Reklamace a závada se neprojeví

Anonymní
15.8.25 08:51

Reklamace a závada se neprojeví

Ahoj.
Chci se poradit zkušenějších…

Mám problém s myčkou, která mě záruku ještě dva měsíce. Bohužel před pár týdny se stalo, že nevypustil a vodu, ta protekla do kuchyně. Ok, volali jsme servis, protože problém se opakoval… Technik přijel a prý byla v čerpadle kulička pepře - Hmm, ten nepoužíváme tam že divné, ale Neřesime. Myčka několik týdnů šla. Nastal ten samý problém + bylo slyšitelné, že čerpadlo běží, hučí, ale nic se neděje
Voda opět nevytékala.

Myčku si odvezl jiny servis. Po týdnu volali, že myčku 4× zkusili a běží, na nic nepřišli. Ok, v pátek nám ji dovezli a do včera šla. Běžela vesměs každý den aspoň 1×, čili 5-6×. Já už nevím co dělat, přijdu si jak blbec když jsem zas nahlasovala tu samou opravu… Při vybraní vody nebyly nikde zbytky jídla nebo něco chycené v síťku…

Novou kupovat nechci, po necelých dvou letech pardon, ale nemám na rozhazování :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24725
15.8.25 09:34

Evidentně špatný kus. Tak to znovu reklamuj, když nechceš novou no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
15.8.25 09:44
@smile_xxx píše: Více

Záleží jestli prodejce/servis reklamaci uznává. Pokud ne, jsou to pak tahanice. Já být zakladatelkou, tu závadu si nahraju, když se zrovna stane.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.8.25 09:51

@LiduNe jj, taky mě to už napadlo potom co zas klixla

• Citovat
  • Upravit
1229
15.8.25 09:53

Jenže to se musí projevit a servis to opravil. Jenže v prvním případě to byla podle technika jejich vina, ve druhém případě se to neprojevilo. Takže nic.
Navíc, pokud do konce záruky zbývají jen dva měsíce, tak je taky častá praxe ta, že se to u výrobce nahlásí jako záruční oprava, opraví se to na náklady výrobce, ale zákazníkovi se to nepřizná - závada se neprojevila. Ale díl byl vyměněný. Celé je to o tom, aby výrobce nemusel přiznat, že má nějaký díl vadný a aby se nemusela prodlužovat záruka zákazníkovi.
Ale jim to vyteklo i po té druhé opravě, tak je to otázka, co s tím. Tohle jsou závady na houby, když to nejde jednoznačně předvést.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
15.8.25 10:05

Jenže to musí být reklamace uznaná, pokud se jim závada neprojeví, tak smolík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
15.8.25 10:08

V první řadě si pořádně vyčisti všechny odpady, hlavně ty od myčky. Většinou za tohle může prostě mastnota v trubkách, pak řádně vyčistit myčku. Občas se mi to stává a vyčištění pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.8.25 11:06

@Janli tam chyba není, pravidelně se čistí a hlavně vše je čistě. Což uznali sami.

My nedáváme talíře se zbytky do myčka, navíc pepř v kuličkách nepoužíváme ani ho nemáme tak že :lol: :lol: vcelku divné, že první technik u nás našel prý u čerpadla pepř. Navíc nic proti, ale ten se přeci jen rozmoci :lol: :lol: a druhý technik co vzal myčku už do servisu ji zkusili 4×, pěkný… U nás jela 5dni a šla. Zas nejde.

Dnes jsem ji zkusila 2× a šla, potom co jsem včera vybrala vodu, resetovala-cerpadlo s e vzpamatovalo. A teď po 3× zas nevypustil a…tak že nahlášeno a jakmile to udělá zas, čekám s mobilem a dělám video. Protože tohleto není možný :nevim:

• Citovat
  • Upravit
6626
15.8.25 11:10
@Anonymní píše: Více

Odpadní trubky máš vyčistit, ne myčku. A pepř se fakt nerozpustí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.8.25 11:43

@Janli nic v nich není. Píšu to…a ne on se pepř po x mytich nerozpustí… A hlavně mi ho nepoužíváme :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:. Navíc je tam sítko, tak že sorry :mrgreen: pepř fakt nemohl být u čerpadla :nevim: :D

• Citovat
  • Upravit
25194
15.8.25 12:46

Já mívala v myčce vodu a bylo to špatným připojením odpadní hadice.

Normálně to opakovaně reklamuj. Je možný, že i oni to zkouší na tebe. Třeba tuší, že je tato porucha častá a „hrají na čas“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65294
15.8.25 18:23

platí, ale musí se ta závada projevit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...