Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Jančakecalka neřídím, od té doby, co se mi jednou podpatek zasekl a já se málem vyflákala.. takže do auta kecky, nebo jiné pevné boty, dojedu, přezuju se.
Dříve jedině s podpatky
bez nich sem řídila asi tak jako kdyz vyzkousis brzdit levou nohou
ted je mi to jedno… Kazdopadne s rostoucím bříškem oceňuji ploché boty ![]()
Podpadky nenosím takže v nich neřídím v žabkách jsem řídila klidně, ale jen než se mi narodila malá od té doby se v autě přezouvám
@Jančakecalka Kdyby jsi jezdila častěji, zvykla by sis. Pár let zpátky, kdy jsem vážila méně a nosila podpatky docela často(prakticky každý týden nějaká společenská akce, takže dost vysoké podpatky), jsem hodně jezdila autem. Velké vzdálenosti a dost jsem si to užívala. Mě se v podpatcích řídilo super, snad nejlíp, ze všech bot.
Chlapi nechápali, jak v tom můžu řídit ![]()
@Jančakecalka já běžně podpatky nenosím a do auta se přezouvám. Mi se v nich strašně špatně řídí, nemám cit, jak už tu někdo psal. Ale jak jedu domů a přezuju si v autě tenisky, tak je to jak papučky ![]()
Nevadi mi to.
Ridila jsem uz snad ve vsech typech obuvi, jen v preskacich to fakt nejde. ![]()
Jde to i se sádrou, podpatky jsou pohoda.
Jen si musíš vychytat pohodlnej úhel. Třeba mně se líp řešil podpatek v koberečku, než kocour pod pedálem. Jak zabrzdit a nerozšlápnout ho? Od tý doby jedině v kleci, ale podpatky i žabky ok.
Já podpatky nenosím a nedokážu si představit v tom řídit
Pro mě je problém už když si mám vzít nové nebo prostě jiné boty než ty, ve kterých už jsem si zvykla. Jakoby se učím znovu řídit
A v nějakých žabkách nebo nazouvácích, to už vůbec, to jsem zkoušela jednou a už nebudu ![]()
V podpatcích mi to moc nejde
tak 3-4cm max a více už neee, mám pocit, že ty pedály necítím, buď mi to chcípá nebo řve, jak bych chtěla vzlétnout a ne se rozjet ![]()
už dlouho jsem vysoké podpatky neměla, ale kdysi jsem vozila v autě lehké tenisky a přezouvala se
Za nevhodnou obuv se nedávají pokuty? Škoda, měly by se dávat. Zbytečné riskování a ohrožování. To je takový problém se přezout?
Já podpatky nosím tak cca 10 - 12 cm, ty širší, jehly nemám ráda. Když jezdím po Praze, tak boty neřeším, ale když mám jet 350 km, tak mám v autě botasky a dlouhé trasy prostě odjezdím v nich. Jsem frajerka, sukýnka, sáčko a botasky
. Podpatky mi nevadí, jezdí se mi v nich dobře, ale na dlouhé trasy jsou prostě pohodlnější ty botasky.
A navíc tedy mám v paměti sedadla uložené dvě polohy - jednu na podpatky, druhou právě na botasky ![]()
V balerínách jsem řídila snad jen dvakrát. Nemám je ráda, vadí mi, jak jsou ploché, takže je ani běžně nenosím. Žabky nemám vyzkoušené, také je nenosím
Podpatky nosim vyjimecne, takze na ne nejsem zvykla, ridila jsem v nich jen jednou a prijemny mi to teda nebylo
takze ne, neridim v nich, ale asi je to o zvyku ![]()
@Františka85 píše:
Za nevhodnou obuv se nedávají pokuty? Škoda, měly by se dávat. Zbytečné riskování a ohrožování. To je takový problém se přezout?
dávají, je to ve vyhlášce. Jenže tam se myslím uvádí, že noha musí být jak zepředu tak zezadu pevná, což podpatky nevylučuje
Ale třeba ty žabky ano ![]()
Nicméně ještě nikdy se mi nikdo na boty nedíval, to bych musela při kontrole vystoupit z auta, a to se mi stalo jedinkrát, na švýcarské hranici ![]()
Řídím jedině v podpatcich nebo na klinku, jak mám řídit třeba v teniskach je to hrůza, špatně šlapu na spojku
je to prostě o zvyku ![]()