Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
smilers píše:faj píše:jenze ono se ukoncuji vsechny trojcetne a vicetne tehotenstvi kolem 36tt bez toho aniz by to bylo z IVF nebo neEneer píše:Je velký rozdíl v tom, jestli jsou to trojačata počata přirozeně nebo po IVF. Přirozeně počatá se preventivně ukončují císařským řezem v 35.tt., a většina z nich je v pohodě, samozřejmě je tam větší riziko vrozených vad a předčasného porodu, ale to tělo je na to připravené!!! To je ten podstatný rozdíl, po IVF, bohužel po IVF tak tomu není. Proto po IVF ani po ,,lehké" stimulaci clostylbegitem tomu tak není, naprostá většina se rodí předčasně, pokud nepotratí. Tak já za sebe , pokud bych je počala spontánně, na redukci bych nešla, i když nikdy neříkej nikdy.
Já znám jednu holčinu z diskuze, co porodila zdravá trojčata, nikdo jí redukci dokonce nenabízel, takže ani nevěděla, že je něco podobného možné, hodila bych odkaz, ale nevím, jestli by mi to admini neblokli, když se jedná o konkurenční stránkujinak zrovna jsem koukala na její profil a psala tam, že jedna holčina taky zrovna porodila trojčata s hezkýma mírama, V rodině máme taky trojčata, myslím, že je to prostě sázka do loterie - risknout to nebo mít větší jistotu se dvěma - to už je na každém z nás..
a zadny rozdil mezi normalne pocetyma trojkama a z IVF neni, vsechno je to jen o stesti , nahode a hlavne pozici maminy:-) znam prirozene pocate trojky, ktere se narodily ve 33tt, takze toto se me zda tvrdit trosku nepodlozene![]()
Nepsala jsem o ukončení, to je standartní postup jak u přirozeně počatých, tak i po IVF ten 35+0 tt. 33.týden mi připadá skvělý na trojčata
. Podložené to nemám, žádná studie se v tomto směru nedělala,alespoň o ní nevím, kouknu na pubmed
vypozorované, bohužel ano. ![]()
smilers závidím odvahu do trojčat jít
moc fandím všem trojčatovým maminkám ![]()
eshta píše:
smilers závidím odvahu do trojčat jítmoc fandím všem trojčatovým maminkám
no, odvahu spis mela moje rodina, ze do toho sla se mnou
![]()
U těch dvojčat to opravdu hodně závisí i na tom, jestli jsou dvojvaječná nebo jednovaječná. Nejkomplikovanější jsou ta, která mají jak společnou placentu, tak společnou amniovou dutinu. Jejich úmrtnost je 30-50%. Kdyby někdo chtěl, dám vám odkaz na zajímavé stránky.
eva valoi píše:
U těch dvojčat to opravdu hodně závisí i na tom, jestli jsou dvojvaječná nebo jednovaječná. Nejkomplikovanější jsou ta, která mají jak společnou placentu, tak společnou amniovou dutinu. Jejich úmrtnost je 30-50%. Kdyby někdo chtěl, dám vám odkaz na zajímavé stránky.
jj sem s ním ![]()
jinak pro info- u jednovaječných embryí se redukce dělat nedá..ale to myslím asi tady všichni víte
Ivusko jsem po mimoděložním, kdybych si neudělala test, nepoznala bych to, protože bych si myslela, že mám jen delší a slabou menstruaci. test jsem si dělala jen proto, že jsem měla začít další cyklus stimulovat na IVF. Sledována jsem byla 14 dní hned od začátku, stres jak blázen, laparka se provedla v době, kdy už to krvácelo do břicha - ještě upřesním, že doktoři dělali jak nejlíp mohli.
No, asi jsem svému přirozeně počatému dítěti málo věřila. ![]()
eshta píše:eva valoi píše:jj sem s ním
jinak pro info- u jednovaječných embryí se redukce dělat nedá..ale to myslím asi tady všichni víte
Ano, musejí se usmrtit obě, to víme a je to zcela logické.
Ten odkaz ti dám, jestli ho chceš.
eshta píše:eva valoi píše:jj sem s ním
Na druhou stranu ten, kdo čeká jednovaječná dvojčata je ušetřen té volby. Sice riziko jejich úmrtí je vysoké, ale je to bud´a nebo. Nedá se s tím nic dělat. Když to vyjde, je to radost.
smilers píše:eshta píše:no, odvahu spis mela moje rodina, ze do toho sla se mnou
![]()
Smilers ,předpokládám, že trojčátka máš počata přorozeně a porozené plánovaně v tom 36 tt?? Jinak máš můj velký obdiv ![]()
faj píše:smilers píše:Smilers ,předpokládám, že trojčátka máš počata přorozeně a porozené plánovaně v tom 36 tt?? Jinak máš můj velký obdiveshta píše:no, odvahu spis mela moje rodina, ze do toho sla se mnou
![]()
asi te zklamu, ale sve deti mam z IVF a porod byl ve 33tt+3
planovane
Byla jsem na redukci po IVF ze 2 na 1 na vlastní žádost a bylo to nejlepší rozhodnutí ,které jsem v životě udělala,kdybych si nechala obě,porodila-potratila? bych kolem 25 týdne.Bylo to čistě rozumové rozhodnutí-strach z předčasného porodu,nebo šestý smysl,nevim.
K tý redukci jednovaječných dvojčat-dělá se,provádí to pouze prof. Hodík v Hradci králové,ale je tam větší riziko potratu,než u dvojvaječných.
Komplikace?? Těch je taky více u těhotných po IVF. Snažím se chytat stébla
moje teorie v ohrožení ?:think: ![]()
renap píše:
Byla jsem na redukci po IVF ze 2 na 1 na vlastní žádost a bylo to nejlepší rozhodnutí ,které jsem v životě udělala,kdybych si nechala obě,porodila-potratila? bych kolem 25 týdne.Bylo to čistě rozumové rozhodnutí-strach z předčasného porodu,nebo šestý smysl,nevim.
K tý redukci jednovaječných dvojčat-dělá se,provádí to pouze prof. Hodík v Hradci králové,ale je tam větší riziko potratu,než u dvojvaječných.
Hodíka znám, bohužel mu většina dvojčat po jeho zákrocích umře
![]()