Rekonstrukce kuchyně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1695
8.7.20 13:38
@hanka.br. píše:
Rekonstrukci máme rok za sebou. Dali jsme vinyl, imitaci dřevěné podlahy, je to snadno udržovatelná teplá podlaha, téměř nezničitelná, dá se případně opravit jenom část, kdyby bylo třeba. Na rozdíl od komentáře výše máme čistě bílý lesk, jsem spokojená, udržuje se snadno hezká a přijde mi, že na ní naopak není vidět téměř nic. Vybavení Ikea, spotřebiče Beko.

Krásná kuchyň. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
8.7.20 13:42

@hanka.br. mas malé deti? Ja mam linku prakticky totoznou, akorat ta pracovni deska a deska na zdi jsou šedé a jsem z toho úplně zoufala. Maly porad chodi a patla ta bílá dvirka, porad z toho utiram nejake krupky, otisky prstů, kdyz e meje nadobi tak stačí par kapek vody a opet muzu vsechno lestit, deti v kuchyni operovaly s boruvkama a na bílé zůstaly modre fleky… jako pro dospělé je to fajn, do domácnosti s malymi detmi je ten bilej lesk zkaza :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
8.7.20 13:42

Tak za linku se mi líbí dát to samé z čeho je pracovní deska, působí to jednolitě. My máme dekton, asi nejlepší povrch, co je nyní na trhu, ale levný není samozřejmě.
Doporučuju návštěvu nějakého kuchyňského studia pro inspiraci a okouknuti různých vychytavek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18640
8.7.20 13:43

Mame plovoucku - ale taky si davame na veci pozor a vse vylite hned uklizime, takze neni problem,.. Rozhodne bych nebrala kuchyn v matu. Mastne fleky proste nejsou vycistit. Je to sice krasne, ale strasne neprakticke. Zakladni desku mame Egger Feelwood Halifax dub - pouzito na pracovni desku, zadni desku, kuchynsky stul (2m, truhlar k tomu dodelal a namoril nohy), ke stolu lavici a opernou desku na zed za lavici. Vypada to super a lidi nam neveri, ze to neni drevo jak je to krasne strukturovane. https://www.egger.com/…ail/H1181_37 a k tomu mame nejaky kremove bily mat. Bohuzel se mi sem uz nevesla spizni skrin a tu hodne postradam. Kuchyne je do U a ty dolni rohove skrinky na prd. Hlavni osvetleni je z led pasku pod hodnimi skrinkami. Mam 2 hlavni zasuvkova mista - na kazde strane jedno s 2 zasuvkama. Do koutu s kavovarem by se jich mozna hodilo vic, ale my stejne konvici vypiname a jedine co je nonstop zapnute je prave kavovar. Rozhodne indukci. A dol;ni rohove skrinku jsou na prd. Mame ledviny a pak jen police. Ty ledviny jeste jakz takz, ale ty police bych vymenila za vysuvne kosiky, protoze takhle se v tom strasne blbe hrabe. Vse se musi vyndat nez se dostanu k tomu co je vzadu. Vlastne bych to skoro nepotrebovala. To vytahovani je taak otravne, ze ty spotrebice radsi ani nepouzivam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
8.7.20 13:45
@Kriss Tina píše:
@hanka.br. mas malé deti? Ja mam linku prakticky totoznou, akorat ta pracovni deska a deska na zdi jsou šedé a jsem z toho úplně zoufala. Maly porad chodi a patla ta bílá dvirka, porad z toho utiram nejake krupky, otisky prstů, kdyz e meje nadobi tak stačí par kapek vody a opet muzu vsechno lestit, deti v kuchyni operovaly s boruvkama a na bílé zůstaly modre fleky… jako pro dospělé je to fajn, do domácnosti s malymi detmi je ten bilej lesk zkaza :D

To je možné - děti malé nemám, ale mám vnoučátko, tak se uvidí, až začne chodit a matlat. To budu spíš skřípat zubama, až oběhne s borůvkama to žluté křeslo. Říkala jsem si, že na stará kolena už to udržím pěkné, ale vypadá to, že to byla mylná představa…A je to tak dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11199
8.7.20 13:46

A když je ta deska místo dlaždiček, jak se uchycuje a jak se pasují na sebe prac. plocha a ta kolmá deska? Nevíte náhodou někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
8.7.20 13:49

My budeme rekonstruovat teď v létě a bude hodně podobná jak má @hanka.br. :D Akorát jsem si vybrala i bílé spotřebiče tak snad nebudu litovat. Já se inspirovala u sestry, která dělala novou kuchyň loni. Ale teda v tom co rozhodně nechci. Mají dotykové otvírání horních skříněk a je to na prd. Pořád to leští, protože tam samozřejmě zůstávají otisky. Pak mají nějakou supermoderní indukční desku, která se jí pořád vypíná. Třeba když ji vyprskne voda nebo se prehřeje, což je skoro pokaždé, když vaří na víc než dvou plotýnkách. Někdy není to dražší zrovna lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
8.7.20 13:56

@hanka.br. tak to bude ono, ono s rocnim miminem a 5 letym, ktery se v kuchyni rad angazuje, neni ta bílá zrovna bezva kombinace :mrgreen: @Tejami jo tu indukci mame taky :D ono stačí kdyz ji meju necim vlhkym a uz pipa, jak neco přeteče, tak je zle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
8.7.20 13:56

@Tejami No, já si třeba na indukci stěžovat nemůžu a to, co popisuješ, je jen o zvyku a o tom, že se musíš naučit na ní vařit, aby ti jídlo z hrnců nelítalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20896
8.7.20 13:58
@Anitram2 píše:
Ta skleněná deska je bombová. :pankac: To mi nějak uniklo

Bombová je, ale cenově je to úplně jiná liga :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18640
8.7.20 13:59

@Kriss Tina zase se indukce musim zastat, ze se na tom pretecene nepripali. Pretece, sundam hrnec, rychle otru houbickou, uterkou a varim dal. Elektrika hned smrdi a plyn ani nemluve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16201
8.7.20 14:11

Po zkušenostech z nájemního i vlastního bydlení:

• nikdy víc vestavěnou lednici, je fakt malá
  • nikdy víc mezi dřezem a varnou plochou podlaha (těch věcí, které opláchnu a hned chci přihodit na pánev, kapala voda, takže varný ostrůvek a dřez jinde bylo peklo)
  • otvírání buď bez úchytek, nebo úchytku, kterou jde otevřít např. malíčkem (když jsou špinavé ruce, tak jsou takové ty bodové úchytky hrozně nepraktické)
  • vedle varné plochy dostatečná plocha na kovovou mřížku, kam jdou odkládat rozpálené hrnce/pánve/plechy
  • osobně mi nevyhovuje vůbec trouba zabudovaná v takovém tom bloku mezi lednicí a spíží a ještě vysoko (když jsem chtěla míchat maso v troubě, musela jsem zvedat ruce, se zdviženýma rukama brát třeba rozpálené víko, přišlo mi to mnohem nebezpečnější, než trouba, ke které se skloním. Navíc dnešní trouby už mají chladná skla, pro děti je nebezpečné jen to vyndávání, a pořád je pro mě lepší to dítě vidět, jak se blíží k troubě, než stát s rukama nahoře a to dítě může přiběhnout přímo pod ten vroucí pekáč, který vyndávám.) Do svého bytu jsem dala troubu klasicky pod varnou desku a vyhovuje mi to mnohem víc (ale jsem dost výjimka).
  • z podobného důvodu mi nevyhovuje mikrovlnka v tom bloku a moc vysoko (vadí mi vyndávat talíř horké polévky a mít ho v úrovni obličeje, navíc chci, aby byla mikrovlnka brzy přístupná dětem a uměly ji obsluhovat, tzn. měly snadný přístup a talíř vyndaly hned na linku (kdyby byl horký) a nemusely s ním vrávorat po kuchyni.
  • rozmyslet si, které spotřebiče a kde budou stát trvale na lince, a uzpůsobit tomu zásuvky
  • dobře vyřešit odpadkové koše
  • protože už dnes člověk skoro nemyje nádobí ručně (nebo jen pár kousků), vyhovuje mi velký dřez s malou odkládací plochou (chtěla jsem dřez, do kterého se v pohodě vejde velký plech, ale nechtěla jsem, aby mi odkládací plocha dřezu zbytečně blokovala pracovní prostor)
  • osobně mi vyhovuje nedělat spodní skříňky až po okraj pracovní desky, ale nechat pod koncem pracovní desky alespoň na jedné straně buď jen police nebo prázdné místo (najde se spousta věcí, které nemají klasický rozměr a je třeba je někam šoupnout, já tam dávám třeba krabičky pro naše a pro tchyni, ve kterých nám nebo dětem něco přinese, tak abych je měla „na očích“ a nezaložila je, ale zároveň aby se to neválelo na stole nebo na lince. Taky když je linka až ke dveřím, tak v případě spodních skříněk až k těm dveřím se tam výrazně zmenšuje prostor, když se třeba 2 lidi vyhýbají ve dveřích, není možnost šlápnout kousek vedle.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6439
8.7.20 14:18
@jita22 píše:
A když je ta deska místo dlaždiček, jak se uchycuje a jak se pasují na sebe prac. plocha a ta kolmá deska? Nevíte náhodou někdo?

Normálně se to lepí mamutem. Dole je silokon, to je to co by mě sr lo. Raději bych dal dalších 5 tisíc na hliníkový zádový systém do kterýho se sklo či zádová deska zapasuje. Výhodou toho je, že se ti dá kdykoliv vyměnit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
8.7.20 14:22
@P4ja píše:
@Tejami No, já si třeba na indukci stěžovat nemůžu a to, co popisuješ, je jen o zvyku a o tom, že se musíš naučit na ní vařit, aby ti jídlo z hrnců nelítalo.

Jo jo určitě je to o zvyku, ale já kolikrát vařím na všech 4 plotýnkách zaráz a třeba sestra říkala, že smažila bramboráky na dvou pánvičkách zaráz a pořád se jí to vypínalo, protože byla ta deska přehřátá. A kvůli rýži si koupili rači rýžovar. Tu uvařit bylo o nervy :D. A já ji taky teda neumím uvařit bez prskání :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
8.7.20 14:25
@Tejami píše:
Jo jo určitě je to o zvyku, ale já kolikrát vařím na všech 4 plotýnkách zaráz a třeba sestra říkala, že smažila bramboráky na dvou pánvičkách zaráz a pořád se jí to vypínalo, protože byla ta deska přehřátá. A kvůli rýži si koupili rači rýžovar. Tu uvařit bylo o nervy :D. A já ji taky teda neumím uvařit bez prskání :nevim:

No na dvou pánvičkách normálně jedeme palačinky a 4 plotýnky občas mám taky. On je problém, když máš na všech hodně vysoký výkon, ale to moc potřeba není. A jinak mně to spíš přijde na nějakou vadnou desku.

No a rýži nechám přivést k varu, a potom hned stáhnu a dělám na 2 max 3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí