Redukce plodů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43031
25.8.11 09:36

No ten pristup k nenarozenym podle mych zkusenosti moc nezavisi na tom, kolik deti clovek ma a jak snadno je pocal. Mam treba kamosku, ktera otehotnela snadno a rychle a nechala si postizene prvni dite (nozicky, chodit bude ale rada operaci a furt RHB + dalsi ortopedicke vady omezujici zivot) - ani nezavahala. zatimci druha kamaradka po trech potratech, predtim 3 deti, ted konecne ceka ctvrte, ale kdyby ji nedopadl nektery ze screeningu, tak by na plodovku i pripadny potrat sla klidne ve 24 TT, postizene dite nechce

Jinak pokud se protipotratovych bojovniku tyce, uznavam jejich nekdy prehnane chovani, protoze pokud nekdo veri, ze plod je dite, potom vlastne haji dite stejne jako by kazda z nas vysla do ulic s transparenty a sutry, kdyby nekdo rozhodl o tom, ze se utrati nechtene deti v kojenakach. Tady neni moc prostoru pro toleranci, tolerovat se da kdejaka uchylka, ale zabijeni deti sotva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
25.8.11 09:39
eva valoi píše:
Jo tak to je pravda,s tím souhlasím. Akorát mi někdy připadá, že se těhotné v úplně raných stádiích zbytečně stresují tím, že na UTZ nebylo ještě nic vidět. A taky je podle mě trošku předčasné testovat týden před očekávanou menstruací.

ale to je dane individualitou povahy
mam kamosku, co ma davno vyhaslou funkci vajecniku, MS nema cele mesice a presto, kdyz je ji nekdy nevolno od zaludku, tak misto toho, aby si dala dietu, si udela TT. I u neplodek je tom pokazde jinak, nektera testuje kazdy cyklus 5×, nektera neveri a ceka na tritydenni vynechani…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
25.8.11 09:40
Davdan píše:
Pudla píše:
No tak to bych se bránila, podle me je nezbytná lokalizace plodu v deloze (vs. mimodelozni), potom prvotrim screening se nabira v 10TT (na ten ja mozna priste nepujdu).
Na screening nechodím, pro mě není vypovídající.
Hele a o tom mimoděložním - jedna dr z Phy říkala mé známé, že mimoděložní těhotenstcí vznikají (jen?)u žen, co brali antikoncepci - je to tak?
Nevíte někdo?

hele to je zase nejaka protiantikoncepci propaganda. mimodelozni maji casto trebas s PCO, kdyz maji srusty ve vejcovodech a antikoncepce spis PCO omezuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68945
25.8.11 09:43

Mimoděložní těhotenství se může přihodit naprosto každému, větší riziko je u žen, který mají nějakým způsobem deformované vejcovody nebo omezenou jejich průchodnost, o čemž většina z nich ani nemusí vědět, stačí k tomu třeba obyčejný zánět prodělaný v minulosti. To je jako říkat, že neplodnost má přímou souvislost s braním HA - neplodné jsou ženy po deseti letech jejího braní, po dvou, nebo i ty, co ji nebraly nikdy. Stejně jako ve všech těchto skupinách se najdou ženy, které otěhotní naprosto bez problémů. A pak je ještě neplodnost na straně muže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
25.8.11 09:44
eshta píše:
ale jo Evo, já si od tebe nechci vynutit pochopení…jen jsem si tak přemýšlela- já se vždy když tu čtu nějakej deníček nebo problém co se řeší v diskuzi, tak si snažím představit, jak bych asi sama něco řešila, ale beru v úvahu všechny okolnosti kolem, co ten dotyčný napíše..
neházím jen kolem sebe věty- Ne nikdy bych - i když jsem si to o sobě např. předtím myslela..tak asi tak :wink:
ale každej jsme jinej :wink:
vlastně i od peggy mě to trochu zarazilo, protože ta sama napsala, že jí byla doporučena redukce (ale pouze dvojčat) tj ze zdravotního důvodu, ona si děti nechala..to je pěkný, ale dvojč.těhu je úplně něco jiného než ještě víc vícečetné těhu..tak mě zarazilo, že ty jsi peggy také napsala, že by jsi to nechala osudu- tj v tvém případě asi opravdu 100% riskovala život všech svých dětí
no ono se to tky celkem dobře píše jen tak přes net a v podstatě anonymně když to člověk sám řešit nemusí :lol:

Podívej pro mě taková volba nepřichází v úvahu. Prostě nejsem schopná vzít na sebe odpovědnost za rozhodnutí o nebytí svých dětí. Tohle bych prostě nechala na někom kompetentnějším a zkusila věřit, že to dobře dopadne.
Zkrátka bych s tím pocitem nedokázala normálně fungovat, absolutně si to nedokážu představit.
Nevím, co se tady ode mě očekává. Gratulace těm, kteří to dokážou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
25.8.11 09:46

Ja jsem do jine potratove diskuse psala o pripadu egyptske holcickiy se dvema hlavami - resp dvema holcickach , ale jen jedna mela telo. Strucne slo o to, ze druha hlava tu „celou“ holcicku ohrozovala na zivote, tak se ji rozhodli odstranit - a tim ovsem tu hlavu (zive dite) zabit. K problemu se tehdy vyjadrila nejaka jejich muslimska autorita - kladne. Myslim si, ze to je velmi dulezite a spravne - ze se jim dostalo podpory v tom bolestnem rozhodnuti. Myslim, ze by se i katolicka cirkev mela usnest na tom, pri kolika plodech uz je redukce OK nebo alespon resit individualni pripady, pokud by o to byl zajem. Ne jenom postoj „kdyz uz jsi sla na IVF, tak si nechas vsechny a je jedno, jestli u toho vsichni umrete“. nakonec vicecetne tehotenstvi muze prijit i zcela nevinne.

V pripadech, kdy plod ohrozuje matku, se potrat dovoluje ale dycky uslysite o pripadech hrdinstvbi matek, co obetovaly zivot a tedka jsou svatorecene. Podle me by se melo mluvit i o hrdinstvi matek, co prekonaly superego, obetovali svoje do budoucna navzdy cerne svedomi a vzhledem k zajmu manzela a starsich deti na potrat sly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
25.8.11 09:47
eshta píše:
ale jo Evo, já si od tebe nechci vynutit pochopení…jen jsem si tak přemýšlela- já se vždy když tu čtu nějakej deníček nebo problém co se řeší v diskuzi, tak si snažím představit, jak bych asi sama něco řešila, ale beru v úvahu všechny okolnosti kolem, co ten dotyčný napíše..
neházím jen kolem sebe věty- Ne nikdy bych - i když jsem si to o sobě např. předtím myslela..tak asi tak :wink:
ale každej jsme jinej :wink:
vlastně i od peggy mě to trochu zarazilo, protože ta sama napsala, že jí byla doporučena redukce (ale pouze dvojčat) tj ze zdravotního důvodu, ona si děti nechala..to je pěkný, ale dvojč.těhu je úplně něco jiného než ještě víc vícečetné těhu..tak mě zarazilo, že ty jsi peggy také napsala, že by jsi to nechala osudu- tj v tvém případě asi opravdu 100% riskovala život všech svých dětí
no ono se to tky celkem dobře píše jen tak přes net a v podstatě anonymně když to člověk sám řešit nemusí :lol:

Ano máš pravdu, nechala bych to osudu stejně tak jako jsem nechala osudu dvojčata.
Je fakt, že čtyřčata je už vyšší level, ale i tak bych na redukci nešla.Nebo určitě nešla jenom proto, že se to tak ,,dělá.. To vím jistě, jsem proti potratům. Jediná vyjímka by byla moje jistá smrt, tam už bych si tak jistá nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
25.8.11 09:48

a propos, co ty evo tedka zjistit, ze jsi tehotna a doktori ti rict, ze bez potratu 100% umres-nechala bys svoje 4 deti bez mamniky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
25.8.11 09:50

davdan trošku vím o čem píšeš, můj muž je silně věřící..ale i tak, když jsem to probírali, tak jsme se jednoznačně shodli na tom, co uděláme..ten risk předčasného porodu byl prostě hrozně vysoký, i kdybych mělo opravdu štěstí, tak porodím v cca 29tt, tj kilové děti..a to kdybych měla opravdu štěstí..
toto byla nr.1 v rozhodování a věřte mi, že kdyby se kdokoli dostal z vás do této situace a bylo mu např.řečeno dr, že toto těhotenství vaše tělo nemůže zvládnout, tak by jste se hodně rozmýšlely a během vteřiny nehodily větu - já bych nikdy…
no nic, už se k tomu vyjadřovat nebudu, je to pro mě uzavřená kapitola a jsem vnitřně ráda, že vše dopadlo jak dopadlo a upřímně můžu napsat, že výčitky nemám..možná pro někoho taky nepochopitelné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
25.8.11 09:52
Pudloslava píše:
a propos, co ty evo tedka zjistit, ze jsi tehotna a doktori ti rict, ze bez potratu 100% umres-nechala bys svoje 4 deti bez mamniky?

No tak to bych nenechala, ale vzhledem k tomu, že na 100% ti to stejně nikdo neřekne, tak bych chtěla o to dítě bojovat.
Kromě toho většinou jsou na životě ohroženy ženy, které ale o tom vědí už před těhotenstvím, takže pokud bych něco takového věděla, tak bych prostě neotěhotněla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
25.8.11 09:53

Takže pokud bych měla vážnou srdeční vadu, tak prostě nebudu těhotnět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
25.8.11 09:54

Ja myslim, ze hypoteticky se pripravit na takoveto situace je dobre a prospesne, ale nedelat za hypotetickymi rozhodnutimi definitivni tecku.

Ja resila v podstate blbost - vyssi riziko T18 1:120 ze tripplu, amnio jsem odmitla a na UZ ve 20tt jsem sla ze stazenou prdkou s tim, ze na potrat kdyztak nepujdu - ale vim ja, co by ch delala, kdyby se ukazalo, ze ma mozek jak emental, srdce venku z hrudi a podobne…? Muze to rici kdokoliv?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
25.8.11 09:56

ale peggy dvojčetné těhotenství je přece úplně něco jiného :nevim: to se dá krásně zvládnout, já jsem byla celé těhotenství až do 36tt na nohou od rána do večera bez problémů a tak je to až na vyjímky s většinou těhotných..čtyřčetné je neuvěřitelný zápřah na srdce-tlak, krevní oběh, je to úplně něco jiného..
já jsem měla na začátku tak zvýšenou haldinu HCG, že jsem v 8tt byla v nemocnici na infuzích a to to teprve začínalo..
v USA je díky implantací více embryí celkem dost zdravých přeživších 4,5,6terčat..ale také opravdu hodně postižených..
no lehce se to píše- a nejít na redukci u dvojčat úplně chápu- tam bych taky nešla :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
25.8.11 09:58
eva valoi píše:
Pudloslava píše:
No tak to bych nenechala, ale vzhledem k tomu, že na 100% ti to stejně nikdo neřekne, tak bych chtěla o to dítě bojovat.
Kromě toho většinou jsou na životě ohroženy ženy, které ale o tom vědí už před těhotenstvím, takže pokud bych něco takového věděla, tak bych prostě neotěhotněla.

aj ty naivo.....znas ty vubnec zivot?

1. otehotnet lze, ikdyz nechces.
  2. jdes si v tom svem 12 TT na prvni kontrolu a Dr. ti rekne, ze mas karcinom delohy, rekneme 2 cm, zadne potize, naposledy jsi byla na kontrole pred rokem a tohle ti vyroste treba za mesic. Zatim opouzderny, kdyz se da hned cela delohy pryc, tak to na 95% bude OK, ale koncem tehotenstvi to mas prorostly do vsech organu a metky. Co ted?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
25.8.11 09:59
peggy.sl píše: .
Je fakt, že čtyřčata je už vyšší level, ale i tak bych na redukci nešla.Nebo určitě nešla jenom proto, že se to tak ,,dělá.. To vím jistě, jsem proti potratům. Jediná vyjímka by byla moje jistá smrt, tam už bych si tak jistá nebyla.

tuhle větu jsem nepochopila..no já na to taky nešla jen proto, že se to tak dělá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová