Redukce plodů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5278
23.8.11 23:23
veria píše:
Ivushko, pokud jsem zde dobře četla, tak jsi psala, že máš známou, která na IVF nešla, protože má pevné morální zásady. Z čehož logicky vyplývá, že ti, kdo na něj jdou, jsou nemorální. To není odsouzení? Hmmm.....

jsme hrozně nemorální, špatný, že chceme prožívat tenhle zázrak!!! :nevim: :zed:

a musím říct, že bych chtěla vědět, jak by se nedejbože Ivushka postavila k tomu, až by dcera za pár let přišla, že jinak, než díky IVF neotěhotní a chce to…protože touží mít dítě a nechce si si adoptovat dítě romské, od feťačky nebo alkoholičky, protože tou dobou už jiné děti v kojeňáku nebudou neb vysokoškolačky umí brát antikoncepci??? jistě jí přesvědčí o tom, že z morálních důvodů radši nebude babičkou!!! :think:

Zdravím Belči manžela :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
Belča píše:
Ale to tak prave vetsinou vubec neni. Tu metodu odsuzuji ve velke vetsine jenom proto, ze ji samy nepotrebovaly, stejne jako spousta lidi neuznava napr. antibiotika apod. a ostentativne to dava najevo- do te doby, nez jim napr. dite onemocni meningitidou.

To se to pak snadno negativne k modernim lekum vyjadruje, kdyz jich neni netreba, stejne jako k IVF, kdyz ho netreba. Proste znovu- syty hladovemu neveri..

P.S. Belca je v tomhle nevinne, jsem jeji manzel a neco o tom vim i profesne, nechala tu profil..

Většinou třeba ne, ale jsou takoví lidé, o to mi jde. Prostě nezmění své zásadní názory (a to, jestli lze či nelze zasahovat do početí či života embryí je zásadní věc) vlivem skutečnosti, že nemohou počít normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5577
ivuska.h píše:
Belča píše:
to urkite, kecy, prdy, bedary , 98-99% z nich by v CARu bylo driv nez vetsina z tech, co tam zel nakonec skoncila.Az na par naturalnich extremistek a/nebo krestanskych fundamentalistek( ve spatnem smylu slova) :potlesk:
No jo, když dojdou argumenty, navezeme se do katolíků, a „přírodňaček“, že? :roll:

Kdepak. Myslim, ze jsem dostecne jasne vyjadril, ze by to bylo jen minimum z nich. Snazime se zit prirodne, jak to je mozne, osobne jsem krestan. navazim se do fanatismu, ne do prirodnacek ci katoliku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809

Diskuze byla původně o redukci plodů, což je obludné. Je to obludné vždy - at´už jsou dvojčata počata přirozeně nebo uměle.
Nicméně účelově si nechat zavést dvě embrya, aby se uchytilo aspoń jedno, zároveň doufat, že se jedno neuchytí a když jo, tak ho účelově necháme zlikvidovat, aby byla větší šance na donošení toho vyvoleného… A toto všechno právě souvisí s umělým oplodněním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
23.8.11 23:26

eshta ty jo čtyřčata?? 8-o :-) Klobouk dolů, to musel být šok jak prase. :-) Člověk jde na UZ jestli má miminko srdíčko a nakonec tam jsou 4. :-)
Co já bych dala za dvojčata, mně se to ale nepoštěstí. Ani v rodině to nemáme. :think: (I když to prý být nemusí, může to snad být i nečekaná střela :lol: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
faj
396
veria píše:
Faj, na pískoviště nechodím, vycházím z toho, že znám spousta holek z diskuzí, co mají dvojčata z IVF a nevím o nikom, kdo by si je nechal zredukovat.

To pískoviště jsem myslela obrazně, omlouvám se. Těch redukcí po IVF u dvojčat moc není, samozřejmě je mnohem více redukcí dvojčat po přirozeném početí. Co tak několik do měsíce na větším pracovišti? To není málo, vzhledem k počtu dvojčetných těhotentsví :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
dvojmatka píše:
veria píše:
Ivushko, pokud jsem zde dobře četla, tak jsi psala, že máš známou, která na IVF nešla, protože má pevné morální zásady. Z čehož logicky vyplývá, že ti, kdo na něj jdou, jsou nemorální. To není odsouzení? Hmmm.....

jsme hrozně nemorální, špatný, že chceme prožívat tenhle zázrak!!! :nevim: :zed:

a musím říct, že bych chtěla vědět, jak by se nedejbože Ivushka postavila k tomu, až by dcera za pár let přišla, že jinak, než díky IVF neotěhotní a chce to…protože touží mít dítě a nechce si si adoptovat dítě romské, od feťačky nebo alkoholičky, protože tou dobou už jiné děti v kojeňáku nebudou neb vysokoškolačky umí brát antikoncepci??? jistě jí přesvědčí o tom, že z morálních důvodů radši nebude babičkou!!! :think:

Ty to děláš asi už naschvál, ne? Kde jsem napsala, že jít na IVF je nemorální?

A o tom, co bych řekla dceři na IVF už jsem tu taky psala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
Belča píše:
ivuska.h píše:
Belča píše:
to urkite, kecy, prdy, bedary , 98-99% z nich by v CARu bylo driv nez vetsina z tech, co tam zel nakonec skoncila.Az na par naturalnich extremistek a/nebo krestanskych fundamentalistek( ve spatnem smylu slova) :potlesk:
No jo, když dojdou argumenty, navezeme se do katolíků, a „přírodňaček“, že? :roll:
Kdepak. Myslim, ze jsem dostecne jasne vyjadril, ze by to bylo jen minimum z nich. Snazime se zit prirodne, jak to je mozne, osobne jsem krestan. navazim se do fanatismu, ne do prirodnacek ci katoliku…

Mít pevné zásady a názory je fanatismus?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
23.8.11 23:27
eva valoi píše:
Diskuze byla původně o redukci plodů, což je obludné. Je to obludné vždy - at´už jsou dvojčata počata přirozeně nebo uměle.
Nicméně účelově si nechat zavést dvě embrya, aby se uchytilo aspoń jedno, zároveň doufat, že se jedno neuchytí a když jo, tak ho účelově necháme zlikvidovat, aby byla větší šance na donošení toho vyvoleného… A toto všechno právě souvisí s umělým oplodněním.

To fakt asi nemá cenu, někteří si tu melou svoje a zbytek asi vůbec nečtou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
23.8.11 23:28

Eshto, hezký příklad :-) a super fotka v profilu…

Ivushko, ono asi dost záleží na tom, jak to napíšeš. Když člověk vidí „pevná morální zásada“, tak si většinou představí, že ti, co je mají, jsou ti nejlepší :-), a ostatní jsou fuj… možná proto ta diskuze…

Nicméně celé je to tu uměle vyvolané, Eva už v prvním příspěvku dala najevo svůj „správný“ názor, a teď se jen směje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
23.8.11 23:28
eva valoi píše:

a to dělá málokdo!! nikoho, kdo podstoupil IVF a toto udělalneznám! a paní v deníčku se pro redukci musela rozhodnout z důvodu, že by nedonosila ani jedno, tak dala šanci žít aspoň jednomu…aspoň tak jsem to pochopila…jistě z toho radostí neskákala…zato žena máýho bratránka, která měla dvojčata přirozeně si jedno nechala s radostí vzít…přece se nebude starat o dvojky, n?…tohle je horší! tak neodsuzujte ty co podstupují IVF…ty si dvojky většinou přejou a jsou za ně šťastný…já taky!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5577
23.8.11 23:29

Posledni vec- jde mi jen o ty „chytry“ reci proti IVF od tech, co mely to stesti a proste ho nepotreovaly.

Otazka redukce je moralne, eticky a filosoficky extremne komplikovana a obtizna. Osobne si myslim, ze je prijatelna jen a jen opravdu ze zdravotnich duvodu a pri IVF by se nikdy nemela transferovat vice jak 2 embrya

Dobrou noc,Howgh.

Starej od Belči :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
23.8.11 23:29

Nojo, holky, tak jo…Tak máte tento názor, tak jo…My už to teď teda víme :lol: Tak dobrou :mavam: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
23.8.11 23:30
ivuska.h píše:
dvojmatka píše:
veria píše:

Ty to děláš asi už naschvál, ne? Kde jsem napsala, že jít na IVF je nemorální?

A o tom, co bych řekla dceři na IVF už jsem tu taky psala…

pravda…celou diskuzi jsem nečetla…tak fakt nevím, co bys řekla dceři… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
23.8.11 23:32
ivuska.h píše:
Mít pevné zásady a názory je fanatismus?

ivusko někdy mám pocit, že kdo má pevné názory (a třeba se neshodujou s většinou), je automaticky označován jako omezenec, fanatik, divnej… atd. Omezený divný fanatik. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová