Repromeda Brno nebo jiný CAR?

• Fotoalbum (16)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3090
8.2.19 11:12

Ahojda holky,tak vás tu pročítám a kouká že nejsme sami kdo to řeší ohledně financí a všeho.My máme jet ted v únoru na konzultaci jak dál,ale spíše se jedeme asi rozloučit nebo domluvit delší pauzu,za jedno na to teď nemáme a za druhé jsem ve fázi hledání nový práce,a hubnutí mi nejde tak rychle a dobře jak bych si přála.Ale co vám zde chci napsat,rozhodli sme se pro adopci,prostě už jsme se byli informovat tady na sociálce bylo nám řečeno že tím že nemáme dítě tak spíše než pěstounská péče by pro nás byla adopce lepsí,a měli bychom nárok i na miminko což se mi zdá jako super možnost takže my se začínáme zaměřovat spíše tímto směrem.Po těch letech čekání,pokusů a nezdarů už jsem na IVF rezignovala nechci do těla další srajdy hormonální,vyhazovat peníze za nejistotu a tak,a co my víme zaměříme naše myšlení jinam a ve finále se můžeme dočkat i našeho biologického miminka.Samozřejmě se chceme zeptat doktorky zda nám může doporučit něco na podporu spermií a mýho cyklu co by nestálo svět a mělo to nějakou šanci a zkoušeli by sme to doma,tak uvidíme co nám doktorka řekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3571
8.2.19 11:30

@Eileen9 jj bohužel PCOS mám taky, ale právě mám hrozně vysoké hladiny hormonů i ten Anti-Müllerian Hormon mam extrémně vysoký , mám 22.7 ng/mol :zed: Takže se bojí stimulace. A Mudr. Veselá právě říkala, že bych nemusela mít takové vysoké dávky na stimulaci. Ale dělali jsme ještě podrobnější vyšetření aby věděli čím stimulovat a nikdo se už neozval :zed: Uvidíme jak to dám, chtěla bych jít co nejdříve domů, pokud to dám, nemáme hlídání pro dcerku. .. Manžel právě taky neměl 100% spermiogram, proto nám nedoporučovali ani ten drilling vaječníků, prý by to bylo jiné , kdyby manžel byl 100% v pohodě. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3571
8.2.19 11:39

@Daisy86 spermiogram se může měnit, prý když je muž třeba ve stresu dlouhodobějším, nebo po užívání léku / antibiotik, po nachlazení mohou být výsledky horší, třeba po 3 měsících může být jiný…ale tím neobhajují Repromedu v Brně, ale je to tak. Nám doporučili pro manžela vitamíny které se užívají 2× denně. To stejné doporučili známým a těm se pak zadařilo přirozeně ,ale ona neměla PCOS. Nám teda dělají v Repromedě taky všechny testy , právě se mi zdá, že už se to dost táhne.. pořád se čeká na něco …ale vzhledem k tomu, že první dcerka je narozená předčasně, i když těhotenství probíhalo ukázkově, tak raději počkáme na výsledky všech testů a uvidí se s čím pak příjdou. Každopádně moje vaječníky nereagovaly ani na Clostylbegit a Duphaston, takže u nás to asi jinak než IVF nepůjde. :,( K těhotenství gratuluji! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3571
8.2.19 11:52

@Safinol taky jsem se dala na dietu, mám za 4 týdny 5 kg dole a 10 cm na objemu,ale není to tolik jak bych si představovala, ale rychleji to určitě nepůjde asi by to ani nebylo zdravé. Stále užívám ten Metformin, už jsme to navýšila na 3 denně jak mi bylo doporučeno, ze začátku mně bylo šíleně zle, ale už je mi fajn. Vysadila jsem úplně sladké, vyloučila mouku (pečivo) a snažím se jíst minimum sacharidů i v jídle… je to teda krizovka ,když musím vařit pro zbytek rodiny,ale zatím se držím :zed: S adopcí držím pěsti!! Třeba to vyjde jak píšeš, nám doporučili manželovi https://www.pilulka.cz/…an-60-kapsli?… nevím jestli to má nebo nemá efekt, ale od známe manžel to užíval taky a pak se jí podařilo otěhotnět… ale ona neměl PCOS :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3090
8.2.19 12:26

@saiimona Taky sem měla metformin ale už ho neberu krom utrogestanu na řízení cyklu mi odebrali všechny léky,no zkusíme to taky mám PCO ale víš jak zázraky se dějí tak proč tomu nevěřit nebyli bychom jediný kde ženská s pco otěhotněla přirozeně,když stačí zhubnout,já sem přidala zeleninu pohyb a omezila sladký jinak jim uplně normálně tak uvidíme co to udělá a co mě doktorka řekne ono je to tšžký zhubnout když máš syndrom při kterým je sklon k větší váze normální a ještě seš plná hormonů který tý váze taky příspívají to se pak lehko řekne ale už hůř udělá proto chci odbourat všecky hormony,na pití sem si začala dělat hodně smothie nebo jak se to píše nesladím nicím prostě ovoce voda rozmixuju ve smothie stroji a je,nebo i prodávají přímo směs na to a jsou dobré teď zkouším z lidlu červenou směs tak uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3571
8.2.19 16:31

@Safinol Já ho beru pořád metformin, ale přestalo mi po něm být zle až v době kdy jsem úplně vysadila cukry .. tak už mi není na zvracení … :think: A Duphaston právě beru taky pořád na udržení cyklu. Hele jako nám se dcerka taky podařila přirozeně a tehdy mi Mudr. říkala, že mám nějaké cysty na vaječnících,ale nemluvila o PCOS, jen nasadila Clostylbegyt protože jsem měla cyklus všelijaký a ono to vyšlo… Pila jsem tehdy kontryhel a heřmánek a ono to vyšlo. Ale je fakt, že jsem měla tak o 10 kg míň než teď. Tak jsem si říkala, že když změním styl stravovaní, tak to třeba vyjde, než půjdeme na IVF. Co jsem četla, tak u PCOS se mají jíst potraviny s nízkou glykemickým profilem a snížit množství sacharidu , čili něco jako nízkosacharidová dieta a tu se snažim držet. Místo příloh jím zeleninu, kamoška mi ještě radila stravovaní „Low carb“ jestli to znáš… :) Ale jinak souhlasím, je to šílený, hubnutí s hormony a ještě PCOS a já k tomu ještě cpu kortikoidy :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
8.2.19 18:26

@saiimona Vím, ale dlouhodobý stres ani virosu neprodělal. Nechci výsledek nějak zpochybňovat, spíš se nám nelíbil ten přístup. Manžel se ptal i na nějaké došetření příčiny, proč spermie jsou tak špatné a z odpovědi jsme pochopili, že je to vlastně zbytečné., když je pro nás jedinou možnosti IVF… Třeba jsme měli jen smůlu na lékařku, nicméně za nás jiný CAR :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3090
8.2.19 20:33

@saiimona tak to neznám to low scarb,no jako je to hrozny clovek od mala jedl co bylo takze vsechno pak se zacne snazit o dite zjisti ze ma takovyhle houno a je to v haji,proto uz ivf vzdavam ja na to nemam chci tomu dat volny prubeh verim tomu ze neni pravda ze zenska s pco nemuze otehotnet prirozene kamoska ceka druhy ma teda pry 1 stupen a pomoh ji clostylbegit,tenme odrovnal zalude cpali ho do me uz moc az v repromede me rekli okamzite zahodit tak kdo vi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
9.2.19 09:05

@Safinol ahojky, moc drzim palce, jak s hubnutim, tak s adopci! Je to urcite nejlepsi rozhodnuti. Ve vasi situaci urcite bude adopce uspesna a kdo vi, treba se zadari i to vlastni. Takovych pripadu je spousta. Drz se a hodne sil! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3571
9.2.19 09:16

@Safinol Někde jsem dokonce četla, že u PCOS je ideální BMI kolem 27 , což by kdysi u mně odpovídalo, když se nám zadařilo přirozeně počít dcerku, protože si vzpomínám, že jsem předtím držela dietu a pak otěhotněla. :nevim: Ale to jsou možná jen domněnky. Já jsem teda Clostylbegit poprvé brala jeden měsíc a vyšlo to hned. Teď jsem ho brala 3 měsíce a vůbec žádný efekt, tak nevím :( Ale doktor říkal, že víc jak 3 měsíce vkuse by se brát neměl, tak mně překvapuje, že tě nechali tak dlouho. A v Repromedě mně taky nejdříve nabízeli Clostylbegit až když jsem řekla, že jsem ho měla, tak to začalo směřovat k IVF. Každopádně pokud je šance, že by vám dali k adopci miminko, tak bych vůbec neváhala, je spoustu odložených miminek v babyboxech … a je spoustu párů, které nemohou mít vlastní miminko, takže si myslím , že je to super nápad. Taky jsem přemýšlela nad pěstounstvím .. ale chceme zkusit aspoň jedno IVF , pokud cena nebude nějak přemrštěná …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3090
9.2.19 09:58

@nika5555 ahoj moc děkujeme,víš co prostě už mám dost toho všeho kolem ivf a musíte zhubnout a řešní že mám pco a jiných věcí chci si to z hlavy uplně vytěsnit a mít od toho klid a zaměřit se jiným směrem,já ti tu třeba napíšu jak sme pokročili přítel zatím potřebuje prý čas no sice nevím na co o tom že dítě chcem víme 5 let ale budiš tak hodně štěstí i tobě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3090
9.2.19 10:01

@saiimona no popravdě mě to už otravuje vše kolem hubnutí a tak a nebaví mě držet diety sem od mala zvyklá jíst vše,no uvidíme jak to bude dál,ale ivf už nechci nemáme na něj ani peníze loni nás to stálo dost a jistota žádná tkže už na to prdíme snad nám to nebude mít doktorka za zlý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3571
9.2.19 21:06

@Safinol tak vyčítat vám to nemůže nikdo, je to vaše rozhodnutí a vaše finance… malé částky to zrovna nejsou… Taky mně ta dieta štve, ale chci to zkusit! Třeba to pomůže a třeba taky ne. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3090
11.2.19 15:21

@saiimona přesně tak je to jen naše věc jako je to těžký smirovat se s tím že nebudeme nejspíš mít nikdy dítě ale třeba vyjde ta adopce popravdě jsem na tom psychicky bídně co se toho týče ale když to nejde aby sme. Šli na další ivf nedá se nic dělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3090
11.2.19 15:30

Ještě bych měla dotaz zda někdo kdo jste po revizi máte zkušenost s menstruaci po ní, zda jste ji měli taky bolestivejsi než před a silnější, já mam teď druhou ms od revize a je to masakr tohle sem neznala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí