Respektující výchova

Napsat příspěvek
Velikost písma:
brko
21.5.15 18:26
@jezzz píše:
Holky, kdybyste se nekdo dalsi chtel pridat do soukrome skupiny, dejte mi vedet. Poslala bych Vam pozvanku. Dekuji :kytka.

mohu také, prosím? :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2249
21.5.15 18:30

Já bych taky měla zájem o soukromou skupinu. Sama řeším dost pochybností ohledně moderních přístupů ve výchově a nestojím o to, aby to tady někdo, kdo to neuznává ještě neurvale kritizoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
604
21.5.15 18:30
@Sardel píše:
@jezzz Místo ne raději říct Stop - člověk se u toho prý tváří jinak - víc kulí oči nebo co :-D.. A dítě v tuto dobu právě nejvíc reaguje na to, když se na něj upřeně podíváš, takže proto je tohle slovo prý lepší. Jinak doporučuju při opakování říct - ano, tohle je právě to, co jsem Ti zakázala. Větu z nevýchovy znám, ale podle mě je to ještě trochu moc na tak malé děti. Ačkoliv je mi nevýchova jinak taky sympatická. Ale tady fakt doporučuju dát dítěti jinou možnost, kde si tuto nově získanou dovednost bude moct osvojovat. Buď kreativní, řekni jí, že vidíš, že by zrovna ráda s něčím točila, ale s troubou se točí, jen když se peče. A nabídni ji jinou věc, kde bude moct s něčím otáčet. A jinak doporučuju, až budeš chtít příště péct, tak ji zavolej a nechej ji tím otáčet. Brzy pochopí, že ten čudlík je na zapínání trouby a trouba se zapíná jen tehdy, když se peče. Nám to takhle funguje s pračkou. Syn zapíná pračku vždycky, když chci prát.

Tak nám tohle zafungovalo tak, že mi děti (necelé dva roky) v nestřežené chvíli vyndaly prádlo, co jsem v pračce měla připravené, daly do nich špinavé jednorázové plínky (vytály je z pytle na odpadky) a pračku zapnuly. Bohužel ten gel z plínek pračce moc neprospěl. No ale zlobit se nemůžu, když jsem je s tou pračkou sama naučila :twisted:

Příspěvek upraven 21.05.15 v 23:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jezzz
21.5.15 19:42

@Eli.D Vim, ze tobe to k smichu urcite tehdy neprislo, mne to vsak pri veceru pobavilo :mrgreen: A souhlasim, za to se nejde zlobit. Deti chtely jen pomoct :kytka:

• Citovat
  • Upravit
jezzz
21.5.15 19:43

@alviola @brko Holky, posilam Vam oizvanku. Kdyby se vam nezobrazila, kliknete na tento odkaz:

http://www. emimino. cz/…ici-vychova/

Diky moc :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2249
21.5.15 21:01

@jezzz Mi tenodkaz nějak nefunguje :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jezzz
21.5.15 21:36

@alviola Zkus to jeste jednou prosim. Kdyby to neslo, tak se na to zitra podivam. Dobrou noc :mavam:

https://www.emimino.cz/…ici-vychova/

• Citovat
  • Upravit
2029
21.5.15 22:31

@Eli.D To je krásné, já jsem si jednou zamíchala papírovku k látkovkám a taky jsem si ji vyprala.. I bez pomoci takových šikulů :-D. Ty cucky jsem pak musela tahat ze všeho. :)
@jezzz Chci tam taky, prosíím!!! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
604
21.5.15 23:27

@jezzz @Sardel Já se musela jít vydýchat ven, ale tatínek na ně byl pyšný, jak jsou šikovní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jezzz
22.5.15 06:42

@Eli.D Ja bych byla taky pysna, stejne jako tatinek :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
604
23.5.15 16:42

@jezzz Já nakonec taky, když jsem zjistila, že pračka není totálně v háji :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
27.5.15 13:49

A v nekterých publikacích, jsem zase četla, že v některých situacách je někdy účinnější, než něco mluvit a vysvětlovet, raději jedno slovo. Třeba to ne, stop, stůj, dost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí