Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ppalea píše:
To rozlouceni chapu, to vnitrne dela urcite i kazda neverici maminka, ale spis me to zajimalo z hlediska te duse jako jestli kdyz je treba to dite uz veci a je teda „co“ pohrbit tak jestli se musi delat ty nalezitosti co u narozeneho cloveka.. Ted me napada jestli teda vubec nejake u katoliku jsou.. nikdy jsem nevidela katolickej pohreb..
hele pohreb neni zadna svatost, obrady sice jsou, ale vlastne pro spasu duse nepodstatne - dulezity je krest, ten se ale musi provest jeste zaziva - takze potratit, tak asi hnedka krtim (to muze kazdy) co kdyby to nahodou jeste zilo. Potom si uz asi muzes udelat, co chces. Pokud si nenechas dite lekarem sebrat a obejdes nejaky zakony o nakladani s biologickym odpadem, tak si asi muzes udelat co chces, pohrbit na zahradce - myslim, ze kazdy farar ti udela nejaky primereny obradek, pokud bys citila potrebu.
Pudloslava píše:peggy.sl píše:jenze ono to asi fakt bezpecne je - tohle je asi ta nejmene nebezpecna slozka vakciny, ma to jen moralni konsekvence.
Z toho se mi chce opravdu![]()
![]()
Jak můžou do malých dětí píchat takový sračky a ještě tvrdit, že je to neškodné. Proti tomu IVf je neškodná metoda.
POhravam si s myslenkou informovat arcibiskupstvi, podle me se o tom fakt cirkev jeste nedomakla...... ale spoustet besneni asi nebudu. jen by to pridalo k soucasnemu protiockovacimu besneni.
Pud ja si myslim ze to vedi.. jen je to proste soucasti obecneho odsouzeni co se tyce vyzkumu na embriich a kmenovych bunkach…
Nechce se mi verit ze by to nevedeli, katolici jsou po celem svete a ve vsech oborech..
Davdan píše:
ppalea no já kdesi četla, že i kdybys porodila (potratila) dřív, tak nemocnice ti prý nevydá plod…?? Prý záleží dost na tom, jakej dr tam je. Nevím, nerada bych kecala, snad PUDLI víš něco o tom víc?? Nebo nějakej profi jestli by tady byl, aby to vysvětlil…
Jinak pohřeb v kostele je krásnej, kor když začne zpívat chrámová schola, mráz po zádech… Mně pak civilní pohřby proti tomu přijdou takový chabý.
kdyz je schola a nezpiva hosanovky:-)
no atmosfera v kostele je asi hlavni duvod vsech tech cirkevnich snatku nevericich
Pudloslava píše:ppalea píše:hele pohreb neni zadna svatost, obrady sice jsou, ale vlastne pro spasu duse nepodstatne - dulezity je krest, ten se ale musi provest jeste zaziva - takze potratit, tak asi hnedka krtim (to muze kazdy) co kdyby to nahodou jeste zilo. Potom si uz asi muzes udelat, co chces. Pokud si nenechas dite lekarem sebrat a obejdes nejaky zakony o nakladani s biologickym odpadem, tak si asi muzes udelat co chces, pohrbit na zahradce - myslim, ze kazdy farar ti udela nejaky primereny obradek, pokud bys citila potrebu.
To rozlouceni chapu, to vnitrne dela urcite i kazda neverici maminka, ale spis me to zajimalo z hlediska te duse jako jestli kdyz je treba to dite uz veci a je teda „co“ pohrbit tak jestli se musi delat ty nalezitosti co u narozeneho cloveka.. Ted me napada jestli teda vubec nejake u katoliku jsou.. nikdy jsem nevidela katolickej pohreb..
aha ja myslela ze je treba nejake rozhreseni nebo neco takoveho aby sla duse cista..
ale rikam do tech obradu nevidim… Je mozne ze je to v jinich odvetvich krestanstvi..
Holky a vy treba verite i tomu ze zvirata dusi nemaji? Ze ji opravdu ma jen clovek?
ppalea píše:Pudloslava píše:Pud ja si myslim ze to vedi.. jen je to proste soucasti obecneho odsouzeni co se tyce vyzkumu na embriich a kmenovych bunkach…peggy.sl píše:jenze ono to asi fakt bezpecne je - tohle je asi ta nejmene nebezpecna slozka vakciny, ma to jen moralni konsekvence.
Z toho se mi chce opravdu![]()
![]()
Jak můžou do malých dětí píchat takový sračky a ještě tvrdit, že je to neškodné. Proti tomu IVf je neškodná metoda.
