Redukce plodů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12003
24.8.11 19:42
kostickaa píše:
souhlasím s Pudlou - je to opravdu otázka postoje k potratům…a nejen k potratům -asi i k hodnotě lidského jednotlivce, k hodnotě zdravého a nemocného člověška…k tomu co pro každého znamená lidská bytost a od kdy o ní můžeme mluvit??? a na to už nepřišli ani daleko moudřejší před námi, jsou to jen otázky které si můžeme klást a to je asi tak všechno :nevim: :lol: :lol: :lol: odpově´d si musíme najít sami… Za mě by se prostě jen k tomu „materiálu“ mělo přistupovat s úctou a co nejvíc opatrně to jde

Jak jsem psala, vím že bych v případě potřeby do IVF šla - jen je mi líto, že je tahle hezká myšlenka i se všemi jejími pozitivy, která přináší taky snadno zneužitelná - i v okruhu vzdělaných lékařů se dá za peníze koupit všechno a myslím že se to občas i děje… :-? určitě se už staly případy kdy si někdo přál vybrat bez zdravotních důvodů pohlaví atd…
a je mi taky líto těch nevyužitých zamražených - je to divné až smutné, že na ně třeba nikdy nepřijde řada - jakoby je tam rodiče ponechali - škoda že je všichni nedarují rodičům, kteří na to čekají …ale na druhou stranu vůbec si nedovedu představit, že bych k darování dala souhlas - těžko žít s představou, že někde běhá moje dítě a já ho neznám

je to všechno šílené a dokud to člověk nezažije, těžko si to vůbec představí

Jenze kazda zena ma kolem milionu vajicek proste jsou to pohlavni bunky a dite z nich je pak treba jedno, at uz prirozene nebo pres IVF ale to je proste vyber.. Tak je to u kazdeho zvirete a tak je to i u cloveka.. Vem si jak by ses pak mela citit jako chlap kvuli kazde ejakulaci.. To je pulka ditete kazda ta spermie.. A jak uz tu padlo 80%oplodnenych vajicek odejde z tela protoze se proste neuchyti… Prirodni selekce.. :nevim: Argumentujeme prirodou, ale prave priroda je v podstate ta nejkrutejsi a bez slitovani a emoci.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
24.8.11 19:54
ppalea píše:
eva valoi píše:
Rozhodli jste se pro utracení ženských plodů? V případě Egypta bych to brala jako docela možné, že byste zvolili právě podle pohlaví.

Prosim tě udělěj všem službu a chvili přemýšlej než něco vypustíš z pusy.. :zed:

Jedna věc je založit diskuzi aby se o věci diskutovalo a druha jen proto ze si chces zanadavat na nekoho co udelal neco s cim nesouhlasis… Neprimas zadne argumenty a kazdy tvuj prispevek je jako by si pomalu zkopirovala ten predchozi… Tak to asi nejsme moc v diskuzi.. A kdyz ti nikdo nepritaka tak se aspon snazis ublizit… To je hodne velká ubohost… :poblion:

No já ale aspoň nad nikým nezvracím, i když bych třeba taky mohla. To je taky docela ubohé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
24.8.11 19:59
eva valoi píše:
ppalea píše:
eva valoi píše:
Rozhodli jste se pro utracení ženských plodů? V případě Egypta bych to brala jako docela možné, že byste zvolili právě podle pohlaví.

Prosim tě udělěj všem službu a chvili přemýšlej než něco vypustíš z pusy.. :zed:

Jedna věc je založit diskuzi aby se o věci diskutovalo a druha jen proto ze si chces zanadavat na nekoho co udelal neco s cim nesouhlasis… Neprimas zadne argumenty a kazdy tvuj prispevek je jako by si pomalu zkopirovala ten predchozi… Tak to asi nejsme moc v diskuzi.. A kdyz ti nikdo nepritaka tak se aspon snazis ublizit… To je hodne velká ubohost… :poblion:
No já ale aspoň nad nikým nezvracím, i když bych třeba taky mohla. To je taky docela ubohé.

