Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Teď koupím jen když mě něco cvrnkne do nosu - třeba včera v „Levných knihách“ (občas tam zajdu pro CD s novou pohádkou za desetikačku) sem narazila na krásná razítka s krtečkem za pade ![]()
Já nejsem zastáncem velkolepých drahých darů, kvůli kterým se budu stresovat půl roku dopředu a ještě půl roku poté.
S partnerem si dáme drobnost, kterou bysme si stejně koupili (poslední dobou bývá zvykem si koupit lístky na nějakou kulturní nebo hudební akci), malýmu pár hraček, po rodině drobné dary ruční výroby nebo kalendáře s fotkami dětí.
Naše Vánoce jsou hlavně o tom, že se slezem po rodině, dobře se najíme, pobavíme, popijeme a jedem domů na pohádky ![]()
Každopádně po dárcích a výzdobě koukám cca říjen, listopad. Prosinec, pokud to jde, si už užívám jen u pečení, u vaječňáku a u Popelky ![]()
Jo resim. V pulce rijna rodim druheho prcka a kdo vi jak to pak bude s casem
zatim ale nemam ani nic moc vymysleno
Snad se mi podari co nejvic veci objednat.
Tak u nas to budou druhe vanoce s prckem, ale prvni co uz ho zajimaji hracky, takze ocekavam obklopeny strom hrackama
. Jinak mezi sebou si taky nedavame nejaky drahy dary.
Jo a uz od leta premyslim kam ten strom dame, asi ho zavesime na strop.
@zuzu224 my si kvůli stromku nechali udělat na míru širokou bytelnou polici nad televizi (máme ji v rohu). Během roku se na ní povalují fotky a nějaké drobnosti (klíče a tak), v zimě na ní stojí stromek ![]()
vypadá to pěkně, nedělá to bordel na zemi, dítko mi to nestrhne. Budem ho tam dávat už asi pořád, pokud ho mladej časem nebude chtít do pokojíčku…
edit: tak tady fotku nemám, když si vzpomenu, najdu v noťasu ![]()
Teda koukám, že nejsem sama, co už to řeší a to mě teda těší
Chlap už si na to naštěstí zvyknul a je rád, že jsou jednou v roce
Já mám zatím jen dárek pro kluky, ryb. prut. U nás se ještě píše Ježíškovi
tedy, dřív malovali obrázky a co jsou ve škole spíš vystříhnou a nalepí obrázky
Já dávala loni ten vanilkový cukr(pohledám foto a kdyžtak vložím
) i s formou na muffiny(tomu kdo jí nemá) a mělo to úspěch. No a paštiku jsem dělala za Vánoce celkem 3×, aby byla čerstvá a ta měla teda úspěch velký
Jinak se zatím rozhlížím. ![]()
Vyřeším zářijové narozeninové dárky a už budu pomalu na Vánoce nakupovat. Nechci to nechávat na poslední chvíli. MIn. už přemýšlím, co pro děti.
@Anonymní píše:
Bohužel jo, první vánoce po rozvodu, poperem se o dítě![]()
to je mi líto! ![]()
My zatím neřešíme, jen jsme si potvrdili každoroční časový plán:
do konce října všechny dárečky nakoupeny a doma. Do konce listopadu všechny zabaleny a dořešeny resty.
v prosinci se budeme zabývat pečením s dětmi a různými předvánočními akcemi. bývá toho s dětmi hodně i kolem Mikuláše, různé lampionové a zvonečkové průvody, besídky atd. - klidně 3 dny v týdnu podvečerní program, k tomu 2 dny v týdnu pravidelný program, tak toho času na nějaké nákupy nezbývá
ale je fakt, že dva dárky pro děti už máme vymyšlené, protože jsme to někde viděli a dohodli se, že tohle jim koupíme. ale obdarovat děti je stejně ten nejmenší problém ![]()
Už přemýšlím, ale neřeším nějak aktivně.. Ale pokud uvidím vhodný dárek, co plánuju koupit tak ho klidně koupím…
A fakt je, že jsme si říkala, že letost chci mít dárky koupeny zabaleny v lisotpadu.. Loni jsem taky tak, času dost a pak byly nečekané návštěvy, uklidy, nemoce atd. a pak jsem nakonec balila na narychlo někde dva dny před Štědrým dnem.. ![]()
Ale co jsem aktivně přemýšlela, tak stromek. Máme každý rok červený, vinový a stříbrný a chtěla jsem něco nového..
Kdyz jsem davala jako studentka darky cele rodine(13 lidi),tak jsem to kupovala vsemozne uz nekdy od srpna. Od jiste doby obdarovavame jen deti, takze nad dvema darky pro deti zacnu badat v rijnu a listopadu a rovnou ty nakupy spojim i s darky mym rodicum k narozeninam ![]()
Jj řešíme, kupujeme dárky tředa již od září, pak budou všude nasazený ceny, hromada lidí, no takové to nechtěné no, je to takový divný ale prostě lepší, alespon pro nás ![]()
My uz mame s pritelem vse pro sirou rodinu ![]()
Jeho mama a teta, tem jsme udelali kolekce kabelka, satek sperk. Segre jsme vybrali zajimave obleceni, tata dostane hodinky. A u nasich to je tak, ze dva lide v lete dostali nakladne darky, takze k vanocum spise jen drobnost, pro malou sestru mame obleceni i hracky a mama ted dostane listky do divadla a k vanocum chtela nejake sportovni obleceni, jeste bracha s manzelkou, prarodice a pro strejdovu rodinu mame nejakou drobnost ![]()
Já už na nima přemejšlím, ještě nemám - budu shánět a dělat v říjnu. Hodně lidí z příbuzenstva dostane ve skleničkách francouzské rilletes, dělala jsem v létě a je to děsně žravá věc, snědli mi to pomalu dřív, než jsem stačila ochutnat ![]()
Já miluju Vánoce uplně se na ně těším už v červenci…
Já už mám pár dárků taky a už tak měsíc.
Hlavně si zapisuji co chci koupit… Dáváme si s velmi širokou rodinou tudíž mám vždy dárků jak blázen takže to musím řešit už takhle brzy… Teď mi ještě přibude bráchy přítelkyně… Letos bych poprvé chtěla zkusit nějaké domácí výrobky jako utopence a nakládaný sýr a likér. Protože kosmetiku, vitamíny a takové kraviny dávvám každý rok… A já miluju hodně dárků takže proto mussím nakupovat už dopředu…