Rezignace na stravu dítěte..?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pekárna na chleba????
Slyším samou chválu, nebo se mýlím???
NiKi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No to je diskuze přímo pro mě ![]()
ještě asi před měsícem jsem vše vařila jen pro mimi, v kojo vodě, pokud možno bio nebo aspoň dle mého názoru kvalitní, nesolené a tak..
jenže ona mi to taky ale úplně přestala jíst..a když říkám úplně tak úplně.
takže jsem totálně a naprosto rezignovala, vykašlala se na své zá:,–(y a jí prostě s námi. Snažím se míň solit (pravda ne vždy se povede) a glutamáty stejně nepoužívám (i tak vařím zdravě, takže to snadd nevadí že jí skoro vše s námi) No a většinou baští o sto šest - jinak by mi to vyžle asi nesnědlo nic a já na to neměla už nervy - něco uvařit a pak to sypat do záchoda - protože když to nechtěla jeden den, tak druhý už teprve ne. Déle to neskladuju.
Problém nastane pouze když máme něco co jí opravdu nedám (jako třeba hranolky. sice v troubě pečené, ale přec..), ona totiž chce jíst s námi a to stejné co máme my - takže to pak šidím polívkou a pak jí dám do tlapky chleba a my jíme ty hranolky (no a občas jednu dvě dostane, ale nadšená z nich není)
Klaris
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
NiKi, jasne pekarna na chleba ![]()
http://rodina.cz/…254355_2.jpg
Paradni vecicka. Co ji mame pecu nejen chleba, ale v pekarnicce delam i dalsi prima dobrutky ![]()
http://rodina.cz/…6_6699_1.jpg /> http://rodina.cz/…184637_1.jpg /> http://rodina.cz/…064202_1.jpg
Trochu jsem roztahla diskusi, pardon
,
Lesina
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lesi , prosim te jak jsi docilila te UZASNE kurky na chlebicku??? Ja mam take pekarnu, ale vzdycky mam chleba propadly nebo uplne nevykynuty a nechapu, kde delam chybu…Kdyz tak mi prosim pisni SZ, at to tady nezahlcujeme ![]()
Budu ti vdecna za kazdou radu ci tip!!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nico, pouzivam obycejne susene kvasnice (s ptakem) - ale jen na slane, sladke mi s tim nekyne, potvora. No a mam overeno, ze aby testo nepropadlo musi byt tak akorat huste… Tak, aby se pod metlou tvorilo sice kolecko testa, ale soucasne aby testo neteklo… Jedine to to muzu pri pristim ppeceni nafotit.
L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lesi , me se prave stavaji dva extremy - bud to tece nebo jsou z testa dva kusy nalepene na metlach
Drozdi mam taky s modrym ptakem…tak vazne nevim. Nejlepsi mam vzdycky jen chleba z hotove smesi, ale to je jednak drahe a jednak bych taky rada zkusila neco sveho ![]()
Davas na zacatku spise studenou vodu nebo teplejsi?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Výživa
Zatím nemám praktické zkušenosti, ale zato mám super knihu od člověka kterého přes výživu maximálně uznávám - Petra Fořta (tituly jsem vynechala, snad promine
)
MODERNÍ VÝŽIVA V PRAXI PRO TĚHOTNÉ, KOJÍCÍ ŽENY A DĚTI
aneb průvodce vaší každodenní výživou
Tady je odkaz kde se o té knize dočtete víc
http://jakjime.php5.cz/…ke-knihy.htm#fort
Jinak přímo v knize jsou i recepty …
Lesina
Když tak na to koukám asi tu pekárničku pořídím také. Tvoje výrobky jsou přímo k nakousnutí!!!! Paráda!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Niki, som sa musela smiat, ako som citala tvoj prispevok, ze aj niekto iny uvazuje podobne
tiez som tak trocha fanatik zdravej stravy ![]()
Niko-suhlasim s tebou, ale nie co sa tyka stravy!!
Naco si maju zvykat na dusicnany a podobne svinstva? nieco ine su bakterie a pod. tie skutocne pomahaju, tym, ze organizmus, musi bojovat s bakteriou a nema cas bojovat s alergenmi.
Alergia je vlastne autoimunne ochorenie.
