Zkušenosti s registrem dlužníků - zápis na 4 roky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18305
18.3.15 18:17
@Anonymní píše:
Dobrý den, v prvé řadě prosím o zachování anonymu…přece jen je to citlivé téma. Chtěla bych se poptat, jak je to s výpisy z registrů dlužníků? Přítel žádal o půjčku u několika bank, všechny zamítnuty - vůbec jsme nechápali proč, až potom v Raifce nám teda řekli, že jestli je normální chtít půjčku, když je vedený v registru dlužníků - o čemž nemá přítel ani párů a vůbec neví za co by to mohlo být. Paní z banky mu poradila, aby si o výpis napsal na pobočku CBCB, udělal to, ale domů mu přišel jen výpis bank, u kterých žádal o půjčku a ty byly zamítnuté - dále zkoušel SOLUS - zde vedený není. Tak jsme zaplatili několik stovek a víme vlastně stejné prd jako předtím. Nemáte někdo podobnou zkušenost nebo radu?? Děkuji

Zeptal bych se slovy klasika: „čo také rozumiete pod slovom registr dlužníků?“
Přítel může být registrovaný v jednom z několika registrů. Škoda, že v Raifce neupřesnili, ve kterém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
18.3.15 18:19

Pak by mohlo jít ještě o LLCB anebo má vroubek u finančního úřadu (jen tipuji). Rozhodně by nebyl od věci kontrolní dotaz u toho, s kým přítel projednával žádost o půjčku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
18.3.15 18:36
@Anonymní píše:
Dobrý den, v prvé řadě prosím o zachování anonymu…přece jen je to citlivé téma. Chtěla bych se poptat, jak je to s výpisy z registrů dlužníků? Přítel žádal o půjčku u několika bank, všechny zamítnuty - vůbec jsme nechápali proč, až potom v Raifce nám teda řekli, že jestli je normální chtít půjčku, když je vedený v registru dlužníků - o čemž nemá přítel ani párů a vůbec neví za co by to mohlo být. Paní z banky mu poradila, aby si o výpis napsal na pobočku CBCB, udělal to, ale domů mu přišel jen výpis bank, u kterých žádal o půjčku a ty byly zamítnuté - dále zkoušel SOLUS - zde vedený není. Tak jsme zaplatili několik stovek a víme vlastně stejné prd jako předtím. Nemáte někdo podobnou zkušenost nebo radu?? Děkuji

Mně říkala nedávno paní z Modré Pyramidy, že prý u sebe měla pána, který měl problém s tím, že si na internetu zkoušel u různých bank ověřovat dostupnost půjčky a výšku splátek a ono se mu to prý připisovalo do bankovního registru, i když reálně si nic nepůjčil, a pak měl s tou samotnou žádostí o půjčku problém. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
19790
18.3.15 18:41
@Jura007 píše:
Zeptal bych se slovy klasika: „čo také rozumiete pod slovom registr dlužníků?“
Přítel může být registrovaný v jednom z několika registrů. Škoda, že v Raifce neupřesnili, ve kterém…

Právě. A pak bych tam naběhl a žádal o sdělení všech údajů, které o mně vedou, a to na základě zákona o ochraně osobních údajů.

@RadkaCh píše:
Mně říkala nedávno paní z Modré Pyramidy, že prý u sebe měla pána, který měl problém s tím, že si na internetu zkoušel u různých bank ověřovat dostupnost půjčky a výšku splátek a ono se mu to prý připisovalo do bankovního registru, i když reálně si nic nepůjčil, a pak měl s tou samotnou žádostí o půjčku problém. :nevim:

Tak to tím spíš: Zjistit si, o který registr má jít a ten pak požádat písemně o výpis všech údajů, které k jeho osobě vedou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
18.3.15 18:52

Zákon o ochraně osobních údajů

§ 12
Přístup subjektu údajů k informacím
(1) Požádá-li subjekt údajů o informaci o zpracování svých osobních údajů, je mu správce povinen tuto informaci bez zbytečného odkladu předat.
(2) Obsahem informace je vždy sdělení o
a) účelu zpracování osobních údajů,
b) osobních údajích, případně kategoriích osobních údajů, které jsou předmětem zpracování, včetně vešškerých dostupných informací o jejich zdroji,
c) povaze automatizovaného zpracování v souvislosti s jeho využitím pro rozhodování, jestliže jsou na základě tohoto zpracování činěny úkony nebo rozhodnutí, jejichž obsahem je zásah do práva a oprávněných zájmů subjektu údajů,
d) příjemci, případně kategoriích příjemců.
(3) Správce má právo za poskytnutí informace požadovat přiměřenou úhradu nepřevyššující náklady nezbytné na poskytnutí informace.
(4) Povinnost správce poskytnout informace subjektu údajů upravenou v § 12 může za správce plnit zpracovatel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.15 19:16

@Ali-Ali Teda… to je teda pakárna… proč to není někde zapsané normálně? Nechápu :zed: Zkusíme ještě napsat e-mail na to CBCB a uvidíme… Děkuji ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.3.15 19:37

Jo nebo taky muze mit dluh nejaky nepatrny na pojistovne, to se jednou stalo me.Sla jsem si dozaridit doplatek za pojisteni jako sanoplatce, pac ssem presla pod urad a oni to vyuctovani jaksl podelali a nechhali tam malinkej dluh kterej mi jaksi nevyuctovali.No a po par letech sem se to nahodou dozvedela, ze jsem dluznik, kdyz jsem neco resila s pojistovnou. A byl to uz hezky balicek, za ktery jsem ani nemohla.Ale to jeste registr nebyl, takze to byla pohoda.Ale clovek muze prijit k dluhu ani nevi jak a ani ne svoji vinou.
Ale asi bude slozite na to prijit. Drzim palce at se povede to vyresit.
Dejte pak vedet jak jste dopadli

• Citovat
  • Upravit
11559
18.3.15 19:42

BRKI, NRKI a SOLUS.
Ale už neúspěšná předchozí žádost v jiné bance znamená problém v další bance.
Nicméně, už to, že mu řekli, že to nedostal, protože je dlužník je poměrně neobvyklá věc. Obyčejně ho banka odmítne, ale neřekne proč. Trochu lepší situace je, když klient spolupracuje s poradcem.
Podle kvality navázaných vztahů se třeba dozvím, proč klient neprošel (i když bych to správně neměl vědět ani já).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
18.3.15 20:02
@Anonymní píše:

Mě překvapuje, že podle Solusu dlužník není. :think:

Příspěvek upraven 18.03.15 v 22:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.15 20:04

@Jura007 No projednával ji u více bank, ale nikde mu nikdo nic neřekll.. jen „vaši žádost jsme zamítli z důvodů, které banka nechce zveřejňovat“ a nazdar pipi… pak tedy v te raifce mu řekli o tom dluhu a kde si má zažádat.. udělal, pak žádal znovu u Solus a je to na prd všechno a jsme tam, kde jsme byli předtím…
@RadkaCh to je dobrý poznatek… právě jak jsme psali na to cbcb, tak mu pak přišel jen výpis, kde všude žádal a proč mu to zamítli.. že by to bylo tím? :nevim:

Nejdříve jsme mysleli, že mu žádost zamítli kvůli tomu, že měl smlouvu v práci na určitu.. tu mu teď změnily a dostal na neurčito, ale jestli je to tím, že už má jakoby „zažádáno“ jinde, což ho automaticky řadí tam, tak je mu vlastně houby platná smlouva na neurčito a dluh ani nemusí mít.. je tam vedený jen kvůli těm nezdařených pokusů, rozumím tomu dobře jo?
@Kirbisek No právě.. ono kdybychom věděli kde a za co tam je, tak by to bylo jednání o něčem jiném potom, ale takhle? Prostě nevím si rady moc… ještě když ten Solus je prázdný.. nechápu

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
18.3.15 20:17
@Anonymní píše:
@Jura007 No projednával ji u více bank, ale nikde mu nikdo nic neřekll.. jen „vaši žádost jsme zamítli z důvodů, které banka nechce zveřejňovat“ a nazdar pipi… pak tedy v te raifce mu řekli o tom dluhu a kde si má zažádat.. udělal, pak žádal znovu u Solus a je to na prd všechno a jsme tam, kde jsme byli předtím…
@RadkaCh to je dobrý poznatek… právě jak jsme psali na to cbcb, tak mu pak přišel jen výpis, kde všude žádal a proč mu to zamítli.. že by to bylo tím? :nevim:Nejdříve jsme mysleli, že mu žádost zamítli kvůli tomu, že měl smlouvu v práci na určitu.. tu mu teď změnily a dostal na neurčito, ale jestli je to tím, že už má jakoby „zažádáno“ jinde, což ho automaticky řadí tam, tak je mu vlastně houby platná smlouva na neurčito a dluh ani nemusí mít.. je tam vedený jen kvůli těm nezdařených pokusů, rozumím tomu dobře jo?
@Kirbisek No právě.. ono kdybychom věděli kde a za co tam je, tak by to bylo jednání o něčem jiném potom, ale takhle? Prostě nevím si rady moc… ještě když ten Solus je prázdný.. nechápu

No takhle mi to říkala. Že do těch jejich registrů se dostávají i ty „nezávazný“ internetový kalkulace.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.3.15 20:29

@RadkaCh A jakým způsobem se toho dá zbavit?

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
18.3.15 20:31
@Anonymní píše:
@RadkaCh A jakým způsobem se toho dá zbavit?

Hele, to už jsme spolu neřešili. Ale asi bych prostě kontaktovala všechny ty banky z toho výpisu a zkusila to vyřešit tam :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
18.3.15 20:32

A asi bych to řešila s nějakým finančním poradcem. Z nějakého, pro mě nepochopitelného důvodu, se s obyčejným člověkem v bance nechtějí bavit, ale s poradcem to jooo, to jim jde :cert:

• Citovat
  • Upravit
11559
18.3.15 21:14
@RadkaCh píše:
No takhle mi to říkala. Že do těch jejich registrů se dostávají i ty „nezávazný“ internetový kalkulace.

No, to je právě poměrně častý názor klientů, kteří si myslí, že poradce je jen škodná a sami to udělají přeci lépe. Možná jo, většinou ne.
Chci nějaký úvěr (půjčku 200.000, hypo 2.000.000- je to skoro jedno). Jsem klient a oběhávám to sám.
Dojdu na pobočku a chci kalkulaci, něco se mnou sepíšou a dostanu kalkulaci. Ok, chci porovnání, tak jdu ještě do 2 dalších bank. A po těch 3 návštěvách mi zůstanou záznamy v registrech, že jsem žádal a že to neklaplo. Protože opravdu jsem žádnou půjčku nedostal, protože jsem ji ještě nechtěl- jen jsem se ptal.
Ale banka neudělá kalkulaci, aniž by měla podepsanou ŽÁDOST!!!
Jsem klient a mám poradce. Ten mi sám udělá prvotní nástřel, na co (a jestli) vůbec dosáhnu a dle toho volí vhodnou banku. A možná to i rozjede ve 2 bankách současně a tu jednu až potom zastaví. Nezapomene požádat o zrušení té žádosti a o „vyčištění“ registrů od této žádosti. Navíc nosí do té banky víc úvěrů, takže dosáhne na podmínky, na které klient z ulice nemá šanci. A pokud je nějaký problém, tak je velká šance, že úvěrář v bance mu neoficiálně sdělí, v čem je problém a co by se s tím dalo dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel