Redukce plodů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9622
24.8.11 14:55
ivuska.h píše:
suvik píše:
ivuska.h píše:
Jak může vůbec někdo říct, že jediný smysl jeho života a jediné, po čem touží, je dítě.
Příspěvek upraven 23.08.11 v 23:55
8-o …já myslím, že to je snad ten největší smysl života…asi ne jediný, ale zato velmi přirozený a velmi silný, tudíž mě hodně udivuje, že se tomu divíš. :nevim:
Pudově samozřejmě ano, ale rozumově už si tím tak jistá nejsem… Nevím, pro mě prostě nebyly děti před otěhotněním nějaká vysněná meta a ani teď to neberu jako nějaký svůj životní úspěch, že jsem porodila… Samozřejmě, že je to velmi důležité a je to poslání na kus života, ale kdyby to byl jediný smysl života, tak bych asi mohla okamžikem odchodu dětí z domu umřít nebo tak něco, protože dílo by už bylo dokonáno. Prostě v životě mám spoustu jiných důležitých věcí, jako třeba partnerství s manželem, duchovní rozvoj, práci (ve smyslu kariéru)…

Důležitých…Ale důležitějších???
Nehledě na to, že odchodem dětí z domu tvoje práce matky jaksi nekončí, ne snad?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
24.8.11 14:56
faj píše:
Prostě v životě mám spoustu jiných důležitých věcí, jako třeba partnerství s manželem, duchovní rozvoj, práci (ve smyslu kariéru)…
Ale to tady psát nemusíš, to je všem u tebe jasné :wink:

To moc nevím, jak si vykládat… Jak u mě jasné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
24.8.11 14:56
ivuska.h píše:
kaaaca-h píše:
ivuska.h píše:
kaaaca-h píše:
ivuska.h píše:
kaaaca-h píše:
peggy.sl píše:
dvojmatka píše:
no a právě jsem si přečetla deníček…„už asi končím“ doufám, že pisatelka deníčku toto nečetla…i když třeba by jí rady Ivushky pomohly se líp vyrvonat s tím, že to nejde a děti nebudou… :zed: :cry: :cry: ksakru…vůči takovým lidem jsou tyhle názory prostě nefér!!
Nefér v čem?
Když budeš mít nějaký jiný jakýkoliv problém, třeba rakovinu - přestaneš kvůli tomu koukat na televizi, nebo číst noviny abys to náhodou někde neviděla nebo nečetla?
Holt media včetně internetu jsou sdělovací prostředky se vším co k tomu patří a je na každém, kam až to nechá zajít.
No peggy, to je ale něco jinýho…Kdybych měla rakovinu a v televizi a v novinách by se psalo, že lidi, co onemocní rakovinou, si za to můžou sami, že je to jejich problém a že se s tím teda mají naučit „žít“ a nefňukat, tak bych asi noviny přestala číst a na televizi přestala koukat…Těm neplodným určitě nevadí, když čtou o jiných neplodných, ne :nevim:
To sis ale domyslela, to tu nikdo nepsal, aspoň teda já ne.
Promiň, já sem si dovolila trochu fabulovat :roll: skutečně tu nikdo nepsal, že nemocní rakovinou nemají fňukat…To už by asi bylo i na eMimino trochu moc 8-o
Myslela jsem samozřejmě to, že si za neplodnost můžou sami atd.
Ivushko, já nepsala ani, že si tu někdo říká, že si za neplodnost může sám…To byla metafora, kapišto?
Děkuji za vysvětlení, to jsem skutečně na první čtení nepochopila.

Není zač :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
24.8.11 14:58
kaaaca-h píše:
ivuska.h píše:
suvik píše:
ivuska.h píše:
Jak může vůbec někdo říct, že jediný smysl jeho života a jediné, po čem touží, je dítě.
8-o …já myslím, že to je snad ten největší smysl života…asi ne jediný, ale zato velmi přirozený a velmi silný, tudíž mě hodně udivuje, že se tomu divíš. :nevim:
Pudově samozřejmě ano, ale rozumově už si tím tak jistá nejsem… Nevím, pro mě prostě nebyly děti před otěhotněním nějaká vysněná meta a ani teď to neberu jako nějaký svůj životní úspěch, že jsem porodila… Samozřejmě, že je to velmi důležité a je to poslání na kus života, ale kdyby to byl jediný smysl života, tak bych asi mohla okamžikem odchodu dětí z domu umřít nebo tak něco, protože dílo by už bylo dokonáno. Prostě v životě mám spoustu jiných důležitých věcí, jako třeba partnerství s manželem, duchovní rozvoj, práci (ve smyslu kariéru)…
Nehledě na to, že odchodem dětí z domu tvoje práce matky jaksi nekončí, ne snad?

Ne důležitějších, asi tak stejně důležitých, hlavně teda v případě partnerství a duchovního rozvoje…

Odchodem dětí práce matky sice nekončí, ale velmi se redukuje, těžko mi každodenní život naplní to, že své děti uvidím třeba jednou týdně (když budu mít štěstí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
faj
396
ivuska.h píše:
faj píše:
Prostě v životě mám spoustu jiných důležitých věcí, jako třeba partnerství s manželem, duchovní rozvoj, práci (ve smyslu kariéru)…

No všem musí být z diskuze jasné, že tě zajímá duchovno :mrgreen: tedy to tvoje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

To je zas diskuse :zed: super matka a plodná žena nám neplodným tu bude kázat co je pro nás nej .Ještě štěstí že ona o tom nerozhoduje a max o tom muže psát tady ty své cinty celý den místo aby se věnovala dětem když už je má .
Já do ivf jdu a je mě jedno co si kdo myslí je to moje věc moje tělo moje vajíčka .

• Citovat
  • Upravit
20557
24.8.11 14:59
dvojmatka píše:
ono fakt hodně lidí si klepe na čelo, když vidí někoho s více jak 2 dětma…jako nechápu proč?? jestli vím, že mám šanci je uživit a vychovat…tak je to snad moje věc!!jo a reakce na dvojčata…na to jsem byla alergická a jsem stále…jak mě litujou, jak to bude strašný, jak by se zbláznili a že by to nechtěli…a já bych neměnila…je to nádhera! :nevim:
Žádná alergie… Když mi někdo řekne …Jééééžíš dvojčata no to bych nechtěla ani náhodou…Tak já říkám…Já bych to vaše ublíkaný dítě taky nechtěla…
Hnusný ale pravdivý… :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
24.8.11 14:59
eva valoi píše:
Lidé si dnes myslí a ono to tak často i je, že mohou mít vše, co si zamanou. Nejdřív studium, cestování, kariéra, bydlení, auto, pes…pak dítě. Když to nejde, tak nám k němu pomohou lékaři. Když se neplánovaně uchytí dvě, tak je zredukujeme, když bude dítě postižené, tak ho usmrtíme a zkusíme to znovu. Každý má přeci právo na štěstí.Možná že jednou přijdeme do takového střediska jako do krámu a řekneme, že bychom chtěli modrookého chlapečka s hnědými vlásky, sportovně založeného a nadaného pro exaktní vědy. A oni nám ho tam za nějakou tu korunu vypěstují.
O méně inteligentní děti s lehkou mozkovou dysfunkcí zájem nebude - raději si necháme vyrůst jedno kvalitní, než tři dyslektiky…Na tři inteligenty máme málo našetřeno.

To jsou přesně ty předsudky a to je přesně to moralizování těch, které si neplodností neprošly, které mám na mysli.

Kde to bereš, že si lidé trpící neplodností myslí, že musí mít všechno, co se jim namane, že si nejdřív cestují, dělají kariéru, rozmazlenecky nakupují hračičky pro potěšení a pak si z rozmaru vzpomenou ještě co jim chybí, jo to dítě a když to nejde, no honem honem k doktorovi, ten to přece vyřeší. :evil: :evil: :evil:

Co do toho mícháš výběr dítěte? Copak se lidé v CARech léči z rozmaru, protože chtějí ty vytoužené modrooké bloňďáčky a nejchytřejší dítka na světě? Copak proto CARy vznikly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
24.8.11 15:00
faj píše:
ivuska.h píše:
faj píše:
No všem musí být z diskuze jasné, že tě zajímá duchovno :mrgreen: tedy to tvoje

Ale jo, to celkem zajímá, ale ne ve smyslu jak to chápou věřící, to já nejsem. A moje duchovno? No ano, do cizích hlav opravdu nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
24.8.11 15:01
Anonymní píše:
To je zas diskuse :zed: super matka a plodná žena nám neplodným tu bude kázat co je pro nás nej .Ještě štěstí že ona o tom nerozhoduje a max o tom muže psát tady ty své cinty celý den místo aby se věnovala dětem když už je má .
Já do ivf jdu a je mě jedno co si kdo myslí je to moje věc moje tělo moje vajíčka .

Aha, super, zanedbávám děti, protože mám čas sedět u počítače, oblíbený diskuzní argument :lol:

A nikomu nic nekážu, čti líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
24.8.11 15:01
peggy.sl píše:
dvojmatka píše:
ono fakt hodně lidí si klepe na čelo, když vidí někoho s více jak 2 dětma…jako nechápu proč?? jestli vím, že mám šanci je uživit a vychovat…tak je to snad moje věc!!jo a reakce na dvojčata…na to jsem byla alergická a jsem stále…jak mě litujou, jak to bude strašný, jak by se zbláznili a že by to nechtěli…a já bych neměnila…je to nádhera! :nevim:
Žádná alergie… Když mi někdo řekne …Jééééžíš dvojčata no to bych nechtěla ani náhodou…Tak já říkám…Já bych to vaše ublíkaný dítě taky nechtěla…
Hnusný ale pravdivý… :mrgreen: :mrgreen:

To je teda drsný, na to bych asi neměla nervy :lol: Ale dobrá reakce, někdy to zkusím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
24.8.11 15:03
faj píše:
peggy.sl píše:
On vůbec český národ je hodně empatický… :mrgreen:
Já když jsem čekala dvojčata, tak mi jedna jediná kamarádka fandila a držela mi palce. Všichni ostatní mi bez skrupulí říkali, že jsem opravdu blázen, magor, cvok, nezodpovědný rodič, oni by to určitě nechtěli, nezvládli, nedonosily, zbláznili by se…Téměř nikdo nepochopil, že když mám dvě děti proč proboha budu mít další dvě?? Proč nejdu na potrat…Když jsem řekla, že se mi potraty příčí, tak jsem opět byla blázen, srab, fanatik a asi pobožná… :mrgreen: :mrgreen:Co je sakra do toho kolik kdo má dětí… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Peggy, je mi líto, že máš ve svém okolí tak málo opravdových kamarádů :roll: , od skutečného přítele, čekám empatii. Na druhou stranu, jsem byla ohromně překvapena, že až na mou tchyni :pocitac: , byla reakce na čtvrté miminko naprosto pozitivní a skvělá :kytka:

Já jsem si to nebrala osobně. To je daň za vesnický život, ty komentáře nebyly jen od kamarádů, ale i od úplně cizích lidí. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
manžel od Belči
24.8.11 15:04
ivuska.h píše:
suvik píše:
ivuska.h píše:

No jo, je to presne tak, jak jsem ocekaval. Podle meho nazoru jsou to jen s odpustenim kecy nekoho, kdo tu v podstate poucuje ostatni o necem, o cem nema ani tucha. Je to asi jako jako kdybych ja tu nekomu vyvetloval, ze sice ma astma, ale v podstate se nic nedeje, ze se jen vzda mnohych aktivit a radosti zivota, od kterych ho limituje dusnost. Alias ja astma nemam, a nijak jsem o to neusiloval ho nemit,takze to neni moje zasluha, ze ho nemam ale myslim, ze kdybych ho mel, tak to resit nebudu, protoze na svete je preci spousta veci, ktere se s asmatem daji delat a zvladnout. Takze ty s astmatem, bud v pohode, neres to, tak budes furt dusnej a nikam se nepodivas, ale muzes spoustu jinych veci, treba koukat na TV nebo lustit sudoku… :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
9622
24.8.11 15:06
ivuska.h píše:
kaaaca-h píše:
ivuska.h píše:
suvik píše:
ivuska.h píše:
Nehledě na to, že odchodem dětí z domu tvoje práce matky jaksi nekončí, ne snad?

Ne důležitějších, asi tak stejně důležitých, hlavně teda v případě partnerství a duchovního rozvoje…

Odchodem dětí práce matky sice nekončí, ale velmi se redukuje, těžko mi každodenní život naplní to, že své děti uvidím třeba jednou týdně (když budu mít štěstí).

No mně nenaplňuje každodenní život ani to, že dceru vidím 24hodin denně…Tady nikdo nemluvil o naplnění každodenního života, ale o smyslu života, což je teda dost podstatnej rozdíl, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aleachimka
24.8.11 15:06

holky, nemyslíte, že jste přešly do čistě do osobních útoků? Já sice s ivuškou nesouhlasí, pokud jde o její názor na ivf a věci s tím spojené, ale musím se jí zastat, narozdíl od vás tu nikoho neuráží a sarkasticky nekomentuje příspěvky ostatních.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová