Redukce plodů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14809
24.8.11 23:48
veria píše:
Takže ne, může ho zabít i PŘI porodu, nejen po něm. Takže vražda novorozeného dítěte by to asi byla.
Tož přeji pěknou noc s týranými dětmi, uff, nezávidím!

No děkuji za přání.
Také přeji dobrou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
25.8.11 00:06
ivuska.h píše:
peggy.sl píše:
ivuska.h píše:
peggy.sl píše:
Pudloslava píše:
Jinak bych teda pochybovala, ze by se kmeny pro ockovani kultivovaly na lidsklych tkanich ziskanych z embryii - preci jen je to celkem ozehave tema a mluvilo by se o tom, podobne jako na ziskavani kmenovych bunek z embryii a podobne - lecba parkinska kmenovymi bunkami se dnes prakticky neprovadi kvuli etickym dilematum. Lidske tkane se daji ziskat i jinak. Vyzkumem na embryich si predstavuji spis skutecnou vedu - z moralniho hlediska je to ale prast jako uhod.
Proč by se o tom mělo mluvit. Třeba Priorix obsahuje buňky potracených lidských plodů.
Máš k tomuto nějaký odkaz, kde se k tomu někdo důvěryhodný vyjadřuje?

Bude jako odkaz stačit příbalový leták?? :mrgreen:

http://www.gskkompendium.cz/…injekce.aspx

Hm, super, to teda čumím 8-o :-?

Nicméně teda o té buněčné linii píšou toto: „The MRC-5 cell line was developed in September 1966 from lung tissue taken from a 14 week fetus aborted for psychiatric reason from a 27 year old physically healthy woman. The cell morphology is fibroblast-like. The karyotype is 46,XY; normal diploid male.“ Takže to zas taková trága není :nevim:

Příspěvek upraven 24.08.11 v 22:10

Mě teda zaráží ten rok a hlavně důvod potratu..for psychiatric reason? Jak můžou vědět, jakou psychiku by to dítě mělo? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
25.8.11 00:08
Sumaya píše:
ivuska.h píše:
peggy.sl píše:
ivuska.h píše:
peggy.sl píše:
Pudloslava píše:
Jinak bych teda pochybovala, ze by se kmeny pro ockovani kultivovaly na lidsklych tkanich ziskanych z embryii - preci jen je to celkem ozehave tema a mluvilo by se o tom, podobne jako na ziskavani kmenovych bunek z embryii a podobne - lecba parkinska kmenovymi bunkami se dnes prakticky neprovadi kvuli etickym dilematum. Lidske tkane se daji ziskat i jinak. Vyzkumem na embryich si predstavuji spis skutecnou vedu - z moralniho hlediska je to ale prast jako uhod.
Proč by se o tom mělo mluvit. Třeba Priorix obsahuje buňky potracených lidských plodů.

Nicméně teda o té buněčné linii píšou toto: „The MRC-5 cell line was developed in September 1966 from lung tissue taken from a 14 week fetus aborted for psychiatric reason from a 27 year old physically healthy woman. The cell morphology is fibroblast-like. The karyotype is 46,XY; normal diploid male.“ Takže to zas taková trága není :nevim:

Mě teda zaráží ten rok a hlavně důvod potratu..for psychiatric reason? Jak můžou vědět, jakou psychiku by to dítě mělo? :nevim:

Nejedná se o psychiku matky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
25.8.11 00:32
eva valoi píše:
eshta píše:
eva valoi píše:
Rozhodli jste se pro utracení ženských plodů? V případě Egypta bych to brala jako docela možné, že byste zvolili právě podle pohlaví.
to si snad děláš srandu
Ne, proč?

Evo, prosím Vás, zamyslete se nad tím co vypouštíte z úst! To co jste tu Eshtě sdělila je neskutečně podlá sprosťárna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
25.8.11 05:53
ppalea píše:
pud ale me prave prijde ze se cirkem vyjadruje dostatecne nahlas proti pokusech na embriich a kmenovych bunkach… Nebo ty mas namysli primo konkretni pripad toho ockovani ze by meli resit jeste zvlast…

hele podle me by se v kostelich hlasalo „nenechavejte deti ockovat touto vakcinou“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
25.8.11 05:59
ppalea píše:
Koukam ze zvirata radsi nechame at neni zase konflikt.. :D

A kdyz nestihnes si dojit ke spovedi pred smrti pro rozhreseni tak je to pro tebe v posmrtnem zivote nejaky problem? Nebo co se ti stane?

To tu mam jak nedelni skolu.. :)

hele podle katechismu te po smrti ceka soud - pri zpovedi se hrichy smyvaji, takze je rozhodne nejlepsi byt co nejkratsi dobu po. Ale taky se rika, ze kdyz nekdo hrichu lituje a zpoved treba fakticky nestihne, tak jako by se stalo, z malych hrichu se nestrili atd atd - v tomhle ohledu je uceni celkem lidske. Stejne nikdo nevi, jak to ve skutecnosti bude, treba i s temi nepokrtenymi-veri se na krest krve (kdyz se chces nechat pokrtit, ale zabijou te), krest touhy (podobne, ale jen nejsi mucednik) a doufat muzeme i ve spasu pro nepokrtene dobre zijici, akorat to neni nikde psano, ale verime, ze Buh je milosrdny. Taky se veri, ze hrich jen prestupek, ktery udelas s vedomim toho, ze jde o spatnou vec. S tim se casto nemohou srovnat ani neverici - ze treba masovy vrah,. ktery veri, ze vrazdi pro dobro lidstva, je bez hrichu. Takze ja osobne verim, ze pro spasu by melo stacit, ze zijes co nejlepe podle sveho svedomi - a pokud ti svedomi narizuje chodit kazdou nedeli do kostela, tak holt musis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
25.8.11 06:02
ivuska.h píše:
peggy.sl píše:
ivuska.h píše:
peggy.sl píše:
Pudloslava píše:

Dobry, tohle jsem nenasla. tak to se mi torcfhu ulevilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
25.8.11 06:32
Pudloslava píše:
ppalea píše:
pud ale me prave prijde ze se cirkem vyjadruje dostatecne nahlas proti pokusech na embriich a kmenovych bunkach… Nebo ty mas namysli primo konkretni pripad toho ockovani ze by meli resit jeste zvlast…
hele podle me by se v kostelich hlasalo „nenechavejte deti ockovat touto vakcinou“.

Už jsem psala arcibiskupovi, mně to prostě nedalo… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pudla
25.8.11 08:22
peggy.sl píše:
Pudloslava píše:
ppalea píše:
Už jsem psala arcibiskupovi, mně to prostě nedalo… :mrgreen:

Ja si prave nejsem jista, jestli to je dobrej pocin. jednak, jak psala Ivuska, jde jen o 14 plodů z 1966, jednak si trochu myslím, že by mohlo nastat nerozumné běsnění, které by mohly odskákat děti katolíků. Podobně jako děti Jehovistů nedostanou transfusi.

• Citovat
  • Upravit
6926
25.8.11 08:40
Pudla píše:
peggy.sl píše:
Pudloslava píše:
ppalea píše:
Už jsem psala arcibiskupovi, mně to prostě nedalo… :mrgreen:
Ja si prave nejsem jista, jestli to je dobrej pocin. jednak, jak psala Ivuska, jde jen o 14 plodů z 1966, jednak si trochu myslím, že by mohlo nastat nerozumné běsnění, které by mohly odskákat děti katolíků. Podobně jako děti Jehovistů nedostanou transfusi.

Pudli podle mě to církev ví. :think: Nemůžu si pomoct. No doprčic já snad zavolám našemu Bohušovi a zeptám se ho, ten ví hodně. Nebo Tobek z KH, ten je znalej… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
25.8.11 08:51

Já nevím, kdo to ví nebo neví, ale jednou katoličkou jsem na to byla upozorněna někdy v prvním pololetí roku 2008. Čekala jsem tehdy malou a zajímala se o přirozený porod. K tomu jsem pak dostala přednášku o tom, že je zbytečné chodit na prohlídky v těhotenství, na prevenci s dětmi a mimo jiné i o tom, že k výrobě některých vakcín se používají lidské plody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
25.8.11 08:59
eva valoi píše:
Já nevím, kdo to ví nebo neví, ale jednou katoličkou jsem na to byla upozorněna někdy v prvním pololetí roku 2008. Čekala jsem tehdy malou a zajímala se o přirozený porod. K tomu jsem pak dostala přednášku o tom, že je zbytečné chodit na prohlídky v těhotenství, na prevenci s dětmi a mimo jiné i o tom, že k výrobě některých vakcín se používají lidské plody.

A jak si se podle toho zařídila?? :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
25.8.11 09:01
eva valoi píše:
Já nevím, kdo to ví nebo neví, ale jednou katoličkou jsem na to byla upozorněna někdy v prvním pololetí roku 2008. Čekala jsem tehdy malou a zajímala se o přirozený porod. K tomu jsem pak dostala přednášku o tom, že je zbytečné chodit na prohlídky v těhotenství, na prevenci s dětmi a mimo jiné i o tom, že k výrobě některých vakcín se používají lidské plody.

Tak moje gyndr není katolíčka, ale sama je skeptická k častým kontorlám maminek.. :think:
Když je maminka po zamlklém těhotenství, časté kontroly dělá (pro maminky klid), ale jinak třeba první kontrolu po otěhu klidně až ve 12. týdnu, když nejsou potíže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
25.8.11 09:04
peggy.sl píše:
eva valoi píše:
A jak si se podle toho zařídila?? :mrgreen: :mrgreen:

Ona neočkovala, snad jenom něco, ale to už si nepamatuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
25.8.11 09:04
veria píše:
To nevím, jak je to s porodným, předpokládám, že je to dávka jakoby pro rodiče, nikoliv pro dítě.
Ale to co jsem psala se projevuje např. v tom, že sice můžeš učinit dědicem ještě nenarozený plod, který ale bude dědit jen v případě, pokud se narodí živý.
V rámci trestního práva je plod samozřejmě chráněn dříve, ale tak jak píšeš, pouze v rámci života a zdraví těhotné ženy. Usmrcení plodu se považuje za těžkou újmu na zdraví těhotné ženy, nikoliv za vraždu plodu.

porodné je dávka na dítě, naopak od rodičovského příspěvku, kdy se pobírá dávka pro rodiče (tj na dvojčata jen jedna dávka)..ale jak je to s porodným u již mrtvého narozeného dítěte, tak to nevím- záleží jestli je opravdu vydán rodný list a i rodné číslo, protože na jeho základě žádáš o porodné..

evo valoi ty sama nemáš děti vidˇ?
ptám se jen z toho důvodu, protože mě vždy u tvých příspěvků (reakcí na mou osobu) zarážela ignorance otázky a absolutní neempatie toho, co bych bývala měla dělat se svým starším dítětem v případě, kdy bych si podle tebe měla těhotenství ponechat..
vím, že se už bavíte o něčem jiným, ale jen tak mě to zajímá…máš sama děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová