Redukce plodů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14809
25.8.11 10:02
Pudloslava píše:
eva valoi píše:
Pudloslava píše:
a propos, co ty evo tedka zjistit, ze jsi tehotna a doktori ti rict, ze bez potratu 100% umres-nechala bys svoje 4 deti bez mamniky?
No tak to bych nenechala, ale vzhledem k tomu, že na 100% ti to stejně nikdo neřekne, tak bych chtěla o to dítě bojovat.
Kromě toho většinou jsou na životě ohroženy ženy, které ale o tom vědí už před těhotenstvím, takže pokud bych něco takového věděla, tak bych prostě neotěhotněla.

aj ty naivo.....znas ty vubnec zivot?

1. otehotnet lze, ikdyz nechces.
  2. jdes si v tom svem 12 TT na prvni kontrolu a Dr. ti rekne, ze mas karcinom delohy, rekneme 2 cm, zadne potize, naposledy jsi byla na kontrole pred rokem a tohle ti vyroste treba za mesic. Zatim opouzderny, kdyz se da hned cela delohy pryc, tak to na 95% bude OK, ale koncem tehotenstvi to mas prorostly do vsech organu a metky. Co ted?

Pudlo ne, já neznám život a jsem naiva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aleachimka
25.8.11 10:04

Není, já minulý rok měla mimoděložní těhotenství - přišla jsem o vejcovod a antikoncepci jsem nikdy nebrala.

Davdan píše:
Pudla píše:
No tak to bych se bránila, podle me je nezbytná lokalizace plodu v deloze (vs. mimodelozni), potom prvotrim screening se nabira v 10TT (na ten ja mozna priste nepujdu).
Na screening nechodím, pro mě není vypovídající.
Hele a o tom mimoděložním - jedna dr z Phy říkala mé známé, že mimoděložní těhotenstcí vznikají (jen?)u žen, co brali antikoncepci - je to tak?
Nevíte někdo?
  • Citovat
  • Upravit
43031
25.8.11 10:21
eva valoi píše:

No potom zejmena bych se na tvem miste vyvarovala jakychokoliv moralistickych odsudku kdykoliv v budoucnu.
Vsechny obtizne situace v zivote proste nevznikaji na zaklade neciho nezodpovedneho chovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
25.8.11 10:24
eshta píše:
peggy.sl píše: .
Je fakt, že čtyřčata je už vyšší level, ale i tak bych na redukci nešla.Nebo určitě nešla jenom proto, že se to tak ,,dělá.. To vím jistě, jsem proti potratům. Jediná vyjímka by byla moje jistá smrt, tam už bych si tak jistá nebyla.
tuhle větu jsem nepochopila..no já na to taky nešla jen proto, že se to tak dělá :-)

To jsem myslela tak, že když někdo má vícečetné těhotenství (tři a více) tak ho doktoři automaticky nutí do redukce, protože je to tak ,,lepší,,
Otázka je -lepší pro koho… :think:
Tohle nám asi nepřísluší soudit. To si každý musí vybrat sám co je pro něho lepší.
Ono kolikrát ani u toho jednoho dítěte nemáš jistotu, že i když přes tvrzení doktorů, že je vše dobré to nepodělají u porodu. To je ale na další téma. Kolik dětí je poškozených porodem a tím, že doktor neodhadl situaci, protože si myslel, že tak je to dobré. :think:
A co potom? Kdo nese vinu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
25.8.11 10:27
Pudloslava píše:
eva valoi píše:
No potom zejmena bych se na tvem miste vyvarovala jakychokoliv moralistickych odsudku kdykoliv v budoucnu.
Vsechny obtizne situace v zivote proste nevznikaji na zaklade neciho nezodpovedneho chovani.

Pudloslavo, jsou dva důvody k potratu, které bych byla ochotná uznat - ohrožení života matky a těžce poškozený plod.
Tato diskuze byla o tom, že se ženy nechají účelově oplodnit dvěma embryi a když se nedopatření obě ujmou, tak redukují. To je obludnost a na tom trvám.
To, že se diskuze posunula úplně někam jinam není moje vina.
Nakonec výsledkem, celé diskuze bude, že eva by možná uvažovala o potratu, kdyby v těhotenství zjistila, že má rakovinu dělohy a určitě umře. Tak ted´jsme tu evu teda dostaly, ona je proti potratům a sama by na něj možná šla, kdyby měla rakovinu.
O tohle ti jde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
25.8.11 10:31

Ahojte holky.. :)

koukam ze jsme zpet u redukci… ja mam dneska dovo tak odpocivam, predstavte si ze zrovna odjeli hasici, zabouchla jsem si rubka klice… :D No ale byli to dva fesaci… Tak to bylo takove spestreni po ranu… :mrgreen:

Dav ja nemam „ten dar“ věrit boha, proste jsem prilis racionalni a je tam prilis veci co mi to vyvraci a nedokazu slepe v neco verit, ale nemam pocit ze bych nedokazala dat nekomu duveru nebo ze bych mela ochuzeny zivot. Mam svoje moralni zasady a myslim ze i bohaty zivot.. Ale musim rict ze ja teda mela v zivote docela stesti ze me doposud nepotkalo nic az tak sileneho co tu nekdy ctu v denickach…

eva mi neustale pripada nepristupna jakych kolikv argumentu.. Pud ti dala naprosto jasny priklad nikterak nerealny a ty mysto odpovedi se urazis.. :nevim: z toho jednoznacne vypliva ze si proste des slepe za nejakym nazorem ke kteremu sis v hlave dospela a nema smysl o tom diskutovat.. Pak to ze si zalozila DISKUZI na tohle tema postrada jakykoli smysl… Ja si treba taky myslela ze bych na redukci nesla, ale proste zivot uz me naucil nikdy nerikej nikdy… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
25.8.11 10:32

Evo pokud vím, tak jsi zmiňovala poslední deníček o IVF, kdy dotyčná nešla jen tak z nějakého rozmaru na redukci, ale právě kvůli zdravotním komplikacím… :nevim:

Tak to asi už nechápu. Chvilku to a chvilku ono.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68944
25.8.11 10:33

Evo, po několikáté ti doporučuji - vlez do libovolné diskuze o IVF a zeptej se těch holek, která z nich si při zavedení dvou embryí přeje jedno jen natolik, že pokud by se chytla dvě, nechá je zredukovat. Jsem si jistá, že ti všecky do jedné odpoví, že ses zbláznila a pokud by k tomu nebyly závažné zdravotní indikace, dobrovolně se zbavit dítěte, po kterém roky touží, je pro ně totálně nemyslitelné.
Ani autorka deníčku, co tě tak pobouřil, to neudělala jen tak z plezíru, že by to druhé dítě nechtěla.
Kdesi je tu diskuze zavést jedno embryo nebo dvě. Názory jsou tak půl napůl, ale do jedné všecky, co doporučují zavést dvě pro vyšší šanci, se shodují na tom, že dvojčata přeci nejsou nic strašného. Ty, pro které dvojčata nepřipadají v úvahu, si nechávají zavést jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
25.8.11 10:34
eva valoi píše:
Pudloslava píše:
eva valoi píše:
Pudloslavo, jsou dva důvody k potratu, které bych byla ochotná uznat - ohrožení života matky a těžce poškozený plod.
Tato diskuze byla o tom, že se ženy nechají účelově oplodnit dvěma embryi a když se nedopatření obě ujmou, tak redukují. To je obludnost a na tom trvám.
Nakonec výsledkem, celé diskuze bude, že eva by možná uvažovala o potratu, kdyby v těhotenství zjistila, že má rakovinu dělohy a určitě umře. Tak ted´jsme tu evu teda dostaly, ona je proti potratům a sama by na něj možná šla, kdyby měla rakovinu.
O tohle ti jde?

jenomze ty to skreslujes.. Ta co psala denicek nepsala nic o tom ze proste nechtela dvojcata.. Ale proste ji bylo lekari receno ze obe nedonosi.. tak zachranila aspon jedno… Uz to tu rekla i v diskuzi.. Ja sama nevim jak bych se v te situaci rozhodla.. Neumim si to predstavit, jak tezke to musi byt, ale myslim ze nemas pravo ji tu za to kamenovat, dala proste sanci zit aspon jednomu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
25.8.11 10:53

No, myslím, že si tu každá můžeme říct to naše Já bych". Je to diskuze o názorech, ne diskuze jen pro zainteresované. Prostě já bych na redukci nešla, protože bych nedovedla určit které zabít. :think:
Ale nemůžu napsat já bych na redukci NIKDY nešla - protože vždycky, když řeknu že bych něco nikdy neudělala, tak to nakonec udělám. :roll: :zed: Zákon schválnosti… A běžím, protože dítě mi sedí na klíně a nemá plínu..... 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
25.8.11 10:58
eva valoi píše:
Pudloslava píše:
eva valoi píše:
O tohle ti jde?

No mela jsem dojem, ze jsi absolutne proti jakymkoliv potratum kdykoli, protoze preci vsem se da rozumnym chovanim predejit.
Ohledne cileneho planovani redukce s tebou souhlasim, lec ona je vetsinou neplanovana, nechtena a bolestna, ale to jiste vis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
25.8.11 11:01

ja teda totiz nevim na zaklade jakeho pripadu toto vlastne vzniklo - nechala si zavest 2 embrya prestoze vedela, ze dve nemuze donosit? A vedela dopredu, ze je nebude moci donosit obe, nevybalili to na ni az po otehotneni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68944
25.8.11 11:05

Pudloslavo, bylo to její několikáté IVF, nechala si zavést dvě, obě se chytla, ale těhotenství bylo od začátku značně problémové, hodně krvácení a doktoři jí tvrdili, že dvě děti nedonosí. Ve 12.tt šla na redukci, druhé dítě zdárně donosila až do termínu. Předem samozřejmě problémy nepředpokládali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
25.8.11 11:11
ugluk píše:
Pudloslavo, bylo to její několikáté IVF, nechala si zavést dvě, obě se chytla, ale těhotenství bylo od začátku značně problémové, hodně krvácení a doktoři jí tvrdili, že dvě děti nedonosí. Ve 12.tt šla na redukci, druhé dítě zdárně donosila až do termínu. Předem samozřejmě problémy nepředpokládali.

Já nechci rozebírat tenhle konkrétní případ, ale dost mi právě z toho popisu vyplývá účelovost jednání - vsadila na to vše, nechala zavést dvě, k jejímu překvapení se chytla…začaly komplikace, nechtěla riskovat předčasný porod nebo narození poškozeného dítěte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68944
25.8.11 11:14

A nebo se na to lze dívat tak, že vsadila vše, dvojčata považovala ze zázrak a moc se na ně těšila, ale poté, co několik týdnů prokrvácela a doktoři jí předestřeli pravděpodobné riziko potratu obou a že má možnost alespoň jedno zachránit, upřednostnila jedno živé dítě před dvěma mrtvýma.

Bohužel bližší informace k tomu nemáme (o to víc bych se zdržovala jakéhokoliv soudu), děníček byl prímárně věnován něčemu jinému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová