Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Safinol No průjem můžeš mít i po ATB, měla si k nim probiotika ?To by Ti mohlo pomoc a ten Omeprazol ti neuškodí…
@saiimona ted sem prisla od doktorky a mam to spis infekcni ono to tady docela radi hodne lidi v mym okoli si stezuje tak mam ercefuryl
Ahoj děvčata tak sme se dnesnim dnem dali do cvičení, ať žije orbitrek spoceny triko a kila dole, cíl čili mimi je jasne daný tak snad n bude přána trpělivost a pile ![]()
@Safinol taky bych si zacvičila
už mě to ležení docela ničí. Ale aspoň, že hematom už je skoro pryč. Snad timhle naše trable skončí. A ty ať máš taky už jenom dobrý vyhlídky. ![]()
@Eileen9 to věřím z lezení je člověk zničenéj víc než když něco dělá vid, snad už ti brzy dá hematom pokoj, no my dřív jak za půl roku ivf nechceme potrebuju plně hodit do pohody psychyku a tělo zbavit těch srace… Hormonů a zhubnout chci něco a na to je potřeba čas, nechame to prostě osudu aspoň do toho léta
@Safinol tak já zas místo přibírání v těhotenství hubnu (teda taky mám z čeho trávit
). Jak píšeš, chce to zbavit se všech těch hormonu, dát se do klidu. Já když jsem loni přestala na půl roku brát hormony, měla jsem najednou víc energie, nebyla jsem furt nateklá, celkově jsem se cítila jak nový člověk.
@Eileen9 právě že člověj je jak balon a ani nemusí jíst,na to se těším i když uplně bez ničeho asi nebudu musejí mi něco dát aby mi chodila pavidelně ms bez toho nemůžu být a vím že samo mě to chodilo jak se to hodilo a nebo vůbec,ale to nebude taková nálož jak do těď věřím že pak to hubnutí pujde snaz,víš mě ani nejde o postavu já už nikoho lovit někde nebudu a pupek na koupalku nevystavuju už několik let ale o ty kila aby slezly aby se povedlo otěhotnět a ve zdraví donosit,jaký máte u vás počasí tady to plácá sníh a dést já bych ráda sníh to láká víc ven než plácanice
@Safinol chápu, ale taky když jsem vážila míň, cítila jsem se líp, flexibilnější a víc energie a hlavně mi o sebe nedrely stehna!
tady je taky blátíčko a +2 stupně, ještě že nikam nemusím chodit. Ale on ten sníh přijde.
@Eileen9 přesně tak člověk se cítí lehčí není tak rychle unavený,no a ty stehna ani nemluvim ale sou horčší já mám prd zadek a nohy,u mě to jistí panděro a prsa
tady taky mokro,do toho chvíli chumelí pak nic pak zas nojo prosinec aspoň na ty vánoce aspoň bylo bílo
Ahoj holky, jdu se vám zase po čase ohlásit a tak trochu postěžovat. Byla jsem na screeningu v prvním trimestru a nedopadlo to moc dobře. Vyšlo mi riziko D. syndromu 1:37. Což je poměrně velké riziko. Jsem z toho trochu mimo, vůbec jsem to nečekala, protože jsme měli embrya vyšetřené PGS. Ultrazvuk byl teda v pořádku. Psala jsem ještě o názor Tokarevě do Repromedy, tak uvidím, jestli se ozve. Odběr plodovky jsem odmítla.
@Safinol však já taky nejsem drobeček
a už tu máme hafo sněhu! @nika5555 teda to mi je moc líto. To nechápu, když dělali před tím ty testy… Tak to jsem zvědavá, co ti Tokareva odpoví. Ono to nemusí být jisté a řekla bych, jestli ti i Tokareva nedoporučí ten odběr plodovky. Já s našimi problémy bych na něj pravděpodobně taky nešla. My máme za sebou téměř týden bez návštěvy pohotovosti, takže malý úspěch. Ale úplně ejchuchu mi taky není. Furt mě trápí křeče a to někdy tak fest, že volám manžela, ať mi pomůže vstát z postele (ještě, že mě to zatím nechytlo, když jsem sama doma). 2.1. mě čeká ultrazvuk prý ve 20. týdnu, ale ta sestra je úplně blbá a neumí počítat, že to budu už ve 22. týdnu… Břicho už se docela dělá. Krvácení přestalo, špinění taky, tak snad máme aspoň na chvíli zase klid. Budu držet palečky!
@nika5555 AHoj panejo teda,tak držím pěsti ať se to nepotvrdí a uvidíš co ti Tokareva odpoví snad jen dobré zprávy,jinak já jedu za týden na kontrolu po revizi,už sem začala cvičit cítím se dobže tak dělám vše normálně,na vánoce naklizeno napačeno,ještě nějaké dárky a je to,za chvilku se chystám na procházku máme tu sněhu a pořád padá a já tohle počasí miluju takže prostě musím ven.Jinak sem se snad psychycky uklidnila a snažím se na to nemyslet a nevzpomínat,zkrátka to uplně vytěsnit podle mě nemá cenu se tím zaobírat stejně bych to nezměnila,tak se opatruj a dej vědět až budeš mít nějaké novinky ![]()
@Eileen9 U nás už taky a sype a sype,jen kdyby to vydrželo na vánoce to by byla paráda
jejda holka tak ať si bez pohotovosti mnohem déle nelépe vůbec a křeče ať jsou hned pryč
samý trable s tím máme vid?achjoo tak ať je taky líp
@Safinol tak to jsem ráda, že už se cítíš líp. Však čas vše zahojí a můžete to zkusit znova. Tokareva už mi odpověděla, že takových případů, kdy vyjde screening pozitivní tam mají spousty, ale že to je jen statistické riziko a neznamená to, že dítě bude postižené. Taky psala, že pokud bylo embryo vyšetřeno PGS, z 99,9% to bude v pořádku. Prý mnohem větší riziko by bylo podstoupit odběr plodové vody. Takže mně uklidnila. @Eileen9 tak to máš taky pěkně veselé. Pořád si říkám, čím už jsme si všechny prošly a pořád musí být nějaké problémy. A na screeningu jsi teda byla?? Vyšel dobře? Takže jsi teď 19 tt?? Já mám právě jít taky někdy v tom 20 tt na další ultrazvuk a mám jít k tomu nejlepšímu odborníkovi v Brně, aby to bylo co nejpřesnější a vyloučil ty odchylky. Odběr plodovky jsem odmítla, stejně si nedokážu představit, že bych šla na potrat. Prostě věřím, že je malá v pořádku.