POhravam si s myslenkou informovat arcibiskupstvi, podle me se o tom fakt cirkev jeste nedomakla...... ale spoustet besneni asi nebudu. jen by to pridalo k soucasnemu protiockovacimu besneni.Nechce se mi verit ze by to nevedeli, katolici jsou po celem svete a ve vsech oborech..
prosimte kdyz uvazim freneticke tazeni proti nejen IVF, ale jakekoliv asistenci pri poceti, tez antikoncepci etc. mi pripada nemozne, aby tohle vedeli a nechali bejt.
Ananta píše:
Taky mě to šokovalo, ale radši si to netroufám v této konkrétní situaci soudit. Do deníčku jsem radši nepřispěla. Jen mě zaujalo s jakým klidem to bylo sděleno. Myslím si však obecně, že jsme se dopracovali někam blízko k vrcholu vlastního sobectví a pro uspokojení svých potřeb, duševního a fyzického konfortu nám není nic cizí. Mě nevyjímaje.
Diskuze se už posunula úplně jinam. O redukci plodů tu dávno nejde.
ppalea píše:Pudloslava píše:ppalea píše:hele pohreb neni zadna svatost, obrady sice jsou, ale vlastne pro spasu duse nepodstatne - dulezity je krest, ten se ale musi provest jeste zaziva - takze potratit, tak asi hnedka krtim (to muze kazdy) co kdyby to nahodou jeste zilo. Potom si uz asi muzes udelat, co chces. Pokud si nenechas dite lekarem sebrat a obejdes nejaky zakony o nakladani s biologickym odpadem, tak si asi muzes udelat co chces, pohrbit na zahradce - myslim, ze kazdy farar ti udela nejaky primereny obradek, pokud bys citila potrebu.
To rozlouceni chapu, to vnitrne dela urcite i kazda neverici maminka, ale spis me to zajimalo z hlediska te duse jako jestli kdyz je treba to dite uz veci a je teda „co“ pohrbit tak jestli se musi delat ty nalezitosti co u narozeneho cloveka.. Ted me napada jestli teda vubec nejake u katoliku jsou.. nikdy jsem nevidela katolickej pohreb..aha ja myslela ze je treba nejake rozhreseni nebo neco takoveho aby sla duse cista..
Holky a vy treba verite i tomu ze zvirata dusi nemaji? Ze ji opravdu ma jen clovek?ale rikam do tech obradu nevidim… Je mozne ze je to v jinich odvetvich krestanstvi..
hele cirkev ti k tomu rekne, ze dusi maji, ale smrtelnou … co si myslim ja, se neptej, dostaneme se zase jen k definici cloveka… nevim
rozhreseni pri zpovedi a jen zaziva.
Evi díky za odkaz na článek! Je to tak, jak jsem si to asi myslela. ![]()
To by se pak mohlo diskutovat o tom, jestli třeba pes duši má, ale krysa ne. Nebo obratlovci ano, ale bezobratlí ne…???
pud ale me prave prijde ze se cirkem vyjadruje dostatecne nahlas proti pokusech na embriich a kmenovych bunkach… Nebo ty mas namysli primo konkretni pripad toho ockovani ze by meli resit jeste zvlast…
jinak co se tyce tech snatku nevericich v kostele to je pravda.. Muj byvali se chce zenit v kostele a kdyz jsem se ho ptala jestli je verici tak ze ne a ze si proste mysli ze je to spravny… Ze to tak ma byt tak to jsem moc nepochopila kdyz je neverici jak k tomu dospel…
Tak si myslim ze se mu ty obrady proste libi…
eva valoi píše:
To by se pak mohlo diskutovat o tom, jestli třeba pes duši má, ale krysa ne. Nebo obratlovci ano, ale bezobratlí ne…???
Blecha nemá a kůň jo…?? ![]()
Upřímně, mě ani nenapadlo toto zjišťovat… ![]()
Davdan píše:
Evi díky za odkaz na článek! Je to tak, jak jsem si to asi myslela.
Já ti ted´ani nevím, jak je to s normální mrtvolou. Podle mě se ani rodině nevydává, ale jde to přes pohřební službu, nebo nevím. Když se mi nedávno zabil táta, tak jsem ho mohla vidět až při pohřbu, a to jsem si to ještě musela vydupat. Vydupala jsem si i odkrytí skleněného víka, abych ho mohla vzít za ruku, řekli mi, že to je zakázané, ale když jinak nedám…
Koukam ze zvirata radsi nechame at neni zase konflikt.. ![]()
A kdyz nestihnes si dojit ke spovedi pred smrti pro rozhreseni tak je to pro tebe v posmrtnem zivote nejaky problem? Nebo co se ti stane?
To tu mam jak nedelni skolu.. ![]()
Ananta píše:
Eva valoi, nečetla jsem diskuzi, reaguju na téma.
Jasně, já Ti to jen oznamuji.