Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Anonymní píše:
Tvrdí, že po něm banka chce vědět, jestli něco nedlužím atd.
Banka to po něm může chtít. Co je podle právníka blbost?
@tasa píše:
Slyším prvne
Co slyšíte poprvé? Že banka při půjčce někomu zjišťuje poměry manžela? Věřte, že je to běžné.
Tak zalezi na tom,jak moc mate SJM zuzene,je taky mozne,ze ho mate zuzene jen na prijmy,ale dluhy ne a proto by chteli v bance vedet,jestli neco dluzis,ptze by pro poskytnuti uveru pocitali jen s manzelovym prijmem,ale zavazky Vas obou ![]()
@Twixinka píše:
Tak zalezi na tom,jak moc mate SJM zuzene,
Ale oni nemají SJM jen zúžené, ale zakladatelka píše, že mají jmění oddělené a to je rozdíl.
@Luboš P píše:
Co slyšíte poprvé? Že banka při půjčce někomu zjišťuje poměry manžela? Věřte, že je to běžné.
No právník si myslí, že bance nepředložil notářský zápis, kde je napsáno, pokud některý z manželů uzavře závazek, bude z něho zavázán k plnění vždy ten z manželů. kdo takový závazkový vztah uzavřel…takže právník mi radil, abych nic nepodepisovala, hlavně ne úvěrovou smlouvu a zástavní, ale to prý musí být notářsky ověřeno
Manžel tvrdí, že ten notářský zápis banka má.
@Anonymní píše:
takže právník mi radil, abych nic nepodepisovala,
To radí dobře, ale co je podle něj blbost?
@Luboš P píše:
Ale oni nemají SJM jen zúžené, ale zakladatelka píše, že mají jmění oddělené a to je rozdíl.
hlavně chtěli nějaký výpis z portálu kolikmam.cz
@Luboš P píše:
To radí dobře, ale co je podle něj blbost?
blbost je podle něho, že bych měla něco dokládat, když si ten úvěr bere manžel a já s tím nemám nic společného
@Luboš P Ty jsi pravnik?
prispevek zakladatelky pod tim Tvym mluvi za vse
rekla bych, ze jsem se trefila..
@Anonymní píše:
blbost je podle něho, že bych měla něco dokládat, když si ten úvěr bere manžel a já s tím nemám nic společného
Dokládat nic nemusíte (to je snad samozřejmé), ale proč pro manžela něco neudělat? Ale to není otázka právní, ale vztahová, s manželem také nemusíte souložit.
@Twixinka píše:
@Luboš P Ty jsi pravnik?prispevek zakladatelky pod tim Tvym mluvi za vse
rekla bych, ze jsem se trefila..
Tak ještě jednou, oddělené jmění je něco jiného než zúžené SJM, tak proč to sem pletete?
@Luboš P píše:
Dokládat nic nemusíte (to je snad samozřejmé), ale proč pro manžela něco neudělat? Ale to není otázka právní, ale vztahová, s manželem také nemusíte souložit.
Nemusím a nesouložím, spěje to k rozvodu, důvěra už není, tajil milenku mnoho let,
už asi všechno má doložené, dokonce jsem mu podepsala, že mi dal peníze, které mi nedal, prý doklad donese na roztrhání ( to jsem zvědavá)
Jde mi jen o to, abych neudělala nějakou blbost, abych třeba až se rozvedeme, nemusela
splácet úvěr na jeho byt. ![]()
Právník mi radil, ať zajdu do banky se zeptat, ale nechci mu tam dělat pakárnu, aby pak kvůli mně nedostal úvěr, tak to takhle zjišťuji.
@Luboš P abych to rekla slusne,tak si trhnete nohou
a budete tak laskav a uz na me nereagujte
vim,ze je to neco jineho,ale rekla bych,ze to uvedla spatne zakladatelka,jinak by v bance nemohli chtit jeji zavazky,takze tak ![]()
Hezký den, chtěla jsem se zeptat, raději anonymně, děkuji. S manželem máme od minulého roku režim oddělených jmění a on si nyní bere úvěr na byt. Tvrdí, že po něm banka chce vědět, jestli něco nedlužím atd. už jsem mu něco i podepsala. Byla jsem s tím i za právníkem a taky říkal, že je to blbost. Přijde mi to divný, máte s tím někdo zkušenost? Děkuji