Reflux jícnu a nevolnosti, helicid

1
1.9.22 22:07

Reflux jicnu a nevolnosti, helicid

Zdravim,
Jake mate prosim zkusenosti s Helicidem?
Pred 3 tydny mi byl diagnostikovan reflux jicnu nebo zaludecni vredy. Problemy se zaludkem uz mam skoro 3 mesice. Dostala jsem Enameru, po ktere mi bylo nevolno. Pote jsem dostala Helicid, ktery jsem brala 4 dny a opet se po nem objevili pocity na zvraceni. Pry ho mam zkusit brat dal, ale celkem se bojim, nemuze to byt velkou davkou? Pokazde kdyz jsem si ho vzala tak jsem mela cca po hodine zvlastni pocit, prirovnala bych to jako k hladu a mensi nevolnosti, ale vylozene spatne mi nebylo. Pokud mi je spatne z tech leku, je mozne ze by to po nejake dobe brani prestalo? Nevolnosti me ale trapili obcas i kdyz jsem zadne ty leky ani nebrala. Uz nevim co mam delat, zhubla jsem 12 kilo a mam strach jist, pokud i tento lek nezabere tak mam jit na gastro, ktere psychicky nezvladnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
607
2.10.22 07:13

A ty jsi byla na gastroskopii nebo ti dali leky od oka, kdyz pises reflux nebo vredy. Ja beru Helicid nekolik mesicu a teprv se na gastro chystam. Helicid me teda vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24717
2.10.22 19:36

Já trpím na reflux a brala jsem roky Ortanol (Omeprazol) a teď nějakou dobu Nolpazu. Potíže mám jen výjimečně, většinou z nějaké dietní chyby (typicky třeba po nějaké oslavě, kdy se nacpu na noc a splácám páté přes deváté :oops:, pak je nejlepším pomocníkem v nouzi jedlá soda).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
17.10.22 18:44

Oba přípravky snižují kyselost šťáv žaludku, nějaké divné pocity v žaludku budete mít, to není nic zvláštního. Na vyšetření na gastroskopii se ale objednejte. Je to nepříjemné, ale dá se to přežít, nechte se vyšetřit i na přítomnost Helicobacter.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22926
17.10.22 20:03

Já mám také problém s refluxem a za mě teda nejvíc Helicid. Ten mi pomáhal i v těhotenství, protože v těhotenství mi to nepřešlo, ba naopak, zhoršilo a Helicid nejlepší.
Záleží, jestli ho taky bereš správně? Má se brát půl hodiny před snídaní.
A vyšetření gastroskopií, by taky nebyl marný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková