Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@pikola píše:
@zrcadlo hm, mě vychází teď v naplánované kuchyni dřez naproti varné desce, vedle sebe se to asi nevejde a pořád přemýšlím jak to udělatted mám dřez hned vedle desky a taky nic moc
No můj sen byl ostrůvek se sporákem a nad tím digestoř. Přešlo mě to ve chvíli, kdy jsem u známé viděla, že to všechno přenáší a cáká.
Takže ostrůvek mám, ale z jedné strany budou později barové židle. A ve víc lidech se to rozprostře. A vyhovuje mně to při pečení cukroví. Dokonce jsme zjistili, že s kamarádama většinou všichni stojíme kolem ostrůvku a chystáme jídlo a kecáme.
@P4ja píše:
No, jasně. MYslela jsem to tak, že si koupíš novou indukční desku. A protože se ti to přehřívá nebo na tom tu rýži neumíš uvařit, tak si musíš koupit ještě extra hrnec (rýžovar). Myšleno bokem ne na tu indukci.Je to úplně stejně blbé, jako mít rychlovarnou konvici, když máš indukci.
Příspěvek upraven 08.07.20 v 14:41
Na rýžovar nenechám dopustit. Plně automatický režim je fajn. Je to nejoblíbenější spotřebič v kuchyni. Pak je jedno jestli je rychlovarná konvice nebo obyčejná konvice na vodu. Navíc s tou logikou by se mohlo napsat, na co indukční deska, když naproti je hospoda, kde vaří denně skvěle. ![]()
@P4ja píše:
No, jasně. MYslela jsem to tak, že si koupíš novou indukční desku. A protože se ti to přehřívá nebo na tom tu rýži neumíš uvařit, tak si musíš koupit ještě extra hrnec (rýžovar). Myšleno bokem ne na tu indukci.Je to úplně stejně blbé, jako mít rychlovarnou konvici, když máš indukci.
Příspěvek upraven 08.07.20 v 14:41
Tohle bych si tedy netroufla napsat. Za mě rychlovarka umožňuje vařit nápoje stranou od místa, kde se vaří jídlo. A to se obzvlášť při větších rodinných sešlostech opravdu hodí. V jedné části kuchyně může někdo vařit kafe pro 10 lidí a na indukci vesele hostitelka vaří a nikdo se jí nemotá pod nohy. ![]()
@samá práce píše:
Na rýžovar nenechám dopustit. Plně automatický režim je fajn. Je to nejoblíbenější spotřebič v kuchyni. Pak je jedno jestli je rychlovarná konvice nebo obyčejná konvice na vodu. Navíc s tou logikou by se mohlo napsat, na co indukční deska, když naproti je hospoda, kde vaří denně skvěle.
Hele proč ne, ale pokud tady bylo uvedeno, že ten rýžovar koupili, protože rýží na té desce prostě neuvaří, protože se přehřívá, ne že jim vyhovuje víc nebo jsou zvyklí na něj, tak je to blbé. ![]()
@zrcadlo píše:
Tohle bych si tedy netroufla napsat. Za mě rychlovarka umožňuje vařit nápoje stranou od místa, kde se vaří jídlo. A to se obzvlášť při větších rodinných sešlostech opravdu hodí. V jedné části kuchyně může někdo vařit kafe pro 10 lidí a na indukci vesele hostitelka vaří a nikdo se jí nemotá pod nohy.
Tak jasný, pokud ji máš třeba na zahradě nebo někde mimo. Taky ji máme ve venkovní kuchyni. Ale jinak by u nás v kuchyni zabírala místo úplně stejně jako ten rýžovar. Ale je to vytržené z kontextu. Bylo to přirovnání k tomu, že si musíš koupit rýžovar, protože ti na indukci ta rýže nejde uvařit.
Jinak rychlovarnou bych asi zvolila v případě, že bych vařila vodu na Sunar, tak bych asi uvažovala o té s termostatem.
@zrcadlo @P4ja já to mám právě 3m dlouhé a chtěla jsem tam lednici
a tu varnou větší než 60
Můžu to mít ještě jako U možná. Co bych chtěla je ale taky trouba nahoře
. Celé je to 330, ale jsou tam stoupačky. Tam se vejde tak myčka a dřez
@Anitram2 píše:
Zdravím,
v letošním roce plánujeme celkovou rekonstrukci kuchyně. S čím jste ve své kuchyni spokojené? Co byste dnes udělali jinak? Nemůžu se rozhodnout - plovoučka nebo dlažba? Klasický obklad nebo dřevěná deska? Prosím osvědčené rady a nápady.
Letos delam reko kuchyne vcetne dalsich casti bytu.
Na podlahu pujde rozhodne vinyl a nad linku deska. Pracovni deska bude v barve podlahy(asi dub).
Jinak @hanka.br moc hezka kuchyne. Ta nase bude taky bila v matu, ne Ikea, ale truhlar, jen rozmerove bude mensi.
@hanka.br. píše:
Rekonstrukci máme rok za sebou. Dali jsme vinyl, imitaci dřevěné podlahy, je to snadno udržovatelná teplá podlaha, téměř nezničitelná, dá se případně opravit jenom část, kdyby bylo třeba. Na rozdíl od komentáře výše máme čistě bílý lesk, jsem spokojená, udržuje se snadno hezká a přijde mi, že na ní naopak není vidět téměř nic. Vybavení Ikea, spotřebiče Beko.
Krásná kuchyň. Kdo vám ji dělal? Mám dost podobnou, tak tipuju stejnýho truhláře. ![]()
Jinak já jsem spokojená s bílým leskem, ale nemám teda malý děti, takže mi to nikdo nepatlá. Truhlář říkal, že bílej lesk je dobrej, že horší je černej. ![]()
A indukci miluju, měla jsem plyn i elektriku, ale indukce je jednoznačně nejlepší.
Aha, teď čtu, že je to Ikea, tak nic. ![]()
@pikola píše:
@zrcadlo hm, mě vychází teď v naplánované kuchyni dřez naproti varné desce, vedle sebe se to asi nevejde a pořád přemýšlím jak to udělatted mám dřez hned vedle desky a taky nic moc
Asi bych na tvem miste zasel za interierovym designerem. Davat drez hned vedle varne desky je fakt neprakticke a architekti pred tim hodne varuji.
Taky trochu bojuji s prostorem, ale poradil jsem se a docela to vyslo, bude tvar L. Pokud to muzes mit do U, tak radsi na 2.stranu, nez to mit nalepene hned u sebe.
@pikola píše:
@zrcadlo @P4ja já to mám právě 3m dlouhé a chtěla jsem tam lednicia tu varnou větší než 60
Můžu to mít ještě jako U možná. Co bych chtěla je ale taky trouba nahoře
. Celé je to 330, ale jsou tam stoupačky. Tam se vejde tak myčka a dřez
No, zkus třeba nějaká koupelnová studia. My tenkrát byli v oresi. Měli vizualizaci zadarmo, tak tam nám docela dobře poradili. A nebo fakt architekt.
@pikola A neuvažovala jsi udělat to fakt do U a na tu horní stěnu vedle stoupaček dát ty vysoké prvky (skříň s troubou a lednici)? Je to hlubší než stoupačky, takže by vpravo vznikla taková „kapsa“, a na desce to nevadí, dole se to dá využít třeba pro odpadkové koše, jen by sis musela pohlídat otvírání horních skříněk. Na pravé straně od lednice (v horním pravém rohu podle tvého nákresu) bych to vyřešila jednoduše tak, že těch cca 60cm hloubky lednice by byl prostor přístupný z druhé strany (z obýváku - jestli jsem to pochopila dobře, že tam vpravo není stěna, ale pokračuje tam obývák?), dala by se tam dát vinotéka nebo knihovnička nebo prostor na cokoliv.
Na levou stěnu by se tak v klidu vešla varná deska a dřez s dostatečným pracovním prostorem mezi (kde bude asi i myčka). Na pravé straně by pak byla jen pracovní deska se spodními skříňkami (+ ta jedna přístupná z druhé strany).
Nebo nechat lednici vlevo v rohu, vysokou skříň s troubou taky, a udělat to U tak, aby byla ten kolmý prostor trošku hlubší a tím pádem byla pracovní deska v dostatečné šíři i kolem těch stoupaček a mohla jsi od dřezu ke sporáku přenášet nad plochou. Ale to mi taky přijde nepraktické mít do „L“ dřez a varnou plochu, protože když si tam chtějí stoupnout 2 lidi a jeden má míchat a druhý něco omývat, tak už se tam blbě vejdou.
@P4ja píše:
Máme dlažbu s podlahovým vytápěním, takže studená není. Co oceňuji, je štěrbina centrálního vysávání, takže drobky hned nametu a vysaju. Desku máme klasickou. Dozadu už bych teď dala sklo. Doporučuji hodně zásuvek, protože se spotřebiče nakupí a někdy je toho potřeba víc. Osvědčily se mně na osvětlení led pásky pod skříňkami.Co mně přijde na nic, jsou rohové skříňky, protože jsou hluboké a vzadu jsou akorát věci, co nejsou kam dát.
A vy máte tvrzené sklo?
@zrcadlo to je zatím jen nakreslený plánek bytu, ještě jsem nikde kvůli kuchyni nebyla, ale pořád přemýšlím jak to udělat. Máme ještě čas. Oni tak udělají podle kuchyně rozvody. Ale ta šachta předpokládám s tou se hnout nedá. Má 30 cm, chtěla jsem tam dát kávovar a ty stoupací dveře
Příspěvek upraven 08.07.20 v 17:13
@PetraJ píše:
Krásná kuchyň. Kdo vám ji dělal? Mám dost podobnou, tak tipuju stejnýho truhláře.![]()
Jinak já jsem spokojená s bílým leskem, ale nemám teda malý děti, takže mi to nikdo nepatlá. Truhlář říkal, že bílej lesk je dobrej, že horší je černej.
Aha, teď čtu, že je to Ikea, tak nic.
A indukci miluju, měla jsem plyn i elektriku, ale indukce je jednoznačně nejlepší.
To je Jamall.
@hanka.br. píše:
To je Jamall.
Tak to jo. Mně ji dělal truhlář z Lípy. ![]()