No to si snad delas legraci… Tak si precti celou diskuzi znovu a pak rikej ze nad nikdym nezvracis… :zed: Prosim te aspon si zapamatuj co si sama psala… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
24.8.11 20:05
ppalea píše:
eva valoi píše:
ppalea píše:
eva valoi píše:

No já ale aspoň nad nikým nezvracím, i když bych třeba taky mohla. To je taky docela ubohé.
No to si snad delas legraci… Tak si precti celou diskuzi znovu a pak rikej ze nad nikdym nezvracis… :zed: Prosim te aspon si zapamatuj co si sama psala… :roll:

Ne, opravdu nad nikým nezvracím. A myslím to vážně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
24.8.11 20:05

holky, tady je to príma :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
24.8.11 20:11

Eva nehodlam tady kvuli tobe prochazet stranky a hledat ti to.. uz jsem se k tobe vyjadrila dost a nechci uz na tebe reagovat.. :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
24.8.11 20:28
ugluk píše:
Tak já třeba vím, že v našem CARu jsou čekací lhůty na embrya delší než na vajíčka. Přestože dárkyň vajíček není nijak závratné množství a ve státním CARu se čeká opravdu dlouho, tak párů, které zároveň - měly embrya k zamražení, do budoucna už další děti nechtějí a zároveň ta zamražená chtějí darovat - je zoufale málo, čekání se pohybuje ve lhůtě let.

VAZNE? Kamoska, co sla do darovanych vajec, mi rikala, ze kdyby chteli embrya, tak je maji okamzite a zadarmo (Gennet).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
24.8.11 20:33
ppalea píše:
Jenze kazda zena ma kolem milionu vajicek proste jsou to pohlavni bunky a dite z nich je pak treba jedno, at uz prirozene nebo pres IVF ale to je proste vyber.. Tak je to u kazdeho zvirete a tak je to i u cloveka.. Vem si jak by ses pak mela citit jako chlap kvuli kazde ejakulaci.. To je pulka ditete kazda ta spermie.. A jak uz tu padlo 80%oplodnenych vajicek odejde z tela protoze se proste neuchyti… Prirodni selekce.. :nevim: Argumentujeme prirodou, ale prave priroda je v podstate ta nejkrutejsi a bez slitovani a emoci.. :wink:

nejdriv technicka - dospela zena ma na zacatku plodneho obdobi asi jen 400 vajicek, redukuje se to jeste v deloze.

ted kometar: vidim zasadni rozdil, mezi pohlavni bunou, kterou splachnu doi zachoda bez litosti, a zygotou a cikoliv dalsim pokrocilejsim. Vzdyt at absurdum - porad jsme jen pul spermie pul vajicko, akorat jen mnohokrat namnozeni a diferencovani.

jinak s krutosti prirody souhlasim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
24.8.11 20:42
Pudloslava píše:
ppalea píše:
Jenze kazda zena ma kolem milionu vajicek proste jsou to pohlavni bunky a dite z nich je pak treba jedno, at uz prirozene nebo pres IVF ale to je proste vyber.. Tak je to u kazdeho zvirete a tak je to i u cloveka.. Vem si jak by ses pak mela citit jako chlap kvuli kazde ejakulaci.. To je pulka ditete kazda ta spermie.. A jak uz tu padlo 80%oplodnenych vajicek odejde z tela protoze se proste neuchyti… Prirodni selekce.. :nevim: Argumentujeme prirodou, ale prave priroda je v podstate ta nejkrutejsi a bez slitovani a emoci.. :wink:

nejdriv technicka - dospela zena ma na zacatku plodneho obdobi asi jen 400 vajicek, redukuje se to jeste v deloze.

ted kometar: vidim zasadni rozdil, mezi pohlavni bunou, kterou splachnu doi zachoda bez litosti, a zygotou a cikoliv dalsim pokrocilejsim. Vzdyt at absurdum - porad jsme jen pul spermie pul vajicko, akorat jen mnohokrat namnozeni a diferencovani.

jinak s krutosti prirody souhlasim

Pud na zacatku plodneho zivota ano ja to myslela od narozeni… Nebo aspon jsem se to docetla.. jinak tech 400 na zacatku pohlavniho zivota to vim.. :)

A k tomu ze pohlavni bunka je neco jineho nez zygota.. ano to je, ale ja reagovala tady na nekoho uz nevim kdo to psal ze je mu lito tech vajicek co prijdou nazmar.. :nevim: Tak proto jsem chtela upozornit na to obrovske mnozstvi co sama priroda bez litosti posle do kytek… A to pak plati i pro ty uz zygoty.. tech jsou taky kvanta co jsou nemilosrdne odplavena protoze nejsou „dost dobra“ z genetickeho hlediska proto aby se z nich mohl stat clovek..

Mimochodem ted jen takova uvaha.. Nejsem verici clovek, ale kdybych verila, tak bych si myslela ze vsechny tyhle vymozenosti buh dopustil, dal lidem rozum aby je vymysleli tak preci nemuze byt proti tomu… Je mozne pomoci takto vzniknout detem coz by pro verici mela byt zasluha boha, ze to dovolil kdyz on jediny muze davat zivot.. :wink: Prijde mi to proste logicke.. Ale to je mozna tim ze neverim a na viru koukam rozumove a ne city…

To zase k tomu ze je to hrani si na boha..

Příspěvek upraven 24.08.11 v 20:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
24.8.11 20:43
peggy.sl píše:
Pudloslava píše:
Jinak bych teda pochybovala, ze by se kmeny pro ockovani kultivovaly na lidsklych tkanich ziskanych z embryii - preci jen je to celkem ozehave tema a mluvilo by se o tom, podobne jako na ziskavani kmenovych bunek z embryii a podobne - lecba parkinska kmenovymi bunkami se dnes prakticky neprovadi kvuli etickym dilematum. Lidske tkane se daji ziskat i jinak. Vyzkumem na embryich si predstavuji spis skutecnou vedu - z moralniho hlediska je to ale prast jako uhod.
Proč by se o tom mělo mluvit. Třeba Priorix obsahuje buňky potracených lidských plodů.

Máš k tomuto nějaký odkaz, kde se k tomu někdo důvěryhodný vyjadřuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68945
24.8.11 20:45

Pudloslava, u Apolináře vážně :nevim:

Jinak myslím, že ženská má vajíček cca na 400 ovulací, ale při každé ovulaci začne zpočátku dozrávat několik (i desítek) vajíček, ovšem většina z nich sama odpadne, takže v přirozeném cyklu dozraje jen 1-2. Clostil a jiné stimulace fungují tak, že dokážou zařídit, aby část z těch jinak „odpadlých“ vajíček dokáže dozrát taky. Takže reálně ve stimulovaném cyklu nedochází k žádnému většímu vyčerpání vaječníků, ale naopak se podaří „zachránit“ i vajíčka, která by v přirozeném cyklu neměla šanci dozrát.
V kontextu této diskuze a postoje ke stimulaci jako zabíjení dětí by možná stálo za to podívat se na celou věc i tak, že nebýt stimulace v daném cyklu, šanci by dostalo výrazně míň vajíček…

Ale to jen spíš taková filozofická, jinak bych souhlasila s Pudloslavou, že dokud nejde k oplodnění, nelze se asi na pohlavní buňku dívat jako na budoucí dítě, protože to by chlap vraždil i při každé ejakulaci mimo plodné dny, při masturbaci, při použití kondomu (tady vlastně i ženská, protože by dobrovolně zabránila svému vajíčku v šanci na vývoj)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68945
24.8.11 20:47

Jinak můj osobní postoj je k tomu takový, že přírodu neoblafneš. Existuje sice spousta metod, které dokážou spoustu překážek obejít a k otěhotnění pomoct, ale nemá-li to tak být a příroda tomu nepřeje, tak prostě k otěhotnění nedojde ani z dvaceti IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
24.8.11 20:47

ug nedavam vajicka do souvislosti s oplozenou bunkou,, pred chvili jsem to vysvetlila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
24.8.11 20:48

ppalea já teda věřící jsem, ale snažím se, aby moje názory ke kontroverzním otázkám nebyly příliš konformována superegem implantovaným katechismem. Právě jak píšeš, obrovké množství odpadu embryí při procesu přirozeného početí mě nutí pochybovat o tom, že by embryo bylo skutečně člověk, tak jak ho snad Stvořitel chápe a považuje za hodnotného. nemám v tom jasno, proto v potratových otázkách vystupuji tak rozpolceně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
24.8.11 20:48
ugluk píše:
Jinak můj osobní postoj je k tomu takový, že přírodu neoblafneš. Existuje sice spousta metod, které dokážou spoustu překážek obejít a k otěhotnění pomoct, ale nemá-li to tak být a příroda tomu nepřeje, tak prostě k otěhotnění nedojde ani z dvaceti IVF.

Tak o tom žádná… Souhlasím.. :-)

Nicmene je to jen dalsi argument ze umele neni proti prirode.. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová