Redukce plodů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
aleachimka
24.8.11 15:54

tak pod to bych se podepsala :palec:

suvik píše:
Mně v této diskuzi vadí, ale to už se opakuju předsudky ze strany Evy Valoi…já takových názorů slýchám kolem sebe hodně a je mi to opravdu dost nepříjemné…šuškandy typu…no jo no, nejdřív si chtěla užívat a teď to nejde a je v pytli, tak si jde na IVF (doplněné nejlépe větou, které ji platím já ze svýho zdravotního, protože jsou 3 pokusy zadarmo).Vadí mi i to zevšeobecňování ohledně morálnosti IVF - jak už se tu psalo, je zde možnost minimální stimulace např., i toto odvětví se vyvíjí. Také to stavění lékařů a pacientek do role lidí zmítaných chtíčem, tudíž zavádějícím nejlépe co nejvíc embryií jde a pak řešících redukci. Redukcí u IVF je mininum případů a odpichovat se od tohoto v hodnocení morálnosti IVF jako takového mi přijde zcela mimo.
  • Citovat
  • Upravit
8651
suvik píše:
Mně v této diskuzi vadí, ale to už se opakuju předsudky ze strany Evy Valoi…já takových názorů slýchám kolem sebe hodně a je mi to opravdu dost nepříjemné…šuškandy typu…no jo no, nejdřív si chtěla užívat a teď to nejde a je v pytli, tak si jde na IVF (doplněné nejlépe větou, které ji platím já ze svýho zdravotního, protože jsou 3 pokusy zadarmo).Vadí mi i to zevšeobecňování ohledně morálnosti IVF - jak už se tu psalo, je zde možnost minimální stimulace např., i toto odvětví se vyvíjí. Také to stavění lékařů a pacientek do role lidí zmítaných chtíčem, tudíž zavádějícím nejlépe co nejvíc embryií jde a pak řešících redukci. Redukcí u IVF je mininum případů a odpichovat se od tohoto v hodnocení morálnosti IVF jako takového mi přijde zcela mimo.

Tak o těch předsudcích jsem tu nenapsala ani slovo… Vadí mi na IVF prostě ten problém, co s nadbytečnými embryi. Jasně, ne každému nějaká vůbec zbydou atd., ale prostě se to této metody týká a nemůžu před tím jen tak zavřít oči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
dvojmatka píše:
ivuska.h píše:
dvojmatka píše:
Anielkha píše:
kaaaca-h píše:
peggy.sl píše:
Anielkha píše:
aleachimka píše:
holky, nemyslíte, že jste přešly do čistě do osobních útoků? Já sice s ivuškou nesouhlasí, pokud jde o její názor na ivf a věci s tím spojené, ale musím se jí zastat, narozdíl od vás tu nikoho neuráží a sarkasticky nekomentuje příspěvky ostatních.
mam uplne stejny pocit… porad rika, ze je to jeji nazor a tohle je diskuze… a ta je od toho, aby se diskutovalo a ne abychom se placali po zadech, jak mame vsichni stejny nazor.. a jak je to super…
Souhlas… :palec:
Já teda nesouhlasím, protože tohle je diskuze, kdy na jedné straně stojí ženy, které nemohly/nemůžou mít děti a na druhé straně stojí ženy, které děti mají a čistě hypoteticky došly k názoru, že kydyby je ale neměly, tak by na IVF nikdy nešly…Myslet si to skutečně můžou. Ale myslím si, že není moc vhodné, aby tyhle svoje názory psaly, když nemají tu prožitou zkušenost. Kdyby si tady ivuska stoupla, bezdětná a po desetiletém snažení by řekla, že na IVF nikdy nepůjde, protože to je proti jejím morálním zásadám, tak bych to chápala…Ale tohle rozumování a mudrování, když o tom, jak by ses cítila vlastně nic nevíš, mi prostě příjde…neempatické :lol:
takze nic co jsem si neprozila, nesmim tady na emiminu komentovat? takze kdyz jsem nebyla neverna, nesmim se vyjadrovat v diskuzich k manzelske nevere? to by se melo zavest do pravidel, ne? :roll:
možná zas blbě čtu, ale nevidím v tom příspěvku, že to nesměla komentovat…jen že by trocha empatie nezaškodila..... 8-o
Cituji: „není moc vhodné, aby tyhle svoje názory psaly“. Ty fakt moc pozorně nečteš :lol:
není moc vhodně mi nezní stejně jako nesmět…??? a to není o čtení??

To už je slovíčkaření… Zakázat mi to nikdo stejně nemůže (krom admina) a tudíž napsat „nesmět“ je stejně blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
24.8.11 15:56
aleachimka píše:
Prekopovová se se svou bezdětností nevyrovnala. Je to fanatická zapšklá ženská, která si takhle léčí své problémy způsobené tím, že dítě mít nemůže. To nebyl dobrý příklad.
suvik píše:
Ano, Jiřina Prekopová mně nazvedává, a to zcela racionálně :lol: , ze židle, právě svými názory o asist. reprodukci, stejně tak jako přednášky jejích následníků s názvy typu „Jiný pohled na asitovanou reprodukci aneb dítě za každou cenu“ ala děti ze zkumavky jsou psychicky i fyzicky labilní tvorové, protože jeich matky a otcové je chtěli za každou cenu. :cert:Zde bude jádro pudla.

Až taaak 8-o No já jí osobně neznám, ale zas napsala spoustu dobrých knížek, tudíž aspoň v něčem je zas „světu užitečná“. NO a co třeba Zátopková nebo Helena Vondráčková?

Příspěvek upraven 24.08.11 v 16:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
eva valoi píše:
kaaaca-h píše:
peggy.sl píše:
Anielkha píše:
aleachimka píše:
holky, nemyslíte, že jste přešly do čistě do osobních útoků? Já sice s ivuškou nesouhlasí, pokud jde o její názor na ivf a věci s tím spojené, ale musím se jí zastat, narozdíl od vás tu nikoho neuráží a sarkasticky nekomentuje příspěvky ostatních.
mam uplne stejny pocit… porad rika, ze je to jeji nazor a tohle je diskuze… a ta je od toho, aby se diskutovalo a ne abychom se placali po zadech, jak mame vsichni stejny nazor.. a jak je to super…
Já teda nesouhlasím, protože tohle je diskuze, kdy na jedné straně stojí ženy, které nemohly/nemůžou mít děti a na druhé straně stojí ženy, které děti mají a čistě hypoteticky došly k názoru, že kydyby je ale neměly, tak by na IVF nikdy nešly…Myslet si to skutečně můžou. Ale myslím si, že není moc vhodné, aby tyhle svoje názory psaly, když nemají tu prožitou zkušenost. Kdyby si tady ivuska stoupla, bezdětná a po desetiletém snažení by řekla, že na IVF nikdy nepůjde, protože to je proti jejím morálním zásadám, tak bych to chápala…Ale tohle rozumování a mudrování, když o tom, jak by ses cítila vlastně nic nevíš, mi prostě příjde…neempatické :lol:

Jenže i tak může člověk mít k dané problematice určitý postoj. To ale neznamená, že by byl nepřející, zlý a nepřál někomu děti. Jen prostě vidí i tu odvrácenou stranu mince - právě třeba redukci plodů, likvidaci přebytečných embryí atd. Už jsem to tady psala, nechci to pořád opakovat.
V Číně nebo Indii je zase hlavní metou ve smyslu reprodukce počít a porodit chlapce, ženské plody se potrácejí, novorozená děvčátka pohazují. V honbě za potomkem mužského pohlaví tam probíhá takováto selekce a vůbec bych se nedivila, kdyby v případě umělého oplodnění ženské zárodky automaticky likvidovali. To je zase jejich morálka, jejich volba…Nejsem Číňanka a přesto si vyhrazuji právo toto počínání odsoudit. byt´oni by mi předložili své správné důvody pro takováto rozhodnutí.
Možná trochu mimo téma.

Dost hodně mimo téma.. :wink:

Nicméně souhlasím, že to tu má být diskuze a meli by se vsichni vyvarovat osobních napadání.. Můj názor je že bych se s Ivusou na věci neschodla, tedy je opačný, nicméně nepresvedcuje aby se na IVF nechodilo.. Ivusko to co je pro ty co podstupujici IVF boleste je asi to ze mluvis o tom ze se embria zabíjejí a tím dělás z tech holek opravdu vražedkyne.. Jo a k tomu jak si mluvila o te preimplementacni diagnostice tak se vyrazuji pouze embria z nemocných, to znamená stejně by s dělohy odešli samovolně, jediný výsledek tudíž je ze se jeho nezavedením zabrání potratu… :nevim:

Příspěvek upraven 24.08.11 v 15:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
aleachimka píše:
Ono není postižení jako postižení, ale běž se někdy podívat do ústavů, kam nakonec ty matky spasitelky, co chtějí dát šanci, odloží své dítě. Byla jsem tam za mamkou asi 2× a mám z toho šílené trauma do teď. Mnoho kojenců je ve vegetativním stavu pod silnými opiáty, aby netrpěly. Pamatuji si, když tam maka začala pracovat, tak chodila domů ubrečená, že každou chvilku nějaké dítě zemřelo. Vím, že jsem použila silné slovo, ale nechtěla bych své dítě v takovém stavu.
(konec citace)

Jasně, chápu. To je asi dost těžký, i když si teda myslim, že zrovna tyhle děti se narodily matkám, který zrovna nevěděly o nějakých nemocech, ale to je jenom spekulace. Já jsem spíš měla na mysli, když mi třeba zjistí nějaké procento nějakého postižení a žena to hned dá pryč, protože nechce vadný dítě. Ale to už jsem někde jinde, no nic já si jdu po svých :mavam:

Příspěvek upraven 24.08.11 v 15:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
24.8.11 15:57
ivuska.h píše:
dvojmatka píše:
ivuska.h píše:
dvojmatka píše:
Anielkha píše:
kaaaca-h píše:
peggy.sl píše:
Anielkha píše:
aleachimka píše:
takze nic co jsem si neprozila, nesmim tady na emiminu komentovat? takze kdyz jsem nebyla neverna, nesmim se vyjadrovat v diskuzich k manzelske nevere? to by se melo zavest do pravidel, ne? :roll:
možná zas blbě čtu, ale nevidím v tom příspěvku, že to nesměla komentovat…jen že by trocha empatie nezaškodila..... 8-o
Cituji: „není moc vhodné, aby tyhle svoje názory psaly“. Ty fakt moc pozorně nečteš :lol:
není moc vhodně mi nezní stejně jako nesmět…??? a to není o čtení??
To už je slovíčkaření… Zakázat mi to nikdo stejně nemůže (krom admina) a tudíž napsat „nesmět“ je stejně blbost.

slovíčkaření to je, ale v tom příspěvku nešlo o to nesmět říct názor, ale o tu empatii…ale možná to fakt blbě chápu a už nechápu vůbec nic… :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
24.8.11 15:58
ppalea píše:
eva valoi píše:
kaaaca-h píše:
peggy.sl píše:
Anielkha píše:
aleachimka píše:

Jenže i tak může člověk mít k dané problematice určitý postoj. To ale neznamená, že by byl nepřející, zlý a nepřál někomu děti. Jen prostě vidí i tu odvrácenou stranu mince - právě třeba redukci plodů, likvidaci přebytečných embryí atd. Už jsem to tady psala, nechci to pořád opakovat.
V Číně nebo Indii je zase hlavní metou ve smyslu reprodukce počít a porodit chlapce, ženské plody se potrácejí, novorozená děvčátka pohazují. V honbě za potomkem mužského pohlaví tam probíhá takováto selekce a vůbec bych se nedivila, kdyby v případě umělého oplodnění ženské zárodky automaticky likvidovali. To je zase jejich morálka, jejich volba…Nejsem Číňanka a přesto si vyhrazuji právo toto počínání odsoudit. byt´oni by mi předložili své správné důvody pro takováto rozhodnutí.
Možná trochu mimo téma.

Nicméně souhlasím, že to tu má být diskuze a meli by se vsichni vyvarovat osobních napadání.. Můj názor je že bych se s Ivusou na věci neschodla, tedy je opačný, nicméně nepresvedcuje aby se na IVF nechodilo.. Ivusko to co je pro ty co podstupujici IVF boleste je asi to ze mluvis o tom ze se embria zabíjejí a tím dělás z tech holek opravdu vražedkyne.. Jo a k tomu jak si mluvila o te preimplementacni diagnostice tak se vyrazuji pouze embria z nemocných, to znamená stejně by s dělohy odešli samovolně, jediný výsledek tudíž je ze se jeho nezavedením zabrání potratu… :nevim:

:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
24.8.11 16:00

Už jsem tady psala x-krát a opakuju to naposled, že diskuze byla původně o redukci plodů. Jestli se jedná o redukci po přirozeném otěhotnění nebo po umělém otěhotnění je celkem jedno. Nechápu, že si někdo záměrně nechá zavést dvě embrya a když se nedopatřením obě uchytí, tak to jedno nechá usmrtit atd. A nemá význam řešit, jestli se to stává často nebo jenom občas, prostě ten problém existuje a já k němu zaujala negativní stanovisko, což je ale asi tak všechno, co s tím můžu dělat, že? Takže se přestaňte rozčilovat a pokud máte potřebu, tak redukujte. Na mně to přeci nezáleží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
24.8.11 16:03
ivuska.h píše:
Tak o těch předsudcích jsem tu nenapsala ani slovo… Vadí mi na IVF prostě ten problém, co s nadbytečnými embryi. Jasně, ne každému nějaká vůbec zbydou atd., ale prostě se to této metody týká a nemůžu před tím jen tak zavřít oči.

A já mluvila ohledně těch předsudků k tobě? Že se toho chytáš… :huban:

Jistě, nadbytečná embrya jsou etický problém samozřejmě, proto píšu, že i toto se dá řešit minimální stimulací. Třeba by to byla možnost pro tvé přátele. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
24.8.11 16:05
eva valoi píše:
Už jsem tady psala x-krát a opakuju to naposled, že diskuze byla původně o redukci plodů. Jestli se jedná o redukci po přirozeném otěhotnění nebo po umělém otěhotnění je celkem jedno. Nechápu, že si někdo záměrně nechá zavést dvě embrya a když se nedopatřením obě uchytí, tak to jedno nechá usmrtit atd. A nemá význam řešit, jestli se to stává často nebo jenom občas, prostě ten problém existuje a já k němu zaujala negativní stanovisko, což je ale asi tak všechno, co s tím můžu dělat, že? Takže se přestaňte rozčilovat a pokud máte potřebu, tak redukujte. Na mně to přeci nezáleží.

Pokud by bylo přirozeně počato více dětí, nechala bych si je. Pokud bych šla na IVF a nechala si vědomě zavést dva zárodky, tak v případě, že by se obě uchytily nechala bych si je též.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
24.8.11 16:06

Navíc můžou si nechat oplodnit třeba jen jeden jediný oocyt, i když by se jich odsálo víc a tomu jedinému dát šanci. :palec:

Prostě mi přijde, že v tomto Ivusko, konkrétně te´d už opravdu ty, máš mezery ve znalostech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
24.8.11 16:07
ppalea píše:
eva valoi píše:
kaaaca-h píše:
peggy.sl píše:
Anielkha píše:
aleachimka píše:

Možná trochu mimo téma.

Můj úplně první příspěvek v tomto tématu se týkal diskuze, kdy měla žena zmražená embrya (z vajíček dárkyně a spermatu exmanžela) a exmanžel požadoval jejich likvidaci. Nikomu tam nepřišlo moc divné, že se ty embrya prostě vyhodí. Psalo se tam, že když se nezaplatí poplatek za uskladnění, tak je taky zničí „bez varování“. To je to, co mi přišlo hrozné a proto jsem se vůbec do této diskuze zapojila.

Jinak žena, co byla na IVF a ví, že žádné embryo „nevyhodila“, se přece nemusí zabývat žádným rozporem, který já vidím, když se jí to netýká.

Preimplantační diagnostika – dělá se i dnes např. na závažné dědičné poruchy, které ale nevedou k samovolnému potratu. Je jen otázka času a stavu společnosti, kdy to dospěje dál k volbě pohlaví a dalších vlastností dítěte. V tom osobně spatřuju celkem velké riziko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
24.8.11 16:09
suvik píše:
ivuska.h píše:
Tak o těch předsudcích jsem tu nenapsala ani slovo… Vadí mi na IVF prostě ten problém, co s nadbytečnými embryi. Jasně, ne každému nějaká vůbec zbydou atd., ale prostě se to této metody týká a nemůžu před tím jen tak zavřít oči.

A já mluvila ohledně těch předsudků k tobě? Že se toho chytáš… :huban:

Jistě, nadbytečná embrya jsou etický problém samozřejmě, proto píšu, že i toto se dá řešit minimální stimulací. Třeba by to byla možnost pro tvé přátele. :nevim:

Možná ne, ale připadám si tu jak hlavní zloduch, takže jsem kritiku vzala na sebe…

Předpokládám, že o minimální stimulaci vědí a stejně do toho nešli, až tak dalece jsem to s nimi neprobírala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68965
24.8.11 16:10

Evo, pokud si žena nechá zavést dvě embrya, tak počítá i s onou 10% šancí na dvojčata a ROZHODNĚ neuvažuje o tom, že kdyby se obě chytila, tak je prostě zredukuje. Zeptej se V LIBOVOLNÉ emiminové diskuzi o IVF, zda ty, co šly do dvou embryí, o redukci uvažují. Dnes se i sami doktoři kloní k jednomu. Až na naprosté výjimky jsou tohle (redukce 2 na 1 bez zdravotní indikace) výhradně případy žen, které dvojčata počaly přirozeně a nechce se jim do nic.
Tebou v úvodu uvedený příklad nebylo nějaké zabití z rozmaru, byla to volba ženy, zda mít jedno dítě zdravé nebo dvě s největší pravděpodobností mrtvé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová