Redukce plodů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43031
24.8.11 21:37
ppalea píše:
To rozlouceni chapu, to vnitrne dela urcite i kazda neverici maminka, ale spis me to zajimalo z hlediska te duse jako jestli kdyz je treba to dite uz veci a je teda „co“ pohrbit tak jestli se musi delat ty nalezitosti co u narozeneho cloveka.. Ted me napada jestli teda vubec nejake u katoliku jsou.. nikdy jsem nevidela katolickej pohreb..

hele pohreb neni zadna svatost, obrady sice jsou, ale vlastne pro spasu duse nepodstatne - dulezity je krest, ten se ale musi provest jeste zaziva - takze potratit, tak asi hnedka krtim (to muze kazdy) co kdyby to nahodou jeste zilo. Potom si uz asi muzes udelat, co chces. Pokud si nenechas dite lekarem sebrat a obejdes nejaky zakony o nakladani s biologickym odpadem, tak si asi muzes udelat co chces, pohrbit na zahradce - myslim, ze kazdy farar ti udela nejaky primereny obradek, pokud bys citila potrebu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
24.8.11 21:39
Pudloslava píše:
peggy.sl píše:
Z toho se mi chce opravdu :poblion: :poblion: :poblion:
Jak můžou do malých dětí píchat takový sračky a ještě tvrdit, že je to neškodné. Proti tomu IVf je neškodná metoda. :think:
jenze ono to asi fakt bezpecne je - tohle je asi ta nejmene nebezpecna slozka vakciny, ma to jen moralni konsekvence.
POhravam si s myslenkou informovat arcibiskupstvi, podle me se o tom fakt cirkev jeste nedomakla...... ale spoustet besneni asi nebudu. jen by to pridalo k soucasnemu protiockovacimu besneni.

Pud ja si myslim ze to vedi.. jen je to proste soucasti obecneho odsouzeni co se tyce vyzkumu na embriich a kmenovych bunkach… :nevim: Nechce se mi verit ze by to nevedeli, katolici jsou po celem svete a ve vsech oborech..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
24.8.11 21:39
Davdan píše:
ppalea no já kdesi četla, že i kdybys porodila (potratila) dřív, tak nemocnice ti prý nevydá plod…?? Prý záleží dost na tom, jakej dr tam je. Nevím, nerada bych kecala, snad PUDLI víš něco o tom víc?? Nebo nějakej profi jestli by tady byl, aby to vysvětlil…
Jinak pohřeb v kostele je krásnej, kor když začne zpívat chrámová schola, mráz po zádech… Mně pak civilní pohřby proti tomu přijdou takový chabý. :-)

kdyz je schola a nezpiva hosanovky:-)
no atmosfera v kostele je asi hlavni duvod vsech tech cirkevnich snatku nevericich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
24.8.11 21:42
Pudloslava píše:
ppalea píše:
To rozlouceni chapu, to vnitrne dela urcite i kazda neverici maminka, ale spis me to zajimalo z hlediska te duse jako jestli kdyz je treba to dite uz veci a je teda „co“ pohrbit tak jestli se musi delat ty nalezitosti co u narozeneho cloveka.. Ted me napada jestli teda vubec nejake u katoliku jsou.. nikdy jsem nevidela katolickej pohreb..
hele pohreb neni zadna svatost, obrady sice jsou, ale vlastne pro spasu duse nepodstatne - dulezity je krest, ten se ale musi provest jeste zaziva - takze potratit, tak asi hnedka krtim (to muze kazdy) co kdyby to nahodou jeste zilo. Potom si uz asi muzes udelat, co chces. Pokud si nenechas dite lekarem sebrat a obejdes nejaky zakony o nakladani s biologickym odpadem, tak si asi muzes udelat co chces, pohrbit na zahradce - myslim, ze kazdy farar ti udela nejaky primereny obradek, pokud bys citila potrebu.

aha ja myslela ze je treba nejake rozhreseni nebo neco takoveho aby sla duse cista.. :) ale rikam do tech obradu nevidim… Je mozne ze je to v jinich odvetvich krestanstvi..

Holky a vy treba verite i tomu ze zvirata dusi nemaji? Ze ji opravdu ma jen clovek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
ppalea píše:
Pudloslava píše:
peggy.sl píše:
Z toho se mi chce opravdu :poblion: :poblion: :poblion:
Jak můžou do malých dětí píchat takový sračky a ještě tvrdit, že je to neškodné. Proti tomu IVf je neškodná metoda. :think:
jenze ono to asi fakt bezpecne je - tohle je asi ta nejmene nebezpecna slozka vakciny, ma to jen moralni konsekvence.
POhravam si s myslenkou informovat arcibiskupstvi, podle me se o tom fakt cirkev jeste nedomakla...... ale spoustet besneni asi nebudu. jen by to pridalo k soucasnemu protiockovacimu besneni.
Pud ja si myslim ze to vedi.. jen je to proste soucasti obecneho odsouzeni co se tyce vyzkumu na embriich a kmenovych bunkach… :nevim: Nechce se mi verit ze by to nevedeli, katolici jsou po celem svete a ve vsech oborech..

prosimte kdyz uvazim freneticke tazeni proti nejen IVF, ale jakekoliv asistenci pri poceti, tez antikoncepci etc. mi pripada nemozne, aby tohle vedeli a nechali bejt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
Ananta píše:
Taky mě to šokovalo, ale radši si to netroufám v této konkrétní situaci soudit. Do deníčku jsem radši nepřispěla. Jen mě zaujalo s jakým klidem to bylo sděleno. Myslím si však obecně, že jsme se dopracovali někam blízko k vrcholu vlastního sobectví a pro uspokojení svých potřeb, duševního a fyzického konfortu nám není nic cizí. Mě nevyjímaje.

Diskuze se už posunula úplně jinam. O redukci plodů tu dávno nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
24.8.11 21:44
ppalea píše:
Pudloslava píše:
ppalea píše:

aha ja myslela ze je treba nejake rozhreseni nebo neco takoveho aby sla duse cista.. :) ale rikam do tech obradu nevidim… Je mozne ze je to v jinich odvetvich krestanstvi..

Holky a vy treba verite i tomu ze zvirata dusi nemaji? Ze ji opravdu ma jen clovek?

hele cirkev ti k tomu rekne, ze dusi maji, ale smrtelnou … co si myslim ja, se neptej, dostaneme se zase jen k definici cloveka… nevim

rozhreseni pri zpovedi a jen zaziva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
24.8.11 21:45

Evi díky za odkaz na článek! Je to tak, jak jsem si to asi myslela. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
24.8.11 21:46

To by se pak mohlo diskutovat o tom, jestli třeba pes duši má, ale krysa ne. Nebo obratlovci ano, ale bezobratlí ne…???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
24.8.11 21:46

pud ale me prave prijde ze se cirkem vyjadruje dostatecne nahlas proti pokusech na embriich a kmenovych bunkach… Nebo ty mas namysli primo konkretni pripad toho ockovani ze by meli resit jeste zvlast…

jinak co se tyce tech snatku nevericich v kostele to je pravda.. Muj byvali se chce zenit v kostele a kdyz jsem se ho ptala jestli je verici tak ze ne a ze si proste mysli ze je to spravny… Ze to tak ma byt tak to jsem moc nepochopila kdyz je neverici jak k tomu dospel… :D Tak si myslim ze se mu ty obrady proste libi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
24.8.11 21:47
eva valoi píše:
To by se pak mohlo diskutovat o tom, jestli třeba pes duši má, ale krysa ne. Nebo obratlovci ano, ale bezobratlí ne…???

Blecha nemá a kůň jo…?? :-)

Upřímně, mě ani nenapadlo toto zjišťovat… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
24.8.11 21:48

Eva valoi, nečetla jsem diskuzi, reaguju na téma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
24.8.11 21:48
Davdan píše:
Evi díky za odkaz na článek! Je to tak, jak jsem si to asi myslela. :think:

Já ti ted´ani nevím, jak je to s normální mrtvolou. Podle mě se ani rodině nevydává, ale jde to přes pohřební službu, nebo nevím. Když se mi nedávno zabil táta, tak jsem ho mohla vidět až při pohřbu, a to jsem si to ještě musela vydupat. Vydupala jsem si i odkrytí skleněného víka, abych ho mohla vzít za ruku, řekli mi, že to je zakázané, ale když jinak nedám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
24.8.11 21:49

Koukam ze zvirata radsi nechame at neni zase konflikt.. :D

A kdyz nestihnes si dojit ke spovedi pred smrti pro rozhreseni tak je to pro tebe v posmrtnem zivote nejaky problem? Nebo co se ti stane?

To tu mam jak nedelni skolu.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
24.8.11 21:49
Ananta píše:
Eva valoi, nečetla jsem diskuzi, reaguju na téma.

Jasně, já Ti to jen oznamuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová