Redukce plodů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
68945
24.8.11 20:49

Ppalea, to nebyla vůbec reakce na tebe, jak jsem psala, jen taková malá filozofická :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
24.8.11 20:49
ivuska.h píše:
peggy.sl píše:
Pudloslava píše:
Jinak bych teda pochybovala, ze by se kmeny pro ockovani kultivovaly na lidsklych tkanich ziskanych z embryii - preci jen je to celkem ozehave tema a mluvilo by se o tom, podobne jako na ziskavani kmenovych bunek z embryii a podobne - lecba parkinska kmenovymi bunkami se dnes prakticky neprovadi kvuli etickym dilematum. Lidske tkane se daji ziskat i jinak. Vyzkumem na embryich si predstavuji spis skutecnou vedu - z moralniho hlediska je to ale prast jako uhod.
Proč by se o tom mělo mluvit. Třeba Priorix obsahuje buňky potracených lidských plodů.
Máš k tomuto nějaký odkaz, kde se k tomu někdo důvěryhodný vyjadřuje?

Bude jako odkaz stačit příbalový leták?? :mrgreen:

http://www.gskkompendium.cz/…injekce.aspx

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68945
24.8.11 20:50

Ppalea, na druhou stranu příroda by nikdy „nedopustila“, aby otěhotněla třeba ženská bez obou vejcovodů, tak si vyber :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
24.8.11 20:52
Pudloslava píše:
ppalea já teda věřící jsem, ale snažím se, aby moje názory ke kontroverzním otázkám nebyly příliš konformována superegem implantovaným katechismem. Právě jak píšeš, obrovké množství odpadu embryí při procesu přirozeného početí mě nutí pochybovat o tom, že by embryo bylo skutečně člověk, tak jak ho snad Stvořitel chápe a považuje za hodnotného. nemám v tom jasno, proto v potratových otázkách vystupuji tak rozpolceně.

Tak musim rict ze ac nejsem verici tak co se nazoru na potraty tyce jsem na tom podobne jako ty co se tyce te rozpolcenosti, protoze chapu argumenty pro ale i proti.. Ale musim rict ze velmi ocenuju tvuj pohled na vec.. mam zkusenosti pouze s par lidma co veri a bohuzel kazdy z nich byl dost demagogicky s velmi fanatickymi nazory, tesime ze muzu poznat nekoho kdo na to jde s rozumem.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
24.8.11 20:54
ugluk píše:
Ppalea, na druhou stranu příroda by nikdy „nedopustila“, aby otěhotněla třeba ženská bez obou vejcovodů, tak si vyber :-)

No ale to se zase da rict ze dopustila kdyz maji lidi diky vyvoji dost vyspeli mozek aby umele dokazali vymyslet a provest… :D Nedopustila ho podle meho nazoru jen tam kde se to nedari ani po IVF…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
24.8.11 20:56

Pud muzu se zeptat? Nevim to a docela by me to zajimalo po tehle debate.. Povazuje krestanstvi (teda pokud jsi krestanka) plod uz za bytost s dusi nebo ne? Logicky si rikam ze ano kdyz zakazuje potraty.. Ale radsi se zeptam znalejsi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
24.8.11 21:01

peggy no ty vo-e (s prominutím) to čučim, fakt je to pomnoženo na buňkách embryí??? :cry: Jinak Tě pěkně zdravím, pamatuju si Tvůj nick (na mě dost výkon, nicky si nepamatuju… :lol: ).

Já věřící jsem a náš pan farář má ze mně občas hlavu pěkně v pejru. Mně nestačí že „se to píše v katechizmu“, taky potřebuju vědět víc.
Víra je dar a vysvětlit se hlavou nedá (stejně jako láska, cit…). Ale abych věděla PROČ s něčím nesouhlasím, musím o tom nejdřív vědět víc.
Bůh mi dal svobodu rozhodnout se a mozek, tak oboje zkouším používat.

Jinak jsem MOC ráda, že se už Ivuška nechává být, pro mě je to odvážná žena, jiná by už s brekem utekla, nebo začala sprostě nadávat a blokli by nás. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
24.8.11 21:01
peggy.sl píše:
Bude jako odkaz stačit příbalový leták?? :mrgreen:http://www.gskkompendium.cz/…injekce.aspx

No tak to je teda pro me sokujici zjisteni
premejslim, jestli to teda nechat malymu doockovat, ale na stranu druhou zase je to z lidskejch tkani bezpecnejsi z imunologickeho hlediska a jde o dite - takze v tomto pripade uprednostnim moje dite pred jinejma (hlavne kdo vi, jakej postoj k potratum bude mit jednou on sam)
do budoucna o tom budu premyslet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
24.8.11 21:04
Pudloslava píše:
peggy.sl píše:
Bude jako odkaz stačit příbalový leták?? :mrgreen:http://www.gskkompendium.cz/…injekce.aspx
No tak to je teda pro me sokujici zjisteni
premejslim, jestli to teda nechat malymu doockovat, ale na stranu druhou zase je to z lidskejch tkani bezpecnejsi z imunologickeho hlediska a jde o dite - takze v tomto pripade uprednostnim moje dite pred jinejma (hlavne kdo vi, jakej postoj k potratum bude mit jednou on sam)
do budoucna o tom budu premyslet

A co ty kuřecí embrya, ty jsou O.K.?? :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
24.8.11 21:05
ppalea píše:
Pud muzu se zeptat? Nevim to a docela by me to zajimalo po tehle debate.. Povazuje krestanstvi (teda pokud jsi krestanka) plod uz za bytost s dusi nebo ne? Logicky si rikam ze ano kdyz zakazuje potraty.. Ale radsi se zeptam znalejsi..

muzu mluvit jen za katoliky - cirkev se o tom vyjadruje tak, ze kdyz zacatek zivota/duše neni jisty, je nejlepsi reseni chranit lidske embryo od okamziku oplodneni - tedy zygotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
24.8.11 21:06
Davdan píše:
peggy no ty vo-e (s prominutím) to čučim, fakt je to pomnoženo na buňkách embryí??? :cry: Jinak Tě pěkně zdravím, pamatuju si Tvůj nick (na mě dost výkon, nicky si nepamatuju… :lol: ).

Já věřící jsem a náš pan farář má ze mně občas hlavu pěkně v pejru. Mně nestačí že „se to píše v katechizmu“, taky potřebuju vědět víc.
Víra je dar a vysvětlit se hlavou nedá (stejně jako láska, cit…). Ale abych věděla PROČ s něčím nesouhlasím, musím o tom nejdřív vědět víc.

Jinak jsem MOC ráda, že se už Ivuška nechává být, pro mě je to odvážná žena, jiná by už s brekem utekla, nebo začala sprostě nadávat a blokli by nás. :palec:

A co pan farář říká na vakcíny s lidskými plody?? :think:
Můj strýc byl farář, nestihla jsem se ho zeptat. Škoda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
24.8.11 21:06
Pudloslava píše:
ppalea píše:
muzu mluvit jen za katoliky - cirkev se o tom vyjadruje tak, ze kdyz zacatek zivota/duše neni jisty, je nejlepsi reseni chranit lidske embryo od okamziku oplodneni - tedy zygotu.

Tak tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
24.8.11 21:07
peggy.sl píše:
Můj strýc byl farář, nestihla jsem se ho zeptat. Škoda…

POdle me o tom cirkev vubec nevi, kdyvy vedela, vyhlasila by to za nepripustne. Cirkev se s timto nepare. ledaze by slo o prirozene potraty, to by asi dovolila, ale oni to asi delaji z nekolikadennich embryi a ty kvuli vakcinam asi nikdo v menstruacni krvi vyhledavat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
24.8.11 21:08
peggy.sl píše:
Davdan píše:

Jinak jsem MOC ráda, že se už Ivuška nechává být, pro mě je to odvážná žena, jiná by už s brekem utekla, nebo začala sprostě nadávat a blokli by nás. :palec:
Můj strýc byl farář, nestihla jsem se ho zeptat. Škoda…

To pan farář asi netuší - já to taky nevěděla!! 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
24.8.11 21:08
Pudloslava píše:
ppalea píše:

Aha tak to by me nenapadlo, myslela jsem si ze to bude jasne dane.. To je salamounsky rečeno… :) A jak se to teda dela kdyz krestanka potrati? To se pak plod pohrbiva kdyz se nevi jiste jestli ma uz dusi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová