Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejdřív nechtěla riskovat, že by to třeba nevyšlo, tak raději dvě, pak zas nechtěla riskovat předčasný porod nebo poškození, tak raději redukce - prostě at´už je to tak nebo onak, já v tom pořád vidím tu účelovost jednání hlavně aby to dopadlo podle mých přání…
Eshta
tak mi to nedalo a ješě jsem přemýšlela o této diskuzi, málokdy se k nějaké přidám, myslím si kolikrát svoje a nechát to být, ale toto?!!
Eshta - gratuluji ke krásným klukům (profil fotka je dokonalá) a prosím tě nenech se ani malinko rozhodit chytrýma a dokonalýma matkama, které by vše nechaly osudu
a nechaly by to osudu protože jsou slabý, lehkovážný sraby. JE to tak strašně snadný si pak obhajovat úmrtí všech případných 4čat - já nic, já to nechala „osudu“ a ono „kupodivu“ to ty 4čata porozená ve 26tt (nic neobvyklého) neustály. „Osud“ tot tak chtěl, že trpěla…ale hlavně, že jsem dobrá a nešla jsem na redukci…
Případně by byly strašně šikovný páč by hravě odnosily 4čata, přitom se staraly o dalšího prcka a ani po narození 4čat s různou mírou postižení by dokonalé matky neměly problém s dokonalou péčí o všechny dětičky…
Jako komentovat jednotlivě výkřiky (zvlášt Evy) se nedá
jsou to krátkozraké, afektované, napadající a hloupé blbiny
bohužel si je může přečíst někdo kdo tím bude trpět. protože ne každá ženská má na to náturu sem napsat reálný příběh (jako Eshta-címž děkuji) a jen se dočte takový ho..a od někoho kdo je absolutně nesoudný a neempatický
je to diskuze, je to internet, každý si může psát co chce, ale je slušnost volit slova tak aby z toho poměrně dost velká skupina žen neměla zkaženej jinak docela pěknej den
Evo, tys někde našla víc informací, než bylo v tom deníčku? Že přesně víš, jak na to koukat a jak to interpretovat.
Ona nestála před riskem předčasného porodu nebo komplikací, ona byla ve 12.tt a stála před reálnou hrozbou kompletního potratu. Do předčasného porodu by to znamenalo plody donosit minimálně další tři měsíce.
A já teda nevím, kdybych na redukci nešla a obě děti o týden později přišla, minimálně já bych teda měla trauma do konce života, že jsem o tom riziku věděla, měla jsem možnost jedno zachránit a neudělala jsem to. To je přesně situace, kterou nepředvídáš a kdy jsou obě volby svým způsobem špatné. Vybíráš to, co tobě přijde jako menší zlo.
ugluk píše:
A já teda nevím, kdybych na redukci nešla a obě děti o týden později přišla, minimálně já bych teda měla trauma do konce života, že jsem o tom riziku věděla, měla jsem možnost jedno zachránit a neudělala jsem to. To je přesně situace, kterou nepředvídáš a kdy jsou obě volby svým způsobem špatné. Vybíráš to, co tobě přijde jako menší zlo.
přesně tak
Mišmiš píše:
Jako komentovat jednotlivě výkřiky (zvlášt Evy) se nedá
jsou to krátkozraké, afektované, napadající a hloupé blbiny
bohužel si je může přečíst někdo kdo tím bude trpět. protože ne každá ženská má na to náturu sem napsat reálný příběh (jako Eshta-címž děkuji) a jen se dočte takový ho..a od někoho kdo je absolutně nesoudný a neempatický
![]()
Ale dyť my tady normálně debatujeme, docela v poklidu.
Nebo se pletu, holky? ![]()
dav vetsina diskutuje ale je fakt ze co tu cas od casu vypusti eva tak to je bohapuste odsouzeni… ![]()
Mě teda baví Ivushka se svým vyjadřením, že dítě nejsou jejím absolutním smyslem a nápní života apod…a jak ona by brala zase něco co mají její bezdětný přátelé a bezdětní přátelé jsou v pohodě do IVF by nešli apod…
milá Ivushko jak ty lidi dobře znáš? jsi si jistá na 100% že na IVF nebyli?
vsadím se, že nejsi a vsadím se, že těch párů není několik jak jsi psala
Ono je dost dobře možné, že ti o IVF neřeknou právě kvůli tomu, že se obávají takových reakcí, které tu zazněli
Jsem ráda, že jsme o IVF řekli jen opravdu rodině a nejbližším lidem. Ono od někoho toto poslouchat…no jsem poměrně vznětlivá, asi by ti nejedna facka přistála. A myslela bych to s tebou dobře, aby jsi se probrala
Pravda, to by bylo teď, protože už dítě mám, když bych dítě ale neměla, byla bych po nepovedeném Xtém IVF a ty by jsi na mě vyrukovala s tím, že přece bez dětí je život taky fajn a ať si užívám co mám a duchovně se rozvíjím a přitom by tvoje bezpracně nabyté tři děti výskali a tahali tě za sukni.........obávám se, že by jsi mi pomohla uskutečnit to k čemu jsem měla opravdu blízko - vysrat se na všechno fakt asi i na život
Na život který by jsi mi záviděla, protože co by jsi viděla? to jak jedu jedním z mých luxusních aut. Jedu do krásného baráku opálená z jedné z mnoha dovolených v nejdražších hotelech. Mám velice úspěšného manžela se kterým si báječně rozumím a chodím na výborné večeře jen do vybraných restaurací, duchovně jsem rozvinutá až až a k světu vypadám taky, usmívám se, tvářím se šťastně......a pak by jsi vyprávěla…známý mají všechno, dítě nemají ale jsou tááák štastní. ne ne, na IVF nejdou, jsou navíc morální a užívají si úžasný život bez dětí…
a já bych přijela domu, natáhla své opečovávané tělo k bazénu a prořvala bych další noc a prosila v duchu cokoliv, kohokoliv ať vymění úplně, úplně všechno (ano i toho chlapa kterého miluji) „jen“ za to jedno jediné - dítě…a pak bych byla konečně nefalšovaně šťastná, bydlela klidně u mojí šílený matky v 1+0 a měla holej tlustej zadek místo mý luxusní prdelky v nejdraších tangách…
chápeš to? asi ne tak jinak představ si tvoje děti nemít-ne jen na chvilku, na dovolenou, na večer, ale prostě NIKDY už by jsi je nemohla vidět, nebyli by
nechci psát proč, nechci ubližovat a nechci aby to vyznělo tak, že by jsi to měla zažít, to fakt ne, ale zkus si to na chvilku představit, fakt by ti stačil duchovní a karierní rozvoj?!!
pak máš velice malou představivost
Anonymní proto, že se nechci pod nickem předvádět svým „dokonalým“ životem
eva valoi píše:ugluk píše:Já nechci rozebírat tenhle konkrétní případ, ale dost mi právě z toho popisu vyplývá účelovost jednání - vsadila na to vše, nechala zavést dvě, k jejímu překvapení se chytla…začaly komplikace, nechtěla riskovat předčasný porod nebo narození poškozeného dítěte…
Pudloslavo, bylo to její několikáté IVF, nechala si zavést dvě, obě se chytla, ale těhotenství bylo od začátku značně problémové, hodně krvácení a doktoři jí tvrdili, že dvě děti nedonosí. Ve 12.tt šla na redukci, druhé dítě zdárně donosila až do termínu. Předem samozřejmě problémy nepředpokládali.
Jestlize se problemy predem nepredpokladali, potom ji nelze co vycitat a je to chudera a nic jineho - dvojcata se skoro vzdy bez problemu donosi.
Příspěvek upraven 25.08.11 v 11:55
Davdan - v poklidu debatujete protože holky co podstupují IVF, museli podstoupit redukci apod jsou podle mě
Příspěvek upraven 25.08.11 v 11:55
evo
už tady si rýpala v teto diskuzi, tak by mě jen zajímalo co si chtela vyřešit založením této, bud ráda že máš zdravé decka,a modli se aby některé z nich mohlo mít také svoje děti a nebylo neplodné, doufej že kdyby si náhodou otěhotněla že plod bude zdravý,a doufej že kdyby náhodou že se vám nepovedou třeba rovnou trojčata, a víš možná bych ti přála zažít tuto bolest aby jsi poznala jak moc to bolí v srdi ana duši, pamatuj že boží mlýny melou
tady máš zminovanou diskuzi, a zamysli se
https://www.emimino.cz/…dukce-54031/
Anonymní s odkazem-tak teď je můj obrázek o telátku
Evě dokonaný.......
Ne vsichni to tu dosuzuji ja na IVF nastesti nemusela, ale tech holek se tu zastavam… ![]()
ppalea kde jsme to vlastně skončily?
Přetrhla se mi nit.. I když jsme mimo téma… ![]()
Anonymní píše:
evo
už tady si rýpala v teto diskuzi, tak by mě jen zajímalo co si chtela vyřešit založením této, bud ráda že máš zdravé decka,a modli se aby některé z nich mohlo mít také svoje děti a nebylo neplodné, doufej že kdyby si náhodou otěhotněla že plod bude zdravý,a doufej že kdyby náhodou že se vám nepovedou třeba rovnou trojčata, a víš možná bych ti přála zažít tuto bolest aby jsi poznala jak moc to bolí v srdi ana duši, pamatuj že boží mlýny meloutady máš zminovanou diskuzi, a zamysli se
https://www.emimino.cz/…dukce-54031/
Jinak výroba embryí, jejich uskladňování, zavádění, redukování, likvidace, pokusy atd. No prostě nemusí to každý vidět jako super věc.
Samozřejmě v této společnosti jsem za telátko, které nepřemýšlí a je silně neempatické. Jo, opravdu nemám moc pochopení pro takovéto zacházení s lidskými individui, byt´jsou zatím „jen“ v embryonálním stádiu.