Rh negativní matka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3681
8.3.16 10:48
@Dianka123 píše:
Ne neporodila jsem ještě ale mám minus

No, tak ti budou sledovat protilatky v tehotenstvi (tusim 2× nebo 3× se na to delaji testy) a pokud budou protilatky ok, tak ti jen po porodu do 72 hodin pichnou nejakou injekci, aby se v pripadnem dalsim tehotenstvi s plus ditetem netvorily ve tve krvi protilatky, ktery by mohly plod ohrozit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
8.3.16 10:51

Uch měla jsem strach že můžu potratit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
8.3.16 10:55
@Dianka123 píše:
Uch měla jsem strach že můžu potratit

No tak kdyz tve telo bude tvorit ty protilatky, tak hrozi i potrat, ale prave proto se sleduji, aby se tomu dalo predejit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
8.3.16 11:56
@Jana Wei píše:
Také mám mínus. Manžel si nechal odebrat krev, má také mínus. Takže jsem se rozhodla, že si nenechám ty protilátky během těhotenství píchnout, protože pravděpodobnost, že by měl prcek plus, byla nulová. Ale, paní doktorka to ověřovala na základě našich přesných hodnot u genetičky, protože prý to mínus není nikdy 100% mínus, to samé platí i u plusu. Nicméně pro případ, že by měl manžel plus, jsme byli rozhodnutí si nechat udělat test, ze kterého lze určit, jakou krevní skupinu má mimčo v bříšku.

A ten test se dela jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
9.3.16 07:43
@Jana Wei píše:
@Gorlami Z krve matky. Už si to přesně nepamatuji, ale co si tak vybavuji, tak paní doktorka říkala, že je to novinka (v roce 2014), že se nechá z krve matky zjistit krevní skupina dítěte na základě nějakých zvýšených/změněných hodnot. Vyšetření bylo nehrazené z pojištění.

Ja jsem to měla hrazené. Ale byly k tomu důvody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
9.3.16 12:08
@veverka-andy píše:
Já ani nevím, jakej Rh faktor má přítel. A on to asi taky neví.

To je zvláštní, po nás chtěli hned, aby šel na krev, ale nakonec stačila nějaká kartička o KS, co měl už ze dřív. A jinak se hlásím do klubu, já AB Rh-, manžel 0 Rh+. Zatím se z toho doktoři nijak nejevili, že mi dělali test na protilátky vím jen z těhotenské průkazky. :nevim: Samostudiem jsrm zjistila, co tu psaly holky výše. O té injekci, aby bylo druhé těhotenství v pořádku. Problém je jen rozdílný Rh rodičů. Když je jeden plus a druhý minus, tak je větší pravděpodobnost, že dítě bude plus. Takže se víc řeší matky s -, než otcové s -…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
9.3.16 14:26

Jsem Rh negativní, mám 4 děti, všechny Rh pozitivní. U druhého dítěte proběhla hemolytická nemoc novorozenců po narození, měla silnou žloutenku, opakovaně fototerapie, po propuštění domů jsme se vrátili do nemocnice.Po příteli nikdo nikdy nechtěl, aby šel na krev, řekli mi, že se řídí zásadou, matka je vždy jistá, otec nejistý. Krev se mu v dnešní době normálně neodebírá(navíc on daruje krev, jeho krevní skupinu jsem jim mohla ukázat černé na bílém).Každé těhotenství rh negativní ženy se prý bere tak, že dítě může mít pozitivní faktor. U nás byl otec rh pozitivní, tak nebylo co řešit, ale kdyby byl rh negativní, tak odmítnout injekci protilátek v těhotenství jde jen na negativní reverz, i s takovou ženou nakládají podle zásady otec nejistý.

Ta metoda určení krevní skupiny přes krev matky byla v roce 2014 nová, experimentální, zařadili nás do výzkumu a po narození jsme stírali malé z pusinky vzorek DNA, kde si to ověřovali. Dále jsme potom posílali do jejich labolatoře její krev(odebrala dětská dr.).Každopádně vše vyšlo, určili to správně. Kolem 30.týdne jsem ještě byla na UTZ, kde hodnotili parametry, jestli hrozí problémy spojité s Rh faktorem - např. počítali krvinky při průtoku mozkovou a srdeční tepnou.
U nás byly problémy jen u druhého dítěte, u dalších dvou už ne. Přesto mají všechny 3 holky stejnou krevní skupinu(první dítě má jinou, ale taky rh pozitivní).Bála jsem se, v podstatě mi bylo řečeno, že se tady na tuto problematiku vedou pořád rozsáhlé výzkumy. Nemůžou udělat nic víc, než sledovat protilátky(do doby, než dostanu injekci, potom už jsou vždy pozitivní),určit krevní skupinu přes moji krev a ten UTZ.Ale jak to dopadne, dopředu nikdo neřekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
9.3.16 19:58

Mám B- a pět zdravých dětí :) nikdy v žádném těhotenství problém nebyl. Krev na protilátky brala sestra dvakrát během těhotenství. Poprvní snad v 16tt a potom později tuším po 30tt. Pokud vyjdou tyto krevní testy v pořádku není potřeba se nijak stresovat. Pokud vyjdou nějaké horší hodnoty, potom tě bude lékař více sledovat a podle situace rozhodne jak řešit. Zbytečně se opravdu neplaš. Navíc v prvním těhotenství je většinou opravdu všechno v pořádku a krevní skupina nijak nevadí. Paseku to může udělat až v dalším těhotenství a proto se teď v těhotenství píchá kolem 28tt imunoglobin, který má těmto problémům v dalším těhotenství zabránit. Dříve se tato látka dávala až po porodu a dávaly se dvě dávky, teď se to řeší už v těhotenství. Ještě podotknu že manžel i všechny děti mají Rh+ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
10.3.16 08:36

Já mám negativni A- a když bude mít i přítel negativni pak to bude v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
25.10.17 14:05

Ahoj holky, prosím o radu nebo názor na věc. Nyní jsem v 31. tt. Má krevní skupina je minusová, zatímco manžel i první dcera mají plusko. Dnes jsem byla na vyšetření v nemocnici, kde se paní doktorka moc divila, že mi můj gynekolog nepichnul v 28 týdnů injekci na protilátky. Prý už neexistuje, aby to pouze hlídal pomocí odběru krve. Jde mi o to, jestli to teď, nebo v blízké minulosti, máte některá taky tak, že jste injekci nedostali a mám věřit svému doktorovi, nebo na ní na příští kontrole trvat. Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
25.10.17 14:11

Ahoj, mam rh negativni a injekci jsem od sveho gynekologa dostala cca v tom 29 tydnu ted v zari.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
25.10.17 14:13

Nejsem doktor, ale pokud mas dcery s rh pozitivni, tak bych asi ty protilatky chtela o to vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61141
25.10.17 14:22
@Kajak18 píše:
Ahoj holky, prosím o radu nebo názor na věc. Nyní jsem v 31. tt. Má krevní skupina je minusová, zatímco manžel i první dcera mají plusko. Dnes jsem byla na vyšetření v nemocnici, kde se paní doktorka moc divila, že mi můj gynekolog nepichnul v 28 týdnů injekci na protilátky. Prý už neexistuje, aby to pouze hlídal pomocí odběru krve. Jde mi o to, jestli to teď, nebo v blízké minulosti, máte některá taky tak, že jste injekci nedostali a mám věřit svému doktorovi, nebo na ní na příští kontrole trvat. Díky moc.
:think: ty jo, mam pocit, ze mi doktorka v tehotenstvi taky nic nepichla :think: po porodu prvniho jsem dostala injekci, po porodu druhyho taky ale v tehotestvi ne :think: jen odbery..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
25.10.17 14:23

Ahoj, taky mám rh negativní a u obou těhotenství jsem od své gynekoložky v 28. týdnu injekci dostala… Trvala bych na tom…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.17 14:25

Jsem Rh negativni, manzel i obe deti pozitivni. Obe tehotenstvi-hlidani protilatek, celkem 3× odber - vzdy negativni. Po kazdem porodu protilatky.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky