Redukce plodů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6926
25.8.11 12:28

Víte co já tak krapet jako nechápu? Že prostě někdo nevezme jako fakt, že eva je proti IVF a basta. Holt má takový názor, šmitec. A že to nepíše „jemně“ - já jsem sama veeelkej cíťa, kolikrát stačí aby mi někdo tvrději napsal a už slzim. Ale beru to.
Taky mám určitý jeden svůj problém, ale schválně nelezu na témata, které se tím zabývají, protože by mě to bolelo. Myslím si svoje a hotovo, s holkama tam se nehádám, ať mají názory jaký chtěj.
Kdo na IVF chce, půjde na něj stejně, ne? :nevim: Ať už mu k tomu dá Eva požehnání, nebo ne. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.11 12:34

evo ty nemáš pochopení ani pro težce nemocné plody,vzpomen si na diskuzi kde jedna mamina dávala pryč miminko ve24tt,kvuly poškození které mělo,je to stále dokola,nic takového si neprožila nic takového jsi nemusela řešit, možná je v tobě jen tolik zloby,závisti,možná ti doma nefunguje manželství a vztahy jak by měly,a proto tu ubližuješ jiným ženám

jsem ráda že tady v česku se ženy mohou rozhodnout co s plody,že se tím zmírnilo povalování mrtvých těliček u popelnic, více smutných očí v deckýc h domovech,že jsou babyboxy,že je možnost rozhodnout o postiženým plodu,protože težko se matka dokáže o něj postara t až dokonce jeho života, takže stejne tento človek nakonec skončí jen v ustavu

a propo,evo,užíváš antikoncepci?? jinou ochranu??,totaké buh nestvořil přeci??

• Citovat
  • Upravit
14809
25.8.11 12:34
Davdan píše:
Víte co já tak krapet jako nechápu? Že prostě někdo nevezme jako fakt, že eva je proti IVF a basta. Holt má takový názor, šmitec. A že to nepíše „jemně“ - já jsem sama veeelkej cíťa, kolikrát stačí aby mi někdo tvrději napsal a už slzim. Ale beru to.
Taky mám určitý jeden svůj problém, ale schválně nelezu na témata, které se tím zabývají, protože by mě to bolelo. Myslím si svoje a hotovo, s holkama tam se nehádám, ať mají názory jaký chtěj.
Kdo na IVF chce, půjde na něj stejně, ne? :nevim: Ať už mu k tomu dá Eva požehnání, nebo ne. :nevim:

Davdan, ale to není proto, že bych nepřála těm lidem děti, tak to vůbec není. Mě jenom děsí, kam až to zašlo. Sám o sobě ten fakt umělého oplození by mi nevadil v případě, že by se kolem toho neděly takové hrůzy.
Jako slyšet nebo číst o tom, že má někdo v zásobě embrya, otěhotněl nakonec normálně, další děti nechce a ted´neví, co s nimi - platit za uskladnění? darovat? zlikvidovat?
Ty jo vždyt´se k tomu některý stavěj jak k houskám na krámě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
25.8.11 12:37
Anonymní píše:
evo ty nemáš pochopení ani pro težce nemocné plody,vzpomen si na diskuzi kde jedna mamina dávala pryč miminko ve24tt,kvuly poškození které mělo,je to stále dokola,nic takového si neprožila nic takového jsi nemusela řešit, možná je v tobě jen tolik zloby,závisti,možná ti doma nefunguje manželství a vztahy jak by měly,a proto tu ubližuješ jiným ženám

jsem ráda že tady v česku se ženy mohou rozhodnout co s plody,že se tím zmírnilo povalování mrtvých těliček u popelnic, více smutných očí v deckýc h domovech,že jsou babyboxy,že je možnost rozhodnout o postiženým plodu,protože težko se matka dokáže o něj postara t až dokonce jeho života, takže stejne tento človek nakonec skončí jen v ustavu

a propo,evo,užíváš antikoncepci?? jinou ochranu??,totaké buh nestvořil přeci??

Nic ti do toho není, ale odpovím ti - ne antikoncepci neužívám. Bůh s tím ale nemá co dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.11 12:42

v tuto chvíly je mi jasné že ne když čekáš další decko,

• Citovat
  • Upravit
14809
25.8.11 12:44
Anonymní píše:
v tuto chvíly je mi jasné že ne když čekáš další decko,

Já čekám další děcko? Tak to víš víc, než já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.11 12:44

a na ten zbytek neodpovíš??

• Citovat
  • Upravit
14809
25.8.11 12:45
Anonymní píše:
a na ten zbytek neodpovíš??

Co máš konkrétně na mysli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.11 12:50

že se snížilo pohození mrtvých novorozencu,detí v dd,v ustavech..jen díky a možností redukce,interupcí,a ukončení tehu zduvodu vad

• Citovat
  • Upravit
43031
25.8.11 12:53
Anonymní píše: že se snížilo pohození mrtvých novorozencu,detí v dd,v ustavech..jen díky a možností redukce,interupcí,a ukončení tehu zduvodu vad

Pro cloveka, ktery veri v lidstvi embryi, neni toto argument

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
25.8.11 12:57
Anonymní píše:
evo
už tady si rýpala v teto diskuzi, tak by mě jen zajímalo co si chtela vyřešit založením této, bud ráda že máš zdravé decka,a modli se aby některé z nich mohlo mít také svoje děti a nebylo neplodné, doufej že kdyby si náhodou otěhotněla že plod bude zdravý,a doufej že kdyby náhodou že se vám nepovedou třeba rovnou trojčata, a víš možná bych ti přála zažít tuto bolest aby jsi poznala jak moc to bolí v srdi ana duši, pamatuj že boží mlýny meloutady máš zminovanou diskuzi, a zamysli se
https://www.emimino.cz/…dukce-54031/

děkuju za odkaz na diskuzi :wink:
celkem jsem si ráda přečetla, že by některé holky dost vážně uvažovaly o redukci trojčat aniž v té situaci kdy byly..
už jsem si tu chvílema připadala divně, že jen málo přispívajících do této diskuze vidělo tak veliké riziko event.postižení díky předčasnému porodu, kterému bych se se čtyřčatama nevyhnula..
fakt díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
25.8.11 13:00

mišmiš děkuju :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
25.8.11 13:02
eshta píše:
Anonymní píše:
evo
už tady si rýpala v teto diskuzi, tak by mě jen zajímalo co si chtela vyřešit založením této, bud ráda že máš zdravé decka,a modli se aby některé z nich mohlo mít také svoje děti a nebylo neplodné, doufej že kdyby si náhodou otěhotněla že plod bude zdravý,a doufej že kdyby náhodou že se vám nepovedou třeba rovnou trojčata, a víš možná bych ti přála zažít tuto bolest aby jsi poznala jak moc to bolí v srdi ana duši, pamatuj že boží mlýny meloutady máš zminovanou diskuzi, a zamysli se
https://www.emimino.cz/…dukce-54031/
děkuju za odkaz na diskuzi :wink:
celkem jsem si ráda přečetla, že by některé holky dost vážně uvažovaly o redukci trojčat aniž v té situaci kdy byly..
už jsem si tu chvílema připadala divně, že jen málo přispívajících do této diskuze vidělo tak veliké riziko event.postižení díky předčasnému porodu, kterému bych se se čtyřčatama nevyhnula..
fakt díky

na IVF mam rozpolceny nazor (ale uznavam se, ze se mi to keca, kdyz mam doma dite prirozene pocate), sama nevim, jeslti bych sla, resili jsme to s manzelem jeste pred otehotnenim, ale ne z duvodu co uvadi holky… mne spis desi to, co se deje s lidskym genofondem, za chvili uz nikdo nebude moct mit deti prirozene (ale uznavam, ze se mi to keca), dle mne to uplne popira evolucni vyvoj, nedesi vas treba, ze svym detem predate neplodnost? to neni zadne napadani, ale tema k diskuzi.. jak tohle vnimate?

ale byt na tvem miste na redukci bych sla… jestli te to podpori.

• Citovat
  • Upravit
14809
25.8.11 13:03
Anonymní píše: že se snížilo pohození mrtvých novorozencu,detí v dd,v ustavech..jen díky a možností redukce,interupcí,a ukončení tehu zduvodu vad

Díky redukci a potratům se snížilo množství dětí u popelnic a v ústavech? myslíš, že by matka, která podstoupila redukci, po porodu vybrala jedno dítě a druhé pohodila? To se mi nezdá pravděpodobné a byla by to spíš výjimka. Jinak na potrat chodí většinou normální ženy, které jsou k tomu donuceny okolnostmi, spousta u nich by místo přesvědčování o nutnosti potratu uvítala podporu a pomoc. Často se vůbec nejedná o jejich tolik vyzdvihovanou svobodnou volbu, ale o jednání pod určitým tlakem. Rovněž tady silně pochybuju o tom, že by po porodu dítě pohodily.
Tímto způsobem se dětí zbavují spíše velmi mladé dívky, s nižším intelektem a špatným rodinným zázemím nebo ženy ne zcela psychicky normální. Kromě toho neonaticidum může být způsobeno stavem rozrušení po prodělaném porodu.
Fakt tady nevidím nějakou extra souvislost, že by potraty byly prevencí utracených novorozenců, u redukce ještě míň.
Co se týče těch postižených, tam už je to asi případ od případu. Jenže zase mě trochu děsí to, kam se to dostalo - o potrat může v tomto případě žádat žena i třeba kvůli roštěpu, což je ve srovnání třeba s patauovým syndromem nebo anencefalií docela síla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
25.8.11 13:04

Eshta. Taky jsem v te situaci nebyla ale jsem presvedcena ze bych jednala jako ty-racionalne se zodpovednosti a laskou. Mej se a neber si ty bludy k srdci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová