Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ano, od Ivusky, se tady empatie nikdo nedočká
dvojmatka píše:ivuska.h píše:no hurááá…nehodnotí to…takže si můžeme na IVF chodit a „zabíjet“ ty embrya v těch miskách…do nedávna to vyznívalo tak, že jsou ty ženský vražedkyně, když na to IVF chodí…aspoň já to tak vnímala…ale možná jsem jen příliš zainteresovaná a příliš rozhormonovaná, než abych hnedka pochopila, že je to Ivushce vlastně jedno!!!kaaaca-h píše:Ne, proč by mi to mělo vadit? Já třeba nejsem vegetarián, můj manžel ano (teď už od toho trochu upustil, ale to je fuk, když jsme se seznámili, byl ortodoxní dost). Myslel si, že zabíjet zvířata kvůli jídlu není správné. No a co? Já jsem s tím nesouhlasila, tak jsem prostě maso jedla, on to vždycky respektoval… On mi nikdy neřekl „jsi mrcha, protože kvůli tobě umírají zvířata“. To už by bylo něco jiného. A stejně tak je to s touto diskuzí a mým postojem k IVF – já bych nešla (zřejmě), ale ostatní ať si dělají co chtějí, nehodnotím to.
Ivushko, já nevím, teď asi napíšeš, že určitě ne…Ale třeba například, kdybych já napsala, že mít tři děti je proti mým morálním zásadám, tebe by to ani trochu nenaštvalo? Ani malinko by ses necítila dotčená?
Jinak mít tři děti není proti mým morálním zásadám, jo
Ano, zdáš se mi zaujatá a krom toho asi trochu nepozorně čteš, protože jsem už mnohokrát opakovala, že ty lidi nesoudím, nehodnotím, jen říkám, jak to vidím já u sebe. To je jak s potraty, očkováním… Prostě někdo to udělá, někdo ne, ale to ještě neznamená, že si o „protistraně“ hned myslí, že je společenské dno a daná věc se má zakázat/přikázat.
ivuska.h píše:
Jak může vůbec někdo říct, že jediný smysl jeho života a jediné, po čem touží, je dítě.
Příspěvek upraven 23.08.11 v 23:55
…já myslím, že to je snad ten největší smysl života…asi ne jediný, ale zato velmi přirozený a velmi silný, tudíž mě hodně udivuje, že se tomu divíš. ![]()
faj píše:Ano, od Ivusky, se tady empatie nikdo nedočká
Nejde mi to do hlavy, ten nedostatek empatie tady
A napíšeš mi konečně, v čem by se ta empatie měla projevit, resp. v čem se chovám neempaticky?
ivuska.h píše:dvojmatka píše:Ano, zdáš se mi zaujatá a krom toho asi trochu nepozorně čteš, protože jsem už mnohokrát opakovala, že ty lidi nesoudím, nehodnotím, jen říkám, jak to vidím já u sebe. To je jak s potraty, očkováním… Prostě někdo to udělá, někdo ne, ale to ještě neznamená, že si o „protistraně“ hned myslí, že je společenské dno a daná věc se má zakázat/přikázat.ivuska.h píše:no hurááá…nehodnotí to…takže si můžeme na IVF chodit a „zabíjet“ ty embrya v těch miskách…do nedávna to vyznívalo tak, že jsou ty ženský vražedkyně, když na to IVF chodí…aspoň já to tak vnímala…ale možná jsem jen příliš zainteresovaná a příliš rozhormonovaná, než abych hnedka pochopila, že je to Ivushce vlastně jedno!!!kaaaca-h píše:Ne, proč by mi to mělo vadit? Já třeba nejsem vegetarián, můj manžel ano (teď už od toho trochu upustil, ale to je fuk, když jsme se seznámili, byl ortodoxní dost). Myslel si, že zabíjet zvířata kvůli jídlu není správné. No a co? Já jsem s tím nesouhlasila, tak jsem prostě maso jedla, on to vždycky respektoval… On mi nikdy neřekl „jsi mrcha, protože kvůli tobě umírají zvířata“. To už by bylo něco jiného. A stejně tak je to s touto diskuzí a mým postojem k IVF – já bych nešla (zřejmě), ale ostatní ať si dělají co chtějí, nehodnotím to.
Ivushko, já nevím, teď asi napíšeš, že určitě ne…Ale třeba například, kdybych já napsala, že mít tři děti je proti mým morálním zásadám, tebe by to ani trochu nenaštvalo? Ani malinko by ses necítila dotčená?
no pro mě to je a vždycky bude hodně citlivý téma…to přiznávám a asi nejsem tak dobrá četnářka a tak chytrá diskutérka jako Ty…noooo ![]()
faj píše:Ano, od Ivusky, se tady empatie nikdo nedočká
já sci-fi moc nemusím… ![]()
peggy.sl píše:
On vůbec český národ je hodně empatický…
Já když jsem čekala dvojčata, tak mi jedna jediná kamarádka fandila a držela mi palce. Všichni ostatní mi bez skrupulí říkali, že jsem opravdu blázen, magor, cvok, nezodpovědný rodič, oni by to určitě nechtěli, nezvládli, nedonosily, zbláznili by se…Téměř nikdo nepochopil, že když mám dvě děti proč proboha budu mít další dvě?? Proč nejdu na potrat…Když jsem řekla, že se mi potraty příčí, tak jsem opět byla blázen, srab, fanatik a asi pobožná…![]()
Co je sakra do toho kolik kdo má dětí…
![]()
![]()
Peggy, je mi líto, že máš ve svém okolí tak málo opravdových kamarádů
, od skutečného přítele, čekám empatii. Na druhou stranu, jsem byla ohromně překvapena, že až na mou tchyni
, byla reakce na čtvrté miminko naprosto pozitivní a skvělá ![]()
suvik píše:ivuska.h píše:
Jak může vůbec někdo říct, že jediný smysl jeho života a jediné, po čem touží, je dítě.
Příspěvek upraven 23.08.11 v 23:55…já myslím, že to je snad ten největší smysl života…asi ne jediný, ale zato velmi přirozený a velmi silný, tudíž mě hodně udivuje, že se tomu divíš.
Pudově samozřejmě ano, ale rozumově už si tím tak jistá nejsem… Nevím, pro mě prostě nebyly děti před otěhotněním nějaká vysněná meta a ani teď to neberu jako nějaký svůj životní úspěch, že jsem porodila… Samozřejmě, že je to velmi důležité a je to poslání na kus života, ale kdyby to byl jediný smysl života, tak bych asi mohla okamžikem odchodu dětí z domu umřít nebo tak něco, protože dílo by už bylo dokonáno. Prostě v životě mám spoustu jiných důležitých věcí, jako třeba partnerství s manželem, duchovní rozvoj, práci (ve smyslu kariéru)…
dvojmatka píše:ivuska.h píše:no pro mě to je a vždycky bude hodně citlivý téma…to přiznávám a asi nejsem tak dobrá četnářka a tak chytrá diskutérka jako Ty…noooodvojmatka píše:Ano, zdáš se mi zaujatá a krom toho asi trochu nepozorně čteš, protože jsem už mnohokrát opakovala, že ty lidi nesoudím, nehodnotím, jen říkám, jak to vidím já u sebe. To je jak s potraty, očkováním… Prostě někdo to udělá, někdo ne, ale to ještě neznamená, že si o „protistraně“ hned myslí, že je společenské dno a daná věc se má zakázat/přikázat.ivuska.h píše:no hurááá…nehodnotí to…takže si můžeme na IVF chodit a „zabíjet“ ty embrya v těch miskách…do nedávna to vyznívalo tak, že jsou ty ženský vražedkyně, když na to IVF chodí…aspoň já to tak vnímala…ale možná jsem jen příliš zainteresovaná a příliš rozhormonovaná, než abych hnedka pochopila, že je to Ivushce vlastně jedno!!!kaaaca-h píše:Ne, proč by mi to mělo vadit? Já třeba nejsem vegetarián, můj manžel ano (teď už od toho trochu upustil, ale to je fuk, když jsme se seznámili, byl ortodoxní dost). Myslel si, že zabíjet zvířata kvůli jídlu není správné. No a co? Já jsem s tím nesouhlasila, tak jsem prostě maso jedla, on to vždycky respektoval… On mi nikdy neřekl „jsi mrcha, protože kvůli tobě umírají zvířata“. To už by bylo něco jiného. A stejně tak je to s touto diskuzí a mým postojem k IVF – já bych nešla (zřejmě), ale ostatní ať si dělají co chtějí, nehodnotím to.
O chytrosti jsem nic nepsala.
ivuska.h píše:A napíšeš mi konečně, v čem by se ta empatie měla projevit, resp. v čem se chovám neempaticky?faj píše:Ano, od Ivusky, se tady empatie nikdo nedočká
Ivusko, s tebou to nemá cenu, nic si nepochopila ![]()
ivuska.h píše:kaaaca-h píše:Myslela jsem samozřejmě to, že si za neplodnost můžou sami atd.ivuska.h píše:Promiň, já sem si dovolila trochu fabulovatkaaaca-h píše:To sis ale domyslela, to tu nikdo nepsal, aspoň teda já ne.peggy.sl píše:No peggy, to je ale něco jinýho…Kdybych měla rakovinu a v televizi a v novinách by se psalo, že lidi, co onemocní rakovinou, si za to můžou sami, že je to jejich problém a že se s tím teda mají naučit „žít“ a nefňukat, tak bych asi noviny přestala číst a na televizi přestala koukat…Těm neplodným určitě nevadí, když čtou o jiných neplodných, nedvojmatka píše:Nefér v čem?
no a právě jsem si přečetla deníček…„už asi končím“ doufám, že pisatelka deníčku toto nečetla…i když třeba by jí rady Ivushky pomohly se líp vyrvonat s tím, že to nejde a děti nebudou…![]()
![]()
ksakru…vůči takovým lidem jsou tyhle názory prostě nefér!!
Když budeš mít nějaký jiný jakýkoliv problém, třeba rakovinu - přestaneš kvůli tomu koukat na televizi, nebo číst noviny abys to náhodou někde neviděla nebo nečetla?
Holt media včetně internetu jsou sdělovací prostředky se vším co k tomu patří a je na každém, kam až to nechá zajít.skutečně tu nikdo nepsal, že nemocní rakovinou nemají fňukat…To už by asi bylo i na eMimino trochu moc
Ivushko, já nepsala ani, že si tu někdo říká, že si za neplodnost může sám…To byla metafora, kapišto?
ono fakt hodně lidí si klepe na čelo, když vidí někoho s více jak 2 dětma…jako nechápu proč?? jestli vím, že mám šanci je uživit a vychovat…tak je to snad moje věc!!
jo a reakce na dvojčata…na to jsem byla alergická a jsem stále…jak mě litujou, jak to bude strašný, jak by se zbláznili a že by to nechtěli…a já bych neměnila…je to nádhera! ![]()
faj píše:Ivusko, s tebou to nemá cenu, nic si nepochopilaivuska.h píše:A napíšeš mi konečně, v čem by se ta empatie měla projevit, resp. v čem se chovám neempaticky?faj píše:Ano, od Ivusky, se tady empatie nikdo nedočká
Nápodobně…
kaaaca-h píše:ivuska.h píše:Ivushko, já nepsala ani, že si tu někdo říká, že si za neplodnost může sám…To byla metafora, kapišto?kaaaca-h píše:Myslela jsem samozřejmě to, že si za neplodnost můžou sami atd.ivuska.h píše:Promiň, já sem si dovolila trochu fabulovatkaaaca-h píše:To sis ale domyslela, to tu nikdo nepsal, aspoň teda já ne.peggy.sl píše:No peggy, to je ale něco jinýho…Kdybych měla rakovinu a v televizi a v novinách by se psalo, že lidi, co onemocní rakovinou, si za to můžou sami, že je to jejich problém a že se s tím teda mají naučit „žít“ a nefňukat, tak bych asi noviny přestala číst a na televizi přestala koukat…Těm neplodným určitě nevadí, když čtou o jiných neplodných, nedvojmatka píše:Nefér v čem?
no a právě jsem si přečetla deníček…„už asi končím“ doufám, že pisatelka deníčku toto nečetla…i když třeba by jí rady Ivushky pomohly se líp vyrvonat s tím, že to nejde a děti nebudou…![]()
![]()
ksakru…vůči takovým lidem jsou tyhle názory prostě nefér!!
Když budeš mít nějaký jiný jakýkoliv problém, třeba rakovinu - přestaneš kvůli tomu koukat na televizi, nebo číst noviny abys to náhodou někde neviděla nebo nečetla?
Holt media včetně internetu jsou sdělovací prostředky se vším co k tomu patří a je na každém, kam až to nechá zajít.skutečně tu nikdo nepsal, že nemocní rakovinou nemají fňukat…To už by asi bylo i na eMimino trochu moc
Děkuji za vysvětlení, to jsem skutečně na první čtení nepochopila.
Ale to tady psát nemusíš, to je všem u tebe jasné ![]()