Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@BaMaK píše:
@kalypsoooo Zjisti si Rh f.otce, a pak teprve něco odmítej.
no, že bude mít - je málo pravděpodobné ![]()
Asi tak. Budu rodit počtvrté. Jsem RH-, manžel RH+. Děti v pořádí RH-,RH+ a RH-. Po druhém porodu mi píchli antiglobulin a hotovo. Tehdy se žádná injekce v těhotenství nepíchala, takže jsem ji odmítla i tentokrát. Všechny testy na protilátky byly v pořádku, tak proč do sebe cpát něco navíc, když to nemusí být vůbec třeba. ![]()
@kalypsoooo jsem Rh- první co doktorka chtěla to byla krevní skupina manžela je Rh+ brala mi krev na protilátky v těhotenství asi 2×?
každopádně vždy to bylo v pořádku tak mi nic nepíchala. Já bych do sebe rozhodně nic „preventivně“ píchat nenechala, nechápu co je to za divný postup. Dítě je taky Rh- takže do mě nepíchali ani nic po porodu…
Zajimave cteni. Jak to funguje vsude trosku jinak. Ja mam A- a nikdo se me na krevni skupinu otce neptal. Bylo mi receno, ze muzu dostat injekci koncem tehotenstvi, nebo az po porodu. Ale ze se v porodnicich nekdy stava, ze se to opomene, tak mi dr odporucila v prubehu. Tak jsem ji dostala a po porodu v Podoli mi rekli, ze mam Rh -takze dosranu injekci. Namitala jsem, ze uz jsem ji dostala v prubehu tehotenstvi. Ale bylo mi receno, ze to nevadi. Ze mi ji musi dat znova. To bylo dva roky spatky. Ted jsem ve 25 tt, tak uvidim, jaky bude postup tento x. ![]()
Já tak nějak chápu všechny přístupy. I kdyby mi řekla, že můžu podepsat nějaký informovaný souhlas, že nechci. Ale ona na mě prakticky zautočila, že chci ohrozit svoje dítě (což rozhodně nechci) a že máme jedno z nejlších zdravotnich systému, a proto jen tak mimochodem naše zdravotnictví nemá peníze. No v na závěr jsem měla pocit, že za každou injekci má od výrobce aspoň letenku na Maledivy.
Možná bych to tak neřešila, kdybychom si o tom normálně promluvily.
@kitty77 my to máme přesně taky tak. Já 0-, manžel A+ a dcera A-. Protilátky mi měřili 2× v těhotenství a injekce po porodu nebyla třeba ![]()
Taky mám negativni krev a nevím co dělat ted chcou od mého přítele krev
Pokud má matka B+ a otec B- jejich Rh faktor je odlišný, takže tělo matky nevyrábí přesně to co by miminko potřebovalo. V dnešní době je to, ale dost běžné, taky mi teď dělali třikrát testy na protilátky a ani jednou nepřišli na to co je vlastně špatně, doktor mi řekl, že to není nijak škodlivé, ale během příští gravidity si na to mám prý dát pozor.:)
Já mám A- negativni a odmého přítele nevím
a kdyby mělo miminko pozitivni a otec negativni je to v pořádku??
@NikaSoukupová píše:
Pokud má matka B+ a otec B- jejich Rh faktor je odlišný, takže tělo matky nevyrábí přesně to co by miminko potřebovalo. V dnešní době je to, ale dost běžné, taky mi teď dělali třikrát testy na protilátky a ani jednou nepřišli na to co je vlastně špatně, doktor mi řekl, že to není nijak škodlivé, ale během příští gravidity si na to mám prý dát pozor.:)
Jedinna nebezpecna kombinace je matka rh- a otec rh+ a to jen v pripade, ze dite zdedi rh+ faktor po otci, jen v tomto pripade je riziko, ze telo matky si vytvori protilatky proti plodu. Pokud je matka + je jednou, jaky faktor ma otec.
@Dianka123 píše:
Já mám A- negativni a odmého přítele nevíma kdyby mělo miminko pozitivni a otec negativni je to v pořádku??
Pokud byste byli oba minus, nemuze mit dite plus, rh faktor se dedi po jednom z rodicu.
Pokud bude mít miminko stejný Rh faktor jako vy, mělo by to být v pořádku. ![]()
@Dianka123 píše:
Ale já mám negativni krev a miminko pozitivni
A to uz jsi porodila, ze vis jaky rh faktor ma dite? Pokud mas minus a dite plus, daji ti po porodu injekci.
A pokud mas ty minus a dite plus, tak otec je plus (viz tvuj predesly prispevek).