Ja maleho vobec neizolujem, v:,–(e chodi s nami, hocico zbera aj na ulici ale vselijake fujtably zo stravy, cim menej ich clovek zje a to aj v dospelosti, tym lepsie. Zatazuju ladviny aj pecen a u dietata obzvlast. A kojenci este nemaju ladviny a pecen uplne dostatocne pripravenu na odburavanie tychto latok.
Preto sa im ani nema do roka solit!!
Preto sa kladie taky doraz na stravu do roka!
O tom, ze nevhodna strava moze spustit alergiu uz ani nehovorim, to, ze ju dieta nema, neznamena, ze sa mu nemoze spustit po nevhodnej strave!! Obzvlast mrkva a spanat su lapace dusicnanov, takze tam som davala bud len bio, alebo overene mrazene. Pred tym, davat beznu mrkvu u kojencov varuju aj pediatri!! Caso su tam normy pre dospeleho! prekrocene aj 10 nasobne.
Ja tiez nekupujem vsetko BIO a tiez nie som za sklennikovu vychovu, ale toto sa mi zda uplne mimo, to je asi ako vraviet, ze fajcit pri detoch, je ok. predsa nech si zvykaju, to je veta, na ktoru som alergicka. (na tu o tom fajceni)
Inak nic proti tebe, urcite si to myslela dobre.
Ja asi patrim medzi z tvojho pohladu vadne matky, pretoze syn, z 90% jedava LEN sklenicky a pre nove prichute jazdim do rakuska. (tam je vyber, ze sa nam tu ani nesniva a to aj od 15m aj od 1,5 roka, su sklenicky)
Tiez som mala super predstavy ako mu budem vyvarat a asi tak 3m to aj fungovalo (aj ked jedlik nikdy nebol) lenze potom sme sli na dovolenku, on sa namotal na sklenicky (hipp) a varene viac do pusy odmietal vziat.
V roku mal 8,5kg, takze ja som bola vdacna za kazde susto co zje a to cohokolvek.
Kristain-ja naopak dakujem za fruktipury a pod
viem, ze tam je to ovocie ok. bez chemickych postrekov, nerastlo niekde pri ceste a toho mnozstva je tak akurat na jeden krat.
Doma varene veci, alebo aj surove nehrozia, to on do pusy neda ![]()
Ale chapem, a uznavam, ze je to znacne drahe
Apropo, niekto tu pisal o cukri, tak ja kupujem fruktiputru a nestle a tam cukor nie je.
Od roka sklenicky neriesim, davam aj tie s cukrom. Do roka nemal s cukrom nic, sklenicky so solou so znizenym obsahom sodika mal od 8m. (raz som mu dala omylom a potom uz nechcel ine)
Do roka nemal Um v ziadnej podobe.
Od roka basti ovocne sladke jogurty, sladke predsnidavky, inak nic sladke, nic mu neprisladzujem. Obcas dostane piskot, ale nejak moc sladke nemusi.
Pije len vodu, ine nechce a som rada.
vecer papa mliecnu milupu instantnu ta je s cukrom.
Obedy, teraz uz zje aj varene, takze to striedame, cez vikendy varime a to mu ostane aj do tyzdna. ked ma sklenicku,tak mu do nej pridavam lucinu to miluje.
Skladujem to max 3 dni, ale hned uvarene to davam do chladnicky.
Hipp-sklenicky su hnusne, to je fakt, ale maly svojho casu ine nechcel.
Sunarka a Alete od nestle ma vylozene dobru chut, ale je bez soli, takze tu zje len s lucinou.
Ked mu varime, tak to uz solime co som pocula ja, tak jedlo, co sa vari sa solit moze, ale nema sa uz potom dosalat.
Soli maju dost v syre, v chlebe (proste ta skryta sol), takze neprehanat.
Korenim rascou, a zelenymi vnatami.
Kukuricu, hrasok, som nepasirovala. Kupujem normalne maso kuracie, krutu, hovadzie, bio tu nezozeniem ![]()
Dalej dost robime veci s lilkom, sparglou, cuketou Oni su v pohode aj pre alergikov uz po roku, a dost malo ich ludia co viem davaju.
S rybami som opatrna, tie este nemal, mame riziko alergie.
Morske ryby napr, sa pre nase deti doporucuju az od 2 rokov (s rizikom alergie) preto nie je moc dobre sa riadit knizkami niekde z ameriky, alebo britanie, oni tam maju more, takze u nich je to v poriadku.
U nas je to cudzokrajna potravina. (odbornici to vysvetluju tym, ze mame v genetickom kode toto zakodovane, ze v minulosti proste sa nedostalo dieta zo slovenska k morskej rybe, citrusom, lebo tu to proste nebolo) tym myslim minulost davnu davnu pradavnu
ale proste ta info vraj je v nas stale.
A tie nazory na stravu sa hodne lisa krajina od krajiny, tak je dobre pocuvat nasich odbornikov na vyzivu ![]()
Niki-kase uz mozes skusat z cohokolvek (myslim obilne) ovocie uz tiez pomaly, ja som napr. jahody davala uz v jogurtoch a predsnidavkach, cerstve som skusala teraz a zhnusene to vyplul.
dalej zelenina, to uz davam vsetko. Cervenu cocku by uz tiez obcas mohol.
Maso-bravcove sa moc nedoporucuje, je dost tucne, skor sa doporucuje kralik, kruta, slepacie, telacie (u nas nezohnatelne, davame hovadzie)
Bio-nekupujem, len ked nahodou narazim, davam hodne ale mrazenu zeleninu, od firmy vinica (je skoro bio, pestovana v nezavadnych oblastiach) dalej findus sa mi zda dobry, obcas bonduell.
Chleby, rozky miluje, ale len ciste, bez natierky.
Niki chcem ta ale velmi povzbudit, syn bol tiez taky nejedlik, a teraz ako papa, az sa nestacim divit!! A to ako sklenicky, tak varene.
Dost pomohlo ho davat stale k stolu s nami, aby jedol s nami a videl, ze papame.
Dokonca uz papa aj prazenicu a raz tak strasne chcel tie zemle z mekaca, ze sa nedalo odolat, tak dostal suchu zemlu a ako bastil
potom to zavrsil ukradnutim hranoliek, tak ochutnal aj hranolky, ale urcite mu ich nehodlam zaradit do stravy. ![]()
V com som za:,–(ova a co odmietam, aby jedol:tavene syry (obsahuju taviace soly, co je dobre svinstvo), dalej udeniny vratane sunky (dusitanove soly, okrem ineho som pocula, ze uz sa davaju do priamej suvislosti so zvysenym vyskytom leukemie v detskom veku. ) Takze ani parky, sunka, salama.
Sladkosti okrem piskotov, a veci, co obsahuju cukor, ako jogurty a pod.
Oriesky a huby su asi jasne, oriesky hrozi udusenie, huby obsahuju tazke kovy a su tazko stravitelne, zampiony su na tom lepsie (nie su pestovane vo volnej prirode, tak tie mozno od 2-3 rokov skusime.)
Kiwi este nejedol, ale v zime uz asi dostane. Inak z bezne dostupneho ovocia a zeleniny uz papa asi vsetko.
Este nechcem aby jedol instantne veci, rozne mliecne vyrobky s milionom E-ciek. Proste normalna zdrava strava, aku by mal jest aj dospely.
Mozno, ze to moc riesim, ale vidim vysledy, nevieme co su to choroby (okrem beznych viroz, bez nutnosti liekov) exem, ku ktoremu ma sklony odo mna a alergie, sa zatial prejavili minimalne a vzdy sme ich zvladli len kremami volne predajnymi, ziadne kortikoidy.
Lekarka moje nazory na stravu podporuje ![]()
Dalej co ma napadlo-mozes skusit acidofilne mlieko, rozne zakysanky, biele jogurty rozne.
Urcite si dala malemu super zaklad, takze teraz uz obcasne porusenie svojich za:,–( asi nic preborne nespravi, na tie veci co som vymenovala, si my pozor davame, ale bio vsetko mat nemusime ![]()
Co tak varim este popremyslam a do diskusie prihodim kazdopadne ak mas moznost ist do nemecka, alebo rakuzska, tak tam je neskutocny vyber veci pre deti. Dokonca take ako musli bez cukru, dalej dzusiky malicke bec cukru, minimliecka, bio-detske mliecko.
Rozne detske jogurty, hotove jedla aj pre 1,5 rocne deti, kasi vyber, ze to som nechapala. to iste predsnidavky, piskotov a keksikov asi 10 druhov, no bola som ako Alenka v risi divov. A ceny nieco podobne ako u nas. Aj plienky tam maju super uplne ine pampersky ako u nas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gothic , pro jistotu jsem ji jeste jednou precetla co jsem napsala a nic o vadnych matkach tam nebylo… Nechci tady nikoho urazet ani napadat za jeho nazory at uz se tykaji cehokoliv, vyjadrila jsem pouze svuj postoj a to slovy „nechapu matky, ktere…“.
Jinak co se tyce vyzivy ve sklenickach, tak oznaceni BIO maji pouze nektere druhy od firmy Hipp. Treba u Hami jsem takove oznaceni nenasla ani u prikrmu od 4M, ale netroufla bych si tvrdit, ze jsou horsi.
Podle meho nazoru je pro dite nejlepsi plne kojit do 6M, coz ale nelze u kazdeho miminka. Potom postupne pridavat prikrmy…dve cajove lzicky dusene mrkve nejsou nijak dramaticka davka. Mase maminky nas krmily bastou s DDT…
Ja si jen myslim, ze je zbytecne strasit maminky, ktere nemaji pristup k biopotravinam (at uz financemi ci nabidkou trhu). Jisteze je BIO zelenina a BIO maso fajn, u nas lze koupit i treba jen jednu mrkev a ja je budu take ze zacatku kupovat…ale bazirovat na tom nebudu. Urcite ne stylem - nemam k dispozici BIO kvetak, tak ho moje dite poprve ochutna az v jednom roce zivota. Proste si stojim za tim, ze je potreba brat veci s rozumem a s mirou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Lesi,
super vyrobky. Ja pecu v pekarne jen zitny kvaskovy chleba. Jiny mi uz ani nechutna. Akorat do nej jednou soupnu cesnek, jednou lnene seminko atd. A jeste pecu nejakou babovku s kokosem a makem.
Ale jinak mam mizernou pekarnu. Pece o dost dyl nez je na receptech a i musim ubrat mnozstvi a musim kontrolovat, jak micha.
Koupila jsem Vegu. Takze bych rekla, kdo chce pekarnu, at rozhodne koupi pekarnu s dvema metlickama a na vetsi chleba. Me se nevyplatilo setrit. A i kdyz ma ruzne programy, ani mi neumicha testo a vzdycky musim dopomoct. I kdyz pernicky od Metelky, co je letos psala do receptu a byly ze zitne mouky. Tak ty umichala a byly nejlepsi, co jsem kdy meli.
Co se da delat. Zitny chleba je super a ja se budu tesit, az se mi ta bestie jednou rozbije a treba dostanu jinou.:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nico, tak este raz a po poriadku ![]()
„nechapu, ze nektere maminky chodi vyhradne pro sklenicky a diteti nic jineho nedavaji. Dokonce mi jedna maminka vytkla, ze je jako malej vyber, ze si mame nejak zaridit, aby vyrabeli vice prichuti, ze uz to malej nechce jist…a po dovrseni urciteho veku, byla vzdycky hrozne nadsena, ze uz muze koupit dalsi prichute
"
Ja moji otazku, proc treba malemu sama neuvari mi rekla, ze ma jeste dve dalsi deti a nema cas…“
Niko ja viem, ze si nepisala o vadnych matkach a ze to bola moja nadsazka ktora mi vyplynula z tvojho kontextu, ale priznaj uprimne, ci si to o tych matkach, co davaju len sklenicky nemyslis?
Mne je to z toho tvojho kometara dost jasne. „tri bodky, otazniky.“ „ze je jako“
„Ja osobne si myslim, ze nic se nema prehanet. Ani zdravi
Je chvalyhodne, ze dnesni maminky se zajimaji o BIO potraviny, nejen kvuli zdravi miminka, ale i kvuli ekologii atd. Ale vseho moc skodi.“
„Ale vseho moc skodi“, to pises ako holy fakt-ja s tym napriklad co sa stravy tyka nesuhlasim. Ako moze skodit vela BIO potravin??? To je podla mna skor strasenie.
Ja chapem tvoj postoj a nazor, ja mam rovnaky, chapem, ze nie kazda mamina ma na BIO veci, alebo su pre nu dostupne.
Nic som nepisala ani o tom, ze Hami je bio. Ja chodim kupovat do rakuska a tam je BIO uplne kazda sklenicka. Myslis, ze keby to vadilo organizmu, tak to tam tak je?
Tam sa predava BIO skoro vsetko, vratane mlieka, masa, zeleniny, ovocia. Niektore krajiny uz pochopily, ze je to zdraviu prospesne. Bohuzial u nas na to ludia nemaju, takze to obchodnici ani moc nepredavaju, chyba kupna sila, na Slovensku je to este vascia bieda.
A tu maminu s 3 detmi chapem, ze to nestiha, mne staci moj syn, aj toho je tazke zvladnut a popritom spravit este kopu dalsich veci.
„Stejne drive nebo pozdeji budete davat diteti normalni mrkev a ja nevidim nic spatneho na tom, ze ji nektere deti dostavaji nebio a uz od miminka… “
Ja na tom vidim blbe len to, co som pisala, ze dost hypermarketovej mrkvicky obsahuje vysoko prekroceny obcah dusicnanov, to nie je moj vymysel, to sa pravidelne objavuje v spravach, testoch obchodnej inspekcie. mna na to vylozene upozornila aj pediatricka maleho, ze mrkvu radsej sklenickovu. Ja som nevahala kvoli tomu ist do Brna kupit hami-prvu lyzicku. Okrem toho, aj ked Hami nie je BIO, tak sklenicky vsetky podliehaju testu na obsah tychto latok, takze su preverene-zelenina z kramu nie je.
Ale inak suhlasim, ked sa neda, tak sa neda. Ja som sa snazila hlavne o bio, alebo sklenickovu mrkvu, spenat. Ked nic ine, tak sme davali mrazenu Vinicu karotienka (mrkva karotka), ta je bezne dostupna.
„Mam totiz pocit, ze snaha o sterilni prostredi (nejen strava) je pro vznik ruznych alergii a jinych chorob zivnou pudou. Stejne se skodlivinam neubranime a je dobre, kdyz si mlady organismus pekne zvyka.“
S tymto tiez suhlasim, akurat nesuhlasim s tym, ze si ma dieta zvykat na skodlivny z potravin, to skutocne nie je na zvykanie a nic mu to neprinesie.
Samozrejme je neco jineho, kdyz je prokazana nejaka alergie ci neco jineho uz od narozeni.
Nemusi byt dokazana od narodenia, moze sa vyvinut nespravnou stravou. A ze takych deti poznam. Potom uz je neskoro si hovorit, co keby som nedala to, alebo toto..
Toto je vylozene doporucenie „klidek a davejte“ mne to znie, akoby si sa, z titulu, ze pracujes v lekarni stavala do pozicie odbornika na vyzivu a doporucovala.
"Jinak co se tyce vyzivy ve sklenickach, tak oznaceni BIO maji pouze nektere druhy od firmy Hipp. Treba u Hami jsem takove oznaceni nenasla ani u prikrmu od 4M, ale netroufla bych si tvrdit, ze jsou horsi.
Podle meho nazoru je pro dite nejlepsi plne kojit do 6M, coz ale nelze u kazdeho miminka. "
Suhlasim
„Potom postupne pridavat prikrmy…dve cajove lzicky dusene mrkve nejsou nijak dramaticka davka. Mase maminky nas krmily bastou s DDT… “
Nesuhlasim keby sme sa mali pozerat na to, co vsetko sa robilo kedysi tak by deti nejazdili v autosedackach, nenatierali sa opalovacim kremom, nekojili sa ..... takze toto u mna nie je argument, zdravie nasej generacie je dost priserne ![]()
„Ja si jen myslim, ze je zbytecne strasit maminky, ktere nemaji pristup k biopotravinam (at uz financemi ci nabidkou trhu). Jisteze je BIO zelenina a BIO maso fajn, u nas lze koupit i treba jen jednu mrkev a ja je budu take ze zacatku kupovat…ale bazirovat na tom nebudu. Urcite ne stylem - nemam k dispozici BIO kvetak, tak ho moje dite poprve ochutna az v jednom roce zivota. Proste si stojim za tim, ze je potreba brat veci s rozumem a s mirou“
Tak s tymto uplne suhlasim na tom sa zhodneme ![]()
Naozaj sa nesnazim na teba utocit, len som si chcela ujasnit niektore nepresnosti ako tvrdim tak na 80% sa stotoznujem s tvojim nazorom.
Preto som isla krok za krokom, aby som reagovala co najpresnejsie a najkonkretnejsie co presne cim myslim ![]()
Sama som alergik, astmatik v detstve exem, takze o strave syna som sa radila s odbornikmi, alergologom, aby som nieco nezanedbala, najnovsie som citala novovydany jedalnicek Beba HA a tam pisu, ze dnes uz sa KAZDE dieta ma brat ako rizikove na vznik alergii. V minulosti nebolo natolko znecistene ovzdusie, deti behali cele dni po vonku, dnes sedia za PC a TV. A tretina z nich ma bohuzial alergiu
staci, ze je jeden rodic alergik a geneticka zataz tam je ![]()
Ja tiez nie som dokonala, obcas priznam sa som leniva mu navarit, alebo mu dam aj ochutnat nieco co by nemusel, ale do roka, som si na jeho stravu davala veeeelky pozor a verim, ze nie nadarmo.
Pozeram, ze si tehulka a mas dokonca termin 17.11? pochopila som to spravne? Mne sa Lericek narodil 7.11. ![]()
Tak ti prajem pekne tehotenstvo a super porod a zdrave miminko. ![]()
A vdaka za recepty, niektore su inspirativne.
Ospravedlnujem sa za dlzku mojich prispevkov, ale pisane slovo casto inak vyznie, tak sa snazim o co najpresnejsie vysvetlenie toho, co som myslela ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gothic , ja se omlouvam, ale nemam dost casu na tak vycerpavajici odpoved. Myslim si, ze jsem pro Tebe asi nevychytala ten spravny ton porozumneni a pokracovani v nasi diskuzi by bylo tahani se o slovicka (presne jsem tusila, ze se chytis toho DDT
), nevadi. Ja Ti rozumim a s valnou vetsinou souhlasim, ale nemuzu se tak rozepisovat. Mej se fajn a diky za nazor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gothic , tak na etapy
musela jsem sundat kotata, ktera mi visela na prosteradle na zehlicim prkne ![]()
Ano, cekame miminko v listopadu. Ten termin je podle meho vypoctu od oplodneni, dr. mi ale do prukazky napsala 8.11. tak uvidime
Treba se mimi narodi stejne jako Tobe ![]()
DIky za prani, ja myslim, ze pohodove tehu a pekny porod a zdrave miminko si zaslouzi kazda z nas! Tak se mej fajn a taky preji zdrave ditko…my jsme tomu nasemu taky bohuzel dali do vinku otce astmatika a matku alergicku, tak snad to bude ok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
NiKi - tobě z toho všeho jednou šlehne, ne?
Tady ani Supradyn už nepomůže ![]()
Co se týče nás. Tak Karolka má ráda jogurty ochucené, dávám „Dobrou mámu“ - bílou, s vanilkou, banánovou - bílou Hollandii mi odmítla několikrát.
Obídek - sklenička od Hami, nebo kuřecí masíčko se zeleninou. Dávala jsem i mraženou, i koupenou v obchodě. Naše město nemá obchod s bio zeleninou. Takže tak… Ale skleničky vedou a nepřipadám si za to jako matka herodeska
Malé to chutná a mě ušetří čas. Jakmile bude moct jíst s námi, tak bude vyřešeno…
Svačinka - přesnídávka. Ovocná, kromě jahodové a meruňkové sní cokoliv. Vedou jablečné, broskvové a od Devy ovocný salát, jablečná s ovesnými vločkami…
Ráno a večer kojíme, někdy i přes den, pokud je špatná nálada : )
Pijeme čajíky od Čajánka - ty jsou oblíbené - hlavně Siláček ![]()
Prokládáme křupkami, piškotami, rohlíkem, chlebíkem… Po roce se vrhnu na žervé, pribiňáčky…
Chci pro malou to nej, ale ne do extra zkoumání, to bych zešílela.
Čokoládu ne, sůl ne, tvaroh ne… No prostě dodržuji toto a další doporučené, ale cukr v přesnídávkách např. vůbec neřeším… Asi tak
![]()
Super matko, už abys byla těhu ![]()
Ať Myšáček roste
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hm,tak unás vedou prim skleničky.Ája mívá období,kdy zá:,–(ně odmítá domácí stravu a na milost vezme jen kupované blivajzky.Ano,blivajzky,mně to prostě nechutná a některé příkrmy mi i smrdí.Ale což,hlavně,že chutná malé.
A co se týče BIO potravin tak mám smůlu,v našem malém městě nekoupím vůbec nic v BIO kvalitě.Prostě to neřeším,nakrájím zeleninu koupenou v supermarketu a hotovo.
Souhlasím s názorem,že nic se nemá přehánět
![]()
(Lesi,mňamky z pekárny vypadají a určitě chutnají báječně!!!!!)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit