Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Davdan píše:peggy.sl píše:To pan farář asi netuší - já to taky nevěděla!!Davdan píše:A co pan farář říká na vakcíny s lidskými plody??
peggy no ty vo-e (s prominutím) to čučim, fakt je to pomnoženo na buňkách embryí???Jinak Tě pěkně zdravím, pamatuju si Tvůj nick (na mě dost výkon, nicky si nepamatuju…
).
Já věřící jsem a náš pan farář má ze mně občas hlavu pěkně v pejru. Mně nestačí že „se to píše v katechizmu“, taky potřebuju vědět víc.
Jinak jsem MOC ráda, že se už Ivuška nechává být, pro mě je to odvážná žena, jiná by už s brekem utekla, nebo začala sprostě nadávat a blokli by nás.
Víra je dar a vysvětlit se hlavou nedá (stejně jako láska, cit…). Ale abych věděla PROČ s něčím nesouhlasím, musím o tom nejdřív vědět víc.
Bůh mi dal svobodu rozhodnout se a mozek, tak oboje zkouším používat.
Můj strýc byl farář, nestihla jsem se ho zeptat. Škoda…
Z toho se mi chce opravdu
![]()
Jak můžou do malých dětí píchat takový sračky a ještě tvrdit, že je to neškodné. Proti tomu IVf je neškodná metoda. ![]()
Davdan píše:peggy.sl píše:To pan farář asi netuší - já to taky nevěděla!!Davdan píše:A co pan farář říká na vakcíny s lidskými plody??
peggy no ty vo-e (s prominutím) to čučim, fakt je to pomnoženo na buňkách embryí???Jinak Tě pěkně zdravím, pamatuju si Tvůj nick (na mě dost výkon, nicky si nepamatuju…
).
Já věřící jsem a náš pan farář má ze mně občas hlavu pěkně v pejru. Mně nestačí že „se to píše v katechizmu“, taky potřebuju vědět víc.
Jinak jsem MOC ráda, že se už Ivuška nechává být, pro mě je to odvážná žena, jiná by už s brekem utekla, nebo začala sprostě nadávat a blokli by nás.
Víra je dar a vysvětlit se hlavou nedá (stejně jako láska, cit…). Ale abych věděla PROČ s něčím nesouhlasím, musím o tom nejdřív vědět víc.
Bůh mi dal svobodu rozhodnout se a mozek, tak oboje zkouším používat.
Můj strýc byl farář, nestihla jsem se ho zeptat. Škoda…
Z toho se mi chce opravdu
![]()
Jak můžou do malých dětí píchat takový sračky a ještě tvrdit, že je to neškodné. Proti tomu IVf je neškodná metoda. ![]()
ppalea píše:
A jak se to teda dela kdyz krestanka potrati? To se pak plod pohrbiva kdyz se nevi jiste jestli ma uz dusi?
Já potratila (nechtěně) a normálně jsem dala miminku jméno a vnitřně se s ním rozloučila. To doporučujou i psychologové - udělat ten akt rozloučení. Pohřbít nebylo co…
Naštěstí jsem nebyla už ve 13.tt jako jedna známá - kterou na dovolené chytly křeče, najednou plno krve a po chvilce (chudák nevědela co se děje, v cizině, nikde nikdo) z ní vypadlo malé miminko.
Říkala, že jen zděšeně zírala na mrtvé tělíčko, dokonce prý viděla, že by to byl chlapeček.
Uf uf. „Ještě že“ jsem neměla co pohřbít, tohle muselo být strašný. ![]()
Davdan píše:ppalea píše:Já potratila (nechtěně) a normálně jsem dala miminku jméno a vnitřně se s ním rozloučila. To doporučujou i psychologové - udělat ten akt rozloučení. Pohřbít nebylo co…
A jak se to teda dela kdyz krestanka potrati? To se pak plod pohrbiva kdyz se nevi jiste jestli ma uz dusi?
Naštěstí jsem nebyla už ve 13.tt jako jedna známá - kterou na dovolené chytly křeče, najednou plno krve a po chvilce (chudák nevědela co se děje, v cizině, nikde nikdo) z ní vypadlo malé miminko.Říkala, že jen zděšeně zírala na mrtvé tělíčko, dokonce prý viděla, že by to byl chlapeček.
![]()
![]()
Uf uf. „Ještě že“ jsem neměla co pohřbít, tohle muselo být strašný.
Tak to je sila teda, chudak zenska.. ![]()
To rozlouceni chapu, to vnitrne dela urcite i kazda neverici maminka, ale spis me to zajimalo z hlediska te duse jako jestli kdyz je treba to dite uz veci a je teda „co“ pohrbit tak jestli se musi delat ty nalezitosti co u narozeneho cloveka.. Ted me napada jestli teda vubec nejake u katoliku jsou.. nikdy jsem nevidela katolickej pohreb..
ppalea no já kdesi četla, že i kdybys porodila (potratila) dřív, tak nemocnice ti prý nevydá plod…?? Prý záleží dost na tom, jakej dr tam je. Nevím, nerada bych kecala, snad PUDLI víš něco o tom víc?? Nebo nějakej profi jestli by tady byl, aby to vysvětlil…
Jinak pohřeb v kostele je krásnej, kor když začne zpívat chrámová schola, mráz po zádech… Mně pak civilní pohřby proti tomu přijdou takový chabý. ![]()
Davdan píše:
ppalea no já kdesi četla, že i kdybys porodila (potratila) dřív, tak nemocnice ti prý nevydá plod…?? Prý záleží dost na tom, jakej dr tam je. Nevím, nerada bych kecala, snad PUDLI víš něco o tom víc?? Nebo nějakej profi jestli by tady byl, aby to vysvětlil…
Jinak pohřeb v kostele je krásnej, kor když začne zpívat chrámová schola, mráz po zádech… Mně pak civilní pohřby proti tomu přijdou takový chabý.
ppalea píše: .. mam zkusenosti pouze s par lidma co veri a bohuzel kazdy z nich byl dost demagogicky s velmi fanatickymi nazory, tesime ze muzu poznat nekoho kdo na to jde s rozumem..
hele tak to asi 1) logicky nejsi navazana na nejaky krestansky mlady 2) na verejnych webech se prezentuji spis ti fanatici. Clovek, co sam nema jasno, verejne soptit ohen nepujde.
peggy.sl píše:
A co ty kuřecí embrya, ty jsou O.K.??![]()
moralne pro me v pohode - ve svych uvahach o pravech zvirat jsem se zatim rozhodla zustat masotarianem a z toho pro me plyne pripustnost zabijeni zvirat za jkakymkoliv ucelem, je li to provedeno humalne. ikdyz zabrednu-li do toho, musim nektere argumenty vegetarianu uznat - ale v tom se uz dostavame k tematu „kdo vsechno ma mit lidska prava, kdo je clovek“, kterazto otazka nema uspokojivou odpoved
imunologicky zase vyssi riziko, ale ted si teda vyber… mela jsem za to, ze lidske tkane pro mnozeni viru jsou ziskavane jinak.
Pud to mas pradu ze mezi tema mima zkusenostma nejsou zadni mladi co se tyce osobnich zkusenosti, tak to zrejme bude proto.. ![]()
peggy.sl píše:
Z toho se mi chce opravdu![]()
![]()
Jak můžou do malých dětí píchat takový sračky a ještě tvrdit, že je to neškodné. Proti tomu IVf je neškodná metoda.
jenze ono to asi fakt bezpecne je - tohle je asi ta nejmene nebezpecna slozka vakciny, ma to jen moralni konsekvence.
POhravam si s myslenkou informovat arcibiskupstvi, podle me se o tom fakt cirkev jeste nedomakla...... ale spoustet besneni asi nebudu. jen by to pridalo k soucasnemu protiockovacimu besneni.
Pudloslava píše:ppalea píše: .. mam zkusenosti pouze s par lidma co veri a bohuzel kazdy z nich byl dost demagogicky s velmi fanatickymi nazory, tesime ze muzu poznat nekoho kdo na to jde s rozumem..hele tak to asi 1) logicky nejsi navazana na nejaky krestansky mlady 2) na verejnych webech se prezentuji spis ti fanatici. Clovek, co sam nema jasno, verejne soptit ohen nepujde.
Ono když se řekne katolíčka, tak si často člověk představí ženu s vlasy napevno staženými do přísného drdolu, se sukní ke kotníkům, navlečenou v černých (nebo tmavších) barev, rty přísně zkroucené a kostnaté ruce svírající růženec. ![]()
Taky mě to šokovalo, ale radši si to netroufám v této konkrétní situaci soudit. Do deníčku jsem radši nepřispěla. Jen mě zaujalo s jakým klidem to bylo sděleno. Myslím si však obecně, že jsme se dopracovali někam blízko k vrcholu vlastního sobectví a pro uspokojení svých potřeb, duševního a fyzického konfortu nám není nic cizí. Mě nevyjímaje.
dav kdyz ja slysim katolicka tak uprime se mi vybavi nase chemikarka na zakladce bylo ji asi tricet a byla fakt fanaticka.. Ty nazory co si dovolila sirit…
No uprimne jsem kvuli ni mela nejakou dobu velke predsudky..
Není zač, já nevím, jestli bych chtěla plod vydat a pohřbít (pokud bych přišla např. ve 22. týdnu o dítě). Nikdy jsem o tom nepřemýšlela. Určitě bych ho ale chtěla vidět a případně pochovat.