Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@campús já jsem právě měla pocit,že jsem tu četla,že budete mít holčičku
tak asi někdo jiný
mně právě v prvním těhotenství chytl žlučník,tak mně bylo dvojnásobně zle
teď už žlučník naštěstí nemám,tak už to nehrozí
Tak gratuluji ke chlapečkovi
právě nevím kdy , měli volat koncem ledna nebo začátkem února a zatím se nikdo neozval
nevím co děje ![]()
Holky a jak se to tam platí, všechno naráz nebo vždy po daném úkonu… budou nám ted vracet asi 30tis z elektriky, ale zbytek musíme našetřit no, … Těžko člověk s hypotékou a klasickou prací 5 dní v týdnu, 8 hodin denně jen tak schrastí 50tis …
@VerousekVra taky máme hypotéku a doděláváme nějaké úpravy na domečku a máme vlastně jen jeden příjem, protože jsem musela zůstat s dcerou doma… buď si půjčit někde po rodině , nebo šetřit. Já pořád doufám, že nám to vyjde kolem těch 30 000 Kč co nám říkali.. prý nebudu muset mít moc léků na stimulaci, tak tím by se dalo ušetřit, uvidíme na další konzultaci. ![]()
@VerousekVra platí se to průběžně . Nás to vyšlo asi 52 tis a platili jsme myslím tak na 4×.
@saiimona to mi taky říkali. Píchala jsem si jen 125 jednotek gonalu. Říkala, že budu reagovat dobře. Jenže pak to začne naskakovat. Měli jsme rozpočet kolem 38. A hned jsme byly na 50 ![]()
@campús no právě se toho trochu bojím, ale vzhledem k tomu, že mám vážně ty hladiny hrozně vysoké, tak si myslím, že toho moc potřeba nebude. Mám PCOS , nedochází u mně k ovulaci, ale dcerku máme taky po přirozeném početí … ,ale pravděpodobně se to nějak od porodu zhoršilo
Chodíme k Mudr. Veselé (ředitelka) říkala, že tak vysokou hladinu těch hormonů co mám já tam mají max. 1× za rok..
samá komplikace … nechali jsme udělat podrobnější test a čekáme právě pořád na ten výsledek a nikdo nevolá ![]()
@campús Ještě mně napadlo, že bych zkusila operaci vaječníku „drilling“ ale to nám taky moc nedoporučují, vzhledem k tomu, že manžel nemá 100% spermiogram ![]()
@saiimona no nechci strašit, ale jak kdybych četla o sobě. Já neměla ovulaci. Přítel neměl 100% spermiogram. Syna mám taky přirozeně a teď to nešlo. Mudr mi říkala, jak mám jinak vše nachystané, nebude nic moc potřeba… Ale třeba budete mít to štěstí a zůstanete na té částce. Ono tam není započítáno třeba to mrazení. To až pak podle toho, kolik si necháte zamrazit. My si nechali 5 a to je 8 tis. Pak léky po KETU… To se bere první trimestr. Naskakuje to pěkně.
@campús no vzhledem k tomu, že na nebudeme mít další finance na další IVF, tak asi nemá moc smysl mrazit…
nevím no. Je to těžký, teď jsme na dietě, vysadila jsem sacharidy , mouku, apod. což by prý u PCOS mohlo pomoc a uvidíme co se stane… chci to vydržet dokud nezačnu stimulovat. Uvidíme s čím přijdou, jsme připravení na částku kolem 30 000 Kč. Takže doufám, že výrazně to stoupat nebude, ale může se stát cokoliv. Mudr. říkala, že by nějaké vyšetření embrya mělo jít na pojišťovnu a ještě cosi, ale to si teď nejsem jistá… ![]()
Blbý je, že se člověk fakt ty částky nemůže držet. Že to pak leze jen nahoru a člověk pak jen kouká. Nám naštěstí pomohli i rodiče finančně. Ale jinak je to fakt vysoká suma. To vyšetření embryi platí VZP. Ale my jsme u 211, tak by jsme si to platili - 50 tis.
Takže jsme to vynechali.
@campús My jsme u Vojenské, ale s tou prý taky potíže žádné nebývají. Tak nám taky naštěstí pomůžou rodiče a něco na šetřené mám. Jen je to takový souboj v rozhodování, musíme platit dceři některé rehabilitace - které pojišťovny nehradí a ještě IVF, ale druhé mimčo bychom moc chtěli
i dcerka se pořád ptá, kdy budeme mít miminko, všichni v okolí teď mají miminka…
Tak mi to chvíli trvalo odpovědět, protože mám teď nějakou chřipku, tak ležím a snažím se to překonat bez léků.
Jsme teď ve 27. Týdnu, takže snad už to brzy dotáhneme do konce. Ve středu mám opět ultrazvuk.
@saiimona finančně jsme měli původně počítáno kolem 45tis. Výsledně nad to vyšlo přes 114tis. Padlo na to moje spoření na studia. Na ten odběr vajíček doporučuji vzít si následující 1-2 dny volna. Bolest žlučníku jsem si zažila a stokrát radši bych to protrpela znova než jít na odběr vajíček. Odebírali mi jich 51, takže mě bylo hrozně hned po odběru. Po dvou hodinách tě pošlou domů. Mě po 3 hodinách vlekli z postele, že už fakt musím jít. Cestu domů jsem prozvracela.
@Eileen9 tolik bohužel nemám a mít nebudu … řekla jsem narovinu,už při konzultaci, že bych potřebovala vědět co nejpřesnější částku, že samozřejmě se to trochu lišit může, ale neměla bych kde vzít tolik peněz. Jak jsem psala, dceři platíme rehabilitace, máme hypotéku a budeme dodělávat domek. Takže počítám cca kolem 30 000Kč , max. do 50 000 Kč. Pokud by to mělo přesáhnout nějak výrazně, tak do IVF nepůjdeme…
To bych zkusila raději ten drilling vaječníků a doufala , že to vyjde. Já už žlučník nemám, byl plný kamenů a vyoperovali ho na poslední chvíli, kdy se jim už při operaci rozpadal. Volno si brát nemusím, jsem s dcerkou doma, ale o ní se postarat musím, hlídací babičky nemáme.. Každopádně děkuji za informaci… asi se mám na co těšit
ale podle toho co tu kdo píše, tak asi každá reaguje jinak
ale 51 vajíček je teda dost
. Můžu se zeptat jaký problém byl u vás? Přeju brzké uzdravení ![]()
@saiimona no já počítala taky max. 50. Staráme se o dva teenagery, takže taky finančně super… Já měla PCO a manžel 5% funkčních spermií. Žlučník už taky nemám. Měla jsem hodně velký kameny. Je fakt, že ty holky, co byly se mnou na pokoji byly po 20 min. vzhůru. A do hodiny šly domů.
Manžel měl v Repromedě spermiogram, který nedopadl úplně nejlépe, objednali jsme se na konzultaci, bohužel jsme odcházeli velmi rozpačití. Ještě jsme si ani nesedli a už jsme nám bylo doporučeno IVF. V principu by mi to nevadilo, ale nelíbilo se mi, že paní doktorka bez hlubší analýzy situace a na základě pouhého jediného spermiogramu má jasno. Inseminaci nám nedoporučila s odůvodněním, že se rovná běžnému styku a je tudíž naprosto zbytečná. Zkusili jsme IVF Zlín, zde s námi při první konzultaci pečlivě probrali anamnézu, odebrali krev na imunologický panel, infekce, odeslali na genetiku… Zkusili jsme inseminaci, na první pokus se podařila a nyní jsme ve 12. týdnu
Ještě mě zarazil rozdíl ve spermiogramu v Repromedě a ve Zlíně- velmi špatná morfologie se dostala do hodně slušné normy, naopak pohyblivost horší… Možná jsme měli smůlu jen na konkrétní doktorku, možná neměla svůj den, ale my tak trochu máme z konzultace dosud husí kůži…