Redukce plodů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25007
25.8.11 09:06

evo valoi tak už jsem si to teď přečetla- sama máš dítě (děti) :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
25.8.11 09:08
Davdan píše:
eva valoi píše:
Já nevím, kdo to ví nebo neví, ale jednou katoličkou jsem na to byla upozorněna někdy v prvním pololetí roku 2008. Čekala jsem tehdy malou a zajímala se o přirozený porod. K tomu jsem pak dostala přednášku o tom, že je zbytečné chodit na prohlídky v těhotenství, na prevenci s dětmi a mimo jiné i o tom, že k výrobě některých vakcín se používají lidské plody.
Tak moje gyndr není katolíčka, ale sama je skeptická k častým kontorlám maminek.. :think:
Když je maminka po zamlklém těhotenství, časté kontroly dělá (pro maminky klid), ale jinak třeba první kontrolu po otěhu klidně až ve 12. týdnu, když nejsou potíže.

No mně mamka říkala, že dřív chodily k dr. až po vynechání druhé menstruace, pokud byly bez potíží.
Kolikrát si říkám, že na tom něco bylo. Ženský dneska zbytečně brzy testují, někdy už tam jsou dvě čárky, pak najednou ne (no mohlo dojít k tomu, že se prostě nezadařilo). Nebo zase honem na utz, není tam ještě akce, tak se zbytečně stresují a běží za týden znova, přičemž celý týden mají hlavu v pejru, jestli už tam to srdíčko bude…
Samozřejmě je to jejich věc, ale podle mě se zbytečně stresují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
25.8.11 09:16
eshta píše:
evo valoi tak už jsem si to teď přečetla- sama máš dítě (děti) :wink:

4

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
25.8.11 09:16
eva valoi píše:
Davdan píše:
eva valoi píše:
Já nevím, kdo to ví nebo neví, ale jednou katoličkou jsem na to byla upozorněna někdy v prvním pololetí roku 2008. Čekala jsem tehdy malou a zajímala se o přirozený porod. K tomu jsem pak dostala přednášku o tom, že je zbytečné chodit na prohlídky v těhotenství, na prevenci s dětmi a mimo jiné i o tom, že k výrobě některých vakcín se používají lidské plody.
Tak moje gyndr není katolíčka, ale sama je skeptická k častým kontorlám maminek.. :think:
Když je maminka po zamlklém těhotenství, časté kontroly dělá (pro maminky klid), ale jinak třeba první kontrolu po otěhu klidně až ve 12. týdnu, když nejsou potíže.
No mně mamka říkala, že dřív chodily k dr. až po vynechání druhé menstruace, pokud byly bez potíží.
Kolikrát si říkám, že na tom něco bylo. Ženský dneska zbytečně brzy testují, někdy už tam jsou dvě čárky, pak najednou ne (no mohlo dojít k tomu, že se prostě nezadařilo). Nebo zase honem na utz, není tam ještě akce, tak se zbytečně stresují a běží za týden znova, přičemž celý týden mají hlavu v pejru, jestli už tam to srdíčko bude…

To je můj případ…Já jsem šla k doktorce až ve 13.týdnu a když mi řekla, že jsou to dvojčata, tak jsem měla lehký šok… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
25.8.11 09:18
peggy.sl píše:
eva valoi píše:
Davdan píše:
eva valoi píše:
To je můj případ…Já jsem šla k doktorce až ve 13.týdnu a když mi řekla, že jsou to dvojčata, tak jsem měla lehký šok… :mrgreen:

Já jsem dvojčata vždycky chtěla, no už je mít nikdy nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
25.8.11 09:20
eva valoi píše:
eshta píše:
píše: Více

tak teď mě to číslo zarazilo, protože bych skoro od někoho takovýho čekala víc empatie..
myslela jsem, že jsi bezdětná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
25.8.11 09:21
eshta píše:
eva valoi píše:
eshta píše:
tak teď mě to číslo zarazilo, protože bych skoro od někoho takovýho čekala víc empatie..

Copak počet dětí z tebe nutně musí dělat empatickou osobu? :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
25.8.11 09:24
peggy.sl píše:
Copak počet dětí z tebe nutně musí dělat empatickou osobu? :mrgreen: :mrgreen:

ale ne to víš že ne :-) jen lepší vcítění se do určitého typu situace, což bezdětný těžko může

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
25.8.11 09:25
eshta píše:
eva valoi píše:
eshta píše:

Já mám ale dost empatie, třeba vůči nenarozeným dětem. Ty to potřebují, protože s nimi moc empatie nikdo nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pudla
25.8.11 09:26
Davdan píše:
eva valoi píše:

No tak to bych se bránila, podle me je nezbytná lokalizace plodu v deloze (vs. mimodelozni), potom prvotrim screening se nabira v 10TT (na ten ja mozna priste nepujdu).
Caste kontroly sice nezabrani pripadnemu potratu, ale kdyz jde o ZT nebo bezplode vejce, muze se stat,m ze o tom tehotna nevi radu tydnu - a myslim, ze je lepsi na to prijit driv, nez se 2 mesice tesit na dite a pak se dozvedet, ze tam uz dobu zadne neni, nebo nikdy nebylo. V pripoade mimodelozniho muze jit o ohrozeni zivota matky.

• Citovat
  • Upravit
20557
25.8.11 09:27
eshta píše:
peggy.sl píše:
Copak počet dětí z tebe nutně musí dělat empatickou osobu? :mrgreen: :mrgreen:
ale ne to víš že ne :-) jen lepší vcítění se do určitého typu situace, což bezdětný těžko může

Já mám taky čtyřku, ale jsou věci který se mnou prostě nehnou. Co mně teda bere hodně jsou děti s rakovinou. To je masakr. Třeba Simonka ze Slovenska a její rakovina způsobená ,,bezpečným,, očkováním…Z toho jsem byla v pr.eli hoodně dlouho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
25.8.11 09:29

evi já už jsem na tohle jiná… po tom, co jsem krvácela a potratila a pak opět krvácela ale nepotratila už vím, že to stejně bude jak má být.
Jedna paní krvácela (několik vložek denně! 8-o ) a miminko se narodilo ok. nikdo nevěděl, proč to tak bylo.
Holt jsem se už smířila s tím, že ne vždycky budu všechno vědět. :lol:

Eshto, hele jak jsi se ptala, co by bylo s tím starším… Kdysi mi byla doporučena knížka o Janě Molle, která dala svůj život za život dítěte (zemřela při porodu, chtěla aby zachránili dítě). Tehdy (6 let zpátky) jsem s tou knížkou mrskla do kouta, že to nepochopím, že je nezodpovědná a kdo se postará o její děti… Pravou podstatu jsem pochopila až teď… :think: Ona jen bezmezně důvěřovala, nic víc. A to je přesně to - buďte jako děti. Kdybysme měli víru jako hořčičné semínko, pohnuli bychom skálou. My máme pořád pocit, že jak něco neuděláme sami, nebude to. Spolíháme se jen na sebe, protože kdo jiný by nám pomohl? Boha už nevoláme, protože neexistuje - jak jinak by mohlo být tolik zla?? Vytlačili jsme ho ze škol, prací, svých životů, nechtěli jsme o něm slyšet. A když se něco stane, vyčítáme mu „kde jsi byl??“. Kdeby, pryč, když jsme ho nechtěli.
Pochopila jsem, že někteří lidé prostě mají dar důvěřovat - o děti se postaral manžel a dcerka, která se díky rozhodnutí Jany narodila, na maminku s vděčností vzpomíná.
Kdybych to blbě přirovnala - když jdu ke kartářce, musím jí důvěřovat, jinak by to bylo nanic.
Když věřím v Boha, musím důvěřovat, jinak by to bylo nanic.
No nic, to mě jen tak napadlo, když jsi psala, co by bylo se starším dítětem… Já sama k víře došla až v pubertě (zvláštní, většinou má puberťák jiný záliby než Boha…), tatík byl silně proti církvi, naopak prastrýc byl kardinálem v Římě - tak asi zvítězily jeho modlitby za potomky. :lol:
Jinak prosím moc tohle moje zamyšlení už dále nerozebírat, kdyžtak přes SZ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
25.8.11 09:31
Pudla píše:
Davdan píše:
eva valoi píše:
No tak to bych se bránila, podle me je nezbytná lokalizace plodu v deloze (vs. mimodelozni), potom prvotrim screening se nabira v 10TT (na ten ja mozna priste nepujdu).
Caste kontroly sice nezabrani pripadnemu potratu, ale kdyz jde o ZT nebo bezplode vejce, muze se stat,m ze o tom tehotna nevi radu tydnu - a myslim, ze je lepsi na to prijit driv, nez se 2 mesice tesit na dite a pak se dozvedet, ze tam uz dobu zadne neni, nebo nikdy nebylo. V pripoade mimodelozniho muze jit o ohrozeni zivota matky.

Jo tak to je pravda,s tím souhlasím. Akorát mi někdy připadá, že se těhotné v úplně raných stádiích zbytečně stresují tím, že na UTZ nebylo ještě nic vidět. A taky je podle mě trošku předčasné testovat týden před očekávanou menstruací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
25.8.11 09:31
Pudla píše:

Na screening nechodím, pro mě není vypovídající.
Hele a o tom mimoděložním - jedna dr z Phy říkala mé známé, že mimoděložní těhotenstcí vznikají (jen?)u žen, co brali antikoncepci - je to tak?
Nevíte někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
25.8.11 09:35

ale jo Evo, já si od tebe nechci vynutit pochopení…jen jsem si tak přemýšlela- já se vždy když tu čtu nějakej deníček nebo problém co se řeší v diskuzi, tak si snažím představit, jak bych asi sama něco řešila, ale beru v úvahu všechny okolnosti kolem, co ten dotyčný napíše..
neházím jen kolem sebe věty- Ne nikdy bych - i když jsem si to o sobě např. předtím myslela..tak asi tak :wink:
ale každej jsme jinej :wink:
vlastně i od peggy mě to trochu zarazilo, protože ta sama napsala, že jí byla doporučena redukce (ale pouze dvojčat) tj ze zdravotního důvodu, ona si děti nechala..to je pěkný, ale dvojč.těhu je úplně něco jiného než ještě víc vícečetné těhu..tak mě zarazilo, že ty jsi peggy také napsala, že by jsi to nechala osudu- tj v tvém případě asi opravdu 100% riskovala život všech svých dětí
no ono se to tky celkem dobře píše jen tak přes net a v podstatě anonymně když to člověk sám řešit nemusí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová