Redukce plodů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8651
24.8.11 14:29
dvojmatka píše:
peggy.sl píše:
dvojmatka píše:
no a právě jsem si přečetla deníček…„už asi končím“ doufám, že pisatelka deníčku toto nečetla…i když třeba by jí rady Ivushky pomohly se líp vyrvonat s tím, že to nejde a děti nebudou… :zed: :cry: :cry: ksakru…vůči takovým lidem jsou tyhle názory prostě nefér!!
Nefér v čem?
Když budeš mít nějaký jiný jakýkoliv problém, třeba rakovinu - přestaneš kvůli tomu koukat na televizi, nebo číst noviny abys to náhodou někde neviděla nebo nečetla?
Holt media včetně internetu jsou sdělovací prostředky se vším co k tomu patří a je na každém, kam až to nechá zajít.
nefér není to, že si to může přečíst…nefér jsou názory, že se dá žít bez dětí (řečeno někým, kdo má dětí jak smetí bez práce) a IVF je proti morálním zásadám a tak…

Proti mým zásadám. Proč pořád opakuješ ten svůj desinterpretovaný výklad, který už jsem ti navíc opakovaně vyvracela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
24.8.11 14:30
kaaaca-h píše:
peggy.sl píše:
dvojmatka píše:
no a právě jsem si přečetla deníček…„už asi končím“ doufám, že pisatelka deníčku toto nečetla…i když třeba by jí rady Ivushky pomohly se líp vyrvonat s tím, že to nejde a děti nebudou… :zed: :cry: :cry: ksakru…vůči takovým lidem jsou tyhle názory prostě nefér!!
Nefér v čem?
Když budeš mít nějaký jiný jakýkoliv problém, třeba rakovinu - přestaneš kvůli tomu koukat na televizi, nebo číst noviny abys to náhodou někde neviděla nebo nečetla?
Holt media včetně internetu jsou sdělovací prostředky se vším co k tomu patří a je na každém, kam až to nechá zajít.
No peggy, to je ale něco jinýho…Kdybych měla rakovinu a v televizi a v novinách by se psalo, že lidi, co onemocní rakovinou, si za to můžou sami, že je to jejich problém a že se s tím teda mají naučit „žít“ a nefňukat, tak bych asi noviny přestala číst a na televizi přestala koukat…Těm neplodným určitě nevadí, když čtou o jiných neplodných, ne :nevim:

To sis ale domyslela, to tu nikdo nepsal, aspoň teda já ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
24.8.11 14:31
kaaaca-h píše:
ivuska.h píše:
kaaaca-h píše:
ivuska.h píše:
kaaaca-h píše:
ivuska.h píše:
kaaaca-h píše:
ivuska.h píše:
dvojmatka píše:
Davdan píše:
dvojmatka píše: …furt jsou ty vražedkyně ty IVFkačky 8-o

Ale to nikdo neřekl, nebo jo? :think:

Chtělo by to sem víc chlapů, jsme jak slepice v kurníku. Každá si kdáká to svoje a neposlouchá tu druhou. :lol: Kohouty na nás.

no já tu furt čtu, že iVF je špatrný jen kvůli tomuhle? že se vraždí ty embrya…že se vylejvaj do odpadu a nebo se zavádějí dvě, aby aspoň jedno a nebo se redukujou…a furt se to točí kolem toho, že IVF a že s tím to souvisí…??? 8-o

tak možná mě příliš postihla mateřská s těhotenskou demencí a už mi požraly moc mozkovejch buněk…uffff :zed: :oops:

Tak já to zkusím ještě znova… Proč je pro mě IVF kontroverzní. Vyrobí se hodně embryí, z nichž některá zaniknou už sama od sebe, některá se zahodí úmyslně (preimplantační diagnostika, někdo nechce mrazit na příště, nechce si dál nechat dříve zmražená atd.) a některá se „vrátí“ do dělohy. Problém je u mě v té chvíli, kdy se ty embrya úmyslně likvidují, ať už ve stádiu „na misce“ nebo po implantaci při vícečetném těhotenství (redukce). Ještě mnohem víc se to komplikuje při IVF s dárcem. Tož tak ve stručnosti můj pohled.

Potom je tu jiný pohled z úplně jiné roviny – proč vlastně páry tak touží po dětech (jasně, biologické puzení je jedna věc, ale to by pak odporovalo IVF s dárci), proč je to v dnešní společnosti tak strašně zásadní věc (dřív bylo taky dost neplodných), proč si lidi myslí, že mít dítě je právo (a pokud možno zdravé – viz preimplantační diagnostika, potraty postižených dětí atd.) a ne jen možnost, proč tu je vlastně celý ten kult dítěte (všechno pro něj šíleně vymazlit, od prvního pokojíčku až po tisíc kroužků při školní docházce atd.). Jak může vůbec někdo říct, že jediný smysl jeho života a jediné, po čem touží, je dítě.

Nevím, je to prostě hodně komplexní téma a hodně osobní, kdekdo se může cítit ukřivděn opačným názorem. Čili typické téma nevhodné pro internetovou diskuzi :lol:

Jak může někdo říct, že smyslem jeho života je dítě? Snadno…Tak jako může někdo říct, že by nešel na umělé oplodnění :nevim: Pro mě je dcera smyslem života a mít děti a rodinu pro mě bylo smyslem života už asi od patnácti let…Mám prázdný život :roll:
Když myslíš :nevim: :lol: Ne, vážně, mě je jedno, jaké má kdo životní cíle a priority.
Tak když je ti to jedno, proč jsi tu už asi destkrát položila otázku, nebo jsi jen tak pronesla, že nechápeš, není ti jasné, příjde ti divné atd., že někdo má jako jediný životní cíl a smysl života mít dítě :-O Když je ti to teda tak moc jedno, proč to tu tak moc řešíš :-O
Říká se tomu diskuze :lol: No nic, já tu fakt končím, nějak se míjíme, i když jsem se snažila tu x krát vysvětlit, jak jsem to myslela. Mé smysly života se dožadují oběda…
Jo no, a proč si myslíš, že automaticky je ten tvůj názor nějak hoden diskuze, že je nutné, aby tu visel na internetu? 8-O O čem chceš v tomto případě diskutovat? Já si myslím spoustu věcí, ale nějak mě nenapadlo každou zboudilou myšlenku vystavovat na diskuzních fórech :think: Navíc takhle kontroverzní myšlenky (IVF, potrat), který spoustě lidem můžou ublížit (i když, jak tu stále dokola omíláš, je to jen tvůj názor a nikoho nedejbože neodsuzuješ)…
Právě o těch kontroverzních věcech by se mělo diskutovat nejvíc, resp. taková diskuze je nejvíc přínosná. Diskutovat o tom, jestli mám raději rohlík se sýrem nebo se šunkou, nemá moc smysl. Pokud se cítíš diskuzí ublížená, tak ji příště nečti. Zakladatelka holt dala „rizikové“ téma a v tom duchu se to samozřejmě nese, cos čekala?
Ne, vůbec se necítím ublížená, mě se to totiž (zatím :?: ) netýká…Já sem spíš udivená než ublížená :D Nejde mi to do hlavy, ten nedostatek empatie tady

Jaký nedostatek empatie? Když vím, že jsem citlivá na téma potratů a IVF, tak do diskuze o nich nelezu, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
24.8.11 14:32

Ivushko, já nevím, teď asi napíšeš, že určitě ne…Ale třeba například, kdybych já napsala, že mít tři děti je proti mým morálním zásadám, tebe by to ani trochu nenaštvalo? Ani malinko by ses necítila dotčená?
Jinak mít tři děti není proti mým morálním zásadám, jo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
24.8.11 14:32
kaaaca-h píše:
ivuska.h píše:
dvojmatka píše:
Gina108 píše:
kaaaca-h píše:
Davdan píše:
kaaaca-h píše:
Navíc takhle kontroverzní myšlenky (IVF, potrat), který spoustě lidem můžou ublížit (i když, jak tu stále dokola omíláš, je to jen tvůj názor a nikoho nedejbože neodsuzuješ)…
Tak já myslim, že se nemusíme bavit jen o věcných tématech, ale můžeme zabloudit i na kontroverznější témata, ne? Přeci inteligentní lidi se mohou bavit i o všem, i o IVF, ne? :think:
No to určitě můžou, já se třeba o filozofických otázkách, o takovýchhle kontroverzních tématech bavím s kamarádkama u kafe (nebo spíš u vína :) ) Ale tady to čte spousta ženských, který třeba na potrat šly, redukci podstoupily a určitě přitom nevýskaly radostí…A vy tu teď napíšete takový silácký řeči, jak VY BYSTE NIKDY… :roll: Určitě se jim to nečte snadno…Kontroverzní témata jsou i jiného druhu a nemají moc nikoho zraňovat, pojďme se bavit o nich :) :mavam:
Kontroverzní témata vždycky někoho pobuřují nebo zraňují, od toho jsou kontroverzní :wink: a nevidím důvod, proč by se tu v rámci zdejších pravidel nemohly probírat. Šak se nemusíme pořád bavit jen o hovnech. :mrgreen: Koho to zraňuje, číst nemusí.
musím říct, že číst to v době, kdy jsem se snažila a byla bezdětná…hodně by měto zranilo…protože ta bolest je tak velká, že když jí porovnám s bolestí zánětu okostice, žaludečního záchvatu či snad porodem…tak to je všechno ho.no bolest oproti tý z prázdný náruče… :oops:
A proč by tě prosímtě zranilo, když někdo jiný napíše, že on by na redukci nebo IVF nešel?
A proč by ji to prosím tě nezranilo 8-o Oni sou nějaký tabulky na to, co má nárok nás zranit a co nikoliv 8-o

Nejsou, ale opravdu nechápu, jak se jí dotýká to, že někdo jiný má na věc jiný názor. Vždyť z toho pro ni nic nevyplývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
24.8.11 14:33
ivuska.h píše:
dvojmatka píše:
Gina108 píše:
kaaaca-h píše:
Davdan píše:
kaaaca-h píše:
Navíc takhle kontroverzní myšlenky (IVF, potrat), který spoustě lidem můžou ublížit (i když, jak tu stále dokola omíláš, je to jen tvůj názor a nikoho nedejbože neodsuzuješ)…
Tak já myslim, že se nemusíme bavit jen o věcných tématech, ale můžeme zabloudit i na kontroverznější témata, ne? Přeci inteligentní lidi se mohou bavit i o všem, i o IVF, ne? :think:
No to určitě můžou, já se třeba o filozofických otázkách, o takovýchhle kontroverzních tématech bavím s kamarádkama u kafe (nebo spíš u vína :) ) Ale tady to čte spousta ženských, který třeba na potrat šly, redukci podstoupily a určitě přitom nevýskaly radostí…A vy tu teď napíšete takový silácký řeči, jak VY BYSTE NIKDY… :roll: Určitě se jim to nečte snadno…Kontroverzní témata jsou i jiného druhu a nemají moc nikoho zraňovat, pojďme se bavit o nich :) :mavam:
Kontroverzní témata vždycky někoho pobuřují nebo zraňují, od toho jsou kontroverzní :wink: a nevidím důvod, proč by se tu v rámci zdejších pravidel nemohly probírat. Šak se nemusíme pořád bavit jen o hovnech. :mrgreen: Koho to zraňuje, číst nemusí.
musím říct, že číst to v době, kdy jsem se snažila a byla bezdětná…hodně by měto zranilo…protože ta bolest je tak velká, že když jí porovnám s bolestí zánětu okostice, žaludečního záchvatu či snad porodem…tak to je všechno ho.no bolest oproti tý z prázdný náruče… :oops:
A proč by tě prosímtě zranilo, když někdo jiný napíše, že on by na redukci nebo IVF nešel?

děkuj bohu za to, žes k dětem přišla tak lehce!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
24.8.11 14:34
ivuska.h píše:
kaaaca-h píše:
peggy.sl píše:
dvojmatka píše:
Nefér v čem?
No peggy, to je ale něco jinýho…Kdybych měla rakovinu a v televizi a v novinách by se psalo, že lidi, co onemocní rakovinou, si za to můžou sami, že je to jejich problém a že se s tím teda mají naučit „žít“ a nefňukat, tak bych asi noviny přestala číst a na televizi přestala koukat…Těm neplodným určitě nevadí, když čtou o jiných neplodných, ne :nevim:
To sis ale domyslela, to tu nikdo nepsal, aspoň teda já ne.

Promiň, já sem si dovolila trochu fabulovat :roll: skutečně tu nikdo nepsal, že nemocní rakovinou nemají fňukat…To už by asi bylo i na eMimino trochu moc 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
24.8.11 14:36
ivuska.h píše:
kaaaca-h píše:
ivuska.h píše:
kaaaca-h píše:
ivuska.h píše:
kaaaca-h píše:
ivuska.h píše:
kaaaca-h píše:
ivuska.h píše:
dvojmatka píše:
Davdan píše:
dvojmatka píše: …furt jsou ty vražedkyně ty IVFkačky 8-o

Ale to nikdo neřekl, nebo jo? :think:

Chtělo by to sem víc chlapů, jsme jak slepice v kurníku. Každá si kdáká to svoje a neposlouchá tu druhou. :lol: Kohouty na nás.

no já tu furt čtu, že iVF je špatrný jen kvůli tomuhle? že se vraždí ty embrya…že se vylejvaj do odpadu a nebo se zavádějí dvě, aby aspoň jedno a nebo se redukujou…a furt se to točí kolem toho, že IVF a že s tím to souvisí…??? 8-o

tak možná mě příliš postihla mateřská s těhotenskou demencí a už mi požraly moc mozkovejch buněk…uffff :zed: :oops:

Tak já to zkusím ještě znova… Proč je pro mě IVF kontroverzní. Vyrobí se hodně embryí, z nichž některá zaniknou už sama od sebe, některá se zahodí úmyslně (preimplantační diagnostika, někdo nechce mrazit na příště, nechce si dál nechat dříve zmražená atd.) a některá se „vrátí“ do dělohy. Problém je u mě v té chvíli, kdy se ty embrya úmyslně likvidují, ať už ve stádiu „na misce“ nebo po implantaci při vícečetném těhotenství (redukce). Ještě mnohem víc se to komplikuje při IVF s dárcem. Tož tak ve stručnosti můj pohled.

Potom je tu jiný pohled z úplně jiné roviny – proč vlastně páry tak touží po dětech (jasně, biologické puzení je jedna věc, ale to by pak odporovalo IVF s dárci), proč je to v dnešní společnosti tak strašně zásadní věc (dřív bylo taky dost neplodných), proč si lidi myslí, že mít dítě je právo (a pokud možno zdravé – viz preimplantační diagnostika, potraty postižených dětí atd.) a ne jen možnost, proč tu je vlastně celý ten kult dítěte (všechno pro něj šíleně vymazlit, od prvního pokojíčku až po tisíc kroužků při školní docházce atd.). Jak může vůbec někdo říct, že jediný smysl jeho života a jediné, po čem touží, je dítě.

Nevím, je to prostě hodně komplexní téma a hodně osobní, kdekdo se může cítit ukřivděn opačným názorem. Čili typické téma nevhodné pro internetovou diskuzi :lol:

Jak může někdo říct, že smyslem jeho života je dítě? Snadno…Tak jako může někdo říct, že by nešel na umělé oplodnění :nevim: Pro mě je dcera smyslem života a mít děti a rodinu pro mě bylo smyslem života už asi od patnácti let…Mám prázdný život :roll:
Když myslíš :nevim: :lol: Ne, vážně, mě je jedno, jaké má kdo životní cíle a priority.
Tak když je ti to jedno, proč jsi tu už asi destkrát položila otázku, nebo jsi jen tak pronesla, že nechápeš, není ti jasné, příjde ti divné atd., že někdo má jako jediný životní cíl a smysl života mít dítě :-O Když je ti to teda tak moc jedno, proč to tu tak moc řešíš :-O
Říká se tomu diskuze :lol: No nic, já tu fakt končím, nějak se míjíme, i když jsem se snažila tu x krát vysvětlit, jak jsem to myslela. Mé smysly života se dožadují oběda…
Jo no, a proč si myslíš, že automaticky je ten tvůj názor nějak hoden diskuze, že je nutné, aby tu visel na internetu? 8-O O čem chceš v tomto případě diskutovat? Já si myslím spoustu věcí, ale nějak mě nenapadlo každou zboudilou myšlenku vystavovat na diskuzních fórech :think: Navíc takhle kontroverzní myšlenky (IVF, potrat), který spoustě lidem můžou ublížit (i když, jak tu stále dokola omíláš, je to jen tvůj názor a nikoho nedejbože neodsuzuješ)…
Právě o těch kontroverzních věcech by se mělo diskutovat nejvíc, resp. taková diskuze je nejvíc přínosná. Diskutovat o tom, jestli mám raději rohlík se sýrem nebo se šunkou, nemá moc smysl. Pokud se cítíš diskuzí ublížená, tak ji příště nečti. Zakladatelka holt dala „rizikové“ téma a v tom duchu se to samozřejmě nese, cos čekala?
Ne, vůbec se necítím ublížená, mě se to totiž (zatím :?: ) netýká…Já sem spíš udivená než ublížená :D Nejde mi to do hlavy, ten nedostatek empatie tady
Jaký nedostatek empatie? Když vím, že jsem citlivá na téma potratů a IVF, tak do diskuze o nich nelezu, ne?

Asi jo, asi to tak je…Máš pravdu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
24.8.11 14:36
kaaaca-h píše:
Ivushko, já nevím, teď asi napíšeš, že určitě ne…Ale třeba například, kdybych já napsala, že mít tři děti je proti mým morálním zásadám, tebe by to ani trochu nenaštvalo? Ani malinko by ses necítila dotčená?
Jinak mít tři děti není proti mým morálním zásadám, jo :lol:

Ne, proč by mi to mělo vadit? Já třeba nejsem vegetarián, můj manžel ano (teď už od toho trochu upustil, ale to je fuk, když jsme se seznámili, byl ortodoxní dost). Myslel si, že zabíjet zvířata kvůli jídlu není správné. No a co? Já jsem s tím nesouhlasila, tak jsem prostě maso jedla, on to vždycky respektoval… On mi nikdy neřekl „jsi mrcha, protože kvůli tobě umírají zvířata“. To už by bylo něco jiného. A stejně tak je to s touto diskuzí a mým postojem k IVF – já bych nešla (zřejmě), ale ostatní ať si dělají co chtějí, nehodnotím to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
24.8.11 14:38
dvojmatka píše:
ivuska.h píše:
dvojmatka píše:
Gina108 píše:
kaaaca-h píše:
Davdan píše:
kaaaca-h píše:
děkuj bohu za to, žes k dětem přišla tak lehce!!

V Boha nevěřím, ale myslím, že se věci mají stát tak, jak se dějí. Prostě jsem asi měla mít děti snadno, někdo jiný má za ně zas bojovat. Asi to má pro nás nějaký smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
24.8.11 14:38

On vůbec český národ je hodně empatický… :mrgreen:
Já když jsem čekala dvojčata, tak mi jedna jediná kamarádka fandila a držela mi palce. Všichni ostatní mi bez skrupulí říkali, že jsem opravdu blázen, magor, cvok, nezodpovědný rodič, oni by to určitě nechtěli, nezvládli, nedonosily, zbláznili by se…Téměř nikdo nepochopil, že když mám dvě děti proč proboha budu mít další dvě?? Proč nejdu na potrat…Když jsem řekla, že se mi potraty příčí, tak jsem opět byla blázen, srab, fanatik a asi pobožná… :mrgreen: :mrgreen:

Co je sakra do toho kolik kdo má dětí… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
24.8.11 14:39
kaaaca-h píše:
ivuska.h píše:
kaaaca-h píše:
peggy.sl píše:
dvojmatka píše:
Nefér v čem?
To sis ale domyslela, to tu nikdo nepsal, aspoň teda já ne.
Promiň, já sem si dovolila trochu fabulovat :roll: skutečně tu nikdo nepsal, že nemocní rakovinou nemají fňukat…To už by asi bylo i na eMimino trochu moc 8-o

Myslela jsem samozřejmě to, že si za neplodnost můžou sami atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
24.8.11 14:39
ivuska.h píše:
kaaaca-h píše:
Jinak mít tři děti není proti mým morálním zásadám, jo :lol:
Ne, proč by mi to mělo vadit? Já třeba nejsem vegetarián, můj manžel ano (teď už od toho trochu upustil, ale to je fuk, když jsme se seznámili, byl ortodoxní dost). Myslel si, že zabíjet zvířata kvůli jídlu není správné. No a co? Já jsem s tím nesouhlasila, tak jsem prostě maso jedla, on to vždycky respektoval… On mi nikdy neřekl „jsi mrcha, protože kvůli tobě umírají zvířata“. To už by bylo něco jiného. A stejně tak je to s touto diskuzí a mým postojem k IVF – já bych nešla (zřejmě), ale ostatní ať si dělají co chtějí, nehodnotím to.

no hurááá…nehodnotí to…takže si můžeme na IVF chodit a „zabíjet“ ty embrya v těch miskách…do nedávna to vyznívalo tak, že jsou ty ženský vražedkyně, když na to IVF chodí…aspoň já to tak vnímala…ale možná jsem jen příliš zainteresovaná a příliš rozhormonovaná, než abych hnedka pochopila, že je to Ivushce vlastně jedno!!! 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
947
24.8.11 14:40
rekla jsem svuj nazor a prosim neznas me ,tak za me neres jak bych se kdy zachovala,myslim si,ze deti mam hlavne diky svemu pristupu k svemu telu a k prirode,nikoho tu nenapadam a necitim potrebu tady moje postoje obhajovat

Nedalo mi nereagovat - mmoniko - ano neznáme tě, a ty neznáš ty, kteří podstupují IVF. Jestli si myslíš, že děti máš jen díky tomu jak přistupuješ ke svému tělu, tak máš pravděpodobně pocit, že my které děti nemáme a otěhotnět nám nelze, se ke svému tělu chováme HROZNĚ.
Pokud nemůže nikdo soudit tvé názory, tak nesuď naopak ty, kteří nezapadají do tvého přesvědčení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
24.8.11 14:41
peggy.sl píše:
On vůbec český národ je hodně empatický… :mrgreen:
Já když jsem čekala dvojčata, tak mi jedna jediná kamarádka fandila a držela mi palce. Všichni ostatní mi bez skrupulí říkali, že jsem opravdu blázen, magor, cvok, nezodpovědný rodič, oni by to určitě nechtěli, nezvládli, nedonosily, zbláznili by se…Téměř nikdo nepochopil, že když mám dvě děti proč proboha budu mít další dvě?? Proč nejdu na potrat…Když jsem řekla, že se mi potraty příčí, tak jsem opět byla blázen, srab, fanatik a asi pobožná… :mrgreen: :mrgreen:Co je sakra do toho kolik kdo má dětí… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

No ono je to dost podobné s reakcemi u nás, když čekáme třetí dítě (plánovaně) a ještě je máme tak blízko po sobě. Taky jsme za magory, co asi neslyšeli o vynálezu antikoncepce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová