Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, tak máme za sebou opět konzultaci v Repromedě, dneska jsem teda odcházela úplně zničená..
a mám spoustu rozporuplných pocitů… @Safinol mimo jiné se nám dostala odpověď na to, proč jsme byli odeslání k Mudr. Veselé (tedy té ředitelce) psala si, že máš šílené hodnoty hormonů apod. tak já mám AMH extrémně vysoké , mám 22.7 ng/mol, což tam prý mají tak 1× za rok
mají strach ze stimulace, protože by to mohlo být rizikové o pro mně
Takže musíme dodělat další genetické vyšetření, což je +12 500 kč za jednoho (ale prý jde hlavně o vyšetření u mně, takže manžel by to nepodstupoval) a pak podle hodnot by se rozhodlo. Jsem z toho vyřízená… Ptala jsem tedyi na tu operaci (drilling vaječníků u PCOS) a je to prý hrozně krátkodobá záležitost, ničí se s tím i folikuly a účínek je prý jen cca 3měsíce , když dobře) a aby to vyšlo musí být 100% spermiogram u partnera. Takže takto jsme dopadli mi. Dostala jsem Metformin že prý by mně pomohl pomoc při hubnutí, které mi doporučili, což prý doporučují všem při PCOS… myslím si, že jsem už vydržela hodně za poslední 4 roky a toto mně odrovnalo na plné čáře.
@saiimona ahoj no panečku to sou novinky, takže ten driling je prakticky k ničemu když nemáme 100%spermiogram,a metformin sem brala a nějak mi nepomohl nebo sem aspoň nic nezpozorovala ale brala sem ho když mi ho dali a řekli ber ho, no a to vyšetření další peníze v tahu a nervy jak dopadne výsledek vid nemáš to taky lehké já už sem s toho taky na palici 5 let čekáme, za letošek dva potraty během 3 měsíců, ve finále zjištění že mám. Mimo pcos metabolickou poruchu no a pak si nedej ![]()
@Safinol no jako za dnešek jsem totálně vyřízená…a říkám si jestli by nebylo lepší to vzdát a být ráda za dcerku…
ale na druhou stranu bych chtěla ještě jedno
manžel mi doma pak říká,že jestli by nebyla lepší adopce, což mně odzbrojilo úplně… řekla jsem mu,že chci aspoň jednou zkusit to IVF ale kde na to vše vezmeme nevím
od ledna jsme bez druhého příjmu.Na výsledky těch podribnejsich testu se čeká 4 týdny takže samá komplikace
Ano ten drilling je vlastně k ničemu…pokud partner nemá 100% spermiogram.Ufff tak to je teda „super“ ta metabolická porucha…No taky si nejsem jistá že ten Metformin pomuze ale něco zkusit musím ,ještě mi doporučila 3× v týdnu aeorbni cvičení jako běh, kolo,rotoped apod.
@saiimona no není to jednoduché ale buďte rádi za dcerku my čekáme stále na první o to je to pro nás těžší
@veri77: ahojky, diky, ze na me myslíš
dnes jsem 12 dni od transferu. Netestuji, zarekli jsme se s partnerem, ze budeme testovat opravdu až ten 14. den, jak nám řekli.
pro jistotu si test schoval k sobě… testovat budu v pátek rano a pak rovnou do Brna na krev + odpoledne kontrola. Cítím se dobre, mívala jsem nějaké tlaky dole a citlivé podbrisko, jinak v pohode, nic víc. Ale od včera jsem začala špinit, rano nahnedla barva a kolem poledne červena. Tak jsem se zalekla. Zůstalo to tak doteď. Menses se zatím nerozjela, tak moc moc moc doufam, ze to zůstane jen u toho spineni. Mam normálně pokračovat s utrogestanem 1-1-1, odpočívat a v pátek kontrola. Drz nám, prosím, pěsti…
![]()
A co ty? Paaa ![]()
@juhelenedele ahojky
to ti schvaluju počkat s testem a pak už to je jistota, víš na čem jsi… hlavně aby se nerozjela úplně ms, dobře to dopadne, neboj, držím hrozně moc moc pěsti!!!
my stále čekáme na výsledky PGD embryí, každým dnem by měli volat, tak jsem jak na trní…
@veri77: Dekuji!
tak na vas budu taky myslet ! Držím pestiky …tfuj tfuj tfuj
![]()
@juhelenedele děkuju ti
a máš ještě v uchu ty jehličky z akupunktury? ![]()
@veri77: ano, jehličky v uchu ještě mam!
už jsem si je tak nejak osvojila, ze o nich skoro nevím… občas teda když o ucho nejak víc zavadím, tak to pak je trochu citlivé, nebo když na něm v noci lezim (poruč si v noci se nevrtět, když spis
)…jinak dobry. Vyndam si je zítra. Ty kuličky “růst hory tchaj” jsem dobrala včera vecer, v dávkování 8-0-8 vydržely 12 dni.
@juhelenedele ano dá, tady jak je diskuze stačí kliknout na obálku s červenou šipkou pod uživatelským jménem
@Safinol Ahoj, prosím tě když si brala ten Metformin, bylo Ti po něm zle od žaludku? Mně už je třetí den zle žaludku
a nevím jestli to je po tom, nebo jestli to je z jiného důvodu … ![]()
@saiimona Ahoj metformin mi nic nedělal,pouze clostilbegyt,a estrofem jinak nejak nic,ale ja mam zaludek celkove znicenej takze uz ani nevim s ceho je mi zle,ted sem mela ATB doxyhexal dobrala sem je mam prujem a boli me zaludek takze u me asi tak ale metformin mi nic nedelal
@Safinol taky beru spoustu léků,ale od úterý beru ten Metformin a je mi na zvracení… a to vlastně ke všem těm lékům co beru tak užívám Omeprazol, což je na žaludek … ach jo
Hlavně si říkám, aby to mělo nějaký efekt to užívání … ![]()
@saiimona uvidíš snad ano,já už sem se rozhodla jít k doktorce celý týden se mi to drží a nechci to nechat přes víkend tak sem zvědavá co nafasuju omeprazol mám taky ale bojim se něco už vzít aby mi nebylo i hůř