Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
lenholka píše:ivuska.h píše:hadej se s nima kdyz to na tebe prijde
Neodpovím úplně na tvůj dotaz, ale souvisí to – víš, že registrovat se nikde nemusíš? Že tento požadavek pražských porodnic nemá oporu v zákoně? K porodu tě musí přijmout bez ohledu na registraci, pokud nemají zrovna přeplněná všechna lůžka.
Klidně.
Odmítnutí péče by si ale určitě na triko nevzali.
katule9 píše:
Ahoj holky,mám takový možná trochu hloupý dotaz,ale nevvím kdy mi vychází 14+0tt kdy se registruje v porodnici,tedy respektive nevím kde mám vzít tu nulu??Asi jsem opravdu hloupá ale neumím to vypočítat,dnes jsem 11+2tt dle těhu průkazky,doufám že muj dotaz pochopíte a i poradíteděkuji moc
Ja musela do podoli 14plus 0
Ahoj sice je pozdě, ale třeba moje zkušenost pomůže jiné. V roce 2008 jsem na 21.7. dle PM čekala miminko. bylo mi řečeno, že do podolí se musím registrovat ve 13. týdnu. Já tam tedy šla asi v 13+2 (+-) a už mne nevzali, že na červenec už půl hodinu přede mnou registrovali poslední. Ono totiž jak jsem se posléze dozvěděla, 13 týden je 12+1 až 12 +6, 14.t je 13+1 až 13+6 atd. Já jsme to s mými rozhozenými těhu hormony řádně obulela, ale nakonec mne vzali u Apolináře, kde se registrovalo myslím od 16.t. (15+1 až 15+6). Tam jsme také rodila, ale o 3 týdny dříve v 37+0. Druhé jsem rodila v Mladé Boleslavi bez registrace a super. Možná lepší přístup než u Apolináře. Ale všude jsou + i mínusy. Oba porody byly pro mne krásný zážitek i přes to, že to je i bolestivé. ![]()