Redukce plodů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8651
23.8.11 23:39
veria píše:
Ivusho, obecná morálka je jen jedna. Pokud napíšu, že je něco morální/nemorální, nemůžu myslet subjektivní pohled.

Já jsem ale nepsala, že je něco morální či nemorální. Psala jsem morální zásada, což označuje zásadu v rámci morálního „nastavení“ daného člověka, v rámci jakéhosi souhrnu jeho pohledu na svět a na to, co je a co není správné.

A obecná morálka teda jedna rozhodně není, to by byl o mnoho jednodušší svět :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
23.8.11 23:39
ivuska.h píše:
dvojmatka píše:
ivuska.h píše:
dvojmatka píše:
veria píše:
Ivushko, pokud jsem zde dobře četla, tak jsi psala, že máš známou, která na IVF nešla, protože má pevné morální zásady. Z čehož logicky vyplývá, že ti, kdo na něj jdou, jsou nemorální. To není odsouzení? Hmmm.....

jsme hrozně nemorální, špatný, že chceme prožívat tenhle zázrak!!! :nevim: :zed:

a musím říct, že bych chtěla vědět, jak by se nedejbože Ivushka postavila k tomu, až by dcera za pár let přišla, že jinak, než díky IVF neotěhotní a chce to…protože touží mít dítě a nechce si si adoptovat dítě romské, od feťačky nebo alkoholičky, protože tou dobou už jiné děti v kojeňáku nebudou neb vysokoškolačky umí brát antikoncepci??? jistě jí přesvědčí o tom, že z morálních důvodů radši nebude babičkou!!! :think:

Zdravím Belči manžela :mavam:

Ty to děláš asi už naschvál, ne? Kde jsem napsala, že jít na IVF je nemorální?

A o tom, co bych řekla dceři na IVF už jsem tu taky psala…
pravda…celou diskuzi jsem nečetla…tak fakt nevím, co bys řekla dceři… :nevim:
Ono se pak trošku špatně diskutuje, když pořádně nečteš a tudíž mi podsouváš věci, které jsem nikdy nenapsala a znovu se ptáš na to, co už jsem vysvětlila…

oooo tak to se omlouvám a už diskutovat radši nebudu…i tak jsem špatná, mám děti z IVF, nečtu a podsouvám někomu něco jinýho… :mrgreen:

ale vyjádřila jsem se několikrát i k tématu přímo zakladatelky a přímo to kometnovala…viz příspěvek nad tímto Tvým, ale k tomu se nikdo nevyjádří…furt jsou ty vražedkyně ty IVFkačky 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5577
23.8.11 23:40
Davdan píše:
Belča píše:
ivuska.h píše:
Belča píše:
ivuska.h píše:
Belča píše:
to urkite, kecy, prdy, bedary , 98-99% z nich by v CARu bylo driv nez vetsina z tech, co tam zel nakonec skoncila.Az na par naturalnich extremistek a/nebo krestanskych fundamentalistek( ve spatnem smylu slova) :potlesk:
No jo, když dojdou argumenty, navezeme se do katolíků, a „přírodňaček“, že? :roll:
Kdepak. Myslim, ze jsem dostecne jasne vyjadril, ze by to bylo jen minimum z nich. Snazime se zit prirodne, jak to je mozne, osobne jsem krestan. navazim se do fanatismu, ne do prirodnacek ci katoliku…
Mít pevné zásady a názory je fanatismus?

samozrejme ze ne. Ale nazor napr. ze IVF je od dabla, to uz fanatismus je…

Zdravim 2matku :mavam:

Ale to tu nikdo neřekl. 8-o Četla jsi celou diskuzi??
Ne četla ale četl, pardon.

Příspěvek upraven 23.08.11 v 23:36

jen priklad toho, co je u me fanatismus. ne, ze by to tu nekdo rekl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
23.8.11 23:41
Belča píše: opravdu, opravdu, opravdu posledni reakce ivusce- mam pocit, kdyz mrknu na podpis, ze Vy jste zrovna presne ta, co hladovym neveri :wink: ne ze bych Vam to pral, rozhodne ne, ale chtel bych Vas fakt videt, kdyby to vsechno bylo jinak…

nic ve zlem, no flame, vlastne mi to muze byt uplne jedno, ale podobne nazory me proste vytoci a vybudi me k reakci, ikdyz vim, ze je to k prdu..

papapaaaaaaaaaaaaaaaa :mavam:

Washte, Washte, Hokai

Však jsem psala, že mám mezi přáteli několik párů, co na IVF nešli a zřejmě nikdy nepůjdou… Doufám, že bych v tom dokázala být stejně silná, jako oni.

Osobně s tím zkušenost opravdu nemám, ale prostě není pravda, že nakonec každý IVF zkusí, tak to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45689
23.8.11 23:41

Davdan, a co když ti řeknu, že vražda je pro mně morální? řekneš mi, jooo, na to máš holka právo, je to tvůj názor…Nee, věci jsou (samozřejmě v rámci určitého společenství, jinou morálku budou mít třeba na Nové Guineji), obecně morální/nemorální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
23.8.11 23:42
ivuska.h píše:
veria píše:
Ivusho, obecná morálka je jen jedna. Pokud napíšu, že je něco morální/nemorální, nemůžu myslet subjektivní pohled.

Já jsem ale nepsala, že je něco morální či nemorální. Psala jsem morální zásada, což označuje zásadu v rámci morálního „nastavení“ daného člověka, v rámci jakéhosi souhrnu jeho pohledu na svět a na to, co je a co není správné.

A obecná morálka teda jedna rozhodně není, to by byl o mnoho jednodušší svět :wink:

Morální zásady jsou obecně přijímané, zákonem nevynucované zásady, které člověk může (a nemusí) vnitřně přijmout za své a následně se jimi řídit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
faj píše:
Eshto, u tebe to je jasný, o tom vůbec není řeč, to riziko o čtyřčat je obrovské, často se redukuje 4 na dva, tak je to ohromně těžké rozhodnutí, ale i tři bylo určitě náročné

no já nevím faj jestli je to tak pro zakladatelku jasný :-) sama napsala, že redukce je obludnost..
prd ví..
snadno se někdo hned odsoudí bez toho aby znal podrobnosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
dvojmatka píše:
eva valoi píše:
Diskuze byla původně o redukci plodů, což je obludné. Je to obludné vždy - at´už jsou dvojčata počata přirozeně nebo uměle.
Nicméně účelově si nechat zavést dvě embrya, aby se uchytilo aspoń jedno, zároveň doufat, že se jedno neuchytí a když jo, tak ho účelově necháme zlikvidovat, aby byla větší šance na donošení toho vyvoleného… A toto všechno právě souvisí s umělým oplodněním.
a to dělá málokdo!! nikoho, kdo podstoupil IVF a toto udělalneznám! a paní v deníčku se pro redukci musela rozhodnout z důvodu, že by nedonosila ani jedno, tak dala šanci žít aspoň jednomu…aspoň tak jsem to pochopila…jistě z toho radostí neskákala…zato žena máýho bratránka, která měla dvojčata přirozeně si jedno nechala s radostí vzít…přece se nebude starat o dvojky, n?…tohle je horší! tak neodsuzujte ty co podstupují IVF…ty si dvojky většinou přejou a jsou za ně šťastný…já taky!!

To eva valoi narážela na mnou popsanou situaci.

eva valoi
K tomu nelze než dodat: přeji ti, abys ty ani nikdo tobě blízký nemusel v životě nikdy tuto situaci zažít. Jsi pevně rozhodnutá, že vše jiné, než co ty tvrdíš, je obludnost, špatné a zavrženíhodné. Nechceš diskutovat, nechceš pochopit ty, které to třeba ze zdravotních důvodů musí udělat. Chceš jen odsoudit. Ještě mě napadá, že se spíš chceš jen touhle diskuzí bavit…

• Citovat
  • Upravit
6926
dvojmatka píše: …furt jsou ty vražedkyně ty IVFkačky 8-o

Ale to nikdo neřekl, nebo jo? :think:

Chtělo by to sem víc chlapů, jsme jak slepice v kurníku. Každá si kdáká to svoje a neposlouchá tu druhou. :lol: Kohouty na nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
23.8.11 23:43
kaaaca-h píše:
ivuska.h píše:
veria píše:

A obecná morálka teda jedna rozhodně není, to by byl o mnoho jednodušší svět :wink:
Morální zásady jsou obecně přijímané, zákonem nevynucované zásady, které člověk může (a nemusí) vnitřně přijmout za své a následně se jimi řídit…

Může a nemusí. Tudíž nejsou pro každého stejné a neměnné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
23.8.11 23:44
veria píše:
Davdan, a co když ti řeknu, že vražda je pro mně morální? řekneš mi, jooo, na to máš holka právo, je to tvůj názor…Nee, věci jsou (samozřejmě v rámci určitého společenství, jinou morálku budou mít třeba na Nové Guineji), obecně morální/nemorální.

Já už tu končím, protože se tu slovíčkaří a celkově tu je nálada „pojďme se hádat“ a to se mi nechce, na to jsem moc líná. Jdu si číst Vlastu Pittnerovou. :mavam: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
23.8.11 23:45
ivuska.h píše:
kaaaca-h píše:
ivuska.h píše:
veria píše:

Morální zásady jsou obecně přijímané, zákonem nevynucované zásady, které člověk může (a nemusí) vnitřně přijmout za své a následně se jimi řídit…

Jo, ale řekla bych, že rozhodně obecně není přijímano to, že IVF je něco špatného :nevim: To pak maj ty lidi akorát takovej nějakej jejich názor a za tím si stojí, ale rozhodně bych to nenazývala morální zásadou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45689
23.8.11 23:46

Bože, ano, může a nemusí, ale když je nepřijme, tak už se nepohybuje v rámci toho, co se v určité společnosti považuje za morální! :mrgreen:
Nic, mám dost, přeji dobrou noc všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
kaaaca-h píše:
ivuska.h píše:
kaaaca-h píše:
ivuska.h píše:
veria píše:

Jo, ale řekla bych, že rozhodně obecně není přijímano to, že IVF je něco špatného :nevim: To pak maj ty lidi akorát takovej nějakej jejich názor a za tím si stojí, ale rozhodně bych to nenazývala morální zásadou…

Ta morální zásada se nevztahuje přímo na IVF, ale na zacházení s lidským životem, potažmo s početím, embryi, potraty, redukcemi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
Davdan píše:
dvojmatka píše: …furt jsou ty vražedkyně ty IVFkačky 8-o

Ale to nikdo neřekl, nebo jo? :think:

Chtělo by to sem víc chlapů, jsme jak slepice v kurníku. Každá si kdáká to svoje a neposlouchá tu druhou. :lol: Kohouty na nás.

no já tu furt čtu, že iVF je špatrný jen kvůli tomuhle? že se vraždí ty embrya…že se vylejvaj do odpadu a nebo se zavádějí dvě, aby aspoň jedno a nebo se redukujou…a furt se to točí kolem toho, že IVF a že s tím to souvisí…??? 8-o

tak možná mě příliš postihla mateřská s těhotenskou demencí a už mi požraly moc mozkovejch buněk…uffff :zed: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová