Redukce plodů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Any11
25.8.11 14:44

faj: ale ono je to hodne o doktorech, sestra moji kamaradky cekala miminko s rozstepem bricha.. prisli ji na to pri NT screeningu… doktor ji sice na vyber dal, ale rekl ji, ze vyhlidky jsou nejiste.. spis se ji snazil presvedcit, aby sla na potret.. takze to je fakt tezke.. doktorovi duverujes vetsinou :nevim: :-?

• Citovat
  • Upravit
faj
396
25.8.11 14:54
Anielkha píše:
faj: ale ono je to hodne o doktorech, sestra moji kamaradky cekala miminko s rozstepem bricha.. prisli ji na to pri NT screeningu…

Rozštěp břicha a rozštěp rtu je velký rozdíl. Já jsem pro ukončení těhotentsví s velmi závažnou vadou, nebo neslučitelnou s životem, ne pro ukončetí těhotentsví pro rozštěp rtu, ale máš pravdu, že hodně doktorů je v tom velmi radikálních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
25.8.11 14:59
faj píše:Rozštěp břicha a rozštěp rtu je velký rozdíl. Já jsem pro ukončení těhotentsví s velmi závažnou vadou, nebo neslučitelnou s životem, ne pro ukončetí těhotentsví pro rozštěp rtu, ale máš pravdu, že hodně doktorů je v tom velmi radikálních.

ja vim, ze je to neco jineho… ale i rozstep bricha jde operovat… a pripadne miminko zachranit.

• Citovat
  • Upravit
14809
25.8.11 15:51
Anielkha píše:
faj píše:Rozštěp břicha a rozštěp rtu je velký rozdíl. Já jsem pro ukončení těhotentsví s velmi závažnou vadou, nebo neslučitelnou s životem, ne pro ukončetí těhotentsví pro rozštěp rtu, ale máš pravdu, že hodně doktorů je v tom velmi radikálních.
ja vim, ze je to neco jineho… ale i rozstep bricha jde operovat… a pripadne miminko zachranit.

Jenže jde o to, jestli se jedná o gastroschízu nebo omfalokélu. U gastroschízy nejsou přidružené vady, jsou to vlastně „jen“ vyhřezlá střívka, u omfalokéky se, myslím, nedá přesně dopředu určit rozsah poškození, co všechno ve vaku je a bývají další přidružené vady. Navíc se omfalokéla často vyskytuje společně s edwardsovým syndromem atd…
Když budu krutá, tak spousta doktorů vidí i náklady na léčení těchto vad, přičemž prognóza je nejistá.
Já jsem proto dát šanci, když by byla alespoń nějaká naděje, ale zase bych třeba byla i pro neudržovaní a neprodlužování nějakého vegetativního stavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
25.8.11 16:09
eva valoi píše:
Anielkha píše:
Jenže jde o to, jestli se jedná o gastroschízu nebo omfalokélu. U gastroschízy nejsou přidružené vady, jsou to vlastně „jen“ vyhřezlá střívka, u omfalokéky se, myslím, nedá přesně dopředu určit rozsah poškození, co všechno ve vaku je a bývají další přidružené vady. Navíc se omfalokéla často vyskytuje společně s edwardsovým syndromem atd…
Když budu krutá, tak spousta doktorů vidí i náklady na léčení těchto vad, přičemž prognóza je nejistá.
Já jsem proto dát šanci, když by byla alespoń nějaká naděje, ale zase bych třeba byla i pro neudržovaní a neprodlužování nějakého vegetativního stavu.

Ja ale nesoudim, jestli udelala dobre nebo ne… jen rikam, jaky byl postoj doktoru. A nesetkala jsem se s tim jen u tohoto pripadu… jen ze se tezko soudi, proc kdo dal pryc dite.. nevime, co ji rekli doktori apod.

• Citovat
  • Upravit
faj
396
25.8.11 16:57
Anielkha píše:

Samozřejm, že se dá a dokonce jsou velmi dobré výsledky, taky jsem pro dělat ukončení jenom u těchopravdu závažných.Každý rodič pokud se zjistí operabilní vada., má možnost to konzultivat s dětským chirurgem, vidět výsledky atd a pak se rozhodnout :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
25.8.11 17:29
faj píše:
Anielkha píše:
Samozřejm, že se dá a dokonce jsou velmi dobré výsledky, taky jsem pro dělat ukončení jenom u těchopravdu závažných.Každý rodič pokud se zjistí operabilní vada., má možnost to konzultivat s dětským chirurgem, vidět výsledky atd a pak se rozhodnout :andel:

No jo jenomže jak je chceš přesvědčit? Taky nechápu, proč třeba jde někdo na potrat kvůli třeba rozštěpu nebo třeba kvůli pes equinovarus.
Znáš příběh Juliány? To je holčička s Edwardsovým syndromem, její rodiče si ji přes její postižení nechali a zvládají to skvěle. I když mají svým způsobem i štěstí, že si Juliánka vede takhle dobře. Fandím jim a vážím si jich tedy moc. Dám ti odkaz na jejich stránky.
 http://juliankas.blog.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
25.8.11 17:44

příběh Julianky znám už celkem dlouho a také jim hrozně fandím :kytka: jsou obdivuhodní :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
faj
396
25.8.11 17:53

No jo jenomže jak je chceš přesvědčit? Taky nechápu, proč třeba jde někdo na potrat kvůli třeba rozštěpu nebo třeba kvůli pes equinovarus.
Znáš příběh Juliány? To je holčička s Edwardsovým syndromem, její rodiče si ji přes její postižení nechali a zvládají to skvěle. I když mají svým způsobem i štěstí, že si Juliánka vede takhle dobře. Fandím jim a vážím si jich tedy moc. Dám ti odkaz na jejich stránky.
http://juliankas.blog.cz/ [/citac

Mají můj velký obdiv :andel: :andel: , často nad tím přemýšlím, jak by jsem se zachovala, pokud by mé dítě bylo takto těžce postižené. Děkuji bohu , že jsou moje děti zdravé. Nikoho nesoudím, ns druhou stranu si velice vážím lidí, jako jsou tyto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
25.8.11 17:58
faj píše:
http://juliankas.blog.cz/ [/citacMají můj velký obdiv :andel: :andel: , často nad tím přemýšlím, jak by jsem se zachovala, pokud by mé dítě bylo takto těžce postižené. Děkuji bohu , že jsou moje děti zdravé. Nikoho nesoudím, ns druhou stranu si velice vážím lidí, jako jsou tyto.

Zase u Juliánky je dobré, že podle všeho nemá třeba nějaké bolesti, nemusí podstupovat různé operace a tak.
Je pravda, že kdyby se třeba narodilo dítě, které by několik týdnů či měsíců pouze a jenom trpělo nějakými bolestmi a nesmyslnými zákroky a nakonec stejně zemřelo, tak je to zase jiné. Je to složitější, než to na první pohled vypadá. Ty vvv jsou různé a mají různou prognózu. Zbytečnému utrpení bych ale také nechtěla své potencionální postižené dítě bez naděje na uzdravení vystavovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
faj
396
25.8.11 18:02
eva valoi píše:
faj píše:
http://juliankas.blog.cz/ [/citacMají můj velký obdiv :andel: :andel: , často nad tím přemýšlím, jak by jsem se zachovala, pokud by mé dítě bylo takto těžce postižené. Děkuji bohu , že jsou moje děti zdravé. Nikoho nesoudím, ns druhou stranu si velice vážím lidí, jako jsou tyto.
Zase u Juliánky je dobré, že podle všeho nemá třeba nějaké bolesti, nemusí podstupovat různé operace a tak.
Je pravda, že kdyby se třeba narodilo dítě, které by několik týdnů či měsíců pouze a jenom trpělo nějakými bolestmi a nesmyslnými zákroky a nakonec stejně zemřelo, tak je to zase jiné. Je to složitější, než to na první pohled vypadá. Ty vvv jsou různé a mají různou prognózu. Zbytečnému utrpení bych ale také nechtěla své potencionální postižené dítě bez naděje na uzdravení vystavovat.

Naprostý souhlas, no bohužel ne všechno můžeme předvídat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
25.8.11 18:49

No stále nechápu, proč Evo automaticky bereš že zavedení dvou embryií rovná se „kdyžtak se jednoho z nich zbavím“. Toto mi vadí, jak to stavíš, jak stavíš ženy, které IVF podstupují - jako ženský, co si jdou do krámu pro rohlíky. Také když si vezmu, že doktoři toto (redukci) doporučí, aby aspoň jedno přežilo a ono jedno přežije, tak pořád je tu život, který by být nemusel, kdyby se redukce nepodstoupila. Samozřejmě tu mohl být ale také život další, kdyby to dopadlo dobře, což nikdo nemůže říct, jak by to dopadlo. Jak můžeš tohle srovnávat s potratem, na který jde žena dobrovolně, protože se na dítě necítí, není v dobré finanční situaci, je to dítě jiné než manžela apod. důvody?

Já chápu přispěvatelky, které se tu proti tobě ohrazují. Tvůj názor chápu a jsem schopná ho tolerovat, vadí mi styl, jakým se vyjadřuješ a naprostá neempatie - viz diskuze, na kterou tu dával někdo odkaz. A ty předsusky u IVF, na které jsi mi nezareagovala a kterých jsi tu zmínila přehršel, to svědčí o tom, že máš názor daný předem a nehodláš na něm nic měnit, byť vycházíš z mylných předpokladů.

Přijdeš mi děsně dogmatická prostě.

A ještě k těm KETům a nadbytečným embryiím. myslím že Pudla jednou zmiňovala, že někdo to řeší tak, že si embrya nechá vložit, ale ve fázi cyklu, kdy nemají šanci na uchycení nebo je vloží jen do vagíny, už si to nepamatuju přesně. To mi přijde pokrytecké, zejména to druhé, to první si dovedu snad i představit, těžko říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
25.8.11 18:52
Pudla píše:
peggy.sl píše:
Pudloslava píše:
ppalea píše:
pud ale me prave prijde ze se cirkem vyjadruje dostatecne nahlas proti pokusech na embriich a kmenovych bunkach… Nebo ty mas namysli primo konkretni pripad toho ockovani ze by meli resit jeste zvlast…
hele podle me by se v kostelich hlasalo „nenechavejte deti ockovat touto vakcinou“.
Už jsem psala arcibiskupovi, mně to prostě nedalo… :mrgreen:
Ja si prave nejsem jista, jestli to je dobrej pocin. jednak, jak psala Ivuska, jde jen o 14 plodů z 1966, jednak si trochu myslím, že by mohlo nastat nerozumné běsnění, které by mohly odskákat děti katolíků. Podobně jako děti Jehovistů nedostanou transfusi.

Nejde o 14 plodů, ale o jeden 14týdenní plod, konkrétně mužského pohlaví s normálním karyotypem, potracený pro psychiatrické důvody na straně matky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
25.8.11 18:54
eva valoi píše:
Davdan píše:
eva valoi píše:
Já nevím, kdo to ví nebo neví, ale jednou katoličkou jsem na to byla upozorněna někdy v prvním pololetí roku 2008. Čekala jsem tehdy malou a zajímala se o přirozený porod. K tomu jsem pak dostala přednášku o tom, že je zbytečné chodit na prohlídky v těhotenství, na prevenci s dětmi a mimo jiné i o tom, že k výrobě některých vakcín se používají lidské plody.
Tak moje gyndr není katolíčka, ale sama je skeptická k častým kontorlám maminek.. :think:
Když je maminka po zamlklém těhotenství, časté kontroly dělá (pro maminky klid), ale jinak třeba první kontrolu po otěhu klidně až ve 12. týdnu, když nejsou potíže.
No mně mamka říkala, že dřív chodily k dr. až po vynechání druhé menstruace, pokud byly bez potíží.
Kolikrát si říkám, že na tom něco bylo. Ženský dneska zbytečně brzy testují, někdy už tam jsou dvě čárky, pak najednou ne (no mohlo dojít k tomu, že se prostě nezadařilo). Nebo zase honem na utz, není tam ještě akce, tak se zbytečně stresují a běží za týden znova, přičemž celý týden mají hlavu v pejru, jestli už tam to srdíčko bude…
Samozřejmě je to jejich věc, ale podle mě se zbytečně stresují.

Já jsem byla ve druhém těh. poprvé na gyndě v 10. týdnu a teď až ve 14. Není kam spěchat, stejně se s tím (= potratem, ZT) nedá nic do té doby dělat… Byla jsem klidná a věřila dítěti a svému tělu, že se prostě bude dít to, co má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
25.8.11 18:56
peggy.sl píše:
eva valoi píše:
Davdan píše:
eva valoi píše:
Já nevím, kdo to ví nebo neví, ale jednou katoličkou jsem na to byla upozorněna někdy v prvním pololetí roku 2008. Čekala jsem tehdy malou a zajímala se o přirozený porod. K tomu jsem pak dostala přednášku o tom, že je zbytečné chodit na prohlídky v těhotenství, na prevenci s dětmi a mimo jiné i o tom, že k výrobě některých vakcín se používají lidské plody.
Tak moje gyndr není katolíčka, ale sama je skeptická k častým kontorlám maminek.. :think:
Když je maminka po zamlklém těhotenství, časté kontroly dělá (pro maminky klid), ale jinak třeba první kontrolu po otěhu klidně až ve 12. týdnu, když nejsou potíže.
No mně mamka říkala, že dřív chodily k dr. až po vynechání druhé menstruace, pokud byly bez potíží.
Kolikrát si říkám, že na tom něco bylo. Ženský dneska zbytečně brzy testují, někdy už tam jsou dvě čárky, pak najednou ne (no mohlo dojít k tomu, že se prostě nezadařilo). Nebo zase honem na utz, není tam ještě akce, tak se zbytečně stresují a běží za týden znova, přičemž celý týden mají hlavu v pejru, jestli už tam to srdíčko bude…
Samozřejmě je to jejich věc, ale podle mě se zbytečně stresují.
To je můj případ…Já jsem šla k doktorce až ve 13.týdnu a když mi řekla, že jsou to dvojčata, tak jsem měla lehký šok… :mrgreen:

:lol: Je fakt, že z toho jsem byla mírně nervózní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová