Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše:
ne to ne..musím počkat na MS nebo bude revize?
zatím netuším
Tak to potom jo
, uz jsem se lekla
@jarunka13 držím palečky, aby tento pokud vyšel u tebe
, snažíte se asi taky o první mimčo, že? Mě právě za 14 dní bude 31 let a taky mám pocit, že už už by teda bylo na čase na to první mimčo, no ale stejnak, než otěhotním a porodím, tak ve 32 nejdčív a už tak straně oba s manželem chceme!
Ty máš prosímti za sebou 1.IVF teď?
@AlčinkaZ Dekuji moc
snad to vyjde.Jj, snazime se k prvni.Me bude za 11 dni 32 let a uz ty hodiny celkem tikaji
. Uz oba chceme, abysme to malicke meli doma.Ja mam za sebou prvni ket a bohuzel ji y pokus nebude, tak se moc modlime, aby to vyslo.
@jarunka13 Jj, cítím to stejně! Strašně držím palečky, budu na tebe myslet
hlavně psychycká pohoda, myslím, že stres a takové ty obavy dělají moc! Já si po příjezdu z dovolené cca před 14ti dny předsevzala, že se nebudu každý den rozčilovat z blbostí, hodně snadno se nechám vytočit a manžel to v práci kolikrát také nemá lehké, takže i on se bude snažit tomu vyhýbat, myslím, že i u něj ten SPG mohl být tímto ovlivněný. Už má objednané vitamínky Fertilan, docela jim věřím, že by mohli ten SPG vylepšit. Za dva měsíce by si ho vyžádal znovu, jen tak, ať víme, zda se to někam pohlo…teď mám zase docela optimismus, že to prostě půjde i bez toho IVF ![]()
@AlčinkaZ dekuji moc, zatim to nevypada dobre.Jsem 10 den po Ket, rano jsem si delala test a nic
.Urcite ty nervy delaji hodne, clovek se musi setrit a nenervovat se.Ten muj ma docela taky dost velke starosti v praci, tak jsem taky rikala, ze to bude tim stresem. Urcite at ty vitaminy papa, neni to nikdy na skodu ![]()
@jarunka13 píše:
@simislunicko ahojky a tobe by to pojis4ovna neprollatila? Nam to proplatila a bylo to 45000.
To asi by měla proplatit, ale ty jsi urcite musela taky hodně doplácet ne? A my chceme do toho jit od nejlevnější metody. Kamoska měla také endometriozu, nedozravali ji vajíčka, jeho manžel mel velice špatný spermio a podařilo se jim hned pri prvním pokusu a prinejlevnejsi metodě, tzv načasování pohlavního styku..nebo tak nějak:) Takze si rikam, ze by to mohlo vyjít i u nás, kdyz ja mam jen slanou endometriozu a PCO a pritel má ukázkovy spermio
Příspěvek upraven 03.08.14 v 09:40
@simislunicko tak to asi jo, ket s lekama, stimulace atd.nas vyslo asi na 30.000.
@simislunicko píše:
To asi by měla proplatit, ale ty jsi urcite musela taky hodně doplácet ne? A my chceme do toho jit od nejlevnější metody. Kamoska měla také endometriozu, nedozravali ji vajíčka, jeho manžel mel velice špatný spermio a podařilo se jim hned pri prvním pokusu a prinejlevnejsi metodě, tzv načasování pohlavního styku..nebo tak nějak:) Takze si rikam, ze by to mohlo vyjít i u nás, kdyz ja mam jen slanou endometriozu a PCO a pritel má ukázkovy spermioPříspěvek upraven 03.08.14 v 09:40
Právě..dopláceli jste 30.000 kc a to my chceme začít od nejlevnější metody. Nic neni 100%, takže my jsme názoru, ze je lepsi začít od „piky“
@Anonymní píše:
@AlčinkaZ buď hlavně v klidu, já teda Repromedu nemůžu nijak chválit, neb my jsme tam s manželem jeli tenkrát jako první a přístup - dej peníze pak se bude něco dít a možnááááááá i otěhotníš, moje kamarádka tam jezdila nekecám 5 let a nic..nakonec jsme začli jezdit do CAR do Plzně a na poprvé máme krásné dvojčata, teď již 5 ti leté. Takže nevzdávej se, ale já osobně ti řeknu, aby jsis rozmyslela tu Repromedu, neb já s ní dobré zkušenosti nemám a má kámoška taky ne..je málo lidí, kterým se to tam povede napoprvé..a ještě dodám, Brno máme cca 30km a Plzeň na druhé straně republiky a i tak jsme za cesty a veškeré IVF dali cca 32tisíc i s léky se vším + krásné cesty (výlety) na které jsem se vždy těšila. Původně po nás v Repromedě chtěli i s výběrem nejlepší spermie 50 tisíc![]()
v Plzni měli krásný přístup a abych dodala kamarádka otěhotněla taky na poprvé a to měla silné srůsty a u nás byl problém na straně muže
ahoj,
chápu, že se může objevit někdo jako ty, kdo hold nemá dobrou zkušenost s Repromedou, ale ty hodnotíš co bylo před 5 lety a já i některé jiné holky hodnotíme max rok zpětně
takže si myslím, že za těch pět let se tam snad i leccos změnilo ![]()
Holky o víkendu jsem srovnávala Repromedou navrhnutou léčbu s Obilňákem. Navrhují nám IVF s ICSI+PICSI a prodlouženou kultivací a léky, celkem za nějakých 27.300,–Kč vč. nějakého toho poplatku za pobyt na stacionáři, s tím, že oplodní až 10 oocytů (doufám, že se vyjadřuju správně). Na obilňáku mají ceny velice srovnatelné s tím, že oplodní ale třeba jen 4-6 vajíček :/ Docela mě to překvapilo na to, že je Obilňák státní. Takže kdybych se rozhodovala, asi bych šla stejně do Repromedy, byl tam rozdíl asi 2,5 - 3tis. (ale za tu cenu, že zkusí oplodnit max. 6 vajíček). Takže jsem si říkala, že to raději ty peníze dám Repromedě, kde je mnohem příjemnější prostředí než Obilňák a věřím, že i lepší přístup než na Obilňáku, kde bych jim dala skoro ty samé peníze…
Jinak dneska jsem psala, zda by nám mohli poslat ty výsledky testů, že na to Tokareva asi v pátek zapoměla přidat nám je do složky. A paní z recepce mi psla, že není vůbec problém, jen potřebují žádost s ověřenm podpisem, protože po mejlu nemají možnost ověřit, že to jsem skutečně já, což chápu. Takže jsem mile překvapená a jsem ráda, že si to nějak nechtějí nechat jen pro sebe, měla jsem z toho takový divný pocit! Takže jsem ráda, že to tak není ![]()
@AlčinkaZ píše:
@jarunka13 ahoj díky za podporu, no jsem z toho včerejška taková přešlá, právě nám se v Repromedě jako taky líbí, halvně jsme z Brna oba pracujeme v centru, takže když tam potřebujeme zajet, máme to kousek, cca 15 minut autem, což je hodně v pohodě, prostředí je tam příjemné, vždy zaparkujeme a jasně no tak usmívat by se měli, žejo! Přec jen jsme potencionální klienti. Ale včera jsem si nějak uvědomila, že nám neřekli jedinou pozitivní zprávu, což mě zpětně dost mrzí, Dr. Tokareva mluvila, jakože opravdu nic jiného nepomůže, že nemáme šanci, ano jen 5% přirozeně, IUI nemá smysl bla bla bala…trošku mě ten negativistický přístup vadil, ale možná byli fakt prostě jen upřímní a ví co opravdu pomůže! To IUI s tou špatnou morfologií asi opravdu nemá smysl, to by nás stálo jen psychické vyčerpání…ale já nevím no, jsem v takovém zvláštním rozpoložení. Jinak to PGD je prosím co tak nějak laicky řečeno?Přes noc jsem si vše nechala projít hlavou a teď jsme se dohodli, že ještě spren, září, říjen se budem snažit přirozeně, manžel bude baštit ten Fertilan, který podporuje dobrou morfologii, já dál budu brát ten clostil a utroš + vitamíny, v tom říjnu to bude akorát těch 6 měsíců, co můžu Clos. brát a když ani v říjnu nebudu těhule, tak v listopadu jdeme na IVF. Začnem od teď šetřit, do toho lisotpadu bychom měli aspoň nějakou částku dát dohromady, zbytek si půjčíme a pevně doufám, že by se povedlo hned 1.IVF, ale do té doby se na to musím psychicky připravit, protože sice všichni píší, že je to v pohodě, ale já z toho prostě hrůzu mám a té se asi jen tak nezbavím…raději ani nechci domýšlet, kdyby se to 1. IVF nepovedlo, to bychom pak další asi zkoušeli zase až za dalšího půl roku, přece jen 30 tisíc je dost.
ahojky,
tak nějak laicky řečeno PGD = vyšetření genetiky embryí, neboli kontrola chromozomů embryí
PGD - vyloučí genetické choroby a vývojové vady (např. Downův syndrom, záleží ale na tom, kterou metodu PGD si zvolíte, je to i dle ceny)
tato metoda má více odnoží, buď jenom screening (PGS) nebo několik metod PGD
Repromeda provádí PGD takto:
Samozřejmě když je zavedeno zdravé embryo, tak je o dost vyšší šance, že se v děloze zahnízdí a bude růst ![]()
PGD je doporučováno párům, u kterých se při genetickém vyšetření krve (tedy vyšetření na karyotyp) objeví vady chromozomů nebo abnormality
No toť asi vše, kdyby cokoli klidně se ptej
, já už toho mám nastudovaného celkem dost a děkuji Repromedě
, že se takovéto vyšetření již dělá, protože kdyby nebylo, tak bychom museli (podle olomouckého Fertimedu) podstoupit IVF s dárcovskými spermiemi.
@jarunka13 píše:
@AlčinkaZ ahoj kocko, az tam pujdete priste, vyzadej si doktorku Hromadovou, ta je opravdu uzasna a vsichni si ji moc chvali. Tokareva taky neni spatna, ale prece jen je takova trosku jina.To Pgd, je vysetreni embrijka.Po odberu vajicek, muzes mit treba dobrych 10, ale diky teto metode se zjisti vyvojove vady a ty vajicka dal vysetrovat nebudou, Jen ty zdrava.Tak treba z tech 10 kousku ti zbydou jen dve, ale opravdu zdrava a mas jistotu, ze kdyz ti ho zavedou tak bude zdrave a ta sance na otehotneni je mnohem vyssi. Kdyby ti zavedli spatne, ktere neproslo timto vysetrenim, tak bud se to nepovede nebo ano, ale potratis ho.
ahojky,
tak můj názor je takový Hromadová není špatná, ale Tokareva nám vše více vysvětlila i při transferu.
ale myslím, že v podstatě je celý kolektiv Repromedy velice ochotný
@vigo jé moc děkuju za vysvětlení toho PGD, nevíš, prosímtě ještě kolik ta metoda stojí? Vím, žes říkala, že je více variant, a le tak aspoň tu se kterou máš třeba ty zkušenosti. Jinak jsem právě přemýšlela tak, že my měli genetiku naprosto v pořádku oba dva, i imulologii, já i hormonální profil, ale to s tím už asi nesouvisí. Problém máme ve špatném spermiu a já vyšší AMH. Takže si říkám, že by PGD už mohlo být zbytečné. Uvažuju i tak, že nikdo z rodiny nikdy postižené dítě neměl.
CO se týče MUDr. Hromadové, jednou mi dělala UTZ, protože Tokareva byla na dovolené a byla strašně příjemná, vlastně ona mi vysvětlovla to vyšší AMH a tak krásně a srozumitelně mi to vysvětlila dokonce dvakrát, že jsem to suprově pochopila, a rozuměla jsem jí každé slovo, to u Tokarevy se přece jenom musím dost soustředit, abych pochytila vše co říká. A to si tam můžu zavolat, že bych si ráda na konzultaci zašla ještě k Hromadové, nebo že bych ráda byla přidělena od Tokarevy k Hromadové? Třeba by nám ještě řekla i jiný názor na ty naše výsledky. Ale je mě to trochu blbé ![]()
Holky já hlavně teď nějak nevím co mám dělat, s manželem jsme se domluvili, že ještě do listopadu budem zkoušet přirozeně, on bude baštit ten Fertilan, který mu třeba to spermio trošičku zlepší, ale já brala Clostík a Utroš a teď nějak nevím, co mám ty další cykly dělat…Bez Clostilu ovulku podle mě ani mít nebudu, to se pak můžeme snažit sebevíc…tak asi bych měla zavolat svojí gyndařce zase? V Repromedě se s námi rozloučili se slovy, až se rozhodnete pro IVF, tak přijďte. chápu, že pro nás už asi víc udělat nemůžou
jen si teď tak nějak připadám, že jsme zase na začátku. Clostík bych mohla brát ještě 3 měsíce údajně. Tak asi zavolat svojí gyndařce, ať mi ho ještě napíše? Asi jo, co?
@AlčinkaZ píše:
@vigo jé moc děkuju za vysvětlení toho PGD, nevíš, prosímtě ještě kolik ta metoda stojí? Vím, žes říkala, že je více variant, a le tak aspoň tu se kterou máš třeba ty zkušenosti. Jinak jsem právě přemýšlela tak, že my měli genetiku naprosto v pořádku oba dva, i imulologii, já i hormonální profil, ale to s tím už asi nesouvisí. Problém máme ve špatném spermiu a já vyšší AMH. Takže si říkám, že by PGD už mohlo být zbytečné. Uvažuju i tak, že nikdo z rodiny nikdy postižené dítě neměl.
CO se týče MUDr. Hromadové, jednou mi dělala UTZ, protože Tokareva byla na dovolené a byla strašně příjemná, vlastně ona mi vysvětlovla to vyšší AMH a tak krásně a srozumitelně mi to vysvětlila dokonce dvakrát, že jsem to suprově pochopila, a rozuměla jsem jí každé slovo, to u Tokarevy se přece jenom musím dost soustředit, abych pochytila vše co říká. A to si tam můžu zavolat, že bych si ráda na konzultaci zašla ještě k Hromadové, nebo že bych ráda byla přidělena od Tokarevy k Hromadové? Třeba by nám ještě řekla i jiný názor na ty naše výsledky. Ale je mě to trochu blbé
ahoj,
tak nám dělali PGD translokací metodou a-CGH = 64tisíc (bez ZP; se ZP je to 9tisíc), ale teď mají na svých stránkách trochu jiné ceny
nezapomeň, záleží to, co všechno tam u těch embryí musí vyšetřit
jinak objednat se můžeš vždy ke komu chceš, my jsme to měli jiné, protože jsme až z Ostravy, tak mě spíše zajímalo vždy kdy a v kolik nás objednají než ke komu a taky při stimulaci se stane, že na kontrolu půjdeš třeba i k takovému mladému doktorovi (jméno už nevím)