Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, tak po neúspěšném téměř rok a půl snažení se o mimčo jsem sebe a manžela objednala na konzultaci do Repromedy. Mám za sebou laparoskopii s drillingem vaječníků, průchodnost vejcovodů a děloha v pořádku, na té operaci jsem byla v listopadu a měsíc na to jsem brala hormony na stimulaci vaječníků, na které jsem dobře reagovala, ale nezdařilo se. Manžel má spermiogram v pořádku. Tak jsem zvědavá, co mám v Repromedě poradí, nechci jít hned na inseminaci ani na ivf, tak snad navrhnou nějakou vhodnou léčbu. Jdeme k paní doktorce Tokareva. Máte nějaké zkušenosti? Nebudou nás hned nutit do inseminace? Díky moc za info a přeji štěstí všem snažilkám.
@Anonymka.D. Tokareva je super. Neboj, do niceho vas nutit nebudou. Bude se vas vyptavat na vse mozne, podstoupite zakladni vysetreni a navrhnou vam pro vas nejvhodnejsi postup lecby. Vse zalezi na vasem rozhodnuti. Pokud nebudete neco chtit podstoupit, nemusite. Na vse se ptejte, co vas bude zajimat. Jsou tam vsichni mili, vnimavi a ochotni. Tokareva nej.
Drzim palce.
Ahoj holky, po dlouhé době se zase ozývám a přeji vám plodný rok 2019!
Před Vánoci jsem byla na druhém KET, doufala v krásný vánoční dárek, ale bohužel. Včera, na Nový rok, jsem začala špinit a dnes se mi už rozjíždí ms, takže to dopadne stejně jako poprvé neúspěchem
V pátek jdu na krev, ale je to jasné… Jsem z toho nešťastná
Máme zamražená poslední dvě embrya a už několikrát se mi v Repromedě zmínili o testu ERA, kdy se zjistí receptivita děložní sliznice. Chci se zeptat, byl jste někdo na tom testu, pomohlo vám to? Stojí to přes 20 tis. a není jisté, že vám to napoprvé něco řekne. Nevím zda má cenu do toho jít, když budu muset dvakrát, to už jsem zas skoro na 50 tis, co stojí celý cyklus ivf
holky poradte někdo prosím
Ahoj holky, tak jsem dnes byla na ultrazvuku. Jsme ve 22.tt, bude to kluk, ale nic moc vidět nebylo a přísti týden jdu ještě jednou, aby viděla hezky srdíčko a ostatní věci. A máme podezření na těhotenskou cukrovku, za dva týdny jdu na ty testy. Přeji vám také hodně štěstí do nového roku!
@Eileen9 Juuu tak posíláme velkou gratulaci…
My stále čekáme na výsledky genetických testů a do Repromedy jdeme až na konci ledna
nějak se to všechno protahuje…Taky všem přejme všechno nejlepší v roce 2019
hodně zdravíčka všem a spoustu splněných přání… ![]()
@Safinol ahojky, dlouho jsem tu nebyla…ale myslela jsem na tebe jak jsi dopadla…nečetla jsem to tady celé
Ahoj holky ,jsem tu nová a chtěla bych poradit, s manzelem se 3 roky snažíme o miminko, po vyšetření v repromede nam rekli ze ma tak malo spermii a tak pomalé, ze jina moznost nez ivf- icsi není. Domluvili jsme se tedy ze do toho pujdeme, no ale ja mela za to ze když jde vse dobre, zena se nastimuluje, odeberou se vajicka,oplodni a vlozi zpet a ceka se jak to dopadne ( jen tak v kostce,vim ze je mezitím dalsich x kroku) ..a pani doktorka nam to naplanovala tak, ze se nastimuluji, odeberou vajicka, oplodni , ZAMRAZI se, máme domluvené PGS- tohle v jednom cyklu,dalsi cyklus nic/ pauza a pak az dalsi cyklus mi tam embryo vloží. Nedokážete mi nektera rict proc to takhle protahuje do 3 mesicu? Me na to odpovedela jen ze he to lepší,ale proč,to uz nevim..A tak se ptam vas, budu rada za jakýkoliv ohlas:) ![]()
@Adelastra ahoj. Taky jsme po IVF, měli jsme metodu ICSI i PICSI, PGD jsme neměli. Podstoupili jsme vše,jak píšeš a nejdříve měla moje Mudr taky v plánu 1 cyklus počkat, aby se tělo po tom všem dalo do kupy. Ale na kontrole mi řekla, že není důvod čekat, že po zdravotní stránce nevidí problém čekat , že záleží na mě, jestli chci čekat . Tak jsme to udělali hned, bez proběhnutí cyklu. A teď už jsem 16TT. Ale řešila jsem vše se svojí doktorkou, do Repromedy jsem jezdila na ty zákroky a pak první 2 kontroly. Držím palce ![]()
@Adelastra ahoj, doporučili vam pgs a na vysledky se čeká asi 6 týdnu. Tak asi proto musíte počkat. My pgs neměli, ale taky jsme neoplodnovali ve stejném cyklu jako byl odběr kvůli reakci mých vaječníků..
@campús Moc díky za odpověď:) a k jake mudr jsi chodila v repromede? A na kolik vas to vyslo? Mam z toho docela strach…v tom cyklu kdy ti zavadeli embryo jsi mela jeste nejake injekce nebo prasky?
@Adelastra v Repromede jsem byla 2× u Zobace, 2× u Matskula. Injekce jsem už pak neměla,až po transferu jsem si lepila Climaru, a brala léky. 3mesice. Cenové jsme se dostali na 50. Se vším.
@Adelastra ahoj, měli jsme stejný problém jako vy. Špatný spermiogram. Taky jsme měli PGS, toto vyšetření trvá cca měsíc, proto se oplozená vajíčka zamrazí a na transfer se jde za 2 měsíce. Je to i lepší, že tělo si odpočine od stimulace a všech hormonů. My chodili k Tokarevě, Matskule i Zobačovi. Nemůžu si na nic stěžovat, vyšel nám první transfer a čekáme holčičku.
celkem nás to vyšlo na 55 tisíc a ještě máme 3 zmrazená embrya. Cena se odvíjí od toho, co si připlácíte a taky kolik vajíček ti odeberou. Pak se rozhoduješ, kolik jich necháš oplodnit, jakou metodou, kolik zamrazit, atd… vše se platí. Takže je to na vašich možnostech a uvážení. Držím palce. Kdyby tě cokoli zajímalo, napiš.
@nika5555 jee tak to budem mit asi stejně jako vy:) a ty jsi zdravá ? Byl problem jen ve spermiu nebo i nekde jinde? My jsme jinak ok ale spermio katastrofa musime i zamrazit spermie a ja mam trosku nizsi amh jinak v pohode..
@Adelastra
jojo, ja jsem uplne zdrava. manzel ma malo spermii a malo pohyblivych. Odebrali mi 20 kvalitnich vajicek, nechali jsme oplodnovat 18 a z tech do 5 dne vydrzelo 12. z fin. duvodu jsme nechali na PGS vysetreni jen 6 kusu. Takze vse se vyvyjelo dobre. Tak snad vam to taky dobre dopadne tak na prvni dobrou. ![]()
U nás byl špatný spermiogram a já neměla ovulaci. A k tomu problémy se štítnou žlázou. Taky mi odebrali okolo 20 vajíček, zůstalo jich 11 , nechali jsme zamrazit 5. A uchytilo se hned první.
termin mám 7.7. ![]()