Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, chci se zeptat, jak je to s registrací. Ráda bych šla rodit do Benešova, ale tam se chodí poprvé v 35 tt a registrace nemají. Tak bych se ráda pro jistotu registrovala k Apolináři, ale nevím, zda by mě v Benešově vzali, když budu odted registrovaná u Apolináře ![]()
No a co když tě tam pak stejně nevezmou a ty nebudeš registrovaná nikde? To asi v Praze potom neporodíš. Nebo si přinejlepším zaděláš na problémy…
Nevím, jak je to v Benešově, ale myslím že to nevadí. Já jsem měla porodopis sepsaný v jedné porodnici a rodila jsem jinde. Nikomu to nevadilo.
Ahoj!
V tom není problém, klidně to tak udělej.
Pokud přijedeš k porodu kamkoliv, nesmí tě odmítnout. Jen v případě, kdy mají plno a nejedeš s hlavičkou mezi nohama, tě můžou poslat jinam.
Kamarádka byla registrovaná v Podolí a rodila v Benešově. Úplně bez problémů
.
Tak jestli chceš rodit v Benešově, tak tam nakráčej, až bude čas, a budeš rodit tam. Mně přijde nefér se registrovat v některé z pražských porodnic s tím, že tam rodit nechci, je dost ženských, co tam rodit fakt chtějí a třeba se na ně kvůli tobě nedostane.
Jinak kdybys pak začala rodit nějak náhle akutně, nebo nějaké komplikace, tak tě přijme nejbližší volná porodnice s patřičným vybavením bez ohledu na registraci. Na JIP jsem byla s paní, kterou s preeklampsií převážel vrtulník z Brna k Apolináři a registrovaná tam fakt nebyla ![]()
Super holky, moc děkuju, v Podolí už je ted právě plno, tak se jdu zaregistrovat do toho Podolí ![]()
Bydlím mezi Benešovem a Prahou a spousta lidí se registruje v Praze a rodí pak v Benešově. Tam tě vezmou i bez registrace, jen bych tam před cestou zavolala.
@myskalucka @Etcetera78 No nefer. Dle me s tim prazske porodnice pocitaji, ze nektere registrovane nakonec neprijdou a maji dle toho ty registrace nastavene. Cele ty registrace jsou nefer. Ono je to tezky, kdyz nebydlis v Praze (ale ani v Bene), manzel tam pracuje a ostatni znami taky, tak odvoz muze ve spicce trvat i dve hodiny, nemluve o opravach D1, to uz je trochu hodne, sanitka te stejne vezme nejspis do Benesova. Zenske o tom tady tak uvazuji, kdyz to bude v noci apod., tak Podoli, ve spicce jim nezbyde nez do Benesova. Ja jsem tak taky uvazovala, oba porody dopadly v Podoli, ale ten Benesov byl jako zalozni moznost.
@Pipi 00 : a vis proč v Praze zavedli registrace? Protože se tu sjíždí cely středočeský kraj a chtěj rodit v Praze a bohuzel ty porodnice nejsou nafukovací. Třeba Podolí jak vis ma jen 8 porodních salu a víc zen tam příště rodit najednou nemůže ( ano můžou čekat na P3 ), proto berou 12 tehotnych na den a ne kazdy rodí v termínu. Kdyby nebyli registrace, tak by museli rodici maminky odmítat. Za me je registrace v pohodě a souhlasim s ni. A když někdo chce rodit v Benešově, tak ano, když to chce, tak at tam rodí a nebere někomu místo, kdo fakt chce rodit v Praze.
@Nicol-8 v Bene je registrace od 36. týdne, většinou sepíšou papíry a pokud chodíš ke svému dr. na monitor, tak tam jdeš až k porodu.
Jinak za mě s Benešovem velká spokojenost, jak s porodem tak i po porodu, ikdyž u malého druhý den po porodu nastaly komplikace, jednali velmi rychle a zajistili velmi rychle překlad na JIRP.
@myskalucka dobře chápu registrace, ale registrace v týdnu, kdy ještě pořádně nevíte zda-li miminko donosíš?
no nevím jestli chce rodit každý v Praze, na pokoji jsem byla s maminkou, která první rodila v Podolí a druhé v Benešově, a říkala, že mnohem lepší je Benešov
ono stejně pokud by nastal nějaký problém (předčasný porod,…), tak z Benešova stejně pošlou do Prahy
@Ráďa81 : ano, pokud třeba nedejboze o miminko přijde s a Podolí to oznamis, tak se tam objeví uvolněný termín. Takže ano, já s nima souhlasim. A proč teda tolik mimopražských rodí v Podoli a u Apolináře
.
@myskalucka vidíš a v Bene je zase hodně rodiček z Prahy a kdo rodil v Praze, tak si Benešov chválí
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.