Redukce plodů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25007
26.8.11 13:34
eva valoi píše:
ugluk píše:
El, osobně si vybavuji ještě jednu (za šest let lezení po těchto fórech), asi taky vzpomeneš, ta si nechala zavést dokonce tři (samo o sobě zavedení tří kvalitních embryí mladé ženě při prvním IVF by snad mělo být na odebrání lékařské licence) s tím, že ani dvojčata by nepřipadala v úvahu - ano, v tomto případě ji snad definitivně odsoudí každý příčetný člověk, ale opravdu to není chyba metody, ale duševně vyšinutého jedince a lékaře upřednostňujícího zisk před morálkou.
Ovšem Eva tu mluví o redukci jako cílené metodě a doplňku umělého oplodnění a navíc do toho tahá osobní útoky a napadání (nařknout Eshtu z toho, že cíleně redukovala holčičky na úkor chlapečků) a na úvod dala příklad, kde byla redukce provedena ze zdravotních důvodů, jen shodou okolností došlo k otěhotnění pomocí IVF. A v této rovině to opravdu není civilizovaná diskuze, sorry.

Různí lidé, různé pohledy. To, co se zdá tobě naprosto nemožné, může být třeba pro někoho dobrý důvod. vy se tady pohoršujete nade mnou, udivují vás moje podle vás středověké názory. Ale kdyby jste se bavili s někým z Indie nebo Číny, tak třeba selekce podle pohlaví je tam u řady z nich považována za docela dobrej nápad. Možná, že se tam najdou lidé, kteří hájí stejnou hodnotu děvčátek, ale pravděpodobně tam budou za exoty.
Takže vy se na to díváte z pohledu toho, co je v našich zeměpisných šířkách považováno bud´za jakousi normu nebo za to, co je dejme tomu přípustné.
Tam je to zase jinak, přesto když jsem se dozvěděla o selekci ženských plodů a případném pohazování novorozených děvčátek, tak mi bylo na zvraceni a argument, že je mám pochopit, protože oni na to koukají jinak, mají jiné hodnoty a tak dále jsem moc nebrala.
Nicméně oni to budou dělat dál, bez ohledu na to, jestli se mi to líbí nebo ne. A já si jenom občas postesknu nad tím, že nemám ani nejmenší možnost tomu jakkoliv zabránit.

Příspěvek upraven 26.08.11 v 13:07

koukej Evo, já jsem zemi ve které žiju zmínila jen v kontextu s IVF a pohledem na redukci .. ty ses chytla pouze názvu země a kupodivu se ti v mozku udělalo nějakés takés podivné rovnátko k Číně a vyplivla jsi na mě opravdu nechutnou větu..musí ti být asi určitě jasné, že redukce není jednoduchá pro nikoho a toto považuju opravdu za nefér ..a teď to píšu dost slušně..i když na jednu stranu dokážu pochopit, že se ti činy někoho líbit nemusí, tak se snad dá mluvit se slušností

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
faj
396
26.8.11 13:38

Umělé oplodnění nijak neodsuji, naopak si myslím, že je moc dobře, že se dá pomoci lidem, kterým přirozeně otěhotnět nejde, ale těhotná padesátka, těhotna šedesátka?

Taky nejsem moc za oplodňování ,,babiček", ale asi nic nenaděláme, když v soukromém IVF centru si koupí darovaný oocyt :mrgreen:
Ale, abych neházela všechny do jednoho pytle. Zažila jsem moc příjemnou paní, která přišla tragickou nehodou o 15 letou jedinou dceru, tak po rozpadu manželství se s novým partnerem rozhodla založit si novou rodinu. Po IVF z darovaných oocytů, čekala dvojčátka, která donosila do termínu, občas jí potkám , děti už jsou velké a vypadá moc šťastně :pankac: :kytka:

Příspěvek upraven 26.08.11 v 13:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68945
26.8.11 13:39

Souhlas s El. Těhotenství po IVF je srovnatelně rizikové jako to přirozeně počaté, s tím rozdílem, že na běžnou populaci připadají jedna dvojčata na 80 porodů, zatímco při IVF (v době, kdy se zaváděla plošně všem dvě embrya, což už se nyní mění) je to každé páté. A bohužel dvojčetné těhotenství, ač se v naprosté většině případů povede bez problémů zachránit bez následků obě děti, je stále vždycky o dost rizikovější, připadá na něj mnohem víc předčasných porodů, tudíž poměr ívéefkových dětí na neonatologii je logicky mnohem vyšší. Což se nyní snaží omezovat právě zaváděním nižšího počtu embryí, ideálem by mělo být právě to jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
26.8.11 13:41
eshta píše:
eva valoi píše:
ugluk píše:
El, osobně si vybavuji ještě jednu (za šest let lezení po těchto fórech), asi taky vzpomeneš, ta si nechala zavést dokonce tři (samo o sobě zavedení tří kvalitních embryí mladé ženě při prvním IVF by snad mělo být na odebrání lékařské licence) s tím, že ani dvojčata by nepřipadala v úvahu - ano, v tomto případě ji snad definitivně odsoudí každý příčetný člověk, ale opravdu to není chyba metody, ale duševně vyšinutého jedince a lékaře upřednostňujícího zisk před morálkou.
Ovšem Eva tu mluví o redukci jako cílené metodě a doplňku umělého oplodnění a navíc do toho tahá osobní útoky a napadání (nařknout Eshtu z toho, že cíleně redukovala holčičky na úkor chlapečků) a na úvod dala příklad, kde byla redukce provedena ze zdravotních důvodů, jen shodou okolností došlo k otěhotnění pomocí IVF. A v této rovině to opravdu není civilizovaná diskuze, sorry.

Různí lidé, různé pohledy. To, co se zdá tobě naprosto nemožné, může být třeba pro někoho dobrý důvod. vy se tady pohoršujete nade mnou, udivují vás moje podle vás středověké názory. Ale kdyby jste se bavili s někým z Indie nebo Číny, tak třeba selekce podle pohlaví je tam u řady z nich považována za docela dobrej nápad. Možná, že se tam najdou lidé, kteří hájí stejnou hodnotu děvčátek, ale pravděpodobně tam budou za exoty.
Takže vy se na to díváte z pohledu toho, co je v našich zeměpisných šířkách považováno bud´za jakousi normu nebo za to, co je dejme tomu přípustné.
Tam je to zase jinak, přesto když jsem se dozvěděla o selekci ženských plodů a případném pohazování novorozených děvčátek, tak mi bylo na zvraceni a argument, že je mám pochopit, protože oni na to koukají jinak, mají jiné hodnoty a tak dále jsem moc nebrala.
Nicméně oni to budou dělat dál, bez ohledu na to, jestli se mi to líbí nebo ne. A já si jenom občas postesknu nad tím, že nemám ani nejmenší možnost tomu jakkoliv zabránit.

Příspěvek upraven 26.08.11 v 13:07
koukej Evo, já jsem zemi ve které žiju zmínila jen v kontextu s IVF a pohledem na redukci .. ty ses chytla pouze názvu země a kupodivu se ti v mozku udělalo nějakés takés podivné rovnátko k Číně a vyplivla jsi na mě opravdu nechutnou větu..musí ti být asi určitě jasné, že redukce není jednoduchá pro nikoho a toto považuju opravdu za nefér ..a teď to píšu dost slušně..i když na jednu stranu dokážu pochopit, že se ti činy někoho líbit nemusí, tak se snad dá mluvit se slušností

Dobře, v tvém případě to bylo mimo. Měla jsem to napsat obecně a nesměřovat to na tebe. Moje chyba.
Nicméně je fakt, že třeba někdo by to mohl považovat za docela dobrý důvod. Selekce podle pohlaví skutečně existuje, dobře, netýká se to konkrétně tebe, a všichni se tady nad tím pohoršují. Ale proč? Pokud mají dostatek nadhledu a empatie, tak by to měli pochopit. Víte, co si musí vytrpět taková žena někde na venkově v Číně, když mužský potomek nepřichází, a tak podstupuje potraty v pozdním stádiu nebo ji dceru po porodu usmrtí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68945
26.8.11 13:43

Co se týče věkové hranice, tak bohužel v tomto „spějeme na západ“ se vším všudy a legálně se hranice bude zvyšovat až na 55 let, což se mi teda taky moc nezamlouvá :-? Pro mě byla vždy darovaná vajíčka symbolem možnosti otěhotnět pro ženy v předčasném přechodu (25 let není výjimka) nebo pro takové, které ač v plodném věku, mají vlastní vajíčka natolik nekvalitní, že by samy dítě nikdy nepočaly (potom toto obchází už výše zmiňovaný problém „dědičnosti neplodnosti“). Ale pětapadesátiletá žena už je v přechodu zcela přirozeně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
faj
396
26.8.11 13:46

musí ti být asi určitě jasné, že redukce není jednoduchá pro nikoho

Promiň Eshto, že jsem použila tvoji věti adresovanou Eve. Já jsem zcela proti redukci dvoučetných, hlavně tedy po spontánní koncepci, z jiného než zdravotního důvodu. :evil: :evil: Tady to v diskuzi nějak zapadlo. Ano, odsuzuji matky, které plánují 2.děťátko a příroda jim dopřeje děťátka dvě, jsou zcela zdravé, mimina také, jenom z důvodu-to nemůžu zvládnout??? :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
faj
396
26.8.11 13:48
ugluk píše:
Co se týče věkové hranice, tak bohužel v tomto „spějeme na západ“ se vším všudy a legálně se hranice bude zvyšovat až na 55 let, což se mi teda taky moc nezamlouvá :-? Pro mě byla vždy darovaná vajíčka symbolem možnosti otěhotnět pro ženy v předčasném přechodu (25 let není výjimka) nebo pro takové, které ač v plodném věku, mají vlastní vajíčka natolik nekvalitní, že by samy dítě nikdy nepočaly (potom toto obchází už výše zmiňovaný problém „dědičnosti neplodnosti“). Ale pětapadesátiletá žena už je v přechodu zcela přirozeně :nevim:

Naprostý souhlas :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
faj
396
26.8.11 13:50
Víte, co si musí vytrpět taková žena někde na venkově v Číně, když mužský potomek nepřichází, a tak podstupuje potraty v pozdním stádiu nebo ji dceru po porodu usmrtí?

To je tak šílené, už jenom ta představa :poblion: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
26.8.11 13:50
faj píše:
musí ti být asi určitě jasné, že redukce není jednoduchá pro nikohoPromiň Eshto, že jsem použila tvoji věti adresovanou Eve. Já jsem zcela proti redukci dvoučetných, hlavně tedy po spontánní koncepci, z jiného než zdravotního důvodu. :evil: :evil: Tady to v diskuzi nějak zapadlo. Ano, odsuzuji matky, které plánují 2.děťátko a příroda jim dopřeje děťátka dvě, jsou zcela zdravé, mimina také, jenom z důvodu-to nemůžu zvládnout??? :pocitac: :pocitac:

Z důvodu ,, to nemůžu zvládnout,, je to fakt hnus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
26.8.11 13:51
eva valoi píše:
Dobře, v tvém případě to bylo mimo. Měla jsem to napsat obecně a nesměřovat to na tebe. Moje chyba.
Nicméně je fakt, že třeba někdo by to mohl považovat za docela dobrý důvod. Selekce podle pohlaví skutečně existuje, dobře, netýká se to konkrétně tebe, a všichni se tady nad tím pohoršují. Ale proč? Pokud mají dostatek nadhledu a empatie, tak by to měli pochopit. Víte, co si musí vytrpět taková žena někde na venkově v Číně, když mužský potomek nepřichází, a tak podstupuje potraty v pozdním stádiu nebo ji dceru po porodu usmrtí?

ok Evo :wink:

samozřejmě že ta žena podstupuje peklo..ať už si díky společnosti ve které žije chlapce nesmírně přeje, tak se pak setkává s asi nepochopitelně bolestným střetem - společnost vs. nechtěné (ale i do určité míry nesmírně chtěné) dítě..hrůza, na to se nedá nic jiného říct

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
26.8.11 13:53

No já nevím CAR ne CAR. Vždy záleží na páru jak se rozhodnou. Já při každém IVF mněla zavedená 2 poslední jen jedno víc nebylo. Dcera je z dvojčat a pokud bych ve 6tt o to druhé nepřišla tak mám dvojčata a nikdo by mně nedonutil jít na redukci. Pokud bych dvě děti nechtěla nebo mněla třeba nějaký zdravotní problém při kterým by bylo těhotenství vícerčat ohroženo tak bych si nechala dát jen jedno embrio a ostatní zmrazit na případný KET.

Já osobně jsem proti potratům jako takovým nemůžu mít děti normální cestou a jsem odkázaná na IVF žádné náboženství v tom není :mrgreen:
Zato bych dávala antikoncepci zdarma a né za 900,–. na tři měsíce na to většina mladých holek nemá a pak jde na potrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
26.8.11 13:55

Ivo reaguji naposledy, už mě to nebaví. Jen mě fakt vadí kecy typu, že dítěti věřím, tudíž důsledek je, že vše je v pořádku…a také mimoděložní těhotenství se dá poznat, protože má příznaky.

Je to asi stejné, jak když jsem slyšela větu: U domácího porodu nenastanou komplikace, protože do něj nezasahují lékaři. Z úst (virtuálních) jedné domarodičky.

Samo že je to tvoje riziko, ale vzhledem k tomu, že se vyjadřuješ takhle hrdinsky k hodně věcem okolo těhotenství, ráda bych varovala ženský, co v doktorech vidí spíše ty, kteří chtějí ublížit popř. vydělat, aby veděly, že takto jednoduše to vypadat nemusí a že mimoděložní těhotenství není žádná sranda. Toť vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
26.8.11 13:58
suvik píše:
Ivo reaguji naposledy, už mě to nebaví. Jen mě fakt vadí kecy typu, že dítěti věřím, tudíž důsledek je, že vše je v pořádku…a také mimoděložní těhotenství se dá poznat, protože má příznaky.

Je to asi stejné, jak když jsem slyšela větu: U domácího porodu nenastanou komplikace, protože do něj nezasahují lékaři. Z úst (virtuálních) jedné domarodičky.

Samo že je to tvoje riziko, ale vzhledem k tomu, že se vyjadřuješ takhle hrdinsky k hodně věcem okolo těhotenství, ráda bych varovala ženský, co v doktorech vidí spíše ty, kteří chtějí ublížit popř. vydělat, aby veděly, že takto jednoduše to vypadat nemusí a že mimoděložní těhotenství není žádná sranda. Toť vše.

jj souhlas :wink: časný utz v těhotenství má svůj význam..věřit můžeme tisíckrát a stejně to pak může být úplně jinak..ale je to každého věc, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
faj
396
26.8.11 14:00
Blanka S píše:
No já nevím CAR ne CAR. Vždy záleží na páru jak se rozhodnou. Já při každém IVF mněla zavedená 2 poslední jen jedno víc nebylo. Dcera je z dvojčat a pokud bych ve 6tt o to druhé nepřišla tak mám dvojčata a nikdo by mně nedonutil jít na redukci. Pokud bych dvě děti nechtěla nebo mněla třeba nějaký zdravotní problém při kterým by bylo těhotenství vícerčat ohroženo tak bych si nechala dát jen jedno embrio a ostatní zmrazit na případný KET.Já osobně jsem proti potratům jako takovým nemůžu mít děti normální cestou a jsem odkázaná na IVF žádné náboženství v tom není :mrgreen:
Zato bych dávala antikoncepci zdarma a né za 900,–. na tři měsíce na to většina mladých holek nemá a pak jde na potrat.

Blanko, jsem přesvědená, nebo alespoň doufám, že věština žen po nebo před IVF mají na věc stejný názor.

Ad antikoncepce zdarma, potratů je díky antikoncepci opravdu minimálně, často k potratu vedou ženy úplně jiné důvody /nebude se rozepisovat/ a ne mladé děvčata,které nemají na antikoncepci, jak si můžeš mylně myslet :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68945
26.8.11 14:01

Blanko, u nás v CARu, kdybych si vyskakovala, že chci zavést čtyři a jsem si vědoma rizik, tak mi prostě řeknou sorry, dvě maximálně, a dál se se mnou nebaví. Ta dvě mi rozmlouvali i před třetím transferem (z prvních dvou IVF jsem děti neměla) a dostala jsem důraznou přednášku o riziku dvojčat. Nakonec to teda vyřešila příroda sama, když se ani jedno ze dvou embryí transferu nedožilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová