiný pohled na asitovanou reprodukci aneb dítě za každou cenu“ ala děti ze zkumavky jsou psychicky i fyzicky labilní tvorové, protože jeich matky a otcové je chtěli za každou cenu. ![]()
Zde bude jádro pudla.
suvik píše: Škoda že jsi vypíchla zrovna jen větu o raciu…a neřekla bych, že tam bude jádro pudla.
Promiň, nechtěla jsem tě odbýt s odpovědí, ale už nemám energii to omílat furt dokola, navíc už to zabíhalo úplně mimo téma diskuze a pojalo by to dalších x stran, než bych vysvětlila, jak to myslím, v tomhle jsou diskuze na netu hrozně nepraktické.
Prekopovová se se svou bezdětností nevyrovnala. Je to fanatická zapšklá ženská, která si takhle léčí své problémy způsobené tím, že dítě mít nemůže. To nebyl dobrý příklad.
suvik píše:
Ano, Jiřina Prekopová mně nazvedává, a to zcela racionálně, ze židle, právě svými názory o asist. reprodukci, stejně tak jako přednášky jejích následníků s názvy typu „Jiný pohled na asitovanou reprodukci aneb dítě za každou cenu“ ala děti ze zkumavky jsou psychicky i fyzicky labilní tvorové, protože jeich matky a otcové je chtěli za každou cenu.
Zde bude jádro pudla.
ivuska.h píše:Ani nejmenovitě. Neodsuzuju ty, co šly na IVF. Nevím, kolikrát to ještě mám napsat, aby mi to přestalo být podsouváno.faj píše:To je pravda Peggy, jmenovitě nikoho neodsuzovala
Nechci Ivusku nějak obhajovat, ale ona prezentovala pouze svůj názor na věc. Nevšimla jsem si, že by jmenovitě někoho odsuzovala.
Já ti nic nepodsouvám, já pouze sdílím tvůj názor… ![]()
Ať si každý dělá co chce a jak chce.
suvik píše:
Ano, Jiřina Prekopová mně nazvedává, a to zcela racionálně, ze židle, právě svými názory o asist. reprodukci, stejně tak jako přednášky jejích následníků s názvy typu „Jiný pohled na asitovanou reprodukci aneb dítě za každou cenu“ ala děti ze zkumavky jsou psychicky i fyzicky labilní tvorové, protože jeich matky a otcové je chtěli za každou cenu.
Zde bude jádro pudla.
Prekopová je dost radikální i na mě, aspoň co jsem mohla soudit dle toho nedávného rozhovoru s ní. Principiálně s ní leckde souhlasím, ale je tam na mě až moc vykonstruovaných a ničím nedokázáných tvrzení.
peggy.sl píše:Já ti nic nepodsouvám, já pouze sdílím tvůj názor…ivuska.h píše:Ani nejmenovitě. Neodsuzuju ty, co šly na IVF. Nevím, kolikrát to ještě mám napsat, aby mi to přestalo být podsouváno.faj píše:To je pravda Peggy, jmenovitě nikoho neodsuzovala
Nechci Ivusku nějak obhajovat, ale ona prezentovala pouze svůj názor na věc. Nevšimla jsem si, že by jmenovitě někoho odsuzovala.
Ony se tam ty citace nějak pomotaly, ta reakce nebyla na tebe, psal to někdo jiný…
Kněží, řádové sestry a mniši se pro bezdětnost rozhodli ZCELA DOBROVOLNĚ, v tom je ten zásadní rozdíl
Věřím, že pár, který se dobrovolně rozhodne děti nemít, může být se životem naprosto spokojený a nemít pocit, že by mu cokoliv uteklo. Pár, který děti moc chce, ale z nějakého důvodu se jich nedočká, může mít život krásný a dozajista smysluplný, ale něco mu tam stále scházet bude a většina z nich, pokud by mohla měnit, děti by upřednostnila před většinou ostatních krásných věcí, které je potkaly.
No já to nemyslela všeobecně, já se taky občas (snažím se to nedělat, ale někdy mi to ujede) vyjadřuju k něčemu, co sem nezažila…Ale v tomhle případě mi to příjde prostě…No já už to tu psala…To je jedno…Já nikomu ten názor neberu, ať ho každej má, ať je seberadikálnější, mi je to fuk…Ale s ohledem na ty, kterých se to týká, si myslím, že se to tu takhle prostě nemusí ze všech stran propírat ![]()
Končím, tvá Máňa
![]()
aleachimka píše:
osobně si myslím, že mnohem radikálnější názory než ivuška má eva. Mamka pracuje v kojeňáku promentálně postižené děti a sama za sebe říkám, že je zvěrstvo vědět, že čekám těžce postižené dítě, které bude žít třeba jen pár měsíců a porodit ho.
Já teda nevim, ale nazvat zvěrstvem to, že dáš někomu šanci na život mi příjde trochu drsný. Nikde přece nemáš zaručeno, že to dítě žít nebude a ta prenatální diagnostika není až na takové úrovni, aby to mohli říct na 100%. Chápu, že může nastat vážná situace, kdy jde žena na potrat a já bych jí za to rozhodně neodsoudila, ale zdůvodu postižení bych JÁ teda rozhodně nešla!
kaaaca-h píše:
No já to nemyslela všeobecně, já se taky občas (snažím se to nedělat, ale někdy mi to ujede) vyjadřuju k něčemu, co sem nezažila…Ale v tomhle případě mi to příjde prostě…No já už to tu psala…To je jedno…Já nikomu ten názor neberu, ať ho každej má, ať je seberadikálnější, mi je to fuk…Ale s ohledem na ty, kterých se to týká, si myslím, že se to tu takhle prostě nemusí ze všech stran propírat
Končím, tvá Máňa![]()
Ty kterých se to týká, tím myslíš ženy, které podstupují IVF?
Mně v této diskuzi vadí, ale to už se opakuju předsudky ze strany Evy Valoi…já takových názorů slýchám kolem sebe hodně a je mi to opravdu dost nepříjemné…šuškandy typu…no jo no, nejdřív si chtěla užívat a teď to nejde a je v pytli, tak si jde na IVF (doplněné nejlépe větou, které ji platím já ze svýho zdravotního, protože jsou 3 pokusy zadarmo).
Vadí mi i to zevšeobecňování ohledně morálnosti IVF - jak už se tu psalo, je zde možnost minimální stimulace např., i toto odvětví se vyvíjí. Také to stavění lékařů a pacientek do role lidí zmítaných chtíčem, tudíž zavádějícím nejlépe co nejvíc embryií jde a pak řešících redukci. Redukcí u IVF je mininum případů a odpichovat se od tohoto v hodnocení morálnosti IVF jako takového mi přijde zcela mimo.
ivuska.h píše:dvojmatka píše:Cituji: „není moc vhodné, aby tyhle svoje názory psaly“. Ty fakt moc pozorně nečtešAnielkha píše:možná zas blbě čtu, ale nevidím v tom příspěvku, že to nesměla komentovat…jen že by trocha empatie nezaškodila.....kaaaca-h píše:takze nic co jsem si neprozila, nesmim tady na emiminu komentovat? takze kdyz jsem nebyla neverna, nesmim se vyjadrovat v diskuzich k manzelske nevere? to by se melo zavest do pravidel, ne?peggy.sl píše:Já teda nesouhlasím, protože tohle je diskuze, kdy na jedné straně stojí ženy, které nemohly/nemůžou mít děti a na druhé straně stojí ženy, které děti mají a čistě hypoteticky došly k názoru, že kydyby je ale neměly, tak by na IVF nikdy nešly…Myslet si to skutečně můžou. Ale myslím si, že není moc vhodné, aby tyhle svoje názory psaly, když nemají tu prožitou zkušenost. Kdyby si tady ivuska stoupla, bezdětná a po desetiletém snažení by řekla, že na IVF nikdy nepůjde, protože to je proti jejím morálním zásadám, tak bych to chápala…Ale tohle rozumování a mudrování, když o tom, jak by ses cítila vlastně nic nevíš, mi prostě příjde…neempatickéAnielkha píše:Souhlas…aleachimka píše:mam uplne stejny pocit… porad rika, ze je to jeji nazor a tohle je diskuze… a ta je od toho, aby se diskutovalo a ne abychom se placali po zadech, jak mame vsichni stejny nazor.. a jak je to super…
holky, nemyslíte, že jste přešly do čistě do osobních útoků? Já sice s ivuškou nesouhlasí, pokud jde o její názor na ivf a věci s tím spojené, ale musím se jí zastat, narozdíl od vás tu nikoho neuráží a sarkasticky nekomentuje příspěvky ostatních.
není moc vhodně mi nezní stejně jako nesmět…??? a to není o čtení??
Ono není postižení jako postižení, ale běž se někdy podívat do ústavů, kam nakonec ty matky spasitelky, co chtějí dát šanci, odloží své dítě. Byla jsem tam za mamkou asi 2× a mám z toho šílené trauma do teď. Mnoho kojenců je ve vegetativním stavu pod silnými opiáty, aby netrpěly. Pamatuji si, když tam maka začala pracovat, tak chodila domů ubrečená, že každou chvilku nějaké dítě zemřelo. Vím, že jsem použila silné slovo, ale nechtěla bych své dítě v takovém stavu.
Temaho píše:aleachimka píše:Já teda nevim, ale nazvat zvěrstvem to, že dáš někomu šanci na život mi příjde trochu drsný. Nikde přece nemáš zaručeno, že to dítě žít nebude a ta prenatální diagnostika není až na takové úrovni, aby to mohli říct na 100%. Chápu, že může nastat vážná situace, kdy jde žena na potrat a já bych jí za to rozhodně neodsoudila, ale zdůvodu postižení bych JÁ teda rozhodně nešla!