Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@hanka.br. píše:
Rekonstrukci máme rok za sebou. Dali jsme vinyl, imitaci dřevěné podlahy, je to snadno udržovatelná teplá podlaha, téměř nezničitelná, dá se případně opravit jenom část, kdyby bylo třeba. Na rozdíl od komentáře výše máme čistě bílý lesk, jsem spokojená, udržuje se snadno hezká a přijde mi, že na ní naopak není vidět téměř nic. Vybavení Ikea, spotřebiče Beko.
Krásná kuchyň. ![]()
@hanka.br. mas malé deti? Ja mam linku prakticky totoznou, akorat ta pracovni deska a deska na zdi jsou šedé a jsem z toho úplně zoufala. Maly porad chodi a patla ta bílá dvirka, porad z toho utiram nejake krupky, otisky prstů, kdyz e meje nadobi tak stačí par kapek vody a opet muzu vsechno lestit, deti v kuchyni operovaly s boruvkama a na bílé zůstaly modre fleky… jako pro dospělé je to fajn, do domácnosti s malymi detmi je ten bilej lesk zkaza ![]()
Tak za linku se mi líbí dát to samé z čeho je pracovní deska, působí to jednolitě. My máme dekton, asi nejlepší povrch, co je nyní na trhu, ale levný není samozřejmě.
Doporučuju návštěvu nějakého kuchyňského studia pro inspiraci a okouknuti různých vychytavek.
Mame plovoucku - ale taky si davame na veci pozor a vse vylite hned uklizime, takze neni problem,.. Rozhodne bych nebrala kuchyn v matu. Mastne fleky proste nejsou vycistit. Je to sice krasne, ale strasne neprakticke. Zakladni desku mame Egger Feelwood Halifax dub - pouzito na pracovni desku, zadni desku, kuchynsky stul (2m, truhlar k tomu dodelal a namoril nohy), ke stolu lavici a opernou desku na zed za lavici. Vypada to super a lidi nam neveri, ze to neni drevo jak je to krasne strukturovane. https://www.egger.com/…ail/H1181_37 a k tomu mame nejaky kremove bily mat. Bohuzel se mi sem uz nevesla spizni skrin a tu hodne postradam. Kuchyne je do U a ty dolni rohove skrinky na prd. Hlavni osvetleni je z led pasku pod hodnimi skrinkami. Mam 2 hlavni zasuvkova mista - na kazde strane jedno s 2 zasuvkama. Do koutu s kavovarem by se jich mozna hodilo vic, ale my stejne konvici vypiname a jedine co je nonstop zapnute je prave kavovar. Rozhodne indukci. A dol;ni rohove skrinku jsou na prd. Mame ledviny a pak jen police. Ty ledviny jeste jakz takz, ale ty police bych vymenila za vysuvne kosiky, protoze takhle se v tom strasne blbe hrabe. Vse se musi vyndat nez se dostanu k tomu co je vzadu. Vlastne bych to skoro nepotrebovala. To vytahovani je taak otravne, ze ty spotrebice radsi ani nepouzivam
@Kriss Tina píše:
@hanka.br. mas malé deti? Ja mam linku prakticky totoznou, akorat ta pracovni deska a deska na zdi jsou šedé a jsem z toho úplně zoufala. Maly porad chodi a patla ta bílá dvirka, porad z toho utiram nejake krupky, otisky prstů, kdyz e meje nadobi tak stačí par kapek vody a opet muzu vsechno lestit, deti v kuchyni operovaly s boruvkama a na bílé zůstaly modre fleky… jako pro dospělé je to fajn, do domácnosti s malymi detmi je ten bilej lesk zkaza
To je možné - děti malé nemám, ale mám vnoučátko, tak se uvidí, až začne chodit a matlat. To budu spíš skřípat zubama, až oběhne s borůvkama to žluté křeslo. Říkala jsem si, že na stará kolena už to udržím pěkné, ale vypadá to, že to byla mylná představa…A je to tak dobře.
A když je ta deska místo dlaždiček, jak se uchycuje a jak se pasují na sebe prac. plocha a ta kolmá deska? Nevíte náhodou někdo?
My budeme rekonstruovat teď v létě a bude hodně podobná jak má @hanka.br.
Akorát jsem si vybrala i bílé spotřebiče tak snad nebudu litovat. Já se inspirovala u sestry, která dělala novou kuchyň loni. Ale teda v tom co rozhodně nechci. Mají dotykové otvírání horních skříněk a je to na prd. Pořád to leští, protože tam samozřejmě zůstávají otisky. Pak mají nějakou supermoderní indukční desku, která se jí pořád vypíná. Třeba když ji vyprskne voda nebo se prehřeje, což je skoro pokaždé, když vaří na víc než dvou plotýnkách. Někdy není to dražší zrovna lepší.
@hanka.br. tak to bude ono, ono s rocnim miminem a 5 letym, ktery se v kuchyni rad angazuje, neni ta bílá zrovna bezva kombinace
@Tejami jo tu indukci mame taky
ono stačí kdyz ji meju necim vlhkym a uz pipa, jak neco přeteče, tak je zle.
@Tejami No, já si třeba na indukci stěžovat nemůžu a to, co popisuješ, je jen o zvyku a o tom, že se musíš naučit na ní vařit, aby ti jídlo z hrnců nelítalo.
@Anitram2 píše:
Ta skleněná deska je bombová.To mi nějak uniklo
Bombová je, ale cenově je to úplně jiná liga ![]()
@Kriss Tina zase se indukce musim zastat, ze se na tom pretecene nepripali. Pretece, sundam hrnec, rychle otru houbickou, uterkou a varim dal. Elektrika hned smrdi a plyn ani nemluve
Po zkušenostech z nájemního i vlastního bydlení:
@jita22 píše:
A když je ta deska místo dlaždiček, jak se uchycuje a jak se pasují na sebe prac. plocha a ta kolmá deska? Nevíte náhodou někdo?
Normálně se to lepí mamutem. Dole je silokon, to je to co by mě sr lo. Raději bych dal dalších 5 tisíc na hliníkový zádový systém do kterýho se sklo či zádová deska zapasuje. Výhodou toho je, že se ti dá kdykoliv vyměnit..
@P4ja píše:
@Tejami No, já si třeba na indukci stěžovat nemůžu a to, co popisuješ, je jen o zvyku a o tom, že se musíš naučit na ní vařit, aby ti jídlo z hrnců nelítalo.
Jo jo určitě je to o zvyku, ale já kolikrát vařím na všech 4 plotýnkách zaráz a třeba sestra říkala, že smažila bramboráky na dvou pánvičkách zaráz a pořád se jí to vypínalo, protože byla ta deska přehřátá. A kvůli rýži si koupili rači rýžovar. Tu uvařit bylo o nervy
. A já ji taky teda neumím uvařit bez prskání ![]()
@Tejami píše:
Jo jo určitě je to o zvyku, ale já kolikrát vařím na všech 4 plotýnkách zaráz a třeba sestra říkala, že smažila bramboráky na dvou pánvičkách zaráz a pořád se jí to vypínalo, protože byla ta deska přehřátá. A kvůli rýži si koupili rači rýžovar. Tu uvařit bylo o nervy. A já ji taky teda neumím uvařit bez prskání
No na dvou pánvičkách normálně jedeme palačinky a 4 plotýnky občas mám taky. On je problém, když máš na všech hodně vysoký výkon, ale to moc potřeba není. A jinak mně to spíš přijde na nějakou vadnou desku.
No a rýži nechám přivést k varu, a potom hned stáhnu a dělám na 2 max 3.