Co říci rodičům?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6499
23.9.14 11:46

No a jde ti víc o bezpečnost sestry nebo o to, abys neměla případně výčitky svědomí? Sestra je dospělá, ve 25 letech si snad může lítat kam chce, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8149
23.9.14 11:47

Pochybuju, ze kdybys to rekla rodicum, ze by to na rozhodnuti sestry jet/ nejet melo nejaky vliv…Takze bych to nerikala.Spis bych si zkusila promluvit se sestrou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
23.9.14 11:49
@Anonymní píše:
Ahoj maminky a sourozenci, jsem zoufalá ze sestry. Potřebuji vaše názory, co dělat… Mám sestru (25 let), slušnou, hodnou, ale její výběr partnerů byl až na jednu vyjímku vždy do nebe volající. Rom (teď je na 10 let ve vazbě), druhý polorom( ten byl celkem fajn, žádný problém až na to, že by nikdy nezvládl uživit rodinu, ikdyž pracoval, zas byl díky své blbosti i naivitě věčně " odrbávanej " ze strany zaměstnavatelů), pak slušnej, vysokoškolák, ale zas Turek, muslim, kterej měl sestru po pár měsících opustil. No a nejnovější objev je Tunisan, žijící v Tunisku a Francii, kterého potkala před nedávnem na dobolené. Naprosto NIC nemám proti jakýmukoliv náboženství, národnosti, pokuď je člověk slušný. Ale jde mi o naivitu sestry. Po její dovolené jsem hned poznala, že se zaláskovala a nechala za hranicema kluka… Svěřila se mi, že tam někoho potkala, tak jsem se ji snažila pochopit, jakože jasný, prázdninová láska, že to čas vyřeší, že by to samozřejmě nemělo budoucnost. A byla jsem ráda, že je z Tuniska, že se prostě už neuvidí. A včera jsem dostala pecku do zad. Za pár dní letí zpět za ním! Zaplatil jí stejnej zájezd kde byla. Letí sama, za chlapem (37 let), kterýho vůbec nezná, pořádně se ani nedomluví, našim řekla, že jede s kamoškou k babičce na Slovensko. Takže jsem v situaci, že kdyby se jí něco stalo a já to neřekla rodičům, dokážete si představit, jaký výčitky bych měla. Ale říct jim to? Sestra mně neodpustí a naši se z toho zhroutí, po těch všech předchozích problémech. Připadám si jak děcko, co chce žalovat mamince a tatínkovi. Je mi jasný, že je dospělá, bydlí sama, může si dělat co chce, ale mám strašnej strach, jak to dopadne. Bojím se o ni. Je prostě úplně blbá. Snažila jsem se jí to rozmluvit, nadávala jsem, po dobrým taky nic… Co by jste dělali vy? Jinak má normální kamošky, prácu, prostě ju přitahujou jen tmavý typy. Chjo :nevim:

Myslím, že segra je hodně naivní… :(
Rodičům bych to, být tebou, neříkala, nejste malé, abyste se vším běžely za nima. A taky jak píšou, je dobře, že ti věří.

Co bych udělala: promluvila si se segrou na téma bezpečnosti (nejen při sexu), a přesvědčila ji, ať si udělá druhý pas, který by měla někde zašitý tak, aby se k němu mohla dostat, a hlavně, aby o něm chlápkovi neříkala. To samé s mobilem - vzít s sebou náhradní, aby ti měla v případě nutnosti odkud zavolat. A hlavně se ti mu HLÁSIT, HLÁSIT, HLÁSIT.
Jo, a ještě bych nespala, než se ségra vrátí, připravená vystartovat na pomoc v kteroukoli noční hodinu… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
23.9.14 11:49

Ne, neřekla…25 letou ženu doma k topení neuvážou, tak proč jim ještě způsobovat starosti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.9.14 11:50

Tunisan žijící v Tunisu. Pane bože, ti jsou ještě horší, než EGYPŤANI, to je děs, zamknout do věže je málo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
23.9.14 11:50

Je to těžká volba, řekneš a budeš špatná z pohledu sestry, neřekneš, odjede, přestane se ozývat, rodiče zjistí, že jsi to věděla a budeš špatná zase, že jsi nic neřekla..
Myslím,, že sestra dělá strašnou hloupost, mohlo by se jí to vymstít..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
23.9.14 11:53

Duvera je jedna vec, ale zdravy rozum druha a dulezitejsi v tomhle pripade. Sestra ho evidentne moc nepobrala :roll: ja bych ji v tomhle spojence nedelala, zahrava si s ohnem jako pubertak! Rekla bych to jednomu z rodicu, tomu, ktery dokaze vic jednat s chladnou hlavou. At s tou informaci nalozi dle sveho uvazeni :nevim: Nevim proc ma takova zodpovednost lezet na bedrech sestry…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
23.9.14 11:53

Upřímně řekla bych sestře na férovku co si o tom všem myslim…rodičům bych nic neříkala…ale pokud by se zeptali asi bych jim odpověděla kam jela…předpokládám, že po tom co si psala rodiče vědí jaká sestra je :nevim:..no a z toho co píšeš si evidentně potřebuje nabít hubu…bohužel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3677
23.9.14 11:54

Tak nějak nechápu co se změní tím když to řekneš rodičům??? Je dospělá, letět může kam chce a těžko jí rodiče zabrání. chceš bránit jí nebo sebe abys neměla výčitky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
23.9.14 11:54

Rodičům nic neříkej, sestra je dospělá, má mít rozum a pokud by se jí něco stalo, následky si ponese sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
23.9.14 11:55

Doporučila bych sestře přečíst si knihu Bez dcerky neodejdu a vyhledala bych podobnou literaturu, aby si pěkně nepodělala život :zed: :zed:… rodičům bych nic neříkala, stejně by sestru asi nepřivázali k topení, aby zůstala doma, spíš promluv se sestrou, kam přesně jede a jak se ten její exotický přítel jmenuje, kde bydlí atd… kdyby náhodou :nevim:… jinak sestra je hodně velký dobrodruh, já bych do toho teda rozhodně nešla :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
23.9.14 11:55

Rodičům bych neříkala nic, snažila bych se otřevřít sestře oči. Internet je plný příběhů evropských žen, které měly podobný hloupý nápad. Najdi jich pár z nějakého důvěryhodného zdroje a dej je sestře přečíst - Tunisani balí turistky, aby se s jejich pomocí dostali do Evropy.
Když to nepomůže, alespoň ji vyškol, co má dělat, když se dostane do potíží. A hlavně, ať si ho nebere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.14 11:58
@Anonymní píše:
Ahoj maminky a sourozenci, jsem zoufalá ze sestry. Potřebuji vaše názory, co dělat… Mám sestru (25 let), slušnou, hodnou, ale její výběr partnerů byl až na jednu vyjímku vždy do nebe volající. Rom (teď je na 10 let ve vazbě), druhý polorom( ten byl celkem fajn, žádný problém až na to, že by nikdy nezvládl uživit rodinu, ikdyž pracoval, zas byl díky své blbosti i naivitě věčně " odrbávanej " ze strany zaměstnavatelů), pak slušnej, vysokoškolák, ale zas Turek, muslim, kterej měl sestru po pár měsících opustil. No a nejnovější objev je Tunisan, žijící v Tunisku a Francii, kterého potkala před nedávnem na dobolené. Naprosto NIC nemám proti jakýmukoliv náboženství, národnosti, pokuď je člověk slušný. Ale jde mi o naivitu sestry. Po její dovolené jsem hned poznala, že se zaláskovala a nechala za hranicema kluka… Svěřila se mi, že tam někoho potkala, tak jsem se ji snažila pochopit, jakože jasný, prázdninová láska, že to čas vyřeší, že by to samozřejmě nemělo budoucnost. A byla jsem ráda, že je z Tuniska, že se prostě už neuvidí. A včera jsem dostala pecku do zad. Za pár dní letí zpět za ním! Zaplatil jí stejnej zájezd kde byla. Letí sama, za chlapem (37 let), kterýho vůbec nezná, pořádně se ani nedomluví, našim řekla, že jede s kamoškou k babičce na Slovensko. Takže jsem v situaci, že kdyby se jí něco stalo a já to neřekla rodičům, dokážete si představit, jaký výčitky bych měla. Ale říct jim to? Sestra mně neodpustí a naši se z toho zhroutí, po těch všech předchozích problémech. Připadám si jak děcko, co chce žalovat mamince a tatínkovi. Je mi jasný, že je dospělá, bydlí sama, může si dělat co chce, ale mám strašnej strach, jak to dopadne. Bojím se o ni. Je prostě úplně blbá. Snažila jsem se jí to rozmluvit, nadávala jsem, po dobrým taky nic… Co by jste dělali vy? Jinak má normální kamošky, prácu, prostě ju přitahujou jen tmavý typy. Chjo :nevim:

Přesně tohle se stalo mojí kamarádce. Zamilovala se do Tunisana, několik let tam za ním jezdila několikrát do roka. Později se tam vzali, ona se vrátila do čech, jemu zakázali vycestovat dokud si neodbyl vojenskou službu. Může být ráda, že jí při jedné z návštěv nesebral pas. Nakonec to dopadlo tak, že se díky vzdálenosti vídali tak málo, až se odcizili a došlo na rozvod. Jenže ten trval díky papírování a problémům ze strany jeho státu několik let. Teď už má dítě s novým snoubencem, naštěstí to tady dopadlo dobře.

Naprosto tě chápu, že se bojíš. Rodičům bych to řekla, těm svým. Nevím jací jsou tvoji a co by podnikli nebo nepodnikli, kdyby to věděli. Jenže sestra je dospělá a svéprávná, nemůžete dělat naprosto nic.

• Citovat
  • Upravit
13943
23.9.14 11:59

Tvoje snaha sestře otevřít oči, by nakonec mohla být velmi kontraproduktivní. Vyjádřila bych svoje obavy, ale nijak na ni netlačila, aby se ještě nezabejčila a mohlo by se taky stát, že se přestane svěřovat i tobě a ani ty nakonec nebudeš vědět kde je a jak dopadla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
23.9.14 12:00

Sestra si zaplatila ještě jednou dovolenou v Tunisku. To přeci může a jinak ona sama rychle pozná, že to nikam nevede. Nemá to budoucnost ani žádný smysl.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML